Snålblåst

 
 

Hanaskogs IS inledde återkomsten till Division 4 med förlust då Perstorp / Bälinge IK blev för svåra på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 3-2 (2-2) efter att Anton Berg målat två gånger om för ”di gule”.

 

 

Det var inte de mest optimala förutsättningarna som HIS gick in med i premiären i Perstorp. Laget hade fortfarande inte fått känna på naturgräs vilket också stundtals märktes. Trots det var det en jämn tillställning som gick av stapeln vid blåsiga Ugglebadet i Perstorp.

 

 

Hemmalaget inledde starkast och tog också ledningen bara efter ett par minuter på en hörna som trycktes in från nära håll vilket innebar direkt uppförsbacke för gästerna.  Premiär är alltid premiär, och nog syntes lite gummiben hos visa spelare denna blåsiga lördag.  Men Hanaskog skulle repa sig.  Anton Berg kvitterade snyggt när André Bengtssons inlägg leta sig fram till anfallaren som lade bollen till rätta och avslutade högt och otagbart för Perstorpskeepern.

 

 

Strax innan halvlek var det dags igen. Samme Berg erövrade bollen på vänsterkanten, fick på ett sjuhelsikes skott/inlägg som elegant gick i en båge över målvakten och in i vänstra kryss. 2-1 strax innan halvlek och helt plötsligt satt HIS i förarsätet.

 

 

Men var det slut där? Nej dessvärre inte. Perstorp tog sig samman, kom upp i Hanaskogsboxen och tvingade Joel Ringström till en svettig räddning. Tyvärr blev det inte bättre än att returen letade sig fram till en Perstorpsspelare som enkelt kunde rulla in 2-2. Avsparken hann knappt läggas förrän domaren blåste halvlek. En smula tungt, en smula retsamt och extremt jäkla onödigt.

 

 

Andra halvlek handlade mycket om ställningskrig. Mycket kamp med mindre inslag av skönspel. Ett mål till skulle det bli i matchen, och det tillföll hemmalaget efter dryga timmen spelad. Lågt inspel i boxen från vänster, Joel gör vad han kan för att försöka hinna ut men en hemmaspelare är före och trycker in 3-2.

 

 

Hanaskog flyttade fram och gjorde vad man kunde för att nå en kvittering, men närmre än en boll dansandes på mållinjen blev det inte i jakten på en pinne. Premiären slutade i moll och för HIS är det bara att bryta ihop och komma igen. Vi möter ett för dagen hetare hemmalag, även om krysset inte på något sätt hade varit orättvist.

 

 

Men nu är vi igång. Vi har fått känna på tempot i fyran på nytt. Misstagen straffar sig oftare, det smäller mer i duellerna, och tempot är högre. Nu vet vi vart vi står, och att förlora borta mot ett bra lag som Perstorp med uddamålet när man samtidigt inte kommer upp i standard, tja det får man väl köpa. Bäst för dagen var tvåmålskytten Anton Berg ihop med mittfältsgeneralen Andreas Johnsson.

 

 

Naturgräspremiär på träningsnivå blev det dock för Hanaskogsherrarna under gårdagen, när man äntligen fick återvända till Västra Hed och till en förvånansvärt vettig B-plan. Där började förberedelserna inför hemmapremiär och en ny tuff uppgift. Denna gång är Klippans FF som står för motståndet.  Avspark lördag kl. 16.00, Västra Hed.

 

 

 

Bryt ihop, kom igen och ladda för krig.

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Det är dags

 
 

Första riktiga vårtecknet är på väg att anlända. På lördag sparkar äntligen de lokala fotbollsserierna igång. För fotbollsfantaster väntar nu en drygt 6 månaders lång orgie av heta drabbningar, dåliga domare, knott och korv i bröd. Sällan har den varit så välkomnen.

 

 

Försäsongen har varit lång och gruset har skavt på tok för länge. Men allt det där slitet skall snart få bära frukt. På lördag väntar Perstorp/Bälinge IK när Hanaskogs IS gör comeback i Division 4. Det blir således 8:e gången som HIS finns representerat i ”Fyran” under 2000-talet, vilket faktiskt är bäst i kommunen. Nu tar vi krafttag för att det även ska bli en nionde…

 

 

Sedan den där smällkalla premiären i Februari på Trollavallen mot Näsums IF har Hanaskogs IS avverkat sju träningsmatcher. Ett par fina skalper har tagits som t.ex. Tollarps IF (seger 4-1). Likaså har vi fått en fotbollslektion i mötet med IFK Hässleholm (1-3). Totalt har tjugotre spelare fått visa framfötterna, och nu är det upp till Sir Emil att sätta ihop bästa tänkbara gäng inför lördagens tuffa drabbning.

 

 

Skadelistan har under de senaste veckorna minskat då bl.a. Jim Ringström nu går 100% igen efter sin skada i Alliansen. I fysisk träning är också Christian Andersson, Martin Bergvall och Jimmie Isaksson, dock än så länge utan boll. Men framåt har det gått och förhoppninsgvis är även dessa herrar med om några veckor och tampas om platserna.

 

 

Division 4 Norra bjuder på många ovissa matcher och förhandstipsen är väldigt varierande:

 

PP har bjudit på sitt tips av den intressanta serien

 

Glimåkra IF har siktet inställt på trean

 

Eslövs BK likaså

 

Och Yngsjö hoppas äntligen att få ställas på prov

 

 

 

 

Hanaskogs IS då? Tja, till skillnad från de senaste sejourerna i Division 4 så går vi i år in med klart bättre förutsättningar. Truppen som bidrog till förra årets avancemang är nästintill intakt, ett par nya killar har spetsat konkurrensen och de yngre förmågorna har blivit ett år äldre.  Kort och gott så finns där en stor optimism i laget och detta hoppas vi tillsammans med en sjuhelvetes inställning skall kunna innebära att Hanaskog skall lyckas bärga nytt kontrakt i Division 4.

 

 

Men någon dans på rosor kommer det inte att bli. Nej långt därifrån. Jag har redan ovan redovisat Glimåkras, Eslövs och Yngsjös planer och mål.  I västra delarna av Skåne hittar vi en gammal bekanting i Ekets GoIF, som är erkänt svårspelade. Vi hittar också Perstorp / Bälinge IK och Klippans FF, som båda är etablerade och bra Division 4-lag. Lite neråt hittar vi nykomlingen Marieholm, som definitivt inte kommer bjuda på något i sin jakt på segrar. Vi har lokala förmågor som Näsums IF, som blir farliga om deras spetsspelare är hela. Vi har ett VMA IK som verkligen vill revanschera sig efter förra årets degradering. Där finns ett Åhus HBK som vill visa alla tvivlarna om att deras ungdomliga satsning är galen. Och sist men inte minst finns där ett IFK Osby, som jag själv tror kommer vara med i den absoluta toppen när vi summerar årets serie.

 

 

Resan börjar på Lördag. Där och då finns det ingen återvändo.  Vi vet vad som krävs. Vi vet vad vi kan. Det är bara vi som sätter gränserna på vad vi kan nå. Tillsammans kan vi skapa. Tillsammans kan vi lyckas.

 

Tillsammans är vi starka!

 

 

Avspark 16.00, på planen nere vid Ugglebadet i Perstorp. Ses där!

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Det närmar sig...


Vi fyller fem

 

"Verkar lovande detta! Låt de inte dröja för länge till nästa inlägg nu Goalie". Kommentaren skrevs av signaturen "Lillen" under vårt första riktiga inlägg på hanaskogsfotboll.blogg.se. Datumet för inlägget var den 1/4 2008.

 

 

Fem år senare sitter vi här med x antal hundra inlägg, tusentals besökare och en handfull sura mail från lokala tidningsredaktionen. Att där fanns människor som va intresserade av vad som hände innanför väggarna på Västra Heds omklädniningsrum, det förstod jag. Men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi förstå att det skulle bli sådant här drag kring gänget ifrån Hanaskog.

 

 

Vecka ut och vecka in har man suttit här, klurandes på vad som hänt den senaste tiden för att försöka förmedla detta till våra kära läsare. Det kan nästa liknas vid att laga mat. Du får ett recept (såhär ska det vara). Du gör helt enligt receptet, men känner ändå att man vill testa gränserna något. Så du ändrar om lite i ingredienserna och avslutar med att toppa med din favoritkrydda. I mitt fall har kryddan hetat ironi. Att det ibland varit magstarkt för vissa att läsa, det får man ta, det går inte vara alla till lags...

 

 

Under åren som gått är det flertalet profiler från föreningen som på ett eller annat sätt hamnat i skottgluggen här inne i vårt kära forum.

 

- Man hittar inlägg med forne tränaren Peter Lindqvist. En underbar människa som för alltid gjort avstamp i Hanaskogs IS. Drog ett par revben under första spelarfesten säsongen 2008 efter en vurpa i Knislinge Simhall. Fullföljde ändå aftonen. Han KAN dricka whisky.

 

- Du kan hitta omnämnande om Hanaskogssonen Niklas Juntikka, och hans gästspel under säsongen 2009 med inhopp mot Rössjöholm (1-1). Möjligen en smula matchotränad men ändå. Kan därmed titulera sig seriesegrare samma år.

 

- Jag läser om Joel Isendahl, troligtvis en av dem sjukaste människorna som spelat i gulsvart. Blev utbytt och inbytt i samma match. I ett derby. Mot Glimåkra. Med söndertrasat knä. Som yttermittfältare. Mästare i kavaj 2009.

 

-Ni kan få återberättat om hur Emir Studenovic från ingenstans tystade Perstorp-klacken på bortaplan när han gjorde avgörande 2-1 mot 2008 års seriefavorit med en klackspark.

 

-Ni finner texter om Stefan Noresson, en ledargestalt av rang som krönte karriären med att vinna Division 5 med ”di gule”.

 

Och sen tror jag att jag skrivit något om Ante P i något inlägg. Eller? Har jag gjort det?

 

 

Fem år alltså. 60 månader av fantastiska historier och ni finner allt i arkivet här till höger. Dock finns där ett stort MEN. Detta hade aldrig gått att genomföra utan de grymma inhopparna i form av Jonas Mårtensson och Andreas Persson som jämnt och ständigt stått redo när det varit taskigt med uppdateringar.

 

 

Om det blir 5 nya år till vågar jag inte lova. Men jag kan lova er en sak. Det kommer aldrig vara tråkigt att följa grabbarna från Hanaskog. Vare sig det är via hemsida, blogg eller rent av live. Tack kära läsare, tack för att ni stått ut under denna tid. Nu kör vi på som vanligt igen.

 

 

När jag ändå är igång kan vi avrapportera kort om helgens två träningsmatcher:

 

 

Hanaskogs IS – Kristianstad BoIS 4-0 -  HIS valde i denna drabbning vila en del spelare. Ersättarna tackade och tog emot. Fredrik Ottosson visade på målsinne med 3 baljor. Även Albin Andersson kom med i målprotokollet.

 

Hanaskogs IS – Perstorps SK 3-1 -  ”Di gule” slog tillbaka seriekollegan under måndagen. Kunde med lite skärpa gjort ett par mål till. Tre mål under den första halvleken dödade matchen. PSK reducera sent på straff. Målskyttar var Anton Berg, Sebastian Persson och André Bengtsson.

 

 

På fredag är det tänkt att sista träningsmatchen skall ske på Sösdala IP på naturgräs. Men där ska vi nog inte ropa hej än med tanke på vädergudarnas attitydproblem. Mer info kommer i veckan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 
 
 
 
 
 

RSS 2.0