Inför Sibbhults IF - HIS

Serien börjar gå mot sitt slut. Nu tuff match väntar under lördagen då Hanaskog skall åka till Sibbhult för att öka på poängskörden. Ett derby som vi naturligtvis blir underhållande och med god uppslutning runt omkring planen!

Sibbhult ligger för tillfället på kvalplats neråt, och kommer garanterat köra för tre poäng imorgon, så det är som alltid viktigt att verkligen ge allt i alla lägen och kriga för varandra, precis så bra som vi gjort hela säsongen, det är då vi är som allra bäst! Laget som skall försvara gul/svart mot Sibbhult är följande:Målvakt: Junne

Försvarare: Stalle, Nore, Tim, Jim, Ante, Rille

Mittfällt/Anfall: André, Johnsson, Hampe, Jens, Anton, Gazza, Linus, Pocke, Albin ev. Isendahl


Hoppas alla laddar på bästa tänkbara sätt. Vi är en fantastisk grupp och vet vad vi kan när vi presterar på topp. Nu åker vi!

Avspark kl. 15.00 Färevallen!


Tills vidare...


FORZA HIS!!


Stabil seger mot Munka Ljungby!

Hanaskog bärgade tre nya poäng på lördagen när man slog tillbaka Munka Ljungby med 3-0 hemma på Västra Hed. Ett resultat som egentligen skulle varit minst det dubbla om man ser till antalet målchanser.

 

Hanaskogs IS – Munka Ljungby IF 3-0

 

HIS mål: Patrick Isaksson 3

 

I avsaknaden av Ante P, Gazza, Böna och Itchzak ställde Hanaskog upp med följande lag:

 

                                            Junne

 

Stalle            Tim                                     Nore             Jim

 

André            Johnsson                            Hampe          Jensa

 


                      Pocke                                 Linus

 

 

 

Bänken: Emil, Anton, Isendahl, Albin, Rille

 

Hanaskog tog omgående tag i taktpinnen, höll bollen efter marken och försökte hitta luckor i Munkas extrema defensiv. Det dröjde ca 20 minuter sen var nollan spräckt, då Patrick Isaksson fick bollen i boxen och vände upp och avslutade vackert. En stund senare så var det dags igen när samme Isaksson rann igenom och avslutade iskallt. Redan kändes det en aning uuppgivet i Munka Ljungby, som inte lyckades vaska fram några heta chanser i första. Och när Pocke Isaksson i andra gjorde Hanaskogs, och sitt, tredje mål för dagen så var det ridå ner. Närmare än ett friläge som räddades av Junne kom aldrig Munka Ljungby, och sista kvarten så var det uppvisning av hemmalagets sida i missade målchanser. Albin, Anton, André och Linus hade alla flera rena lägen att få komma med i målprotokollet, men misslyckades, dock registrerades de tre första för ett varsitt Field Goal om det hade varit amerikansk fotboll. Segersiffrorna stannade vid 3-0, efter hattrick av tidigare nämnde Isaksson som för övrigt debuterade i HIS mot just Munka Ljunby, då på bortaplan. Den gången var det Thomas Mårtensson som stod för hela målproduktionen (4 mål), men det e ju skönt att veta att andra också levererar nu när Tulle återvänt till VMA :)


 

 Patrick Isaksson stod för hela målproduktionen i lördags!
Efter matchen var det dags för dragningsfest igen som bjöd på många fina vinster, fantastiskt god mat och underhållande musik. Ett stort tack, och då tror jag att jag talar för alla som var där, för ett fullständigt suveränt arrangemang! Längtar redan till nästa dragningsfest. Kan ju också passa på att nämna för er som inte var där att seniorerna drog storslam i lotteriet. Jonas Nilsson vann 1000 :-, likaså Otto och Håsa på sin gemensamma lott, Linus Nilsson glömde snabbt sin måltorka när han drog hem 5000:-, och Kurt Matsson visade upp sin segerdans á la Thomas Ravelli när han la beslag på den andra femtusingen. Störs röta den dagen hade nog ändå a-lagscoachen Magnus Nilsson som först vann 1000:- på resultatlotten från matchen för att sedan även plocka hem storvinsten på 10 000 lök på dragningsfesten. Ett varmt grattis, det kommer verkligen från hjärtat!Tränarjävlamöget Magnus Nilsson hade en, minst sagt, hyfsad lördag!


 

Vidare får vi även lyfta fram att Reserv-gänget klapp sin första trepoängare för året i sin serie då man formligen pulveriserade Tollarps IF i måndags kväll. Storseger med 7-1 vilket innebär att man ökade poängskörden i Division 2 med 150% och nu e uppe på finfina 5 poäng! Och så ska vi så klart lyfta på hatten för Björn och Rebecca Radelkev som i fredags kväll blev stolta föräldrar till ett litet knyte. Vad det blev för någonting? Tja, för att citera Böna själv: "Män gör män". Grattis!

 

Ikväll vankas det ny träning, sen väntar en stentuff bortamatch när vi åker till Färevallen för sista derbyt för året då Sibbhults IF står för motståndet. Nu börjar vi ladda redan nu…

 

 

 

Tills vidare…

 

 

FORZA HIS!!


Inför HIS - Munka Ljungby IF

Sen inlägg men dock fortfarande innan matchstart i alla fall:) Mycket viktig match för bägge lagen på banan idag. Är alldeles säker på att Munka Ljungby kommer göra allt för att sätta käppar i hjulet för "Di gule"

Följande speelar är kallade till dagens drabbning:

Målvakter: Junne, Böna

Försvarare: Stalle, Nore, Tim, Jim, Rille

Mittfält/Anfall: André, Johnsson, Isendahl, Anton, Jensa, Linus, Pocke, Albin och Ev. Hampe


Hoppas alla laddat på bästa möjliga sätt. 110% för varandra idag gubbar!

 

Avspark 15.00 Västra Hed.

Tills vidare....

FORZA HIS!!

 

 

 


Ny viktig seger för HIS!

Det är den 13:e September på Lärkevallen. Hanaskogs IS har efter en medioker första halvlek spelat upp sig och lyckats hämta upp sitt underläge från första halvlek, men har förvånansvärt svårt att få till ett segermål. Klockan tickar upp mot 94 minuter, domaren skall precis bara sätta pipan i munnen och blåsa för full tid och delad pott mellan hemmalaget Rössjöholm och Hanaskog. Då får Hampus Dahl bollen….

 

Det var en, minst sagt, händelserik söndag som fick avsluta veckan. Både innan match, under match och efter match. Till att börja med uppstod det en smula förvirring gällande var exakt Rössjöholms hemmaplan befann sig på kartan. Efter en del utsvävningar, så lyckades man till sist samla in alla hönsen till Lärkevallen, en väldigt trevlig och gemytlig liten arena som ligger mellan Örkelljunga och Munka Ljungby. Kruxet var bara att denna fina plats inte gav något utslag på vår GPS vilket i sin tur ledde till att vi till sist hade bilar runt om hela Örkelljungatrakten. Värst av alla var som vanligt, hör och häpna, Ante P med följeslaget Anton, Gazza och Rille som nog trots allt hade trivits bäst med Lill-Babs i mitten därbak så hon kunde lotsa dem rätt. Men i vilket fall som helst så fick ju Ante möjlighet att köra in sin nya bil, tur att körersättningen är slopad för annars hade klubben gått bankrutt när Mr. P lämnat in reseräkningen!


 

Nu, lyssna på Lill-Babs!Som inte denna lilla fadäs (som Nore hade sagt) räckte så kom nästa bekymmer när Linus upptäckte att hans legitimation, som han behövde för att få spela dagens match, låg kvar hemma på hallbordet i villan i Åhus! I tappra försök att få tag i tillresta supportrar som ännu inte lyckats lämna göingeskogarna, så slutade denna lilla saga till slut lyckligt då Linus stolta far Mats, fick fira en ledig söndag med att åka från Hanaskog till Åhus för att hämta legitimationen för att sedan bege sig upp mot Lärkevallen för att rädda dagen. Han hade väl ändå inget annat för sig och hade väl ändå vägarna förbi Örkelljunga?

 

Nåväl, efter dessa lite mindre önskvärda händelser så var ”Di gule” redo för en tuff match emot ett fysiskt starkt Rössjöholm som man senast kryssade mot hemma (1-1). Som vanligt hade dock Hanaskog en hel del tunga avbräck. Man kom till spel utan sina två innermittfältare Johnsson och Kapten Itchzak, Nore var avstängd och bortrest, Joel Isendahl kunde ej heller medverka i denna match. 4 spelare som betyder mycket, men samtidigt visade Hanaskog åter bredden i truppen, då man mönstrade följande elva från start:

 

                                                                  Junne

 

                        Stalle          Jim                                      Tim               Ante(K)

 

 

                      André            Rille                                    Hampe          Linus

 

                                           

                                            Pocke                                  Anton

 

 

 

Bänken: Adnan, Jensa, Mikael, Gazza, Albin

 

Första halvleken går det mesta galet. Man får aldrig igång vårt fina passningsspel och motvinden underlättade inte för den delen heller. Efter dryga 20 minuter så får Rössjöholm helt plötsligt tre spelare fria inne i boxen efter en korridorfrispark och kaptenen för de vita kunde knoppa in 1-0 till hemmalaget. Hanaskog hade ett par distansskott och någon halvchans inne i straffområdet men mer än så var det inte och underläge var det i halvlek. Väl i pausen så lovade vi varandra att gå ut och börja kriga, inte falla in i Rössjöholms lägre bolltempo och att börja jobba för varandra. Sagt och gjort, det var ett helt annat Hanaskog som klev ut på banan i andra och kvitteringen kom nästan omgående. Hampus Dahl lossade bössan från distans, målvaktsreturen gick ut till Linus som sköt ur snäv vinkel, målvakten fick en hand även på den och bollen for ut till André som ur ännu snävare vinkel distinkt pangade in kvitteringen med vänstran.

 

Nu var Hanaskog i slagläge, man fick ha mer boll och utnyttjade sina kanter mycket bättre än i första. Därefter så är det lite ströchanser åt bägge hållen utan att några fler mål tillkommer. Avslutningen blev en thriller. Hanaskog lyckas bryta ett anfallsförsök från hemmalaget, bollen trillas snabbt mellan ”di gule” och till sist går en långboll ut mot inbytte Jonas Mårtensson som dock blir avvinkad för offside, som tydligen av att döma utifrån publik och Hanaskogs bänk, var tveksam. Den då utbytte kaptenen Ante P reagerar med att sin kraftiga högerarm svinga en ispåse rätt ner i marken och tydligen sparka till en vattenflaska, vilket ledde till att ett par centiliter vatten formligen flög över linjedomarens högra vad, vilket ledde till att linjedomaren chockades svårt med tanke på dessa förkylnings- och influensatider. Efter en varm dusch efter matchen verkade dock linjemannens kritiska läge stabiliserats. Hur som helst, så letade huvuddomaren till sist upp syndabocken och göinges svar på Gert Fylking fick lämna bänken med ett rött kort och en väntande rapport. För övrigt P:s första röda kort i karriären.


 

 Andreas Persson, för er som inte vet vem han är!!!

Chansen att kunna få till ett segermål verkade nu vara som bortblåst. Redan nu kändes det som matchen skulle vara över men efter ett par skadeavbrott så återstod det trots allt lite tid. Så kom till sist chansen. Klockan tickade upp mot 94:e minuten och dryga 30 sekunder återstod. Hanaskog erövrar bollen och Hampus Dahl suger in bollen på mitten, tittar upp och levererar en perfekt djupledsboll till Anton Bergh som rycker förbi sin back tar sig mot målvakten och spelar förbi den samme till en helt fristående Patrick Isaksson som bara kan raka in 2-1 i matchens sista spark. Ridå ner! Hanaskog lyckades bärga tre pinnar med en jävlaranamma-inställning och en gnutta tur!

 

IFK Rössjöholm – Hanaskogs IS 1-2

 

HIS mål: André Bengtsson, Patrick Isaksson

 

Segern i sin tur innebär att Hanaskog toppar serien för tillfället, men på samma poäng som Glimåkra IF. Låt oss säga att göingefotbollen, med HIS och Glimmen i spetsen, regerar för tillfället i femman! Utdöende fotboll i Östra Göinge!? Kyss mig någonstans…

Kan passa på, nu när man väl får till ett vettigt inlägg på bloggen att slå ett slag för förmågan att ladda inför en match. Pidde och Mange förespråkar ständigt om hur viktigt det är att verkligen komma väl föreberedd till en match, och vill därför passa på att presentera Hampus sätt att ladda upp inför en viktig match, som t.ex. nu senast mot Rössjöholm, samt förmågan att varva ner efter matchen, titta, iakta och lär:

  

 Hampus Dahl före....                          ...och efter...  Nu laddar vi vidare, två träningspass väntar på både måndag och torsdag, samt U-gängsmatch på tisdag innan det är dags för hemmamatch mot Munka Ljungby på lördag, som säkerligen vill ha med sig tre poäng hem ifrån Västra Hed. Fullt fokus i veckan sen kör vi grabbar!

Tills vidare...


FORZA HIS!


Inför IFK Rössjöholm - HIS

En hektisk vecka samt problem med internetuppkoppling har gjort att bloggen blivit lidande denna vecka. Nu är vi dock med på banan igen och laddar inför ny het drabbning imorgon när Hanaskog skall ner till Rössjöholm för att försöka kriga till sig tre nya poäng!

Laget kommer stärkta från en härlig 2-1 seger på bortaplan mot Ö. Ljungby i förra veckan. Ny tuff drabbning i morgon då Rössjöholm står för motståndet. Ett heltaggat Gulsvart skall se till att försöka bärga nya poäng till toppstriden.

Laget till morgondagen ser ut enligt följande:

Målvakt: Junne

Försvarare: Stalle, Jim, Ante, Rille, Gunde, ev. Tim

Mittfältare/Anfallare: Gazza, André, Hampe, Anton, Linus, Pocke, Mikael, Adnan, Isendahl

(Med reservation för något litet fel)
Hoppas alla laddat rejält ikväll, för imorgon skall vi visa att vi ska vara kvar i toppen!


Tills vidare...FORZA HIS!

Inför Östra Ljungby IF - HIS!

Ny veckan, ny match, nya möjligheter. På lördag styr Hanaskogs eleganta pojkar kosan mot Östra Ljungby för att försöka bärga tre ny pinnar till skörden. En del avbräck har man till denna match, men trots detta så är det ändå ett starkt lag som skall försvara de gula färgerna!

Följande spelare är uttagna till lördagens drabbning:

Målvakter: Junne, Böna

Försvarare: Stalle, Nore, Jim, Ante, Rille

Mittfält/Anfall: Gunde, Hampe, André, Jens, Isendahl, Linus, Anton samt ev. Adnan

Avspark 15.00 Lönnbyvallen!

Nya tag nu, pojkar! Tillsammans skall vi göra lördagseftermiddagen riktigt trevlig!


Sist men inte minst...


FORZA HIS!

RSS 2.0