Snålblåst

Hanaskogs IS inledde återkomsten till Division 4 med förlust då Perstorp / Bälinge IK blev för svåra på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 3-2 (2-2) efter att Anton Berg målat två gånger om för ”di gule”.

Det var inte de mest optimala förutsättningarna som HIS gick in med i premiären i Perstorp. Laget hade fortfarande inte fått känna på naturgräs vilket också stundtals märktes. Trots det var det en jämn tillställning som gick av stapeln vid blåsiga Ugglebadet i Perstorp.

Hemmalaget inledde starkast och tog också ledningen bara efter ett par minuter på en hörna som trycktes in från nära håll vilket innebar direkt uppförsbacke för gästerna.  Premiär är alltid premiär, och nog syntes lite gummiben hos visa spelare denna blåsiga lördag.  Men Hanaskog skulle repa sig.  Anton Berg kvitterade snyggt när André Bengtssons inlägg leta sig fram till anfallaren som lade bollen till rätta och avslutade högt och otagbart för Perstorpskeepern.

Strax innan halvlek var det dags igen. Samme Berg erövrade bollen på vänsterkanten, fick på ett sjuhelsikes skott/inlägg som elegant gick i en båge över målvakten och in i vänstra kryss. 2-1 strax innan halvlek och helt plötsligt satt HIS i förarsätet.

Men var det slut där? Nej dessvärre inte. Perstorp tog sig samman, kom upp i Hanaskogsboxen och tvingade Joel Ringström till en svettig räddning. Tyvärr blev det inte bättre än att returen letade sig fram till en Perstorpsspelare som enkelt kunde rulla in 2-2. Avsparken hann knappt läggas förrän domaren blåste halvlek. En smula tungt, en smula retsamt och extremt jäkla onödigt.

Andra halvlek handlade mycket om ställningskrig. Mycket kamp med mindre inslag av skönspel. Ett mål till skulle det bli i matchen, och det tillföll hemmalaget efter dryga timmen spelad. Lågt inspel i boxen från vänster, Joel gör vad han kan för att försöka hinna ut men en hemmaspelare är före och trycker in 3-2.

Hanaskog flyttade fram och gjorde vad man kunde för att nå en kvittering, men närmre än en boll dansandes på mållinjen blev det inte i jakten på en pinne. Premiären slutade i moll och för HIS är det bara att bryta ihop och komma igen. Vi möter ett för dagen hetare hemmalag, även om krysset inte på något sätt hade varit orättvist.

Men nu är vi igång. Vi har fått känna på tempot i fyran på nytt. Misstagen straffar sig oftare, det smäller mer i duellerna, och tempot är högre. Nu vet vi vart vi står, och att förlora borta mot ett bra lag som Perstorp med uddamålet när man samtidigt inte kommer upp i standard, tja det får man väl köpa. Bäst för dagen var tvåmålskytten Anton Berg ihop med mittfältsgeneralen Andreas Johnsson.

Naturgräspremiär på träningsnivå blev det dock för Hanaskogsherrarna under gårdagen, när man äntligen fick återvända till Västra Hed och till en förvånansvärt vettig B-plan. Där började förberedelserna inför hemmapremiär och en ny tuff uppgift. Denna gång är Klippans FF som står för motståndet.  Avspark lördag kl. 16.00, Västra Hed.