Hanaskog starkast i derbyt


Hanaskog stod för en tung skalp under lördagen när man slog tillbaka serieledaren Glimåkra IF hemma på Västra Hed. Det upphaussade göingederbyt slutade med 2-1 seger för hemmalaget sedan Timothy Gustafsson och Sebastian Persson målat för hemmalaget. Det var dock "Di gule" som snabbt hamnade i uppförsbacke när Joel Wedenell gjorde 0-1 redan i inledningen av första halvleken. Trots fina chanser för både Timothy samt Anton Berg så blev målet det enda i den första halvleken.

I andra var det dock Hanaskog som skulle ta över. Timothy Gustafsson kvitterade i den 57:e minuten när han knoppade in Anton Bergs korridorsfrispark. Dessförinnan hade Nils Berg stått för en makalös trippelräddning, något som tände hemmalaget. I den 63:e minuten var det dags igen. Jonas Nilsson slog en frispark från halva plan som damp ner i straffområdet. Där högg kaptenen Sebastian Persson som en kobra och 2-1 var ett faktum för hemmalaget. Hanaskog hade därefter bud ett par gånger att punktera men det skulle ej falla fler mål denna afton. Glimåkra lyckades aldrig skapa något riktigt farligt i slutet framför Hanaskogsmålet utan HIS tog en fullt välförtjänt trepoängare, en mycket välkommande sådan.

Dagar som denna är det svårt att lyfta fram enskilda prestationer då hela laget agerar prickfritt men vill ändå lyfta fram Nils Berg som gör sin bästa match för säsongen, innermittfältarna Andrée Johannesson och Sebastian Persson som vann kampen på mitten, Albin Andersson som efter en liten lättare hårtork i halvlek av Sir Emil gick ut och var helt enastående de sista 45 minuterna. Plussar även Martin Bergvall och Staffan Holgersson som stängde vänsterflanken helt. Äh va fan, alla va bra idag!


Publikmässigt lyckades vi inte komma upp i lika mycket publik som förra mötet. Misstänker att Helgeå Rock hade ett litet finger med i spelet. Men ett par hundra dök upp, likaså Trollaklacken, som i sedvanlig ordning höll hov på läktaren. Missförstå mig rätt nu, jag tycker det är en härlig färgklick på matcherna med sina sånger och roliga kommentarer. Att dem igår ropar hur dåliga Hanaskog är osv är inget som berör, det är en del av spelet och bara roligt. Men när man drar igång med nedlåtande ramsor mot en ledare (samme ledare som bidragit till ett av få avancemang för klubben under 2000-talet) då tycker jag man är lite snett på det. Förutsätter även att föreningen Glimåkra IF tar avstånd från detta.


I och med segern är Hanaskog alltjämnt med i kampen om kvalplatserna till division 4. Och ja, jag tror fortfarande att Glimåkra inte kommer att släppa förstaplatsen. Laget som de har idag är för bra för femman och skall upp ett pinnhål, thats it. Laget har fortfarande allt i egna händer och jag tror att man i år äntligen kan få ta steget som man drömt om de senaste säsongerna. Lycka till i fortsättningen önskar vi! 


Hanaskog får nu ta igen sig ett par dagar (B-lagets match Ballingslöv vanns på wo) och först på söndag är det dags för nästa omgång i femman när vi beger oss till Viby. Mer info kommer i veckan.


Tills vidare...


FORZA HIS!!!

En vanlig dag med JM....

Då var det dags igen… Närmare bestämt Onsdagen den 24 Augusti…

Dagen börja 07.30 inne på Sportmed hos Ulf Lindqvist. Det var dags att kolla hälsenan som strulat hela hösten. Efter behandling med stötvågor och kinesiskt mirakeltejp var man på benen igen och vidare upp på Tyrens för dagens jobb. Denna dag hade jag ett späckat schema. Men först en kopp kaffe och lite Turbulence på Youtube för att komma i rätt stämning!!

Upp med caden för att rita om en utbyggnad på vallgatan i Åhus.  Jobbet flöt på bra. Efter en snabb titt i kalendern, upptäckte jag att jag hade ett möte på Plus-praktik hos min kiropraktor. Det var bara att sätta sig i JM-bilen för att ta sig till Friskis på Björkhem.  Efter behandlingen där vi rättade till kotorna i ryggen, Vi tryckte även rätt en låsning i höften… För övrigt så känns kroppen ruggigt bra…  Efter behandlingen var det bara upp och jobba resten av förmiddagen.

Lunchtid kom och jag hörde av mig till Telenor försäljare Anton, Johnsson och Båven. Vi bestämde oss för Zekes. Jag tog en Janne Räcka (Fylld varm baguette med räkor) och en Coca Cola. Johnsson tog en dagens (raggmunkar med fläsk och nyplockade lingon). Anton och Båven beställde Zekes hemmagjorda hamburgaretallrik (extra ost, tomat och saltgurka). Pommesen  var  krispigt goda. Till detta drack de varsin Champis..

Efter dagens lunch, stressade jag vidare med mina jobb för att sedan ta mig till ett möte i Sölvesborg klockan 15.30. På plats i Sölvesborg var jag ”LITE TIDIGARE” än planerad tid. Inga problem tänkte jag utan bekantade mig med huset och tog diverse foto för att slippa göra detta senare. Tiden gick och jag undrade var mina beställare höll hus. Gick till min bil igen för att kolla telefonen och se om dem ringt. När jag tittar på min telefon så slår det mig.. Visst fan!! Mötet skulle vi ha på torsdagen klockan 15.30, inte onsdagen!!!! Bara att sätta sig i bilen och köra hem…

Väl hemma stanna jag till i affären och köpte expressen. Hemma slog man sig ner i soffan och bläddra lite och läste en artikel om Alexander Skarsgårds och hans nya film "What Maisie knew". Under inspelningarna i New York var uppmärksamheten kring den svenske film­stjärnan stor, och fans kom fram och kramade den svenska  skåde­spelaren. Ni kan läsa artikeln här om ni önskar... Hemma slog jag upp min dator och vad fick jag se där…. Jo min lille lillebror och vem mer….Jag gläds med honom… VAD ROLIGT FÖR HONOM!!!

Bloggandet har varit lite på lågvarv ett tag. Mycket pga att jag har behövt lägga lite tid på Stugbyprojektet som fortlöper lite i det tysta. Mer info kommer att komma längre fram. Kan dock meddela att vi har en vision att rusta upp badet som kommer vara i anslutning till Östra Göinge Stugby. Kanske kommer det att se ut så här i framtiden.. Vem vet…Nu blickar vi dock framåt mot derbyt mot Glimåkra på lördag. Matchen går av stapeln 17.00 och alla spelare såg sjukt taggade ut på dagens träning. Vår förhoppning är att vi ska kunna höja oss ett par snäpp och kunna ge Glimåkra en fight över 90 minuter.

Vill inte se nån som e trött o sleden

På lördag skall vi spela nere på Heden

Tagga till nu o upp på tår

Så får vi sjunga segern e vår

Glimma ska få känna på smärta

När Sons of Hanawood visar sitt riktiga fighterhjärta

Var beredd att få smaka blod

Vi är sons of Hanaskog

Blod, tårar o svitt

Hanaskogs IS is the shit

Sparka en kossa, skalla en häst

ropa till din morsa att Hanaskog é bäst!

Slå en volt och släpp en fis, vi e grabbarna från HIS

Forza HIS, Nu åker vi!!!!!!!!


Förslust för "Di gule"


Fjälkinge fick en liten revansch för krossen man åkte på Västra Hed i våras (Hanaskogsseger 4-0) när man hemma på pittoreska Maxilandia, mysigt inbäddad vid E22:an, besegrade Hanaskog med 3-1 efter 1-1 i halvlek. Det var två lag som spelade mycket långt i blåsten och som var en jämn tillställning med chanser på bägge hållen. Marginalerna var inte på HIS sida denna dag och dessvärre är samtliga mål bjudningar från bortalagets sida.


Hemmalaget inledde med att 1-0 innan Anton Berg vackert kvittera med ett skott från 25 meter. 2-1 Kommer med dryga kvarten kvar och när Hanaskog flyttade fram ytterligare kom även 3-1 på en korridorsfrispark. Matchen bjöd på mycket kamp och slit på mittfältet och inte så himla mycket skönspel. Tillfälligeheter avgjorde idag och dessvärre var dem inte på vår sida. Ett kryss kunde vi gott fått med oss från kampen, men nu gäller det bara att bryta ihop och komma igen. Nästa lördag väntar det pånyo en tuff match. Denna gång hemma på Västra Hed mot serieledaren Glimåkra.


Vi vill dock avsluta med en glad liten nyheten så här inför helgen och rikta ett stort grattis till mittfältsherren André Johannesson och hans bättre hälft Pernilla som blivit stolta föräldrar till lilla Saga. Stort grattis önskar spelare och ledare i Hanaskogs IS.

På måndag beger sig B-laget till Önnestad för match, samtidigt så avverkas träning för övriga spelare. Väl mött!


Tills vidare...FORZA HIS!!! 


Ineffektivt Hanaskog i höstpremiären


Hanaskog lyckades inte bärga tre poäng i återstarten av Division 5. Trots flertalet målchanser så uteblev målen mot Vanneberga. 0-0 var en halv seger för bortalaget Vanneberga som redan innan matchen hade bestämt sig för bunkra ihop det framför eget straffområde. Trots fifty-fifty i bollinnehav var det bara Hanaskog som vaskade fram chanserna i den första halvan. Anton Berg testade två gånger strax utanför straffområdet utan att måla. En näve hörnor ordnades också fram utan resultat.


I den andra försöker bortalaget dra ner tempot ytterligare. "Di gule" hade det svårt att vara först in i duellerna denna dag. Det skulle komma ytterligare chanser att avgöra denna tillställning men Albins friläge räddades snyggt av bortakeepern Kristian Önnervik. Ungtuppen Fredrik Ottosson hade sedan två identiska lägen inne i boxen. Bägge avsluten smet dock precis utanför stolpen.


Nej, det var dessvärre en sådan dag där det förbannande bollhe*lvetet inte ville in. Vi har tidigare haft liknande bekymmer när vi stött på extremt defensiva lag som inte är intresserade av att släppa till något bakåt. All heder till Vanneberga som krigade på i 90 minuter och således fick fira sin första poäng för hösten.


Med denna matchen i ryggen sparkar vi nu igång höstsäsongen där vi inleder med tuffast tänkbara schema med båda förhandsfavoriterna inom loppet av två veckor - Fjälkinge och Glimåkra. Närmast i kalendern utläser vi ett besök på Maxilandias plastgräs och möte med Fjälkinge IF. Som Hanaskogsbloggen avslöjade redan i juni så har köpstarka Fjälkinge återigen presenterat nya spelare, och deras redan starka trupp blir ytterligare tillspetsad inför hösten. Tuff uppgift med andra ord på fredag, men med vilja och en sjuhelsikes inställning så kommer vi säkerligen kunna bjuda upp till kamp mot FIF. Mer info kommer i veckan!
Tills vidare...


FORZA HIS!!! 

RSS 2.0