Sista rycket...

Uppehållet närmar sig med stormsteg och många var rädda att bloggen tagit tidig semester. Men nu är vi åter i gång efter sjukdom, nubbe och sill. Hanaskog ståtliga herrar står för ny utmaning ikväll då topplaget Hässleholms IF gästar Västra Hed och vi skall som vanligt göra allt som står i vår makt för att sätta käppar i hjulen för motståndarna.


Vårsäsongen lider så sakteliga mot sitt slut. Ett tappert kämpande Hanaskog har dock so far inte riktigt levt upp till förväntningarna. Laget parkerar sist i tabellen och har nu en nätt uppförsbacke för att åtminstone nå en kvalplats. Där finns såklart faktorer som bidragit till att vi inte riktigt lyckats ända fram i många matcher, men att sitta och skylla på dåliga domare, motvind och för dåligt pumpade bollar faller inte mig i smaken. Det skulle likna en dåres försvarstal.

 Istället vill jag hedra alla dem som verkligen givit allt i de som mest dystra stunder, både på och utanför planen. Att truppen varit tunn efter frimånadens slut känner alla till då vi hade en del tunga avbräck från laget som bidrpg till avancemanget. Dock har det alltid varit en fantastisk go i detta härliga gäng, i med som motgång, vilket inte alla lag kan stoltsera med! Vid sidan om har vi en superb ledartrojka och i Rille och Rille samt Casanovan Ted som verligen ger allt. Dessutom har vi fått se en uppsjö av småpojkar som fåttt chansen att känna på Division 4, och att vi i och med detta kan visa att återväxten troligtvis är en av de bättre i kommunen vilket bådar gott för framtiden. 

Och tro för den skull att vi absolut inte givit upp. Än är där många poäng kvar att kämpa om med start ikväll. "Di gule" krigar på och i sann Hanaskogsanda så ger vi aldrig upp!


Ikväll kommer Hanaskog till spel utan Johnsson som är avstängd, Jim och Vidrichs har fortfarande skadebekymmer och finns ej heller med i truppen, likaså Gazza om mina källor stämmer.På med blåställen igen så kör vi...Sist men inte minst....
FORZA HIS!!!


Inför HIS - Askeröd

Sexpoängsmatch väntas i kväll på Västra Hed när Askeröds IF kommer på besök. För Hanaskogs del är detta en mycket viktig match och en ny förlust kan innebära en extra tuff höst!


Senast det begav sig för dessa lag var i premiären nere i Askeröd. På päreåkern utanför Sjöbo fick HIS se sig besegrade med 3-2 i en match som böljade fram och tillbaka. I denna match hade motståndarna en förkärlek till att spela längre. Återstår att se om taktiken är densamma ikväll.

Hanaskog har inför kvällens match skador på Isendahl och alltjämnt Vidrichs. Frågetecken ställs även till Jim och Ante P som varit borta en längre tid. Albin har haft en besvärande rygg och testas sent.


Dagen till ära har vi fått morgondagens födelsedagsgris till att skriva matchdikten. Håll till godo:

Må det vara sista tåget som nu går
Då ska vi f-n visa att det är ingen som oss klår
HIS spelar alltid som bäst under press
”Viktigt vinst” ska det på lördag stå i Bloggens ingress En av legenderna fyller på lördag år
Tänk er hur bra killen efter denna vinst mår
Så spela nu för varandra och kör så det ryker
Så vi i segerns sötma därefter dykerEn HIS:are ger aldrig upp och kämpar
Krigare är ordet som bäst här lämpar
En HIS:are blir aldrig trött och sleden
Askeröd, välkomna ner till Heden!

/// Andreas PerssonFörutsätter att alla laddar som vanligt, börjar tända till och verkligen dyker upp heltaggade på Västra Hed. Tillsammans skall vi försöka ordna en riktigt trevlig fredagskväll...Sist men inte minst....FORZA HIS!!!


HIS - Brösarps IF 0-2

Det ville sig inte mot Brösarps IF på måndagskvällen. Hanaskog kämpade matchen igenom och skapade chans på chans. Men det var Brösarp som gjorde målen.

 

Ett mål i vardera halvlek gjorde att Hanaskog stod kvar på 4 pinnar efter bottenmötet mot Brösarps IF. Ett BIF som försvarade sig bra matchen igenom. Man backa hem med mycket folk och såg till att krympa ytorna och köra på snabba omställning vilket också gav resultat.

 

Hanaskog hade mest boll, skapa mest, men har förvånansvärt svårt framför mål. Detta resulterade i en ny förlust och man får blicka framåt mot kvällens viktiga match mot Askeröds IF.

 

Bäst i HIS var backarna Martin Bergvall och Timothy Gustafsson.

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Inför HIS – Brösarps IF

Viktig vecka väntas för Hanaskogs IS. Två bottenkollegor kommer på besök på Västra Hed med start ikväll då Brösarp står för motståndet innan serien vänder på torsdag.

 

Bloggen har hamnade dessvärre på latsidan förra veckan vilket gjorde att referat från Brantevik-matchen hamna mellan stolarna. Dock var det ett vilt krigande lag som kämpade väl trots skador på spelare samt ytterligare som av olika skäl inte kunde deltaga. Det är dock lagt åt sidan och till kvällens match är där ett par boys åter. Dock eloge till alla de ”ungtuppar” som såg till att ge Brantevik en match i lördags. Återväxten skall man inte klaga på. Kan noteras att bänken endast bestod av en byxmyndig spelare förra lördagen (Ante P) och han hade säkerligen en hel del att lära ut till Gunde, Oliver, Anton S och Felix som gjorde honom sällskap på densamme.

 

Nåväl, ikväll laddas det rejält och förhoppningsvis kan Hanaskog ge Brösarp en match.

 

Gäst-poeterna hoppar av en efter en vilket gör att jag själv åter får står för matchdikten. Håll till godo!

 

 

Sjung om studentens lyckliga dar

Snart e bara halva serien kvar

Vi grattar Stalle och Jensa som dominerat på Wendes

Vågar ni visa betygen, eller dem kanske brändes?

 

Ny vecka för HIS med nya tuffa fajter

Går rykte på stan att Andys morsa é rätt tajter

Eddie måla senast och vi hoppas på fler

Gärna redan ikväll, snälla Gud, jag ber

 

P har slutat halta, men e lite stel

Det är den där förbannade listens fel

Aldrig vi ska ge oss, serien är lång

Kämpar vi tillsammans, då blir det segersång!

 

Börja aldrig röka, börja aldrig knarka

Och tänk för fan på att tillsammans é vi starka!

 

/Jonas Nilsson

 

 

 

 

Behöver nog inte säga mer. Ett heltaggat Hanaskog väntar på att få springa in på banan ikväll. Och vi hoppas på ditt stöd….

 

 

 


 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 


 

FORZA HIS!!!


"Di gule" föll i Rydsgård!

Det blev dessvärre förlust på måndagskvällen för Hanaskogs herrar i mötet med Rydsgårds AIF på Granhällans IP. I en match där lagen hade en varsin halvlek fick man till sist se sig slagna med 2-1.

 

 

Innan matchen var där frågetecken på Johnsson, Albin och Isendahl. Samtliga lyckades dock komma till spel. Dessvärre fick Jim lämna återbud pga. skada och ställa in sig i skaran skadade spelare tillsammans med P, Gazza och Andrée.

 

 

Rydsgård inledde med vinden i ryggen och satte full fart direkt på den jämna mattan som fanns på Granhällans IP (finaste planen vi lirat på i år). Man skapade de farligaste chanserna inledningsvis och Hanaskog hade problem med att få igång något vidare spel i motvinden och fick mest ligga defensivt. Blennborn hade HIS farligaste chans i första men halkar olyckligt prics i skottögonblicket. HIS hade även en boll i målet men blev korrekt avblåst för ojuste spel.

 

RAIF skapade mest och tog också rättvist ledningen när ett skott olyckligt tar på Tim och ställer Junne i målet. Strax innan halvtid gör Rydsgård även 2-0 och en liten uppförsbacke för Hanaskog inför den andra halvleken.

 

I andra halvlek var det ombytta roller. Rydsgård la sig på försvar och Hanaskog tog över spelet med vinden i ryggen. Man skapar läge på läge men men dåliga träffar och en storspelande målvakt gjorde att HIS inte fick utdelning. Till sist fick man dock in en reducering när Martin Bergvall når högst på ett inlägg och knoppar in 2-1 när endast minuter återstår. Närmare än någon halvchans ytterligare kom inte Hanaskog utan ”di gule” får se sig besegrade.
Bergvall gjorde första målet i gula tröjan! 
Vi gör en helt klart godkänd andra halvek, dessvärre strular vi till det i första och går ner oss stora delar av första 45 minuterna. Men vi laddar om och kör på, ny match redan på lördag och står vi redo igen för tredje raka (!) bortamatchen då vi beger oss till Brantevik.

 

Träning ikväll för A-lagsspelarna, samtidigt skall U-laget försöka knipa tre poäng hemma mot Bjärnums Goif.

 

 

Mer info följer i veckan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0