Inför Rydsgårds AIF - HIS

Hanaskog beger sig till Österlen för ny tuff match. Denna gång är det nykomlingsmöte när man tar sig an Rydsgård AIF på bortaplan.


Hanaskog har fått åter Johnsson (fortfarande frågetecken dock) och Tim efter deras avstängningar men har frågetecken på Albin och Isendahl som dras med småskador. Ante P, Gazza och Vidrichs saknas alltjämnt.


På grund av strejkande poeter får jag själv leka Strindberg idag. Håll till godo!


Senast mot Åhus var andra raka segern nära
Calle har dock ett par regler kvar att lära
Men med hjärta och vilja så blev det ändå poäng
det tyckte nog alla va skönt som spela på HBK:s stenhårda äng

Dragningsfesten i lördags och fint väder det blé
som vanligt slutade det naturligtvis i succé
Kurt var på hugget, det såg vi alla själva
synd bara att han stämpla ut innan klockan elva

Rydsgård väntar idag, räkna med ett taggat HIS
som inte kommer ge sig på något vis
Med vilja, glöd och ett jävla driv
kan vi förhoppningsvis upp i tabellen ta ett kliv

Taggat till tusen på match som på krog, här é grabbarna från Hanaskog!

/ Jonas Nilsson


Ladda allihopa nu så ser vi till att ge Rydsgård en match!

Tills vidare...
FORZA HIS!!!
 

Poäng i derbyt för sargat HIS!

Hanaskog lyckades knipa en poäng i derbyt mot Åhus HBK på onsdagskvällen. Efter att ha tagit ledningen tidigt i andra halvlek lyckades Åhus kvittera efter att ha fått två chanser från straffpunkten.

 

 

Åhus HBK – Hanaskogs IS 1-1

 

HIS Mål: Joel Isendahl

 

 

Det var ett ungt Hanaskog som anlände till Furehov i onsdags. ”Di gule” hade många avbräck inför onsdagskvällens derby. Vidrichs, Ante, Gazza, Jim och Rosén var alla skadade. Lägg därtill Johnssons och Timpas avstängning så förstår din prekära sits Rille och Rille hade att dra ihop ett lag. Men man lyckades med bravur. På nytt fick våra duktiga 94:or chansen att vara med i hetluften i form av förra veckans komet Fredrik Ottosson och Anton Scholander.

 

Hanaskog inledde väldigt avvaktande. Åhus tilläts ha mycket boll och rulla, men kom aldrig till några heta chanser. Första halvleken slutade därför mållös. I andra fick Hanaskog lite bättre tryck uppåt i banan. Man vaskar fram lite chanser och tar också ledningen sedan Joel Isendahl varit iskall från straffpunkten efter att Anton Bergh blivit fälld. Strax efteråt blev dessutom Åhus en man kort sedan deras högerback redan efter en timmes spel ville domaren slutbetyget i en verbal konversation. Rött kort och adios!


 


Joel Isendahl gjorde sin första balja för året mot Åhus.


Hanaskog hade sedan drömläge att punktera matchen när Eddie kom fri med målvakt men skottet blev tyvärr för högt. Med kvarten kvar får istället Åhus chansen att kvittera på straff. Junne räddar dock denna, men domaren dömer om straffen då tydligen en försvare klivit in i straffområdet innan skottet hade avlossats. Den andra straffen läggs i det motsatta hörnet, Junne är även på denna men inte tillräckligt och kvitteringen var ett faktum.

 

Matchen slutar också 1-1. Hanaskog visar prov på vilja och hjärta, och trots att vi tvingats möblera om en hel del sedan Tosteberga-drabbningen står vi för en bra genomförd match. Extra plus till den nykomponerade backlinjen i form av Andy, Bergvall, Stalle och Calle Svensson. Även Gunde gör ett piggt inhopp. Noterar även att lille Ottosson åter fick hoppa in och har nu hittills i sin två matcher långa A-lagskarriär dragit på sig två gula kort. Orädd junis!

 

 

Ett lugnt träningspass avverkades under torsdagen. De flesta laddar inför helgens drabbning, det vill säga dragningsfesten som äger rum på Västra Hed på lördag, där bjuds på lotteri-vinster, grillat och liveband. Misstänker succé som vanligt. God uppslutning väntas även från herrlaget, dock ett litet tapp i form kaptenerna Jimmie och Johnsson, charmtrollet Isendahl men även Headcoach Richard pga, som han själv beskrev det, den förbannade konfirmationen! Räknar kallt med Rille till 1000-kronorsdragningen i höst, då får han det hett om öronen.

 

På måndag är det ny bortamatch då Hanaskog åker till Rydsgård för att kriga om nya poäng. Mer info följer…

 

 

 

 

 

Tills vidare….

 

 

 


 

FORZA HIS!!!

 


Inför Åhus HBK - HIS

Så var det dags för nu viktig match. Hanaskog beger sig till Furehov där Åhus HBK väntar. Räkna med en stenhård kamp!


Tyvärr har HIS idag avbräck från Tim och Johnsson (båda avstängda). Vidrichs och Ante P saknas alltjämnt och även ett stort frågetecken på Jim som skadade sig i senaste matchen. På pluskontot finns Jensa som är åter efter semester.


Dagen till ära har vi låtit legenden Ante P låta orden flöda i matchdikten. Håll till godo!I fredags vi tog den första vinsten
match igen nu mot Åhus direkt efter pingsten
Stod själv utanför sist och bevittnade vårt spel
denna gången såg man min själ inte många fel


Ett nytt ansikte vi också fick se på Heden
nästan så han ännu inte ens får sitta på mopeden
Respektlöst, med mål, gult och en klack
Otto vi säger bara tusen tack!


Andy och Blenne visade även elegans
man kunde ju nästan tro att de spelade i trans
Även Junne gjorde en räddning av klass
trots det tycker tydligen My han är kass


Krig, hjärta och mycket jävlar anamma
nu mot Åhus kör vi fan i mig samma!


/ Andreas Persson
Nu laddar vi på bästa möjliga sätt. Och med rätt inställning och en stor portion jävlaranamma så kan det bli en trevlig kväll på Furehov!
Sist men inte minst...FORZA HIS!


Tre första för året...

Årets mål. Årets Räddning. En 16-årig målskytt i A-lagsdebuten. Och ett Hanaskog som inkasserade första poängen i Division 4. Fredagens fysiska tillställning mot Tosteberga/Nymölla IF innehöll det mesta. Och det var "Di gule" som gick starkast ur svid straffpunketriden.Hanaskogs IS - Tosteberga/Nymölla IF 3-1

HIS Mål: Richard Blennborn, Andreas Nilsson, Fredrik Ottosson


Sex raka nederlag fick räcka. Hanaskog tog sin första seger i årets serie efter att ha avverkat Tosteberga/Nymölla hemma på Västra Hed under fredagskvällen.

Avbräck på Ante P, Calle Svensson, Jensa och långtidsskadade Andrée gjorde att bl.a Jimmie Isaksson, som precis börjat träna efter skada, fick sitta på bänken i kvällens match. Vidare hade man även valt att för första gången plocka med Fredrik Ottosson (född 1994). Vi kommer tillbaka till honom senare.

Matchen inleddes jämnt. Hanaskog vaskade fram några halvchanser utan resultat. Tosteberga/Nymölla hade en klar chans i första halvlek, men Junne lyckades på någon vänster freda målet när Joel Persson mötte ett inspel bara några meter från mållinjen. Tyvärr skadade sig Jim i samma veva och fick utgå. Tim fick ta klivet in i mitten och rutinerade Jonas Mårtensson tog plats som vänsterback. 
Två helgjutna ytterbackar. Stalle och Gazza!


Ju längre matchen led, desto mer växte HIS. Och med dryga tio minuter kvar av första halvlek så får Richard Blennborn bollen, driver framåt, väggar med en medspelare och får på en träff som via en försvare går i en båge över målvakten och in i mål. 1-0 stod sig också halvleken ut. 

Är det något vi lärt oss de senaste matcherna så är det att verkligen vara med från avspark, att aldrig slå av på takten och att ge 100% all the way. Det behövdes inte alltid i Division 5, men tro mig, det behövs i fyran. Och det var ett heltaggat Hanaskog som klev ut inför andra halvlek med ett enda mål i sikte: 3 poäng. Det var full fart från avspark. Tosteberga/Nymölla hängde inte med och redan här kunde Hanaskog punkterat matchen. Men målen uteblev och istället fick T/N komma in i matchen igen, och även kvittera till 1-1 på straff. 

Tunga huvuden för stunden men Göinges Stolthet reste sig och fortsatte att kriga. Det var då det hände. Andreas får bollen ute vid vänster hörnflagga. Han vänder upp och klipper till. Med vänster yttersida smeker han in bollen i bortre krysset. Årets mål? Andy själv hävdar att han såg luckan i bortre hörnet och att målvakten stod något felplacerad, men jag har mina misstankar. Hursomhelst, 2-1 och Hanaskog åter i förarsätet. Tyvärr fick strax efteråt två spelare till linka av. Först Jonas Mårtensson och sen Johnsson. In kom en viss, debutant. Fredrik Ottosson. 
Yrvädret som hunnit med att presentera sig ett par gånger U-laget. Och han leverera omgående. Återigen var det Andreas Nilsson som drev fram på vänsterkanten, skickar in bollen mot främre stolpen där samme Ottosson sticker fram foten och petar in 3-1 bak målvakten. Ridå!
Kandidat till årets mål!


Resten blev en transportsträcka. Närmre än en frispark ett par meter över ribban kom inte T/N och Hanaskog tog tre efterlängtade poäng. 


Hela laget stor för en klockren insats, dock imponerades jag mest av Gazza och Andy som vikarierande vänsterbackar, Bergvall för sin helgjutna insats som mittback, och så klart den respektlöse Ottosson. Det är inte många debutanter som inleder med att ta emot bollen och klacka vidare till medspelare. Det är inte många debutanter som gör mål direkt. Och det är framförallt inte många debutanter som på den efterföljande avsparken går rätt fram och klipper motståndarens anfallare och blir varnad. Otto gjorde alltihopa...


Det har varit en tvärtomvecka för HIS denna veckan. Första förlusten för U-laget i måndags genererade i första vinsten för A-laget. Ska vi lägga oss imorgon mot Ballingslöv? Nä, vi kör en dubbel denna helgen. Avspark sexton noll noll i Ballingslöv. 


Redan på Onsdag får Hanaskog nytt tufft motstånd i fyran då man tar sig an Åhus/Horna IF, med forne HIS-tränaren Joakim Welander. Mer info inom kort...


Tills vidare...FORZA HIS!!!
 


Inför HIS - Tosteberga/Nymölla IF

Fredagkväll och match. Tosteberga/Nymölla gästar Västra Hed och en ny tuff utmaning står "Di gule" därmed inför. Men tro inte att vi ger oss lätt...Då jag dessvärre inte besitter den klara truppen, så kan jag endast meddela att Ante P och Andrée saknas, medans frågetecken ställs till Isak och Johnsson.


Dagens matchdikt är framtagen och sammansatt av ingen mindre än talpedagogen Itchzak. Håll till godo!

Hallaow paowgar o töser, gubbar o gummor
kom nu ner te Heden o bånka paow era trummor
Tosteberga-Nymölla ida staowr pa schemat
och många maowl för HIS e daow temat

Dags att bryda denna förbannat negativa trend,
0 0 6 e statestiken, men snälla du, FÖR FAN VÄND!!
Gubbarna fraow pappersbrugsbyn ska nu faow aowga
så att K- bladet oss igen inte kan saowga
Första nollan ida vi ska hålla
och vaowra anfallare ska me deras backar trolla

Mittfältskampen ska vi överlägset vinna
så att deras små pajasar bara kommer försvinna
Prova gärna med långbollar över vaowra backar
och dom kommer då buga och säga: tackar!
Lä nu coachen sköda snacket
så ska vi piska skiten ur detta packet!

Detta ska nu inte längre va en "kris"
för nu ska vi visa upp vårt rätta j-vla HIS!!!!!

/ Jimmie IsakssonHoppas alla laddat på bästa sätt, och att publik sluter upp kring vackra Heden så hoppas vi på en trevlig fredagskväll! TILSAMMANS....


Sist men inte minst.....

FORZA HIS!!!
En bra halvlek räckte inte...

Trots ledning i halvlek mot Åsums BK så lyckades inte Hanaskog att plocka poäng i derbyt utan fick till sist se sig slagna med de onödigt stora siffrorna 4-1 på konstgräset inne i Kristianstad.

 

Det var en match med två ansikten. Hanaskog inledde bäst och hade kommandot den inledande halvtimmen och tog rättvist ledningen sedan Albin Andersson runnit igenom och slagit in sin egen retur. 0-1 stod sig också halvleken ut, trots att ÅBK hade ett par farliga chanser på slutet i första halvlek.

 

Tyvärr är vi inte med från början i den andra halvan av matchen och Åsum får kvittera efter att min käre vän Elvis Hasanaj fått drömträff på volley, en fullträff som han aldrig kommer göra om : )

 

Efter målet sjunker Hanaskog ner mer i banan och ÅBK tillåts ta över. 2-1 kom som ett brev på posten, ett riktigt skitmål som ändrar riktning på en Åsum-spelare och ställer hela försvaret och målvakten. Strax efter punkteras matchen när Åsum gör 3-1 på straff. När vi sedan flyttar upp laget och vaskar fram en del chanser så resulterade detta istället i ytterligare ett baklängesmål.

 

Om matchen kan man bara säga att vi visade vad vi kan i en halvlek, och det är det vi får spinna vidare på. Extra kul att se Blennborn tillbaka på banan. Vi har en backlinje i form av Tim, Jim, Bergvall och Stalle som är nästintill prickfri denna kväll. Även kul och se inhopparen Anton Scholander (född 1994) komma in och ta för sig på slutet.

 

 

Ny träning väntar ikväll, samtidigt som U-laget tar sig an IFK Osby på Heden. Vi spänner bågen och ser framåt. Många lag hade säkert grävt ner sig i Hanaskogs sits men serien är lång och räkna med ett heltaggat gul/svart gäng på fredag igen då vi välkomnar Tosteberga/Nymölla till Västra Hed.

 

 

För att dra upp smilgroparna lite så tar vi och presenterar månadens look-a-like nedan.

 

 

 

 

Månadens Look-A-Like Maj 


  


  Edwin Eriksson?                                      Kurt Mattsson?
Tills vidare...FORZA HIS!!!


Inför Åsums BK - HIS!

Tufft derby väntar mot Åsums BK under fredagskvällen. Notera att matchen spelas på konstgräset inne på Kristianstads IP. Avspark 19.00!


Till dagens match kommer Hanaskog till spel utan Jensa som dragit till Barcelona. Frågetecken ställs även till Isendahl, Ante P samt Junne. Sedan tidigare är även Andrée och Jimmie borta. Truppen som släppts ser dock ut enligt följande:

Målv: Nils, Junne

Försv: Stalle, Calle, Jim, Tim, Bergvall, Ante P(?)

Mittf/Anf: Andy, Johnsson, Anton, Albin, Eddie, Gunde, Gazza, Rosén, Blenne

Har troligtvis missat någon :)Nu ser alla till att ladda under dagen, så ser vi till att försöka ge Åsum en rejäl match!Matchdikt återinförs på begäran. Tanken är även att olika spelare i fortsättningen skall få chansen att leverera även på denna programpunkt. Men denna gång får ni stå ut med mina ord:


Tung start detta år har det minst sagt blivit
Inte lika kul att om matcherna på bloggen skrivit

Men stämningen är på topp hos världens bästa gäng
Man kan inte alltid vinna, ibland får man också däng

Med Rille å Rille vid rodret skall dem skutan styra
Å visa att vi verkligen hör hemma i Division Fyra

Slå dig mot bröstet stolt som en tupp
En Hanaskogare han ger aldrig upp!

We are the best in our hood, we are the boys from Hanawood!

/ Jonas Nilsson

Behöver nog inte säga mer. Efter två kanonträningar i veckan så vet alla vad som krävs! Nu gör vi det!

Sist men inte minst....FORZA HIS!!!
 

Genomklappning!

Hanaskog stod för årets första rejäla bottennapp när man åkte på femte raka förlusten mot ett mycket hetare Tomelilla. Redan efter 11 minuter kändes det avgjort i en match man bara vill glömma!


Tänkte ta tillfället i akt och be ledare samt supportrar, både tillresta och de som var kvar hemma, om ursäkt för den helt enkelt förskräckliga insats som Hanaskogs herrar stod för lördagen den 8 maj. Under mina tre år i föreningen så har jag aldrig varit med om en så stor förlust i en tävlingsmatch och ni ska tro att vi skämdes när vi lufsade av planen. Det var tyvärr allt för många som inte tog jobbet, och gör vi inte det, då får vi det tufft i denna serien. Jag personligen kan ställa mig upp och erkänna att jag gjorde min sämsta match genom alla tider (hittills får man kanske tillägga). MEN ni ska veta att alla som klev in i den gul/svarta dressen på Idrottsplatsen i Tomelilla i lördags, har ett hjärta som bankar för HIS. Och är det något som en Hanaskogare inte gör så är det att ge upp. Vi lägger detta bakom oss och laddar om inför kommande match som är på fredag mot Åsums BK, som kommer med en stark 4-1 seger i ryggen mot Brösarp...

Det mest positiva som vi kan ta med oss från Lördagen? Tja, att det "bara" är 6 poäng upp till säker mark och 51 poäng kvar att spela om...


Tills vidare....


FORZA HIS!!!


Inför Tomelilla - HIS!

"Di gule" spänner bågen igen och åker till Tomelilla under lördagen för match mot samhällets lag. Avspark sker kl. 15.00. Ett helltaggat Hanaskog kommer göra allt som står i sin makt för att plocka poäng!


Hanaskog kommer till spel utan Staffan Holgersson som skadade sig på träning. Sedan tidigare saknas även Jimmie och Andrée pga knäskador. Saknas gör även Nils som jobbar. Det innebär att truppen formeras enligt följande:


Målvakt: Junne

Försvarare: Calle Svensson, Jim, Tim, Ante

Mittfält/Anfall: A.Bergh, Jensa, Eddie, Johnsson, Andy, Bergvall, Gazza, Gunde, Albin, Blennborn, Isen.


Nu taggar vi till. Alla vet vad som krävs, alla vet vad vi kan. Hjärta och vilja i 90 plus tillägg kan räcka långt. Nu åker vi...
Sist men inte minst....FORZA HIS!!!

HIS blickar framåt...

Tre veckor. Tre matcher. Tre topplag. Hanaskogs spelschema har haft sin egna lilla charm i inledningen av denna säsong. Återkomsten till Division 4 har varit minst sagt tuff, men de gula krigarna har kämpat på och står nu stärkta inför kommande utmaningar...


Starten har varit blytung för Hanaskog. 4 matcher har resulterat i lika många förluster. Efter en jämn premiär mot Askeröd så trappades tempot upp för "Di gule". Inom loppet av tre omgångar har man nu fått ta sig an Ystads IF/FF, Hässleholms IF samt BW 90. Samtliga parkerar i toppen av tabellen. Efter genomklappningar mot de två förstnämnda, stod HIS för en kämparinsats mot stora serifavoriten BW 90 i torsdags. Även om siffrorna till sist blev för stora (1-5) så är matchen länge jämn och Hanaskog visade upp en glöd, en vilja och en rejäl portion jävlaranamma som visade att Göinges Stolthet verkligen har i fyran att göra. Detta trots att vi alltjämnt har en nolla i vinstkolumnen och trots att alla fantastiska anonyma experter redan vill döma ut Hanaskog i olika forum. Personer som verkligen visar sitt enorma kunnande, men aldrig kan premieras för detta då man råkar glömma skriva sitt namn. En undersökning (anonym såklart) visar dock att dessa människor troligtvis håller till i lägre divisioner, dricker O´boy till frukost till tonerna från Nicke o Nilla och masturberar till Ellos-katalogen.


Detta sporrar bara oss ytterligare. Vi vill visa varför vi är det göingelag som ligger högst i seriesystemet. Vi vill visa för alla varför man inte ska räkna ut lagen ifrån Ö.Göinge. Vi vill visa alla fantastiska sponsorer, personer runt omkring laget och såklart publiken att Hanaskogs IS är och förblir en grundsten i lokalfotbollen. Man skall vara stolt över att få iklä sig det gul/svarta matchstället. Man ska vara stolt över de saker man presterar tillsammans. Man ska vara stolt över att vara HIS:are!!


Har inledningen varit tuff i A-laget, så har det varit det motsatta i U-laget. 2 matcher, lika många segrar. Storsegrarna över Broby (7-1) och Strömsborg (7-0) följs upp med ny drabbning på måndag kväll då man får ta sig an Tyringe på Heden.Hanaskogs herrar avverkade även under lördagen även första inventeringstillfället på Willys Hemma. Pigga och glada högg pojkarna (med hjälp av några fantastiska idiella stöttepelare) tag i allt från  dasspappet till koljafilé. Men det uppstod en viss förvirring då Carl Scholander vid 07.30 fortfarande inte hade dykt upp. Dock fick svar på denna fråga då han hade råkat missa att det var Willys Hemma, och INTE Willys som vi vskulle inventera, vilket i sin tur ledde till att Calle fick inledda lördagsmorgonen med ett litet lätt löppass från Långebro till Tempo-torget. Sund kille!


Träningar denna vecka är tisdag samt torsdag med U-lagsmatch måndag innan det smäller på nytt på lördag då vi far till Tomelilla för att åter ta upp kampen om nytt kontrakt i Division 4. Veckan bjuder även på mer info kring vårt sköna gäng, inför-snack och så givetvis månadens look-a-like. Håll utkik!


Sist men inte minst...FORZA HIS!!!RSS 2.0