Tungt tungt tungt....

Vårsäsongens avslutning kunde blivit roligare. Men en märkligt dömd korridorsfrispark och kalabalik i vårt eget straffområde och vips så var poängen borta, och alltihopa när det återstår 1,5 sekunder av matchen mot Kågeröd. Men men, sånt är livet och det är bara att bryta ihop och gå vidare. Närmast tar vi nu ett välförtjänt uppehåll, som kanske för övrigt involverar en liten spelarfest beroende på om spelarrådet får tummarna ur arslet eller inte (ingen behöver känna sig träffad, eller?)

Första delen av serien har varit med blandade resultat, stundtals har vi spelat mycket och stundtals mindre bra. Matcher som Kågeröd hemma, Fjälkinge hemma, Perstorp borta är väl några av de större ljuspunkterna där vi verkligen spelat mycket bra och visat att vi kan prestera. Vad vi sen sysslade med borta mot Höör, Bårslöv och hemma mot Klippan är kanske sådant vi inte ska gå in på! Hur som helst är det ändå som vår käre tränare Jocke Welander säger: "När vi spelar på topp kan vi rubba vilket lag som helst i serien!" Ha det i åtanke nu när vi går till vila och ta med det till höstsäsongen då vi ska kriga i varenda match och stå upp för föreningen och dess gulsvarta färger!En dikt från HIS seniorer till alla medlemmar i vår kära förening:

Vi klarade Kågeröd, sånär som på en sekund
Man ville bara dö för en stund
Men nu tar vi i det och skiter
Det kan vi glömma med hjälp av en liter
Semestern stundar, i alla fall för vissa
Jag tror Ante ska på dejt med Issa
Nu tar vi en välförtjänt vila
Och får på planerna inför höstsäsongen börja fila
Därför vill vi tacka alla som stöttat oss
Det har hjälpt oss mycket förstås
Hoppas ni fortsätter se oss i vår liga
För vi lovar att vi för Hanaskog kommer kriga
Slå en volt och släpp en fis
Se upp, här är grabbarna från HIS


Idag kommer vi köra en specialare när det gäller Dagens språklektion och Dagens citat. Ett extra stort tack till vår chaffis Roger "Kaga" Börjesson som serverade denna som på ett silverfat:

Tänner - Tänder

"Vänner di pau detta ska jau jävlar i mig stussa ud pau  framtännerna ur bussen" - Vänder de på detta ska jag jävlar i mig studsa ut på framtänderna ur bussen - "Kaga" på frågan om Turkiet kunde vända ännu en gång när Tyskland precis gjort 3-2 i 90:e minuten!Sist men inte minst....

-
Säger bara Cesc Fabregas!

- Fixa en spelarfest nu när vi väl kan röja utan att bekymra oss för match dagen efter

- Säger bara Cesc Fabregas!

- Håll utkik, uppdatering om HIS uppladdning inför hösten kommer

- Säger bara Cesc Fabregas!

- Trevlig sommar allihopa!

- Säger bara Cesc Fabregas!


 

FORZA HIS!


Sista rycket, Kågeröd - HIS

Så var snart vårsäsongen till ända. Ikväll avslutar vi denna med att åka till Kågeröd för att göra upp om tre pinnar. Därefter väntar en någorlunda lång ledighet, åtminstone från fotbollen! Men tar naturligtvis för givet att alla löper ett par mil i veckan för att hålla god form inför höstens drabbningar!

Kågeröd har sedan premiärförlusten på Västra Hed (4-0 seger till di gule) verkligen spottat upp sig, och hakar nu på Påarp och Perstorp i toppen. Lagets stora profil är naturligtvis den gamle allsvenska räven Issa Manglind. Räkna med ett revanschsuget Kågeröd ikväll, så ladda rejält pojkar för kvällens slag, hade varit skönt att gå till uppehåll med lite marginal neråt!
Issa Manglind, en av kuggarna i Kågeröd!Eftersom Rille Röv verkar strejka kommer här en improviserad dikt:

Midsommaren är över, det blev en del fylle
Vi va en del som valde köra cylle
Men trots att de flesta verka funka
Var det på tulles och min punka
B-laget segra också, det blev mål i massa
Och även en trevlig comeback i Gazza
Snart semester, förväntan är hög
Kanske blir det en eller två kaffejög?
Men först ska vi möta Kågeröd, ett svart vitt gäng
Dom vill väl inte åter få duktigt med däng?
Issa e söt, han kallas den snygge
Men han hade aldrig tagit plats i Hanaskogs bygge!


"Brorsan, hur många barn har morsan?"
Zlatan berättar om sin kärlek och kännedom till sin familj.


Sist men inte minst...

-
Väntar nu bara på Feffs comeback också.

- Snart semester!


Forza HIS!


Sunday, bloody Sunday!

Nyss hemkommen till Tomas "Skinnet" Mårtensson efter en promenad i ösregn runt sommarlust. Huvudet har precis slutat dunka, åtminstone tillfälligt. Ett budskap vill jag härmed sända till alla läsare: Powerking och Jeltzin är inte till för att blandas! Efter en härlig midsommar är det dags att ta nya tag inför veckans prövningar.

Di gule har haft ett tufft spelschema de senaste veckorna. Förra Söndagen mötte man suveräne serieledaren Påarp (0-3) och i torsdags stod tvåan Perstorp (2-1) för motståndet. Och på onsdag är det dags att åka på utflykt till tabelltrean Kågeröd, ett lag som vi slog i premiären med 4-0, så man kan nog räkna med en gnutta revanschlust hos de svartvita! Redan idag tjuvstartar vi med B-lagsmatch på Västra Hed för den som känner att det är kul att stå och titta på Div. 3 Nordöstra Reserlagsserie-fotboll i spöregn. Fritt inträde, och det är som vanligt först till kvarn som gäller! Mer info angående bortamatchen mot Kågeröd kommer under veckans gång! Fridens liljor!

Dagens sågning: "Figge du kan stå upp lite, du satt ju så mycket i Allsvenskan!"
Jonas Nilsson i konversation med sin barndomsidol Christian Fegler då sällskapet fattades en stol på utestället!Sist men inte minst...

- Arshavin till Gunners!

Klacken tystnade när Emir klacka in den....

Perstorp hade inte förlorat hemma på två år. Hanaskog hade inte vunnit borta på två år. Hur tror ni det gick? Hanaskog vann såklart! Ett brandskattat HIS stod till slut som segrare med 2-1. Trots att Perstorp hade ett kraftig stöd från sin egen klack (med en snittålder på 12,5) klara de inte av att rubba di gule!


Klacken hade tur då Bolibompa sluta en timme tidigare och på så vis hade de god tid att hinna till matchen på Ybbarps IP.  Väl där bjöds det på mycket kamp och krig. Men det var HIS som visade mest vilja och stod upp mot Perstorps stundtala press. Ett försvar, styrt av Olle och Mats, var suveräna i 90 minuter och tog inte många steg fel under matchen. Ja, i stort sett hela laget gjorde en felfri instats, mot ett Perstorp som hade mycket boll, men lyckades inte komma till speciellt många avslut, och de gånger de kom till avslut stod Jonas "Casillas" Nilsson i vägen. 


Vår ärade andretränare Fröken Lindqvist som nu sticker till Kroatien i tre veckor! Kommer tänka på dig dag och natt!
Hälsa din vackra fru och framförallt dina döttrar:)

Tillbaka till klacken! Kul att de verkligen stod upp för sitt lag, men dock kunde man försökt uppdaterat sina sånger något, här kommer ett litet axplock ur deras ramsor:

- Pissa, pissa på , pissa på Hanaskog

- Forza Perstorp, olé olé

- ge mig ett P......ge mig ett S...... ge mig ett K......vad blir det? PSK!!!!

- En gris en ko, en Hanaskogsbo!

- Gult e fult!

.... och många andra fyndiga ramsor. Märks att de suttit hemma och filat länge på dessa sånger! Starkt jobbat flickor!


Dock skall det poängteras att Perstorps spelare verkligen stod upp hela matchen och uppträdde sportsligt, ett av de trevligaste lagen vi mött faktiskt! Ser redan fram emot mötet på Västra Hed!


Sitter för tillfället ute i Torsten och Kristinas sommarstuga i Mellbystrand och bara njuter av gårdagens seger över serietvåan! Poäng som var välbeövliga för vår kamp i bottenskiktet! Ett par jögar till så blir det en riktigt trevlig långhelg! Ett extra tack till klacken som bestod av följande fruntimmer: Kristina Ewesson, Ingela Nordfeldt, Cilla Andersson, Emma Göstasson, Christel Persson, Helene Andersson och Fredrik "Hana" Andersson! Även tack till Ante "Blödningen" Persson och Stoffe "Benhinnan" Andersson som valde att byta och lägga grunden till segern. Nu  njuter vi av denna segern och ser till att ta med inställningen till matchen mot Kågeröd borta nästa vecka!


Dagens Språklektion

Fisse - Slida
Pille mig i fissen me ett strau - Pilla mig i slidan med ett strå!


Veckans citat:

"Sillen finns under FISK"
Anton visar sin kunnighet på MAXI till midsommarfirandet!

"Jag hinner ta en kaffejög medans hon borstar tänderna"
Torsten visar sin kärlek till sin hustru.

Veckans dialog 1

Kapten Otto ligger utslagen, framrusande kommer Peter Lindqvist!

Peter: Har du ont Otto??

Otto: Nej det e lugnt!

Peter: Det var tur, jag var så exalterad så jag glömde medecin-väskan!

Veckans dialog 2

Torsten i samspråk med grannen:

Torsten: Kom in här sen, paugarna kommer så då ska du få en kaffejög

Grannen: Jo tack, det är alltid gött med lagad mat!


Sist men inte minst....

- Trevlig midsommar!


FORZA HIS!!!


 

Perstorp-Hanaskogs IS

Så bär det av igen. Sista stoppet innan midsommarhelgen och sill och nubbe ska börja slinka ner i stryben. Perstorp borta är en mycket tuff match mot ett lag som ångat på bra och skuggar Påarp i toppen.

HIS kommer till spel ikväll utan ett par av våra ordinarie spelare då både Tim och Anton är avstängda och Johnsson är och röjer i Österrike/Schweiz. Dock ser det ändå bra ut och det är ett bra lag som kommer att ta sig an Perstorp ikväll, som beryktas ha en skaplig klack som inte verkar spotta i glaset. Tror inte man behöver oroa sig just över det, för har man någon gång sett Glimåkras "trollaklack" live någon gång så har man sett allt!


Vidare får vi sen hålla helg och personligen skall jag få en midsommar med inga mindre än Thomas "zlatan" Mårtensson och bilkrängaren Fredrik "Håsa" Hansson. Låter som en nykter tillställning!

"Håsa feat Junne, snart gör dem det igen!"

Avspark i Perstorp kl. 19.00. Väl mött!

Rilles senaste dikt (misstänker han skrev den innan matchen igår):

Ny match för Sverige o pulsen e på max
Bara lite trött på pauserna, tillbaka strax :[
Kom igen nu Zlatan vi vill se dig rula
Heja Sverige Heja de blåa o gula
När Sverige vunnit o vi vidare har fått gå
Så har vi en ny match att tänka på
Perstorp borta blir en tuff match för HIS
Ännu tuffare om dom skickar en rödklädd äcklig gris
Näsan i vädret o hånle hela matchen är fräckt
Men vad väntar man sig egentligen av denna släkt
Me det e bara att jobba stenhårt utan nått gnäll
Vi representerar ju Hanaskog i vårt gulsvarta ställ
 /Rikard Oredsson


Va nu!? Är det Tjolle Berg som gör sig fin inför kvällen match? Nej, det är bara Mats från
"I en annan del av Köping", men saknar Kjell-Åke en bror så vet jag var han finns!
Dagens Språklektion

Mesömmaraftan -
Midsommarafton

Pau mesömmaraftan skolle en plocka nio sautors urtor o söva pau - På midsommarafton skulle man plocka nio sorters örter och sova på.Sist men inte minst...

-
Sverige var pinsamma igår

-Ryssland var riktigt bra

- Kaffegök me Torsten Ewesson är gött

- Tillsammans e vi starka!

FORZA HIS!

Reportage: Mannen som inte fick va ordningsvakt i småskolan!

Det finns två alternativ för personer som inte fick vakta svarta tavlan när fröken inte var i klassrummet. Antingen blir dem väktare eller fotbollsdomare. Dagens person som vi valt att lägga fokus på är en person som gillar att personligen stå i centrum, en man som fick äran att skippa rättvisan mellan Hanaskog-Påarp i söndags eftermiddag. Det är ingen mindre än Niklas Persson.


Personen i sig vet vi på bloggen inte speciellt mycket om. Han verkar leva ett lugnt och tillbakadraget liv någonstans i Kristianstadstrakten. Och om han skulle ha någon kvinna (eller man) vid sin säga kan jag bara säga till denne: Jag beklagar sorgen!


Senõr Persson har förvånat många när det gäller han extraknäck som domare. Inte för att han är sådär överdrivet dålig och är helt och hållet pest och pina. Det förvånade är nog snarare hans sätt att bemöta spelare och han attityd gentemot dem. Jag kommer ihåg mitt första möte med denne man. Det var i 10-årsåldern och vi hade handbollsmatch. 10 minuter efter matchstart kommer en yrvaken och en någorlunda groggy Niklas Persson till sporthallen. När jag väl jogga förbi han samtidigt som han hostade till förstod jag, trots min ringa ålder, vad han hade hittat på kvällen innan. Den andedräkt jag blev mött av klassar jag som min första riktiga fylla!


Att stöta på en person, likt Mr. Persson som tror att han står två trappsteg över alla andra när han får på sig sin mys-röda domartröja och får sin ostskiva och söta visselpipa i handen. Lägg därtill de 200 ml hårgelé som befinner sig på hans övre del av huvet så har man en person som är redo för att tortera, terrorisera och briljera!


Det var även många Påarps-spelare som reagerade på nämnde Niklas beteende. Vi hade ens hunnit blåsa igång matchen förrän han skickat ut en anfallare i Påarp för att han hade ett hårband till sitt långa hår, och fnyst åt Ante P i di gule för att han fråga om det var HIS som skulle börja med bollen!


Vidare kunde man se honom de nästkommande 90 minuterna springa och hånle mot samtliga spelare i bägge lagen, precis som om han sprang i sin egna lilla värld. Undrar vad han tänkte på? Skulle kunna sätta en hundring på att om man kikat in innanför pannbenet hade man hittat en liten apa med hatt som spelat cymbaler!


Vidare skällde han ut Mats Henrysson då denne la bollen 9,87 m för långt fram längst ner på egen planhalva, plus att han visade rött kort till en spelare i HIS och sen ändrade sig till en annan, samt hotat en Påarps-spelare till att åka ut om han inte slutade att vara i centrum hela tiden, då det inte fanns plats med två personer. Lägg därtill ett bortdömt kvitteringsmål för Hanaskog, en frispark som bara han på hela Västra Hed hittade. Inte ens linjemännen kunde svara på frågan vad han blåste för!


Frågan man nu ställer sig är om han verkligen beter sig på samma sätt utanför planen? Att verkligen går med näsan i vädret och bara ler åt den roliga apan med cymbalerna och inbillar sig att han är odödlig??? Tragiskt i sådana fall! Vill även bara tillägga att han har några av sina rötter i Hanaskog, hur många sätter kaffet i halsen när jag berättar att han är kusin med inga mindre än Jonas "Gazza" Mårtensson och Tomas "Tulle" Mårtensson? Se upp till dina kusiner Niklas, så kanske du får till det en vacker dag!Niklas blir ofta igenkänd på Kristianstads gator och har därför anställt en look-a-like (bilden) som är till för att avlasta hans kändisskap. Och fan vet inte om likheten är slående!?


Nåväl, hur som helst förlora vi mot ett bra lag i Påarps GIF, även om siffrorna blev något stora då 0-2 och 0-3 kom då vi flyttat upp lite folk. Hur som helst står vi upp och visar att vi kan bjuda upp till kamp även mot det bästa laget i serien. Samma inställning i de två matcherna innan så hade vi haft mer än 1 poäng ifrån dem.


Nya tag gäller nu mot Perstorp på torsdag innan midsommar-nubben får fukta strupen. En match som kommer bli mycket tuff, men med samma inställning som senast så ska nog Perstorp få bekänna färg!


Kort inför matchen på torsdag mot Perstorp kommer att finnas tillgängligt imorgon kväll, hoppas jag;)


Inför HIS - Påarp

Efter en svag insats mot Klippan i torsdags väntar nu den suveräna serieledaren Påarp för Hanaskog imorgon. Klockan 14.00 är det avspark på Västra Hed och och kom i tid om ni ska hinna få en bra sittplats för det brukar vara rusning till dessa!

Påarp största hot ligger i anfallaren André Kopfinger som formligen öst in mål och kommer garanterat vara ett stort hot mot Di gule på söndag. Senast HIS och Påarp möttes vann Påarp med 4-1 och Kopfinger svara för tre mål vilket innebär tre poäng i poängligan. Dock var han inte ensam om att göra tre poäng den matchen, HIS egna Jim Ringström gjorde nämligen 2 assist och 1 mål (alla till Påarp) och svarade därmed för tre poäng även han! I vilket fall så ska vi givetvis ge dem en rejäl match och visa att man inte bara kommer till Göinge för att hämta några poäng, utan att de ska få kriga för minsta lilla på "Heden" 


Dagens loppmarknad på Västra Hed blev lyckad, trots väldigt hög frånvaro bland herrarna men framförallt bland damerna, vilket får bli en läxa till nästa år! Nåväl, loppmarknaden var välfylld och där fanns gott om fynd, eller vad sägs om det kap som en person gjorde som köpte en oanvänd trådlös mus med medföljande tangentbord(även det oanvändt) för 5 kronor av ingen mindre än Anton "Jultomten" Bergh? Hur som helst så kom välbehövda pengar in till förening vilket gör att man nu förhoppningsvis får in sin spelarlön den 25:e även denna månad!


En av de stora fyndarna denna lördag i Hanaskog var ändå 93:an André Bengtsson som tyckte det var dags för en ny binge och valde att skänka sin vagga för att införskaffa en fräsig 0,80 cm-säng, så numera kan han ligga raklång och få sträcka lite på benen!

                                
Andrés inbyte.....                                               Och Andrés nya kap!

Kolla man tillbaka på denna vecka så har jag nog aldrig varit med om så många flosklar som kommit flygande till höger och vänster. Vet inte om det varit något speciellt med vattnet på träningarna, men som bloggare är det bara att tacka och ta emot som en liten paug på julafton. Här följer några av många fina uttalande under veckans gång:


"Kom igen nu grabbar, nu har vi motvinden med oss!"
Peter Lindqvist under B-lagsmatchen i Osby. Logiken har återigen segrat!

"Vaddå tråkig träning? Det är fint väder, och du springer och spelar boll med massa snygga pojkar"
Jens Karlsson visar en sida som förklarar varför han sneglar på alla andra i duschen.

"Blanda en 50-60 grogg till mig"
Mats Henrysson sparar inte på procenten på festerna!

"Kan man dö av Klamydia?"
Albin Andersson visar sin erfarenhet inom blommor och bin!

"3 kronor?? Nej nej kompis, vi säger 5!"
Man med öststats-utseende visar sin briljans inom affärer på Hanaskogs loppmarknad, mycket kan man säga men någon hejare på att pruta var han inte!

Detta e bara ett litet axplock. Det finns fler på lager för framtiden:)


Åter igen lämnar jag nu över ordet till vår egen poet, Rille:

Inte mycket kan man glädjas åt helgen som gick
möjligtvis ante som ordnade sig ett stick
Missar träningar för du har ont i din rygg
Det verkar ju som hon varit j**ligt snygg
Men det stämmer inte riktigt, vad jag har hört
Återstår att se, förhållande eller flört?
Visa nu att du även på planen e på topp
Att benen kan jobba lika mycket som din pillesnopp
Ditt självförtroende kan ju faktiskt hjälpa laget
För alla vet ju, Tyson slår alltid första slaget
/ Rikard Oredsson


Dagens Språklektion

Snaurkrauga -
Snorkråka

Paugen satt au pedade ud snaurkraugor som han hade i nojsan - Pojken satt och petade ut snorkråkor som han hade i näsan.Sist men inte minst....

- Tradigt Sverige, men Spanien skulle egentligen haft två straffar innan så det var nog rätt till sist!

- Ladda batterierna ikväll boys, imorgon ska Påarp få en otrevlig överraskningFORZA HIS!

Viktig match igen...

Vunnen match = Säkrare mark i tabellen.
Förlorad match = I allra högsta grad inblandad i bottenstriden.

 Klippans FF, behövs det skrivas något mer???

Mer än så här blir det inte idag, för Junne prioriterar annat...
Ses imorgon, taggade från topp till tå!!!

Forza HIS!


Senaste Nytt

Efter förra helgens katastrofala insats borta i Höör (1-4) hade man hoppats på att Ödåkra skulle sota för detta. Så förbannat fel man hade! Med ett horibelt passningsspel och en Jimmie Andersson som domare som verkade springa och drömma om EM hela matchen så fick de gule helt enkelt nöja sig med 0-0 och en pinne. Och med tanke på att Ödåkra låg närmast ett mål på slutet så får vi nog va glada att det inte blev gravöl som spelarna hällde i sig på kvällen!

Ärligt talat så kände det aldrig riktigt nära i andra halvlek att HIS skulle bärga alla tre pinnarna. Passningarna hamnade lite varstanst på hela Västra Hed och solen spelade även en stor del i att matchen blev lite av ett sömnpiller. Lägg därtill en domare i Jimmie Andersson som lekte diktator hela matchen så kan man förstå att det mesta gick käpp rätt åt skogen för Hanaskog denna lördag!

Vidare på kvällen skulle de flesta försöka komma över denna miserabla insats med en grillkväll hos en tidigare HIS-lirare i Broby! Då undertecknad redan var bortlovad på 20-årsfest i Wä fick man tyvärr avböja detta erbjudande. Men det mesta som man försökte få i sig denna kväll ville inte bita vilket gjorde att jag sorgligt nog kasta in handduken redan vid halv ett, likt en fullständigt utslagen boxare!

Men bara för att en HIS-kämpe låg utslagen i ringhörnan betyder det inte att alla förlora på Knock-out! Där fanns fler som var beredda att försvara den gulsvarta fanan. Återigen kommer denna blogg in på denna gigant, mannen som skulle offra en njure för att få ligga sked med Jörgen Jönsson i Färjestad, mannen som sänkt Bjärnums GOIF två gånger om, Hanaskogs egna Mike Tyson : Andreas "Ante" Persson! Och vid närmare eftertanke är Ante och Mikey rätt lika ändå, båda gillar att nafsa lite i öronen och båda lägger ut kommentarer som får en att undra om de verkligen är riktigt friska i huvudet, eller om de fått en rejäl smäll på flabben?

Ante visade redan vid invägningen att han var redo för kvällens batalj! Efter verbala påhopp om att vara både smal och tjock verkar int ha bitit på honom. I god form såg han fram emot kvällen. Och för en gångs skull lyckades Ante få en motståndare. Det var som uppgjort för en titelmatch, och samtidigt en extra morot för Ante då motståndaren egentligen tävlar en viktklass över honom själv, men inget påpekades vid invägningen och efter att ha haft en trevlig utekväll gav sig de båda hem till Sommarlust Stadium för att göra upp. Därefter slutar våra rapporter men vissa rykten säger att det blev en spännande fight i tolv ronder som Ante slutligen vann på poäng och kan nu titulera sig Heavy Weight Champion!Vi på Bloggen fick en liten telefonintervju med Andreas Persson så här dagen efter:

Blogg: Andreas Persson, först och främst ett stort grattis och den klassiska frågan : Hur känns det?

Ante: Tack så mycket! Det känns bra!

Blogg: Ja, det förstår jag, inte gått en titelmatch på över 6 månader och sen plötsligt bara smäller det. Var du någon gång nervös!

Ante: Jo, lite orolig var man allt i magen, det var ju ett tag sedan så var lite orolig att mina slag-serier inte riktigt skulle sitta perfekt men sakta men säkert hitta jag rätt och till sist gick det av sig självt!

Blogg: Intressant, med tanke på att du inte visste så mycket om motståndet, var det något speciellt som du försökte ta reda på innan matchen?

Ante: Nja, hade hört på omvägar att hon hade en riktigt bra högra så det gällde att vara avvaktande och invänta rätt tillfälle att inte komma in i hennes tempo, för då skulle det bli tufft.

Blogg: Var du någon gång rädd att inte orka alla tolv ronderna?

Ante: Nej då, eller jo förresten lite i början, men hon var ju inte direkt övergrann så då kände jag att det skulle bli en lång och intensiv match!

Blogg: Men under själva matchen, skreks några glåpord?

Ante: Nä inte direkt, hon fråga om jag hade gummi men jag sa bara att man äter väl fan inte kola med papper på??

Blogg: Till sist, hur firar du under dagen?

Ante: Det blir kylpåse och julmust som står på menyn för tillfället, kanske bjuder över lite vänner som stått bakom mig hela min karriär och stöttat mig i vårt och torrt. Utan dem hade jag inte stått här idag!

Blogg: Tack för att du tog dig tid Ante, ses på tisdag!

Ante: Kan du fetahaja!

Ännu en legend i HIS har visat prov på mod och styrka. Hoppas många av de yngre generationerna i A-truppen ser och lär av Andreas "Ante" Persson, vår egen Mike Tyson.

                                                                

Mike Tyson                                                                                    Andreas Persson


Dagens Språklektion

Mad - Mat

Peda inte i maden, paugasnöre - Peta inte i maten, pojkslyngel


"Han har i alla fall den lojaste fjällan i hela stan!"
Anonym spelare uttalar sig om en viss domare, inga namn nämnda!


Sist men inte minst....

- EM är äntligen här!


Reportage: Talangen som försvann!

Göinge har fått fram många talanger som verkligen kunnat blomma ut med lite tur och engagemang. Stora exempel på spelare som lyckats och fått prova på högre upp är Christian Fegler som lirat i Mjällby och Trelleborg, Joel Ringström som fick prova på bänken i Malmö FF, Fredrik "Hana" Andersson som varit notorisk målskytt i klubbar som Mjällby och IFK Hässleholm, Emil Nilsson som har erfarenhet från superettan eller varför inte den store Tommy Ewesson? Men samtidigt finns det även spelare som visat prov på stor talang men som inte lyckats riktigt ända fram. Detta är ett reportage om en talang som efter diverse skadebekymmer kom på att det fanns mer än Red Bull att blanda grogg på, och att Sibbhult inte är en så tokig arbetsplats ändå!

Den 2:e oktober 1984 stannade hela världen upp. Familjen Mårtensson skulle få tillökning. Åh, vad de hade längtat efter att få denna lilla dotter som de hade fått se på ultra-ljudet. Men ack vad fel de skulle ha. När väl det var dags för entré så var det en pojke som kikade ut i verkligheten. Storleken på pojkarnas nedre del varierar ju från person till person, och i detta fallet så var det något så extremt att denna hanaskogspaugs lilla petter-niklas inte gav utslag på ultra-ljudet. Som tur var så fanns det redan några äldre syskon snabbt kunde iordningsställa barnets rum från babyrosa till blått, och byta ut barbiedockorna mot en fotboll och ett par gamla nummer av Aktuell Rapport. Vidare fick även prästen meddelas att han inte skulle döpa familjen Mårtenssons barn till Petra Karolina Agda Mårtensson utan att det nu istället fick bli Thomas Kristian Mattias Mårtensson.
Thomas i yngre år, hans syn har börjat bli bättre, men detta sänder en signal till alla andra barn att trälim är till för att limma trä med och inget annat!Redan i tidig ålder såg man att lille Thomas hade talang och det tog inte lång tid innan hans karriär i Hanaskogs A-lag tog fart. Som 19-åring spelade han till sig i Bladetsportens "Årets Lag i Div. 4". Hans 21 mål den säsongen bidrog till stor del att HIS klara sig kvar i fyran. KFF hade vid detta tillfälle fått upp ögonen, men Thomas Mårtensson  valde polarna i Hanaskog framför sandlådan inne i KFF. Så småningom valde han dock att röra på sig och hamna i Kristianstadstraktens egen Abramovitjs(Ekvall) VMA. Där har han också stannat. Diverse skador har satt käppar i hjulen för Mårtensson, allt i från ledband i fötterna till näsblod. Efter diverse rehab har han gjort sporadiska inhopp på 1-5 minuter för att sedan linka av igen. Det är det som vi börjat förknippa Thomas med. Tur är då att en sann gammal vän har ständigt funnits vid hans sida jämt och ständigt.  Ställt upp i alla väder och som fått honom att se ljusare på tillvaron, främst på fredags och lördagskvällar.A.Bergh och Junne fick äran att uppleva paradiset Sunny Beach med en viss Thomas!


Vad är det då som är så speciellt med denne Mårtensson? Är det hans enorma engagemang på VMA:s spelarfester, och alla andra göingelags fester för den delen? Eller är det för att han innan utgång kammar sig med en fläskkotlett för att få den där fräsiga och sexiga looken som bara han kan? Frågorna är många men svaren är få. Dock kan det konstateras att det inte är alla som kan kasta gips och styltor dan innan en Tysklands-tripp och sen ge järnet, och det är inte alla som kan ringa runt till Kristianstads innekrogar och fråga efter ett par kryckor som lyckats försvinna under en utekväll. Det är bevis på engagemang som många andra kanske borde kunna ta sig till .Fast kanske då i andra sammanhang, där drycker över 2,8% i alkoholhalt inte spelar in.

Vad gör då Thomas Kristian Mattias Mårtensson idag? Han lever ett stilla och fridfullt liv på sommarlust i Kristianstad och då och då tar han sig ett järn. Vidare kan man även se han som ständig pådrivare på VMA:s hemmamatcher. Han drömmer om ett stilla och lugnt familjeliv med många barn och en fru som är jordnära och tycker om låååånga skogspromenader.  Thomas hatar orättvisor och känner jag honom rätt så tror jag att han vill att Zlatan ska sitta på bänken i kommande EM, då detta inte är någon särskild spelare enligt honom.

Och vem vet, kanske Thomas längtar tillbaka en dag, till den gulsvarta dressen och den gemytliga idrottsplatsen Västra Hed. Frågan är bara om Hanaskog vill det???

Mannen, Myten  Legenden!


/ Junne


RSS 2.0