Dur och moll i kvalet för Göingelagen!

Det var med blandade resultat som göingelagen gick in i första kvalhelgen. Nedan följer en kort sammanfattning av helgen som gått:


Hanaskog/Bjärlöv - Borgeby DFK 0-9
HIS damer åkte på en tung förlust i dagens drabbning. Det fantastiska regelverk som finns inom damserierna gör att lag med farmalag enkelt kan slussa spelare mellan lagen, vilket inte gör situationen lätt för de mindre lagen. Hanaskog har med andra ord en tuff uppgift att hämta upp detta i returen i Bjärred.
Knislinge/Glimåkra - Sjöbo IF 2-0
Hemmalaget var klart bäst matchen igenom och segern borde blivit större, men genom mål av Therese Cederqvist och Sandra Olofsson har man skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig tillbaka till Division 2, och därmed göra Division 3-sejouren endast ettårig. Retur i Sjöbo nästa söndag.IFK Knislinge-Panamericano 1-2
IFK, tagna av stundens allvar lyckades inte förvalta fördelen av hemmaplan och förlorade med uddamålet. Knislinge mål gjordes av Anton Nilsson. Panamericanos försprång är dock långt ifrån omöjligt att hämta in i returmötet nere i Malmö nästa helg.Glimåkra IF - Tollarps IF 1-0
Matchen i sig var relativt slätstruken med många nervösa spelare. Man turades om att föra spelet, och allra farligaste chanserna skapade Tollarp. Glimåkra höll dock tätt bakåt och sakta men säkert kroknade Tollarp och frågan var om man skulle orka med en förlägning. Men i slutminuten tog en Tollarpsförsvarare olyckligt med handen i straffområdet, och från 11 meter gjorde Joel Kronholm inget misstag. Glimmen möter nu Eriksfält FF i ett dubbelmöte med start hemma på lördag.
Hjärsås/Värestorp IF - Kiviks AIF 0-1
Hjärsås kom till korta på hemmaplan under lördagen. Matchens enda mål, inprickat efter dryga kvarten gör att Kivik har ett litet försprång inför returen nästa vecka nere i äppelriket, dock är detta långgt ifrån omöjligt för Hj/V.

För Hanaskogs herrar är säsongen som bekant slut, träningen har dock fortsatt och stämningen är som vanligt god. Inom de närmaste veckorna kommer det att uppdagas vem som kommer styra skutan kommande säsong, sedan årets huvudtränare Richard Andersson aviserat sin avgång. Vem som blir ny tränare kommer naturligtvis att läsa här inom kort så håll utkik. HIS ligger inte på latsidan!

Tills vidare....FORZA HIS!!!


Kvalfylld höst i göingeskogarna!

Hanaskogs herrar har stämplat ut för säsongen, och får nästa år börja om i Division 5. Men där finns mycket mer fotboll att åtnjuta bland andra lag ut i kommunen.


Där finns tankar om en summering av den dystra säsongen 2010 så småningom, men tills det att orden faller på sin plats och jag hittat motivation till att genomföra denna pärs får jag i stället göra reklam för det stundande kvalspel som väntar i Hanaskog men också i grannbyarna.


Hanaskogs damlag slutade på en fin andra plats i årets Division 5 och får därmed chansen att via ett dubbelmöte med DFK Borgeby 09 avancera till fyran. Hanaskog inleder på hemmaplan på söndag med retur i Bjärred nästkommande helg.


Glimåkra IFs herrar föll på målsnöret i årets femma men har fortfarande möjlighet till att lira Division 4 fotboll kommande säsong. Första hindret är Tollarps IF i ett enkelmöte på lördag på Trollavallen. Seger där och ett dubbelmöte med Eriksfälts FF väntar runt hörnet.


IFK Knislinge skall försöka ta klivet upp ifrån Division 7, detta genom två möten med Malmö-laget Panamericano, där man inleder på Helgevallen på lördag.


Knislinge/Glimåkras damlag skall även dem ta sig an ett kvalspel, och det mot Sjöbo IF. I potten ligger en biljett till 2011 års Division 2. Laget börjar på hemmaplan på söndag.


Sist men inte minst så ska även Hjärsås/Värestorp få chansen att avancera i seriesystemet. Genom ett dubbelmöte med Kiviks AIF har man möjliheten att ta sig upp i femman.Vi önskar samtliga göingelag lycka till i höstmörkret och hoppas på många fina skalper!
Tills vidare....
FORZA HIS!!!
RSS 2.0