Står på rad...

Hanaskogs IS gjorde processen kort mot topplaget WÄ IF på onsdagskvällen.

Segern skrevs till klara 4-0 efter stor uppvisning av Hanaskogs egna bollkallar... Små paugarna tog för sig rejält när spelare som Andreas Johnsson, André Johanesson, Sebastian Persson, Christian Andersson, Otto Ewesson, Andreas Persson, Jim Ringström, Jonas Nilsson mfl stod på rad utanför planen av olika anledningar.

Fredrik Ottosson var namnet på allas läppar.... Den vindsnabbe killen hade en magisk kväll och tryckte dit 3 snygga mål.

Viktor Karlsson ville inte vara så mycket sämre utan drog in viktiga 2-0 med en härlig sträckt vrist i målvaktens högra hörn.

Kan även meddela att Hanaskogs P 35 tog oxå en förkrossande seger i korpen denna kväll. Viktors far "Grodan" ville inte vara sämre än sin son. Anders satte 3 mål i 11-2 segern mot Grant Thornton.


Loreen, Färevallen och den där sjuke Martin Bergvall

Hanaskogs IS är tillbaka i vinnarspåret. Efter en, minst sagt, katastrofal inledning i bägge halvlekarna reste sig ”di gule” och besegrade till sist ett vilt kämpande Önnestad med 4-3 sedan Martin Bergvall klivit fram och avgjort på stopptid. Just nämnde Bergvall var den stora skillnaden mellan lagen denna ljumna fredagskväll. Efter att ha använt huvudet två gånger och en iskall bredsida fri med målvakten inkasserade den långe mittbacken karriärens första (?) och sista (?) hattrick. Riktigt sjuk jävel!

 Annars var det inte mycket mer än moralen som gladde tränaren Bengt Emil denna afton. Redan innan matchstart kom ett nytt namn upp på skadelistan då Otto Ewesson fick kasta in handduken. Och eländet fortsatte. Hanaskog inledde krampaktigt och passivt vilket resulterade i två snabba mål i häcken. Bergvalls snabba reducering gav HIS ett litet hopp som dock snabbt var på väg att släckas när hemmalaget ökade på till 3-1. Dessförinnan hade man även hunnit med att missa en straff (eller missa och missa, Pisse Nisse räddade). Då var vi bara framme i halvlek.

 Inledningen av andra började minsann och da inte bättre heller, då vi återigen föll neråt i banan och agerade ängsligt. Men här kommer moralbiten in i bilden. Ett par omkastningar i laget, något byte, sen blev det fart på det för dagen vitklädda bortalaget. I matchminut 72 slog Martin Bergvall till med sitt och Hanaskogs andra mål i matchen och HIS hade kontakt. Bara minuten senare rakar Viktor Karlsson in kvitteringen från nära håll. Önnestad blev fullständigt tagna på sängen och skutan hade vänts till Hanaskogs fördel. På stopptid kom så också avgörande 3-4 när kvällens gigant knoppade in sitt tredje mål för kvällen och fullständigt jubel utbröt i Hanaskogslägret. Här tänkte vara lite fyndig och först skriva ”Eufori” men efter att ha läst den fullständiga betydelsen på mycket trovärdiga källan Wikipedia kände jag att det inte riktigt passa in:

” Eufori är en stark känsla av lycka som kan förekomma vid samlag eller stark förälskelse och bland annat kan framkallas som en berusningseffekt av vissa droger, till exempel amfetamin eller ecstasy. Eufori förekommer vidare vid delirium, psykoser och manier.”

 

Martin BergvallI och med segern hakar Hanaskog på i toppen, endast en poäng bakom Wä IF på kvalplats. Just Wä IF är också motståndaren i onsdagens drabbning på Västra Hed. Avspark sker 18.30 och vi ser fram emot lika fint stöd som på Önnevallen i fredags.

 Vi har även hunnit med att avverka den så populära dragningsfesten under lördagen. Ett storslaget gille med fantastiska människor, och man kan bara lyfta på hatten för styrelse och övriga ideella själar som gjort detta möjligt. Underbar tillställning. För vissa passade kanske ”Eufori” bättre in här. Vad vet jag om vad som hände i rapsfälten runt Västra Hed? Ingen nämnd, ingen klämd…

 Mindre underbart var det för dem 14 själar som tvingades på ett eller annat sätt var tvungna att asa sig till Färevallen på söndagen för U-lagsmatch. Drabbningen slutade lyckligt till sist med en klar 5-2 seger, men sanna mina ord på att där fanns vissa som inte blev gamla på kvällen. Målen prickade Felix (3), Abbe och Danne in.

 Träningarna denna vecka avverkas ikväll samt på torsdag. Match som tidigare nämnt på onsdag men också på lördag då det är dags för bortamatch mot Åhus IF. Mer info i veckan.

 Tills dess…

 

 

 

 FORZA HIS!!!

 

 


Sex slaskar i en slaskaskEfter mycket hektiska dagar den senaste tiden har vår vällästa blogg dessvärre blivit lidande. Det vill jag försöka ändra på idag. Hanaskogs IS har de senaste två veckorna förlängt förslustfria svit med ytterligare två matcher. Dessvärre har poängskörden stannat vid samma siffra. På ett blåsigt Wendesvallen valde Åsums BK och Hanaskogs IS att rättvist dela på poängen efter 1-1 i en match som böljade på bägge hållen. Målet för ”di gule” gjordes av den notoriske målskytten Anton Berg.

 

I fredags så var det på nytt dags för match nere på Västra Hed. Denna gång var det Vanneberga IF som ville sätta käppar i hjulen för HIS. Trots säsongens (om inte senaste årens) bästa halvlek de första 45 så stannade ledningen vid 2-0. Detta efter att både Otto Ewesson och Albin Andersson bombat in ett varsitt mål från distans. Hanaskog trummade på inledningsvis av andra och skapade även här en rad chanser som borde resulterat i att den berömda rullgardinen skulle åkt ner för bortalaget. Istället resulterade slarv i backlinjen med att de orangeklädda rann igenom och fick straff och kontakt i matchen. När man strax efteråt skarvar in ett långt inkast från ingenstans så var helt plötsligt en klar trepoängare som bortblåst och HIS andra raka kryss var ett faktum. All heder åt Vannerberga som trots att man inte skapat särskilt mycket under 75 minuter aldrig gav upp, men perkele, det här skulle vi vunnit.

Målskytt och matchens lirare mot Vanneberga. Otto Ewesson.

 Efter sex spelade omgångar parkerar Hanaskog på fjärde plats i tabellen på 11 poäng. Långt ifrån katastrof på något sätt, dock känner man en gnutta irritation över att vi haft en tendens att bjuda in våra motståndare i matcherna, trots övertag både mål- och spelmässigt. Precis som en dvärg ståendes i en urinoar är det viktigt att hela tiden stå på tå. I denna serien finns det inga enkla matcher och det krävs ett ”redigt hunnajobb” för att få med sig alla tre pinnarna. Nog om det, nu tar vi och laddar för nu tät drabbning på fredag då vi beger oss till Önnevallen. Önnestad BI. Kick off 19.00. Be there!

 

Senaste nytt i truppen följer enligt nedan:

-       Sebastian Persson har kunnat ge mer och mer på träningarna senaste tiden och det märks vilken pondus och energi som han ger truppen bara av hans närvaro. Sebban kommer närmre och närmre speldugligt skick. Är även anmäld till lördagens dragningsfest på Västra Hed till övriga truppens stora förtjusning.

-       Jim Ringströms problem med lungan verkade inte vara nog. I sin comeback träningsmässigt fick den gänglige försvararens knä en törn som på nytt tvingar Ringström till vila. Menisken löd diagnosen, lättare löpning har kunnat börja utfärdas, dock med frågetecken kring konditionen. YNWA, Jim!

-       Christian Andersson är den senaste i raden att hamna på skadelistan. En inflammation i ena foten har spökat för anfallaren som dock redan börjat känna sig något bättre och förhoppning finns att finnas tillbaka i träning inom de närmaste veckorna.

-       Andreas ”Ante” Persson är inte skadad, men har bara kännt sig jävligt sleden den senaste tiden...

-       Fredrik Ottosson fanns inte med i truppen senast mot Vanneberga då hans fars 50-årsdag satte käppar i hjulet. Ottosson har även hämmats av skoskav en längre tid men efter lite rehab i helgen som gick av stapeln kring Immeltrakten verkar ”Hanamannen” vara tillbaka fräschare än någonsin. Och något lättare...

 

 

 

Träningarna som finns kvar denna vecka är ikväll (läs:tisdag) samt torsdag. Därefter är det match fredag som tidigare nämnt. Vill också slå ett slag för den suveräna dragningsfesten som går av stapeln på lördag. Det bjuds på mat, musik och förhoppningsvis en och annan lycklig vinnare. Vet även att iår bjuds det på inslag av Nosabyiter och lite VMA IK. Festen bara breddas för varje gång...

 

 

Tills vidare...

 

 

 

 FORZA HIS!!!

 

 

 


The God of Thunder.....

The powerful but arrogant warrior Thor is cast out of the fantastic realm of Asgard and sent to live amongst humans on Earth, where he soon becomes one of their finest defenders.

In Norse mythology, Thor (from Hanaskogs yard), a hammer-wielding god associated with thunder, lightning, storms, oak trees, strength, protection of humanity.

After a really good game against Knislinge, Winning by 3-0 on Monday, is he now getting ready to go up against the four back seats in the Sons of Hanawood.Vi ses på Heden Fredagen den 18/5 klockan 18.45


Hanaskogs IS - Vanneberga IF


Och givetvis...

En söndagsmorgon klev jag upp tidigt, klädde på mig, ordnade frukost, mattsäck och gick tyst till garaget.

Kopplade på båten, satt mig i bilen och backade ut. Vinden ven och regnet stod som spön i backen.
Jag hörde på radion att det skulle fortsätta hela dagen. Jag körde tillbaka in i garaget och smög in i huset.

Klädde av mig och kröp ner hos min fru och viskade, det är ett jäkla väder ute.
Min fru svarade mjukt, Ja och min dumma man är ute i det och fiskar.

Så startade bråket....

Sons of Korpen

Nu har Sons of Hanawood även startat upp i Korpen. Hanaskogs IS egna P35.

Truppen består av följande spelare:

Johan Henriksson, Peter "Olsson" Wandås, Anders "Grodan" Karlsson,
Jimmy Rosén, Johan Svensson, Patrik Olofsson,
Fredrik Nygren, Henrik Nygren, Martin Nygren,
Fredrik "Feff" Andersson, Jimmy "Bonnen" Tobiasson, Gulvy Björk Odinsdottir
Andreas Lönndahl, Martin Scholander, Jens Persson,
Anders "Steken" Carlsson (på gång), Jonas Mårtensson (på gång), Fredrik Bladh (på gång)
+ ett par spelare till.

Gårdagens match mot Team Sportia vanns med klara 7-4.

Nästa match spelas den 16/5 18.30 mot S.A.T

Så här ser vårt matchställ ut, Givetvis i gult och svart... Figge drog vinstlotten och fick tvätta denna gången eller kanske rättare sagt hans bättre hälft.. Malin :-)
Glöm nu inte matchen mot Åsums BK för A-laget på Fredag. Matchstart 19.00 i Åsum


och givetvis...

Jag satt i soffan med fjärrkontrollen och flippade mellan kanalerna.
Vad är det på TV:n, sa min fru.
Damm, svarade jag.

Så startade bråket...

Hanaskog - Ovesholm 5-2 (3-0)

En kort resume från fredagens match mot Ovesholm.

Hanaskog gjorde en bra halvlek och en bedrövlig halvlek.

Anton "Hawkeye" Berg var på bra spelhumör och utsågs till matchens lirare efter två mål och två assist. 1-0 var en riktig delikatess där Anton får bollen utanför straffområdet. En snabb vändning och ett skott där bollen flög som en pil genom luften, rätt upp i det bortre krysset. Christian Andersson gjorde 2-0 efter snyggt anfall där David "Hulken" Stridsman hittade Christian i boxen. 3-0 gjorde Hawkeye med en kyligt placerade bollen nere vid den vänstra stolpen.

I den andra halvleken kom Ovesholm tillbaka med en man mindre på plan. Martin Basti reducerade två gånger om och gav matchen lite nerv sista tio minuterna. Men då trädde Felix Voutilainen och Daniel Bengtsson in i handlingen och gjorde vars ett mål.

Nu är det ny vecka och nya tag. Redan ikväll tar U-laget emot Hjärsås/Värestorp nere på Heden 18.30
Och på fredag är det dags för match mot Åsum borta.På återseende / Webbredaktionen.


och sist men inte minst..

Jag bjöd min fru på middag, och av någon anledning tog kyparen min beställning först.
Jag sa att jag ville ha Entrécote, gärna blodig.
Är du inte rädd för galna kossan, frågade kyparen.
Nej hon kan beställa själv....

Så startade bråket...


Gameday 4

Igår var vi i hallen och titta på Aren
Han kunde lika gärna stannat i baren

Guif hade även en som hette Zacke
Men han fick visst 5000 burop i sin nacke

Idag ska vi stå upp och bekänna färg
Eller vad säger du Mr Berg??

Ovesholm har ett starkt, tufft lag
Därför måste vi ta ett riktigt grabba tag

Idag har vi inte tid att ligga hemma och skinna
Vi har faktiskt en viktig match att vinna

Det är inte så att jag känner mig skraj
Vi har ju ändå Hawkeye
Forza His....

och så...

Min fru och jag låg i sängen och tittade på vem vill bli miljonär.
Jag vände mog mot henne och sa vill du ha sex?
Nej svarade hon.
Jag frågade är det ditt slutgiltiga svar?
Hon tittade inte ens på mig utan sa Ja.
Jag svarade, då vill jag ringa en vän.

Så startade bråket...


The Black Widow...

Natalia Romanova (Molly Håkansson) was born in Stalingrad, Russia and was trained as a Soviet agent.

Powers and Abilities:

Government treatments have slowed her aging, augmented her immune system and enhanced her physical durability. Black Widow customarily wears two bracelets equipped to discharge the "widows bite," high-frequency electrostatic bolts of up to 30,000 volts, capable of stunning even a superhuman opponent at a range of at least 20 feet, shoot tear gas cartridges and act as a radio transmitter. The bracelets various functions are activated by galvanic sensors keyed to Black Widows wrist musculature. At times she carries plastic explosive discs equivalent to 4 pounds of TNT in her belt and uses automatic weapons and/or combat knives as necessary.Forza Angels...


Och det nya inslaget på bloggen förstås...

I julklapp gav jag min svärmor kontraktet för en fin begravningsplats på en av stans finaste kyrkogårdar som jag betalt dyra pengar för.
Året efter fick hon inget och frågade varför?
Jag svarade, du har ju inte använt julklappen du fick förra året...

Så startade bråket

Moviestar...

Dagen till ära var det dags för Inventering på Willys Hemma.

Allt startade 08.00. Hanawood Angels var välbefolkat och Sons of Hanawood hade lite väl många avhoppare för att det skall vara godkänd....

Var var ni??? Nils Berg, Martin Bergvall, Sebastian Persson, André Johanesson, Andreas Johnsson, Jimmy Oscarsson, Jimmy Ljunggren mfl.

Jimmy Rosén och Albin Andersson hade meddelat deras frånvaro.. Sen var där visst en till som inte kom.. Jocke Bosson.. Var fan var du??

Jag tror jag vet var.. Vem tror du att du är? , Någon jäkla moviestar... :)Kolla in Nissan Primeras reklamfilm här....

RSS 2.0