Grattis Jonas Mårtensson!!!

Får dagen till ära rikta ett stort grattis till HIS-ikonen Jonas "Gazza" Mårtensson som numera är ännu ett år närmare 40-årsstrecket som närmar sig i rasande fart. Trots allt är det fortfarande kul att han väljer att fortsätta träna med oss, även om man märker att reaktionsförmågan inte är densamma som på 80-talet, och att han tycker Bingolotto blivit alldeles för ungdomligt senaste åren. Men det finns även många positiva saker med det hela! Nu har han ju helt plötsligt tillräcklig ålder för att komma in på Kristianstad Pizzeria (Numera Chill Out), stans egna lilla köttmarknad!

Lycka till, Gazza!

Och kom ihåg det klassiska ordspråket : Rubber on today, no disease tomorrow!Jonas Mårtensson,
32 Cykelsparkar idag!!

Dragningsfesten 23/8 - 08

Trots den lilla skara som tagit sig till årets andra dragningsfest nere i regnet på Västra Hed så blev det ett hejdundrandes kalas med många skratt och med en Fredrik Axelsson Bäck i högform såg vi till att lyfta taket i klubbstugan! Här är ett litet axplock ur alla bilder som togs från denna blöta lördagskväll (i dubbel bemärkelse):


Grillmästarna för dagen: Kurt Matsson och Mats Lundgren. I bakgrunden: Ante P
Grillmästarna för dagen: Kurt Mattsson och Mats Lundgren. I bakgrunden
skymtar vi Andreas "Ante" Persson.
Stefan Persson
hälsade alla hjärtligt välkomna med sin ljuva stämma!
Mysig bild på två mysiga killar: Otto Ewesson och Palle KarlssonVissa valde att ta med spelarfruarna, om de lovade att hålla sig i bakgrunden.
Det gick sådär! På bilden: My Lundgren och Emma Göstasson.
(Har en känsla av att jag kommer bli hatad nu)
Till vänster i bild har vi vår helpcoach Peter Lindqvist - Han kom, han sågs
och han bara försvann! Övriga från vänster: Tim Gustafsson,
Amanda Ewesson, Lisa Nilsson, Lina Schüller
och Albin Andersson.
Tre rediga rötägg: Jimmy Rosén, Andreas "Ante" Persson och Joel Ringström.
Kurt Mattsson
i högform!
Kaptensbindeln som brukar sitta tajt runt Kapten Ottos arm gick utan
problem runt Albin Anderssons slimmade pannben!
Trogen HIS-supporter sedan 6 månader tillbaka: Peter Nilsson.
Kan det bli grannare? Från vänster: Jonas Nilsson och Lisa Nilsson.
Full fräs med Fredrik Axelsson Bäck.
Mannen till höger kan räkna med att bli manglad nästa träning. På bilden:
Lisa Nilsson och Anton Bergh.
Från vänster: Ola Nilsson, Amanda Ewesson och Lina Schüller.
Känns skönt att ha en bra förebild som Kapten Otto!
Glatt gäng bestående av Linus Nilsson, Joel Ringström och Teresia Olsson.
Ett stort tack till alla dem som gjorde festen möjlig! Tror alla redan ser framemot nästa Hanaskogs-gille!
"Slå en volt och släpp en fis, vi e grabbarna från HIS"

Härlig helg för HIS...

Det har varit en härlig helg för "di gule". Efter den fantastiska insatsen mot Grevie i fredags är vi åter över strecket. Diverse ommöbleringar i laget av Sir Welander och Fröken Lindqvist skulle visa sig ge resultat.

  

Det var ett helt annat HIS än det som skådades på Willandia ett par dagar innan. Inställningen, hjärtat, hjärnan, viljan och självförtroendet fanns där. Man kände redan på uppvärmningen att det var Hanaskogs kväll när Grevie besökte Västra Hed. "Di gule" startade i ett ursinnigt tempo och radade upp chans på chans. Värst var för dagen anfallaren Torbjörn Jönsson (avstängd mot Fjälkinge) som gång på gång rann igenom Grevie-försvaret. Efter ca 10 minuter höll Tobbe Tvättbjörn på att göra årets mål på Heden då han rushade förbi backlinjen och chippade elegant över Grevies målvakt, i ribban och ner på mållinjen. Anfallet efter får han istället göra mål, och detta kommer antagligen vara nominerat i samma klass! Jönsson vänder elegant upp med bollen driver framåt och klipper till bollen som går som en projektil via höger kryss, vilket tyder på att han troligen siktade vänster nere. Detta var början på en härlig HIS-kväll, Grevie hade någon enstaka chans men 1-0 i halvlek var klart i underkant. Andra halvleken fick lite spänningen då Grevie hade reducerat till 2-1 men domaren hann knappt blåsa till avspark efter målet förrän bollen låg i Grevies mål igen. Slutresultatet 4-1 kunde varit större men trots det bör alla vara nöjda med denna suveräna insats.
Torbjörn Jönsson var het mot Grevie!

Det fanns många som framhävde sig under denna kväll. Det var kul att se den gamla räven Fredrik "Hana" Andersson i action, i alla fall på uppvärmningen då han inte var aktuell för inhopp. HIS-profilen Jonas Mårtensson gjorde sin första match från start och visade prov på härlig vilja och tvekade inte i några dueller, i alla fall i de 25 minuter som han var på plan! Dock ett styrkebesked från Mårtensson som haft skadebekymmer hela säsongen. I backlinjen visade Olle Johansson samt Jim Ringström att de vill vara med de övriga och fajtas om startelvans platser. Och på mitten slet Otto Ewesson som vanligt, medans hans kollega på innermitten Anton Bergh, levererade mackor till anfallarna , samt mycket duktige Alber Barsoum, för kvällen förpassad till kanten. Kort sagt kan man säga att alla höjde sig ett par snäpp, och det krävs för att prestera för tillfället, och vi vet att när vi lirar så här så är vi svårstoppade!


Man kunde även på Kristianstad Airport höra meddelandet om att Fjälkinge IF åter har landat efter derbyt. Går även rykte att självaste Stinsen (känd från gästboken) med tårar längs med kinderna hade lämnat jobbet på tågstationen och istället stod och vinkade in Fjälkinge på nödlandningsbanan efter 7-1 i häcken av Klippan.De gulsvarta riktar sig härmed in på ny viktig match på lördag, då man ska bege sig till Härslöv för att kriga om tre poäng. Samma inställning som i fredags så ska det inte vara en omöjlighet.Vad gäller lördagens härliga dragningsfest i Hanaskog klubbstuga så har överförandet av bilder från kamera till data inte riktigt fungerat enligt önskan men lovar att under veckan kommer många vackra pojkar och flickor att synas här på bloggen så håll utkik!
Dagens språklektion


Hönsaglytt - Kyckling

De blir hönsaglytt me stolpepäror te kvällsmaud - Det blir kyckling och pommes frites till kvällsmat

"Förfest hos mig på lördag killar"

Peter Lindqvist vill visa sin uppskattning över segern, och vet hur man på bästa sätt charmar Hanaskogare!

Mannen, myten, legenden - Peter LindqvistSist men inte minst....

  

-   Efter dragningsfesten i Lördags fick jag en ny idol: Kurt "Kutte" Mattsson!!!

TILLSAMMANS È VI STARKA!


Bottenstriden allt mer jämn...

Efter en minst sagt medioker insats i derbyt, eller som Jocke Welander uttryckte det: "Uselt", får vi blicka vidare i kalendern. För loppet är långt ifrån kört. Redan i morgon är det dags för nya bananer mot Grevie, en match som vi verkligen ska se till att ta en trea i.


Ja vad ska man säga om matchen i tisdags? Vet inte om avsaknaden av Torbjörn Jönsson, Anton Bergh  och Andreas Johnsson var för stor, men tycker ändå att vi som var på planen skall kunna mycket, mycket bättre än det som presterades mot Fjälkinge. Framför allt då vi leker jultomte framför eget mål och bjuder Fjälkinge på sina tre mål i första, det är bara för dåligt! Sen att man kan i vår gästbok läsa följande kloka och visa inlägg: "Vem är det som bölar nu! Fy fan vad utspelade ni blev jävla bönder!!!" Tja hur ska man uttrycka det? Om man kan bli utspelad på tjongbollar så blev vi det i första halvlek, absolut! Sen att man har från Hanaskog hela 4,7 km längre till storstaden Kristianstad än Fjälkinge gör ju oss verkligen till bönder också, helt klart, tack för ditt inlägg Stinsen, vi kanske ses på EKO någon dag! Lycka till i fortsättningen i serien och hoppas att det kommer gå bra i fortsättningen för Fjälkinge i "fyran". För de är på gång och kommer definitivt att rubba många fler lag i serien, det är jag helt säker på!


Men den stora frågan är ändå: Var är inställningen, paugar? Hjärtat? Engagemanget? Att lalla omkring på planen i en match är inte rätt, varken mot er eller era lagkamrater! När man väl dragit på sig den gula (eller vita som i tisdags) tröjan så gäller ta mig tusan att gå in och köra 100% hela tiden, i vått och torrt, i uppgång och nedgång, för sättet vi förlorar på mot Fjälkinge är helt oacceptabelt! Se nu till att lägga detta åt sidan och se framåt mot slutspurten av serien, för när vi spelar på topp, då är vi svårstoppade, det vet vi själva också!


Vidare är det träning som gäller i kväll för "Di gule" innan det blir åka av på Västra Hed på fredag kl. 18.30. Hjärtligt välkomna!


  

" Om Sammer springer i djupled och ingen markerar honom så är han helt ren."

Glenn Hysén, åh fan!

  

  

  

  

Sist men inte minst...

  

- Dragningsfest på lördag, se till att boka just DIN plats för det blir ett sjuhelsikes drag!


Derbydags!

Äntligen en bortamatch som ligger inom våra breddgrader som inte innebär 20-25 mils resa t/r. Fjälkinge IF står för motståndet och är ett lag på gång, som kommit starkt på slutet och kommer bli en tuff uppgift mot ett något brandskattat HIS som kommer sakna en del tongivande spelare i kvällens drabbningen, men är övertygad om att ersättarna kommer gör sitt yttersta för att försvara det eleganta HIS-emblemet på tröjan!

Ska Di gule åter få jubla?

I vanlig ordning kommer Rille Rim med en liten matchdikt:


Senast fick Tobbe o Anton se rött

Nu ges chansen till dom som bänken nött

Jag hoppas verkligen att dom tar den med storm

Och att alla nu toppar sin bästa form

Trött på att alltid på mållinjen falla

Nu ska vi fanimej på segersången få tralla

Imorrn spelar alla en otroligt viktig roll

När vi åker till fjälkinge för att trilla boll


Dra en tarzan, kyss en gris

Hjärtat bankar hårt för HIS

/ Rikard Oredsson

Rille Rim har slagit till igen!
Sist men inte minst....

  

  

  

-Nu åker vi!!!


Tomhet...

En resa till Västra Karup från Hanaskog (via Kristianstad) är ungefär 30 mil lång tur och retur. 30 mil åkte vi sammanlagt för att ta oss an Västra Karup. De första 15 milen dit var det en fråga som surrade i våra huvuden: Vem skulle hamna i centrum idag? Skulle de bli Västra Karups giftiga anfallare? Skulle det bli Ante Persson? Eller kanske rent ut Andreas Johnsson? De 15 mil som vi hade hem så hade vi också fått svar på våra funderingar.

  

  

Svaret blev Stefan Svensson och Martin Andersson, huvuddomare respektive stins (linjeman). Ställningen var helt rättvist 1-0 till Västra Karup efter en milt sagt bedrövlig första halvlek, och man började undra om "Di gule" hade lämnat viljan och inställning på Biltemas parkering där vi samlades. Uppryckning skulle komma. Efter en avhyvling i halvlek av Jocke Welander och ett par offensiva byten i slutet där vi kasta in vilthundarna Albin Andersson och Emir Studenovic så fick HIS lite tryck på Västra Karup och fick till lite chanser. Till sist kom då den rafflande avslutning. Det som följer är saxat från K-bladet:


Klockan hade tickat upp mot 92 minuter när bollen efter en hörna rann ut till Albert Barsoum, som fick en klockren träff på halvvolley.
Bollen borrade sig in i nätmaskorna precis intill stolproten. Linjedomaren hade lagt märke till att en Hanaskogsspelare stod i offsideposition, framför målet. Han vinkade och huvuddomaren dömde bort målet.
- Måhända att spelaren står offside. Men han är två-tre meter från bollen - alltså inte i närheten av situationen. Bollen går klockrent in i mål. Det är absolut inte offside. Horribelt, surar Welander.
- Domaren diskuterade heller inte med linjedomaren utan valde att fokusera mer på våra spelare.


Fokusera mer på våra spelare var nog de rätta orden. För efter domslutet förvandlades domaren till något jag-vet-inte-vad och börja skrika och började skicka ostskivor samt det andra kortet som var lika rött som hans ansikte! Det var att man tittade med ond blick på han eller att man trampa på honom m.m. Ingen och då menar jag INGEN annan på Västra Karups fina idrottsplats hade en aning om vad som hände, förutom då Stefan Svensson och Martin Andersson, som så gärna ville hamna i centrum! Tja, vad ska man säga? Grattis, ni lyckades, hoppas ni somnade gott i natt.


Den sista tiden har varit tung för Hanaskogs herrar. Sista matcherna så har det blivit att man stupat på mållinjen, här följer en liten återblick:


Kågeröd - HIS : Ett vilt kämpande Hanaskog har 1-1 borta mot topplaget Kågeröd. Men i matchens 92:e och sista minut får Kågeröd en billig frispark som så småningom resulterar i mål. Förlust 2-1.


HIS - Bårslöv: Åter igen har Hanaskog chockat ett topplag och leder med 4-3 tills den 88:e matchminuten. Frispark tilldelas till Bårslöv precis utanför straffområdet, och vips så var det 4-4.


Västra Karup - HIS: Ja, denna historien kan ni ju redan.


Trots att vi nu fått avgörande domslut oss emot oss i slutskedet av dessa matcher så kan ändå all skuld läggas på dessa rara domare. Denna punkt vill vi poängtera för att inte det ska komma en förbannade massa kommentarer om att vi e dåliga förlorare och bara losar pga domaren bla bla bla... Faktum kvarstår att vi inte bara kan lägga oss ner och dö när det börjar bli lite motigt, och hela första halvlek verkade det precis som om vi gjorde just detta. Sen att vi från Bårslövs-spelare och Västra Karup-tränare får höra att domslut var felaktigt och att det inte skulle vara frispark, mål etc gör inte sakerna bättre precis.


Västra Karup verkade också vara inne på vårat spår. Följande fanns på deras hemsida:

"Idag kom vi verkligen undan med blotta förskräckelsen! Hanaskogs mål i slutsekunderna skulle nog inte dömts bort eftersom ingen spelare som påverkade spelet var offside."

Men Västra Karup var ett bra lag som spelade klokt matchen igenom och jag hoppas att det går bra för dem även i fortsättningen i serien.

  

Skulle kunna pladdra på hur länge som helst om hur tomt det kändes igår men väljer att ta bort mina känlsor för en stund, svälja gråten, torka tårarna och börja prata om framtiden. Träning återigen ikväll, vilken är den nästsista innan matchen som vi längtat efter, derbyt mot Fjälkinge IF (det enda som vi har i vår serie). Fjälkinge är inne i en bra trend för tillfället och blir en tuff uppgift, men med rätta glöden, viljan och inställningen så vet jag att vi kan rubba dem!


Slå en volt och släpp en fis, vi e grabbarna från HIS!

  
En bra bild från matchen, hämtad från Västra Karups IFs hemsida: www.vkif.se

  

  

Dagens språklektion


Köss - Kyss

  

Köss mossan, sa paugen - Kyss morsan, sa pojkenDagens hjälte


Vår egen Roger "Kaga" Börjesson som först körde punktering på sin buss, men lyckades ordna en lika fort, dock storleken mindre vilket gjorde resan till lite mer mysigare!"Detta kändes som en våldtagning"

Andreas "Ante" Persson beskriver sin besvikelse samt sin förmåga att utrycka sig korrekt i det svenska språket!
Sist men inte minst...

  

- Ikväll nollställer vi igen, pojkar, nya tag, nya utmaningar!

  

- Funderar på att starta en sajt: www.få-stefan-svensson-att-sluta-döma.nu  

  


Ursäkta alla som tog illa vid sig!

Efter en pinne mot Bårslöv i gårdagens drabbning på Heden är det redan dags att blicka vidare i programmet. Västra Karup kommer att bli nästa anhalt för "di gule" och fortsatt kamp i bottenstriden. Seger, och det kan redan se mycket bättre ut!

Vi kan skylla på en del efter gårdagens match, att domaren bjöd å ett mål, att vi slarva för mycket i eget straffområde, att Bårslövs ene ytterback aldrig skulle fått slutföra matchen efter skall-försöket på Styrbjörn! Men trots allt så var Bårslöv det bättre laget matchen igenom, och att plocka en pinne mot detta topplag får trots allt ses som ett fall framåt.

Vidare väntar nu alltså en viktig match borta i Västra Karup innan det äntligen är derbydags igen, då HIS ska bege sig till EKO-land för att ta sig an Fjälkinge IF, en match som är ytters viktig då båda strider kring kval- och nedflyttningsplatserna!

Kan även meddela att för första gången på hela säsongen kunde Fredrik "Hana" Andersson genomföra en träning iförd fotbolls skor och dessutom utan sina inarbetade knickers, som blivit ersatta av ett par eleganta svart-vita shorts av märket Puma, snodda från ett gammalt matchställ ifrån Bromölla. Skönt att en blivande frälsare börjar göra sig redo hösten!

Sist men inte minst vill vi rikta en STOR ursäkt till alla som tog illa vid sig av tidigare blogg-inlägg angående damfotboll. Var ett dumt citat som var taget från blaskan Expressen efter Kina-Sverigematchen och är nu även borttaget från detta syndens näste. Hoppas att inte allt för många tog illa vid sig! Vill framföra en stor eloge till damlaget som för tillfället parkerar på en andraplats i sin division 5-serie och alltså har stor chans att avancera i seriesystemet. Fortsätt i den stilen!


Veckans schema:

Måndag: Träning
Tisdag: Träning
Onsdag: Match Västra Karup - HIS
Torsdag: Träning
Fredag: Egen träning (Frågan är vilka som kommer genomföra detta)
Lördag: Vätskepaus
Söndag: Huvudvärk pga av vätskan på lördagen!

Hanaskogs IS - Bårslövs BOIF

Eftersom Rille fortfarande verkar ha semester, så går undertecknad in och styr upp detta med matchdikten!
Så var det äntligen höstpremiär
Vi åter våra gula tröjor klär
Det är nu kriget ska börja
Imorgon kommer Bårslöv att sörja

Efter att hela sommaren hållt på att härja
Är det nu dags att tre poäng bärga
Under uppehållet att Torbjörn gjort sig känd
Som killen som i regnväder blir bränd

Vi hoppas vår publik får njuta
När A. Berg oss segern ska skjuta
Tillsammans på gemensamt led
Ser vi till att det blir fest på Västra Hed

Välkommen ner på Heden, straight som bi
Jag säger som Jocke Welander: Och så åker vi....
 Söndagen den 10/8 kl 15.00  är det avspark på Västra Hed, kom och stötta!

FORZA HIS!


Nu åker vi...

Så var då serien åter igång. Lagen skall åter kriga och poängen skall fördelas. För HIS del så är återstarten på Söndag då Bårslövs BOIF kommer till Göingeskogarna för att göra upp om tre pinnar.


I skrivande stund har vi en något haltande tabell i Div. 4 Norra som ser ut enligt följande:


  Påarp

13

11

2

0

40

-

12

28

35


  Kågeröd

14

9

2

3

29

-

22

7

29


  Perstorp

13

8

2

3

25

-

12

13

26

  Bårslöv

14

8

1

5

36

-

27

9

25

  Västra Karup

13

6

1

6

30

-

27

3

19

  Höör

14

6

1

7

32

-

31

1

19

  Klippan

13

5

4

4

18

-

20

-2

19

  Hanaskog

13

4

2

7

16

-

24

-8

14


  Grevie

13

3

4

6

15

-

23

-8

13

  Fjälkinge

14

2

4

8

18

-

28

-10

10


  Härslöv

14

2

4

8

12

-

31

-19

10

  Ödåkra

12

1

3

8

12

-

26

-14

6Som ni kan se så har Påarp gjort ett litet ryck, men skuggas av Kågeröd som övertagit andraplatsen av Perstorp, som dock har en match mindre spelad vilken innebär slagläge för Perstorps del. Troligen är det dessa 3 som kommer göra upp om seriesegern samt kvalplatsen. Söndagens motståndare, Bårslöv, har kommit som en riktig underdog och smugit med hela vägen och är helt plötsligt bara fyra pinnar från kval till trean. I botten kryssade Fjälkinge och Härslöv häromdagen vilket vi bara tackar och bugar för, vilket ger "di gule" en liten chans att skapa en lite lucka neråt samtidigt som man kan ta rygg på Klippan strax ovanför, helt beroende på hur det går för Grevie som tar sig an nästjumbon Härslöv i nästa match!


Tillbaka till söndagens motståndare. Bårslövs BOIF kommer med 6 raka matcher utan förlust till Västra Hed. Laget hade innan uppehållet dessutom 5 raka segrar, först nu i omstarten mot Höör kom första poängtappet på mycket länge (2-2). Det är alltså ett lag med bra självförtroende som kommer göra entré på Västra Heds vackra gräsplan på söndag. I bortmötet fick vi känna att det är ett lag som spelar fysisk fotboll och har två målfarliga killar i Daniel Stjernqvist (11 mål) samt Alexander Borg (7 mål). Det blev förlust med 2-1 i Bårslöv, Hanaskog hade dock en kvitteringsboll inne i slutminuterna men blev avblåsta för gruff. HIS underpresterade dock kraftigt i denna match mot ett inte allt för märkvärdigt Bårslöv, men så har de nu ändå lyckats klättra upp i toppen vilken visar att det kan vara ett lag att räkna med. Men hemma på Heden så ska de få kämpa för varenda meter på planen!

Vad gäller Hanaskogs-lägret så verkar de flesta spelare vara disponibla, med litet frågetecken på Mats Henrysson (skadad) samt Andreas Persson (38 graders feber och otäck hosta). Sommarträningen har gått bra och man har en stark 4-1 seger med sig från uppehållet mot Tosteberga/Nymölla. Man har även med sig 4-4 från Bjärnum med b-laget efter en milt sagt medioker tillställning. Och sist men inte minst en stabil 3-0 seger mot Lönsboda (walk over). Spelare som imponerat under uppehållet har varit pojkspolingen André Bengtsson som går från klarhet till klarhet samt intelligente Anton Bergh som visat att han definitivt bör tillhöra A-truppen. Lägg där till en Andreas Lönndahl som nu nästan gjort 4 träningar i sträck och ni förstår att det glöder om HIS!


Vidare kan vi även berätta att för de fotbollsintresserade så kommer det spelas jubileums match på lördag på Gröne vi på Näsby mellan just Näsby IF (med Anders Linderoth bl.a. som coach) och Vilan, där man kan få sig en skymt om man hinner med av vår egen Joakim Welander! Vi får hålla tummarna att allt går bra för honom och att han hinner komma från akuten innan matchstarten på söndagen.
Sist men inte minst måste jag ge ett extra omnämnande till junioren Nils Svensson som skaffat sig en avbildning av sin stora idol på ena låret, nämligen Henrik "Henke" Larsson. Tja, Nils, vad ska man säga? Tycker ändå att det hade varit snyggare att ha en bild på min egna lilla favorit Gary Sundgren på ena skinkan!


Nils Svensson, 17 år och redan legend!


Dagens språklektion


Bånkalaun - Banklån


Jau hade tainkt au köba en ny trajtor så jau faur nou gau te bånken au be om ed bånkalaun - Jag hade tänkt å köpa en ny traktor så jag får nog gå till banken och be om ett banklån
"Kom grabbar så går vi och äter, jag är hungrig som en dvärg"

Sanny Åslund, AIK, shit han msåte varit skithungrig då!

FORZA HIS!


The latest news...

Efter diverse påhopp i gästboken samt verbala hot i omklädningsrummet så har jag härmed bestämt mig för att uppdatera bloggen lite, allt för att berätta för våra trogna supportrar vad som händer och sker nu inför återstarten av serien. Det är nu det gäller att köra från första början till slut för att bevisa att vi hör hemma fyran!Träningen har nu pågått i två veckor, vilket har börjat bevisas på vissa spelares kondition samt muskelmassa, ölen är utbytt till Gainomax Recovery och Powerking/Jelzin (HIS egna kopia på RedBull/Vodka) är utbytt till bara Powerking. Sir Welander och Fröken Lindqvist har börjat smida planerna om hur taktiken skall se ut nu inför stundande allvaret. Många frågor surrar nog i huvudet på dessa två herrar:

 - Ska vi spela med en eller två anfallare     
 - Hur ska vår backlinje se ut?     
 - Vad fan ska vi göra med Ante?
 - Hur gör Tobbe Jönsson för att få en så fin och jämn solbränna?

 - Vem av våra fruar ska köra hem från dragningsfesten den 23e augusti?


Frågorna är många, men svaren är få. Men eftersom vi har stort förtroende för vår ledarstab så är jag säker på att de kommer fram till en bra lösning, på alla fronter!
För att försöka få ett kvitto på var vi står någonstans formmässigt så valde vi att under torsdagskvällen mäta våra krafter med Tosteberga/Nymölla som gått fram som en ångvält i Div 5 Nö och inte tappat en enda poäng på hela våren. Men mot "Di gule" kom de rätt snabbt ner på jorden igen. Redan efter par minuter höll sig André Bengtsson påpassligt framme och stötte in 1-0 till bortalaget efter att den elegante dvärgen från Agnebergsvägen, Anton Bergh, serverat honom med ett inlägg. Samme Bergh höll sig sen framme och nickade(!!!!) in 2-0 efter ett missförstånd mellan försvarare och målvakt. Därefter mattades spelet något och vi bjöd in Tosteberga/Nymölla i matchen och även på 2-1 då man tappat markering lite väl lätt efter en hörna. Men ordningen återställdes lite senare då Anton Bergh bombade in en frispark från nära håll efter att Andreas "Ante" Persson fallit som en skadeskjuten hankatt strax utanför straffområdet. Tosteberga/Nymölla fick chansen att åter reducera på straff innan halvlek men Jonas Nilsson knep den och HIS gick därmed till halvtidsvila med en stabil 3-1 ledning.


Efter pausen gjordes en del förändringar i bägge lagen och mestadels av spelet begav sig på mittfältet, där vår centrallinje med Andreas Johnsson och Otto Ewesson på mitten och Timothy Gustafsson och Olle Johansson i försvaret höll ihop laget exceptionellt. Efter lite chanser åt båda hållen så satte Rikard Oredsson sista spiken i kistan när han slog in en straff säkert, som debutanten Eddie Lundgren fixat efter att ha elegant löpt igenom T/N-försvaret och trillat mycket snyggt. Sammanfattningsvis kan man säga att detta var en bra genomkörare som visar att vi absolut blir att räkna med i höst. Bloggen har även valt att plocka fram de mest framträdande spelarna i HIS-lägret för dagen. Topp tre var:


   Anton Bergh

  

  André Bengtsson

  

Eddie Lundgren Vidare kan vi nu blicka vidare mot en härlig veckan bestående av match, träning, träning, match och lite träning. Underbart att få spendera sina lediga kvällar med en massa härliga, svettiga och allmänt loja HIS-spelare. Kan knappt bärga mig!
Dagens Språklektion


Raijn - RegnDe raijnade au raijnade, ja frös sau ja ble blau -
Det regnade och regnade, jag frös så jag blev blå.


Veckans rykte

Anders Nicklasson lämnar tränarjobbet hos Fjälkinge IF !!??


Veckans sågning


Andreas "Ante" Persson sitter med sitt sällskap på Pub Banken i Kristianstad när han plötsligt får syn på stå-upp-komikern Özz Nüjen.

  

Ante: Özz, säg något roligt!


Özz: Du e snygg! 
Andreas "Ante" Persson blev ordagrant förnedrad av Özz Nüjen, men frågan är om han själv är så förbannat porrig!?Sist men inte minst...


9 dagar kvar till höstpremiären mot Bårslöv - Nu åker vi!!


RSS 2.0