P is back!

Äventyret utanför Hanaskogs gränser varade bara i ett år. I söndags blev det definitiv klart att Andreas ”Ante” Persson byter Rosé och Handelsbaren mot Jelzin och Depå och återvänder till ”Di gule”. Hanaskogssonens representerade förra säsongen Åhus IF, som numera även är seriekollega med HIS säsongen 2012.

 

- ”Jag ser det som en nytändning”, meddelar Andreas när bloggen når honom för en kommentar.  –”Det ska bli kul att komma tillbaka till moderklubben och förhoppningsvis kan jag bidra med något kommande säsong”.

 

Har du lärt dig något nytt under din tid utanför klubben som du kan ta med dig och dela med dig av till de yngre i laget?

-” Jag hoppas naturligtvis att jag kan hjälpa klubben, och framförallt de yngre spelarna, i sin strävan efter resultat . Men är det något som jag kan bidra med till de yngre så är det nog att lära dem att ”steka” och att kanske ta med dem på en latte på Fenix. Det hade varit sjuuukt nice”, menar Persson.

 

Hur är formen?

Uppåtgående, skaldjursplatån försvinner ju inte över en natt, if you know what i mean?

 

Nej, det gör jag faktistk inte?

Amen LOL, skyll dig själv då!En Åhusbrat av 2011 års modell. 

Okej! Hur som helst så är det med stolthet och en gnutta glädjetårar som jag hälsar Andreas ”Ante” Persson välkommen tillbaka till Hanaskogs IS som därmed blir nyförvärv nummer 1 inför 2012.

 

 

Silly Season

 

In: Andreas Persson, Åhus IF

 

Ut: Jimmie Isaksson, Hjärsås/Värestorps IF

 

 

 

Ikväll är även det dags för det sista mötet inför kommande års seriespel. Då det förekommit en hel del protester från de lag som försvunnit ifrån ”Kristianstadsfemman” så kan det därför, i värsta fall, innebära att Division 5 ändras på nytt. Dock så kommer detta troligtvis inte påverka Hanaskogs IS allt för mycket. Men man vet aldrig med Skåneboll…

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Daniel Bengtsson hade en plan tajmad och klar in i minsta detalj..

men det kommer vi till senare…

I helgen startade Norra Skåne Cup i Qpoolen. Hanaskogs IS spelade i Grupp E med Mala IF, Vinslövs IF 2 och IFK Hässleholm 3. Hanaskogs laget bestod av Nils Berg. Jim Ringström, Staffan Holgersson, Joakim Bosson, Fredrik Ottosson, Albin Andersson, Anton Berg, Viktor Karlsson, Felix Voutilainen och Daniel Bengtsson.

Hanaskog började mot Vinslövs IF där man stötte på Mange Nilsson igen. Mange kommer att leda Vinslöv under 2012. Matchen blev en jämn och tätt match där Hanaskog drog längsta strået och vann med 2-1. Stor matchhjälte blev David Stridsman med 2mål. I matchen mot Mala blev det en enkel seger med 6-1. Målskyttarna var David Stridsman 2, Viktor Karlsson, Anton Berg , Fredrik Ottosson och Joakim Bosson.

Sen väntade IFK Hässleholm som hade gått fram som en ångvält och besegrat Mala med 7-0 och Vinslöv med 4-0.

Inför matchen mot Hässleholm plockade Hanaskog ut David Stridsman och Fredrik Ottosson. Ersatte gjorde Felix Voutialinen och Daniel Bengtsson. För Daniel var matchen lite extra speciell. Daniel´s storebror André lämnade Sons of Hanawood för IFK Hässleholm för ett par år sedan. André var tyvärr inte med på andra sidan planen i denna matchen. Studierna var ursäkten…..(ja ja, är det lördagskväll så är det lördagskväll..)

Matchen blev en ruggigt jämn historia. IFK Hässleholm med sina vindsnabba spelare och höga tempo satte grabbarna på prov. Men Jim Ringström styrde sina trupper . Jim bar Hanaskog på sina egna axlar. Hässleholmarna stångade sig blodiga. De kom ingenstans och längst bak storspelade Nils Berg i mål. Hanaskog backade hem och låg tätt på IFK:arna. Anton Berg stack upp i en farlig kontring och träffa stolpen. Hanaskog var tvunget att vinna matchen för att vinna gruppen och man satsade allt i varje närkamp. Med blott 5 sekunder kvar hitta Staffan Holgersson luckan. Med sträckt vrist bombade han in 1-0 till Hanaskog och vilt jubel bröt ut på läktaren. Lilla Hanaskog hade besegrat stora starka IFK Hässleholm.

Och sen var det ju den där Daniel Bengtsson…

Daniel hade en plan tajmad och klar in i minsta detalj… På väg in till sin plats i omklädningsrummet när det var dags för segersång…

Alla stod upp och börja klappa igång det. In kommer Bengtsson och går rätt fram till sin plats och böjer sig ner. 

- Snabba dig nu Bengtsson skrek grabbarna..

- Vänta lite grabbar. Jag skall bara plocka fram en sak, säger han.

Daniel öppnar upp sin väska och plockar fram sin mobiltelefon..  Öppnar upp ett nytt meddelande och skickar iväg ett sms till brorsan…
Hanaskog ställs  nu mot Önneköps IF i 16:dels final.  Söndagen den 4/12 klockan 10.44


Detsenastesomhänt

Så var äntligen helvetesmånaden här. Fram till och med den 15 december är det numera fritt fram för fotbollsamatörer att fritt fram hoppa mellan olika klubbar, i jakt på en uppsving divisionsmässigt, en personlig nytändning, eller helt enkelt ett sätt att få ett par extra kronor på kontot.

 

 

Hur som haver så är det många som är igång med att kontakta tilltänkta nyförvärv. Hanaskogs IS är inget undantag. Något nytt ansikte lär säkerligen dyka upp under denna månad, och naturligtvis så kommer ni att få läsa det här först!

 

 

Gällande förlustkontot så kan vi officiellt bekräfta att Jimmie Isaksson har valt att lämna skutan. Ny destination blir Hjärsås/Värestorps IF och rollen som spelande assisterande tränare. I Hj/v återförenas Isak med sin forne tränare och tillika far Jörgen Isaksson. Det är trist att behöva säga farväl till denna trevliga prick, som fått en att dra på smilbanden ett par gånger under åren. Men vi önskar Jimmie ett varmt lycka till och kom ihåg: Drick inte deras hemkokta och prata inte med folk som har tre ögon ;-) Av en händelse hitta jag lite roliga bilder från Jimmies senaste sejour i Hanawood, något som möjligtvis kan presenteras i framtiden här på bloggen. Vem vet…Judas 


Silly Season Just nu

 

In: -

 

Ut: Jimmie Isaksson, Hjärsås/Värestorps IF

 

 

Inomhusträningen har sparkat igång utan några oväntade utfall. Den äldre generationen har dominerat fullständigt inledningsvis medans de allra yngsta med blott en seger på två träningar i nuläget är ohotad jumbo. Deras tid kommer också en dag…

 

 

Närmast ligger torsdagens gympass på Tarkett i Hanaskog. Samling 18.30 vid matsalen. Kom i tid om ni vill bli insläppta!

 

 

Till helgen kommer vi även ställa upp med ett lag i NSK Cup som drar igång i Qpoolen. Motståndet i gruppen är Mala, Vinslövs IF II samt IFK Hässleholm III. Har du inget viktigt för dig på lördagseftermiddagen så ta en sväng till Hässleholm vettja!

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Vad då bom?, De är ju för fan bom hela jävla tiden...

Kartellen med Beck 2001

En grekisk restaurangägare ligger mördad på golvet i sin restaurang, illa tilltygad efter en grym tortyr.
Misstankarna riktas snabbt mot en viss grupp inom restaurangvärlden, där ljusskygga transaktioner, svart arbetskraft och smuggelsprit hör till vardagen. De restaurangägare som inte vill samarbeta utsätts för hotelser och våld. Att mycket står på spel står klart när en kommunal tjänsteman strax efter en restaurangrazzia hittas mördad i en park. I "Kartellen" får vi återse kommissarie Beck när han tittar på en giftig meny med dödlig utgång. Beck (PETER HABER)försöker gå till botten med ett fall som snabbt visar sig vara råare och mer korrupt än man trodde vid första åsynen. Trots sin långa erfarenhet chockeras han av ett nätverk med sammansvurna, som verkar sträcka sina trådar ända in i Stockholms toppadministration. En vardagsthriller som med förkrossande realism visar upp en samhällsmoral i total upplösning.
Daniel Båvelid i rollen som Peter Haber och Andreas Johnsson som Mikael Persbrandt...

NY UTGÅVA AV BECK 2 ( Special Edition )


Serierna spikade (!?)

Under gårdagen spikades (troligtvis om nu inga extrema protester skulle uppstå) serierna inför fotbollsåret 2012. Hanaskog satt lugnt kvar i båten och fick se sin ”Kristianstadsfemma” utvecklas till ännu mer lokal. Från första förslaget försvann IFK Osby, Bjärnums GoIF, Treby IF samt Lönsboda GoIF. In kom Åsums BK, Yngsjö IF, Åhus IF samt Sösdala IF.

 

Fullständiga serien ser ni nedan:

 

Division V Nordöstra

1. FjälkingeIF

2. Hanaskogs IS

3. Ovesholms IF

4. Tosteberga Nymölla IF

5. Vanneberga IF

6. Vinslövs IF

7. Wä IF

8. Önnestads BoIF

9. Sösdala IF

10. Yngsjö IF

11. Åhus IF

12. Åsums BK

 

 

En på förhand hyperintressant serie som säkerligen kommer bli svårtippad. Med facit i hand så känns det inte rent tokigt att hamna i en serie med näst intill ”derby” (om än inte kommunderby) i varenda match.

 

 

För U-laget väntar även där en serie med ännu mer lokal prägel där vi får kommunderbyn mot Broby, Knislinge, Hjärsås och Sibbhult.

 

 

Division III Nordöstra A

01. Bjärnums GoIF

02. Broby IF

03. Hanaskogs IS

04. Hjärsås/Väretorps IF

05. IFK Knislinge

06. Näsums IF

07. Sibbhults IF

08. Treby IF

09. Önnestads BoIF

10. Österslövs IS

 

 

 

I övrigt från göingelagens perspektiv notera att…


 • Glimåkras serie förblev oförändrad vilket resulterar i ett par derby mot Tollarp, Åhus och Näsum men samtidigt ett par långkörare i form av t.ex. Eslöv, Genarp och Hardeberga.

 

 • Att Broby sparkas (i skrivande stund) väck från den kanonheta nordöstra sexan som hade inneburit derby mot Knislinge, Hjärsås/Värestorp och Sibbhult och istället nu får rikta in sig på storlag som Farstorp, Hörja och Finja.

 

 • Att Östanå alltjämnt ligger kvar i den nordöstra sjuan.

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 


FORZA HIS!!!


Webbredaktionen presents Hanawood Angels

Håkan Ottosson as John Bosley

John Bosley (often nicknamed "Boz") is portrayed as a middle-aged man of average looks, especially when contrasted with the glamorous "Angels".

However, he is warm, funny, and intelligent, and often helps the Angels either with background information, or often joining them in the field.

Seemingly asexual (and thus unthreatening - Bosley has been described as an "indulgent eunuch".), he helps direct the Angels meet Mr C's desired ends in the movie, where most men are villains and women are victims (outside the Angels themselves).

Several times he play´s either a pratfall-type character, the buffoon, or a Sugar Daddy as part of one of the Angels' covers.

Hanawoods boss, Mr C is never seen full face. In some cases you can see him in Hanawood. But you only sees the back of his head and his arms, and he is often surrounded by beautiful women.

Bosley (Håkan Ottosson) always initiates the phone conferences between Mr C and the Angels, as they learn of each case. He also acts as a bumbling father figure to the ladies.Good Morning Angels.

time to pick up the phone....


Men kom då danskjävel!

Solsken, god mat och dryck och fotboll av högsta kvalitet. Hanaskogs IS höll inte igen när man rundade av säsongen 2011. Under lördagen satte sig trettio stycken Hanaskogsprofiler på bussen för att göra Köpenhamn osäkert under en helg.

 

Efter en underhållande bussresa landande man således också på Grand Hotel i centrala Köpenhamn, blott ett stenkast från den världskända gågatan Ströget. Därefter var det fritt fram att sysselsätta sig tills kvällens gemensamma middag. Majoriteten valde då att uppsöka någon pub (ja, jag förstår att ni blir chockade när ni läser detta) för att avnjuta något kallt till någon av de engelska ligamatcherna på televisionen. Ja, de flesta valde något kallt. Ted Carlsson ,eller TältaTid som numera är hans officiella smeknamn (tack Albin), valde dock en något mer värmande,och manlig, kaffedrink. Till detta fick vi därefter se Newcastle behålla sin förlustnolla (Bara Sir Emil som egentligen brydde sig om detta) samt uppleva Arsenals fotbollslektion mot West Bromwich.

 

Stärkta av dessa dryckers makt sökte vi oss mot hotellet för att ladda upp inför den gemensamma middagen. Många valde att besöka rum 128, där paret Rosén/Isaksson hade sitt tillhåll. Ett rum som numera troligtvis är stängt för sanering.

 

Vid sjusnåret var det dags för den gemensamma middagen, som vanligt med detta gäng genomförde denna med många skratt och härlig stämning. ”Jag har varit i många klubbar igenom åren, men aldrig stött på en grupp med en sådan gemenskap och fantastisk sammanhållning”, sa Bengt Emil Andersson under sitt tacktal. Ett uttalande som fick taket att lyfta på denna gemytliga restaurang med italiensk inriktning. Pasta carbonara var det som spelarna erbjöds, men Jimmie Ljunggren var mer inne på pizza, vilket han också kraftigt påpekade vid bordet. Detta får räknas som blogginläggets första internskämt. ”Paddan” var dock snabbt med i matchen efter en nypa friskluft och ett par nya jeans. I övrigt var det mesta sig likt under middagen.

 • Jimmie Isaksson blev inmålad i ett hörn med tanke på de senaste rykten kring hans försvinnande från klubben.
 • Andreas Johnsson valde att krydda varje motargument som samme Isaksson kom med.
 • Ett bord kunde inte riktigt släppa det för dem flesta okända uttrycket att ”fonta” (internskämt nummer två)
 • “Paddan” menar fortfarande att Ivo Pekalski och Pontus Jansson kommer bli storspelare.
 • Och Kurt Mattsson ville framhålla Helsingborgs trippel som det bästa från dagen.

 

 

 Andreas Johnsson gör ett försök att återskapa Jimmie Ljunggrens ansiktsfärg. Sjukt likt!


Kvällen fortsatte med större delen av spelarskaran bunkrade in sig i 128:an igen där också rapporteringen av denna kväll nu helt upphör. Punkt.

 

Dagen efter var det blandade känslor i truppen. Vissa mådde fantastiskt bra, andra mindre fantastiskt. Mest minnesvärda ansiktet var Jimmie Isaksson efter sitt toalettbesök där han presenterade en grym kopia av en kortisonsvullen Sankt Bernhards hund. Classic!

 Kjell-Ing... förlåt! Jag mena Jimmie Isaksson.Söndagen avslutades således på Parken i Köpenhamn där vi fick se stadens stolthet långt om länge till sist mala sönder Lyngby och vinna med säkra 3-0. Bäst i FCK var spelfördelaren Claudemir medans Lyngbys bäste spelare fanns i Cesar Santin (för övrigt anfallare i FCK). Vissa av våra tappra krigare ville löpa linan ända ut och körde ett race i bussen hem, till mångas frustration. Hoppas de mådde dåligt igår.

 

 

I övrigt noterar vi från denna tripp att..

 

 • …Kurt Mattssons beställning på Brygeriet gav benämningen ”en stor stark” en helt annan innebörd.
 • …Carl Scholander fick äran att bo vägg i vägg med vad som han själv misstänkte var en inspelning av en kommande vuxenfilm.
 • …paret Johnsson/Båvelid var grymt söta i sin honeymoon-suite på söndagsmorgonen. Att man dessutom lyckades peta in Albin mellan dessa turturduvor var en ren bonus
 • …de flesta av juniorerna är helt sjuka i huvudet

 

 

 

 

Summa summarum så var detta en resa som gick rakt in på topplistan. Ett fantastiskt arbete av vår fotbollsssektion har bäddat för nya roliga historier att vädra när vi nu inom kort går igång med träningen igen. Preliminärt blir det två inomhuspass i Knislinge sporthall samt ett gympass på Tarkett i Hanaskog inledningsvis. Mer info kommer…

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Webbredaktionen presents Hanawood Angels

Josefin Nilsson as Alex Monday

SIGN: Sagittarius

HAIR: Brown

EYES: Brown

DEMEANOR: Sophistioated; a class act; never a hair out of place

CHILDHOOD: Mother – professor at the London School of economics; Father – a renowned heart surgeon. Alex was a child prodigy, a master of anything she tried.

EDUCATION:
She spent her teenage year abroad: learning leuitation with a Tibetan gury; safecracking and bomb defusing with a Parisian double agent; dancing for a time with the Stuggart Ballet; Johns Hopkins medical school. Shés an expert fenoer and equestrian. A world chess champ and an Olympic gymnast.

EMPLOYMENT HISTORY: An early pioneer in the creation of the laptop computer. Aerospace engineer and on call consultant for NASA, Neurosurgeon.

DEMON: Boredom. Alex is so on top of everything. It´s hard to keep her amused.

MARITAL STATUS: On a time-out with steady Jason Gibbons.

CURRENT RESIDENCE: A Lautner architectural in the Hollywood Hills

VEHICLE: Vintage silver Mercedes convertible, license plate number 340-JAN

IDOL: Carl SaganJosefin Nilsson är tjejen som har ett bättre steg och hårdare skott än i sin bror. Hon huserar på mittfältet i HANASKOG/BJÄRLÖV.

Good morning, Angels. Get ready to raise hell.


Webbredaktionen presents Hanawood Angels

Sabrina Hartmeyer as Dylan Sanders

SIGN: Pisoes

HAIR: Auburn

EYES: Green

DEMANOR: Romantic and idealistic; a free spirit

CHILDHOOD: Mother – deceased; Father – AWOL, possibly deceased. Sanders was a wild child, a rambunotious, rebellious teenager.

EDUCATION:
Did a Kerouao and learned lifés lessons on the road – sometimes finding herself running with a tough crowed.

EMPLOYMENT HISTORY: Sanders had very brief stint at the police academy. Since then, Sanders has whiled away the days at odd jobs: lady wrestler, monster truck driver, yoga instructor, rodeo entertainer, you name it…..

MARITAL STATUS: Single. Sanders has a knock for choosing the bad boys, and she´s been through a few of them.

ASSETS: Always finds the good in people; will try anything once.

DRAWBACKS:
Dylan is a woman who follows her heart and tends to leap before she looks. Her determination is superhuman.

CURRENT RESIDENCE: This restless spirit calls home a bungalow at the Chateau Marmont on Sunset Blud.

VEHICLE: Chevelle, license plate number 716-EKL

MOTTO: Don´t let your past hold you back
Sabrina är en stabil brytningssäker back i HANASKOG/BJÄRLÖV.


Good morning, Angels. Get ready to raise hell.

Movie trailer is here...
RSS 2.0