Bitter förlust i derbyt!

Hanaskog kom till korta mot Åsums BK hemma på Västra Hed. Den målsnåla historien slutade med uddamålsförlust 0-1 (0-1).


Målet kom i mitten av första halvlek i kraftigt misstänkt offfsideposition, men linjemannen tyckte inte som resten av Västra Hed och målet godkändes. Målet kom mitt under en bra period från bortalagets sida. Annars var det Hanaskog som hade haft den hetaste chansen innan då André redan i första minuten sköt strax utanför.

Spelet böljade fram och tillbaka, och båda lagen bjöd på snabba omställningar som genererade i farligheter. Dessvärre drabbades Hanaskog av ytterligare ett bakslag när man fick Kapten Johnsson utvisad efter två gula kort på 30 minuter. Trots det numerära underläget stod HIS upp bra mot starka ÅBK (med f.d. Hanaskogarna Olle och Alber från start) och lyckades vaska fram någon chans till innan halvlek, dock utan resultat.

I andra halvleken började man chansa lite mer framåt vilket öppna upp lite bakåt. Och anfallsmässigt så fattades inte chanser:

- Jim nickade diagonalt med mållinjen på Antons precisa frispark.

- Andreas Nilsson provade från distans som Åsums målvakt fick sträcka ut sig på.

- André Bengtsson träffa ribban.


Trots att man bara var 10 man på plan så slet man kopiöst matchen igenom, och hade gudarna varit med oss så hade vi kanske kunna grejat en pinne. Hoppet fanns där, tron fanns där, men bollen ville inte in.


Åsum saknade inte heller chanser framåt när "Di gule" flytta upp men det blev inga fler mål i matchen, utan en ny svidande förlust var ett faktum. Men tar vi med samma mod, hjärta och inställning i resterande matcher så kommer det säkerligen bli fler poäng. Åsum är ett bra lag och säkrade i och med segern nytt kontrakt i fyran. Grattis! För Hanaskog är det bara att bryta ihop och komma igen!Nu till en helt annan sak. Det har under en viss tid förekommit mycket snack vid sidan om planen från en viss person. Denna pojke huserar numera i en annan förening och har ständigt försökt på provocerande sätt att skapa osämja mellan två föreningar. Det är dock många som ställer sig frågande till detta agerande. Vad får han ut av det? Vad vill han ha sagt? Och när till och med dennes nuvarande lagkamrater undrar vad han håller på med så blir det i slutändan bara pinsamt för hans egen del. Trist!


Veckan avslutas på söndag med B-lagsmatch för Hanaskog. Vidare väntar det en ny spännande vecka med träningar innan vi beger oss till Åsvalla för en ny stenhård fajt då vi möter Tosteberga/Nymölla IF. Auf wiedersehen.

Sist men inte minst...


FORZA HIS!!!

Inför HIS-Åsums BK

Tisdagens match är lagd till handlingarna. Ikväll väntar en ny tuff uppgift för Hanaskogs IS då man möter duktiga Åsums BK nere på Västra Hed.I Hanaskog saknas fortfarande Timothy pga. skada. Långtidsskadorna på Isendahl samt Vidrichs vet ni om sedan innan. På pluskontot har man dock A. Bergh som är åter från avstägning vilket ger följande lag:


Målvakter: Junne, Nils


Försvar: Stalle, Jim, Bergvall, Ante, David, Gunde


Mittfält/Anfall: Andy, Johnsson, Eddie, Fiton, André B, Gazza, Blennborn, Albin, Isak, A. BerghVi vet vad vi kan när vi presterar på topp. Nu laddar vi ordentligt! Publik är varmt välkommen ner för att stötta i denna tuffa drabbning. Avspark 18.30 Västra Hed.


Nu taggar vi till!

Tills vidare...

FORZA HIS!!! 


Tre sköna poäng!

Det var ett 90 minuter långt ställningskrig som utspelade sig på Västra Hed under gårdagen. Men det var Hanaskog som skapade flest och bäst chanser å tog till sist 3 viktiga poäng i bottenstriden efter 2-1 mot Tomelilla IF.När Hanaskog gästade Tomelilla i våras så var det heltända HIS:are som svarade för en taggad uppvärmningen å alla förustättningarna såg perfekta ut. När väl domaren blåste i pipan startade "Di gule" dock någon intern tävling om vem som kunde vara absolut sämst i laget, där jag tror jag själv vann faktiskt. Efter den genomklappningen (förlust med 5-0) så var det stor revanschslust hos Hanawood när Tomelilla kommer på besök under tisdagskvällen.


Redan under uppvärmningen kunde man känna den bestämdhet som fanns i Hanaskogslägret. Bara för att nämna ett exempel så la avbytaren Jimmie Isaksson ribban redan då när han satte sulan i bröstkorgen på Junne under inläggsövningen. Det skall göra ont att möta HIS!


När väl domaren blåste igång matchen inleddes en 90 minuter lång kamp, där det gällde att aldrig vika ner sig. Hanaskog var det lag som hade den första riktigt heta chansen när det uppstår kalabalik i Tomelillas straffområde efter en hörna men bollen räddas till sist av en försvarare på mållinjen. Men HIS skulle till sist få utdelning. Efter en snabb spelvändning hittar två av våra nyförvärv under sommaren varandra. Fiton Buzuku glider förbi på sin kant och slår en perfekt boll genom hela straffområdet där André Bengtsson kommer flygandes och slår in 1-0 till hemmalaget.


Hanaskog lyckas hålla denna ledning de första 45 minuterna. Tomelillas hetaste chans i första är ett skott som styrs av Jim upp i ribban men utan resultat.   


I den andra halvleken är det Hanaskogs tur att börja föra spelet. Och man får omgående ett par riktigt bra chanser att utöka ledningen, bl.a genom den outtröttlige anfallaren Edin Nargilic men Tomelillas målvakt svara för ett par kvalificerade räddningar som häll laget kvar i matchen. Plötsligt började Hanaskog att agera ängsligt och nervöst, och TIF kunde börja ta över matchen. Och en kvart in i andra halvlek kom också kvitteringen genom Tomelillas nyckelspelare Joakim Fritzon. Med "Di gule" tänkte inte ge upp på långa vägar. Jonas Mårtensson (för dagen suverän innermittfältare) rann igenom och fri med målvakten lobbade strax över. Tidigare nämnde Nargilic testade från distans. Men den allra hetaste chansen fick Richard Blennborn som fick chansen från straffpunkten sedan inhopparen Albin Andersson varit mycket snabbare än TIF:s backlinje som var tvugna att fälla honom. Men Blennborns straff räddades av målvakten. 


Pånyttfödde "Gazza". Här under sitt ideella arbete som personlig assistent på Liseberg.   
Men med 13 minuter kvar lyfter Rille in en boll bakom Tomelillas backlinje mot en djupledslöpande Johnsson. Men Andreas når inte bollen. Vilken tur då att vi har en Andreas till då, för bak Johnsson kommer Andy Nilsson farande och lyckas på tråckla in matchavgörande 2-1. Tomelilla flyttar fram folk sista 10 men Hanaskog slet med näbbar och klor och lyckades ordna tre viktiga poäng och fortsatt liv i bottenstriden. 


Alla i laget står för en helgjuten insats denna kväll. Edin på topp var lysande i sin debut och kommer absolut bli en tillång. André fortsätter att göra mål och är nu uppe på 3 mål på två matcher. På innermittfältet i denna match hamnade Jonas "Gazza" Mårtensson. I denna ovana position svarade han för sin bästa match för säsongen. Att man sen kan byta ut 4 spelare och ersätta dessa med 4 st exakt ger Rille och Rille angenäma problem i fortsättningen.Dagens träning utspelar sig i Tivolibadet där vi kommer inleda med en timmes "Wet Vest" för att avsluta med stafett 4x400m Medley. Skoja bara, det blir varmvattenbassäng och bubbelkopp för att slicka såren inför den tuffa hemmamatchen på fredag då Åsums BK kommer till Västra Hed.
Det var roligt att vinna, det här får vi göra om någon gång...


Tills vidare...
FORZA HIS!!!
Inför HIS-Tomelilla IF

Hanawood går in i en vecka med intensivt matchande med start ikväll då Tomelilla IF gästar Västra Hed.


Matchen på bortaplan mot TIF var ingen särksild höjdare ur gulsvarta ögon, därför hoppas vi på rejäl revanschlust ikväll. Hanaskog kommer till spel utan skadade trion Timothy, Isendahl, Vidrichs samt avstängda Anton. Laget ser därmed ut enligt följande:


Målvakter: Junne, Nils


Backar: Stalle, Jim, Bergvall, Ante, Gunde, David

Mittfält/Anfall: Andy, Johnsson, Eddie, Fiton, André B, Gazza, Blennborn, Albin, Isak + ytterligare någon
Med stor vilja och en jädrans inställning kan vi åstadkomma något ikväll. Kom ner å stötta du också. Avspark 18.45 Västra Hed.
Nu taggar vi till!

Tills vidare...


FORZA HIS!!!


Drömstart men förlust!

Hanaskog lyckades inte knipa poäng nere mot seriesuveränen BW90. När domaren blåste för full tid lyste det 5-2 på måltavlan. Men Hanaskog gav hemmalaget en rejäl match och visade återigen att man blir att räkna med i fortsättningen.


Ett heltaggat Hanaskogs IS intog Bjärsölagård under fredagskvällen. Laget kom med en bra vecka i ryggen och med två segrar med sig från sommaruppehållet. Det var denna kväll man skulle ta sig an obesegrade BW90, mission impossible för vissa men Göinges Stolthet tänkte inte åka ner till Hörby-trakten för att lägga sig raklånga.


Laget ställdes upp enligt följande:


                                                                 Junne

                       Stalle                    Jim                     Bergvall             Ante


                       André                   Johnsson            Blenne               Andy                                                                     Anton                                                                      Tim
Avbytare: Gazza, Itchzak, Albin, David, FitonHanaskog rivstartade matchen med att stänga igen centralt för bollskickliga BW90, och gjorde det med bravur och med sina snabba omställningar så blev det ständigt farligt när "Di gule" fick bollen. Och det var just på en sådan omställning som matchens första mål kom. Duktige innermittfältaren A. Bergh fick bollen och la en perfekt boll back BW90:s ena mittback där kom återvändaren André Bengtsson framstormande och slog in 0-1 på egen retur. 10 minuter senare var det dags igen. Hanaskog rullade sig vackert igenom BW90, Richard Blennborn frispelar Bergh som fri med målvakten väljer att spela och återigen var det André som höll sig framme och slog in 0-2. Drömstart för Hanaskogs IS.Medans BW90 stod och undra vad fan det va som hände så hade trion Andy, André och Tim chansen att öka på till 0-3. Närmast var Tim (för dagen utmärkt anfallare) när hans vänsterskott gick strax utanför höger kryss. Hanaskog visade upp propagandafotboll och visade återigen vilken förmåga man besitter. Tyvärr bjöd vi in BW90 lite i slutet av halvleken och man kunde i slutminuten reducera till 1-2 genom måltjuven Fisnik Alaj.BW90 är bra. Riktigt bra faktiskt. På tok för bra för Division IV. Medans övriga lag i serien inför säsongen plocka spelare från Division 4,5,6 och t.o.m 7 gick seriefavoriten och värva från Division 1,2 och 3. Under sommaren så gjorde man en utvärdering där man tyckte att man producerade för lite mål framåt. Svaret blev ytterligare en offensiv spelare, denna gång från Lilla Torg i Division II.  Detta visade sig också i andra halvlek. Hanaskog orkade inte riktigt med. De vita hemmaspelarna satte plattan i mattan inledningsvis och som så många gånger för så tappade HIS en halvtidsledning. 2-2 kom rätt omgående. Strax därpå kommer även 3-2 efter avslut inne boxen. Hanaskogs försökte repa sig men när skador uppstod i offensiven i form av Bergh oh Tim tappade man lite av det tryck man skapa i första halvan. Efter BW90:s 4-2 mål jämnades spelet ut. Dock hade man både innan och efter detta ett flertalet hetta chanser vilket tvingade Junne till att jobba stenhårt i målet.

Timothy Gustafsson gjorde en bra match som ensam anfallare!Slutsiffrorna skrevs till 5-2 i en match med två ansikten. En där Hanaskog verkligen visade att man kan utmana de absolut bästa lagen i serien, och en där BW90 visade varför man är det bästa laget i serien. Första halvlek är bland det bästa i år, om inte det bästa. Fart och finess framåt, stabilt och säkert bakåt. "Natt och dag" sa BW90-tränaren Dan Fransson när han jämförde nya Hanaskog kontra mötet i våras. Mittlåset Jim (bästa gula spelare enligt mig) och Bergvall var formligen fabulöst matchen igenom. Tim stortrivdes i sin nya roll och bidrog med styrka och längd framåt. På mitten visade Anton sitt rätta jag, och André fick en hyfsad återkomst i den gula tröjan med två mål.


Egentligen kan jag sitta å rabbla upp hela laget. Ingen föll ur ramen, från startelvan ända ut till bänken (samtliga avbytare kom in i matchen). Det var hjärta all the way. Att förlora mot ett Division III-lag (ja, jag sticker ut hakan och säger att BW90 plockar hem detta) är ingen katastrof. Vi plockar med oss samma spel och inställning till resterande matcher, så ska vi säkerligen kunna rubba fler lag i Division IV. Närmast väntar Tomelilla hemma på Västra Hed redan nu på tisdag. Nu laddar vi för kvällens bravader med spelarfest tillsammans med vårt duktiga damlag. Fridens!


Sist men inte minst...


FORZA HIS!!!Inför BW90-HIS!

Hanaskog inleder hösten med att bege sig till vackra Österlen för att ta sig an obesegrade serieledaren BW90. En tuff uppgift men långt ifrån omöjlig för våra gulsvarta hjältar.


"Di gule" kommer från en bra träningsvecka där onsdagens närvaro var något utöver det vanliga, fantastiskt kul att se. Inte varje dag man spelar 11 mot 11. Under måndagen hann även B-laget med en fin skalp med att slå tillbaka grannbyn Broby IF med 2-1. Broby tog matchen som en träningsmatch inför återstarten i Division IV och matchade sitt A-lag vilket inte gör insatsen mindre bra. Vi noterar även från denna match att målvakten Nils Bergh svarade för hela 2 straffräddningar och var en bidragande orsak till segern.


Vi kan även skriva in ytterligare ett nyförvärv till Göinges Stolthet inför hösten. Det är den snabbe anfallaren Edin Nargilic som har valt att rita på för klubben. Edin kommer närmast från Balkan United, där han under denna hittills hunnit med 19 mål på 20 matcher. Tidigare har han även hunnit med ett x antal säsonger i Division III. Han är en snabb anfallare med fantastisk styrka och teknik, som säkerligen kommer tillföra en del till Hanaskog. Det är med stor glädje vi hälsar "Eddie" välkommen till Västra Hed.Laget är väl förberett, humöret är på topp och det är med högt huvud som vi går in till dessa återstående matcher. Vi är en sammansvetsad grupp och trots de motgångar som varit så kör vi på och ger aldrig upp, det är så det funkar i Hanaskogs IS!Följande trupp är uttagen till morgondagens match (preliminär):


Målvakt: Junne


Försvar: Stalle, Jim, Bergvall, Ante, Gunde, David


Mittfällt/Anfall: Johnsson, Bergh, Richard, Andy, Albin, Fiton, André B, Timothy, Gazza

Alla laddar enligt egen vilja, sen ser vi till att ge BW90 en match!


Sist men inte minst....


FORZA HIS!!!

Nya ansikten på Heden!

Hanaskogs IS har inte legat på latsidan under sommaruppehållet. Under gårdagen kunde Göinges Stolthet presentera tre nya namn inför höststarten. Och fler är på gång...


Veckan som är på väg mot sitt slut har varit fullspäckad med träningar, U-lagsmatch samt träningsmatch. A-laget åkte till Yngsjö för att ta sig an byns lag i en vänskaplig tillställning. I en match som Hanaskog vann komfortabelt med 4-1 efter mål av Richard Blennborn samt hela tre baljor av en gosse som var ditbjuden på provspel. Om han blir HIS:are redan till hösten eller i vinter återstår att se.

Vissa spelare som av olika skäl inte kunde ställa upp i A-lagsmatchen fick straffkomendering att  vara med i B-laget under torsdagen, där man slog tillbaka Glimåkra med hela 6-0. Eftersom Hanaskog hunnit med någon match extra under våren får man vänta tills nästa fredag innan man åter gör intåg i Division IV. Då mot bästa tänkbara motstånd, BW90.

Under torsdagskvällen kunde även "Di gule" presentera tre spelare som kommer att hjälpa till att försvara de gul/svarta färgerna till hösten:


David Johnsson - Suverän mittback som förra året var dominant i topplaget Strömsborgs IF i Division V. Många klubbar har varit ut efter denna herre under försäsongen men David valde att stanna kvar i SIF, fram tills igår då han äntligen återförenades med brorsan Andreas i Hanaskogs IS!Fiton Buzuku - "Tony", med förflutet i Kristianstads FF och Näsby IF, har under två träningsmatcher med Hanaskog visat att han blir att räkna med i höst. En teknisk, tvåfotad ytter med en rejäl högerbössa, dessutom en rolig kille som redan hunnit med en grisfest i Göingeskogarna och visat att han prestera även på det planet!
André är åter på Västra Hed.
André Bengtsson - Hanaskogssonen som förra året valde ta klivet till IFK Hässleholm kommer under hösten att träna och spela både med Hanaskog i Div IV och Hässleholm i Div II. André, som finns med i IFKs trupp i helgens match, vet vi redan en hel del om och det ska bli väldigt kul att åter få lira med detta lilla yrväder. Bengtsson har även hunnit med en Gothia Cup-turnering i sommar med Mjällby AIF där vi kunde se han söta ansikte i Viasat Sport under MAIF:s möte med IFK Göteborg.


Vi hälsar dessa tre spelare varmt välkomna till Göinges härligaste gäng! Redan nu ser det bra ut, och kanske det kan droppa in någonting till såhär veckan innan återstarte. Ni vet var ni följer det bäst...
Tills vidare...

FORZA HIS!!!Adios Flädergrogg, Hello Höstsäsong!

Semestern är till ända, i alla fall när det kommer till fotbollen. Hanaskogs IS har sedan en vecka tillbaka legat i hårdträning och laddar nu inför stundande höstspurt. Minerna är uppåt i omklädningsrummet som vanligt och Göinges Stolthet är redo att ta sig an de återstående utmaningarna i årets Division IV.


Förra veckan bestod till största del av härliga armhävningar, en mysig liten hinderbana samt några intervaller i backen nere vid Hanaskogsbadet. Inget märkvärdigt alls. (Hoppas ni märker ironin i de två föregående meningarna). Allt iscensatt av våran Ted "Tilt" Carlsson, som verkligen vet hur man skaffar ovänner. 


Dessa övningar varade i dagarna tre, där i mellan har "Di gule" dessutom hunnit med att avverka en träningsmatch mot Wä IF. En match som bjöd på fart och fläkt och ett Hanaskog som var det bättre laget och till stod till slut som segrare med 2-1 efter mål av Andreas Nilsson och en av våra testspelare, som tränat med oss nu i veckan. Målskytten är en urstark anfallare med både speed och teknik som har rutin från Division III.  I denna match deltog ytterligare en kille som provtränat med oss under sommaren med artistnamnet "Tony" som med sin snabbhet och stenhårda skott skapade stor oreda i Wä-försvaret.


Dessa, plus ytterligare ett par namn, har vi stor förhoppning om  att knyta till oss nu inför hösten, men så länge inga papper är skrivna så vill vi, med hänvisning till spelarnas familjer, nära och kära samt nuvarande klubbar, inte gå ut med några namn. Men håll ut, mer info kommer i veckan.


Ikväll vankas det ny genomkörare för Hanaskogs IS när man beger sig till Rivieran för match mot Yngsjö IF. Avspark 19.00.
Tills vidare....

FORZA HIS!!!


RSS 2.0