Christian Andersson klar för Sons of Hanawood!

Det är med stor glädje som Hanaskogs IS låter meddela att Christian Andersson är klar för klubben.

Under måndagen skrev Christian på för de gule och blev klar precis innan transfer fönstret stängde den siste Mars. Christian har spelat för VMA IK sedan 2003. Och nu är han tillbaka till snapphanebygden där allt startade i förorten Bjärlöv.

–”En offensiv krigande spelare med ett härligt driv och en bra första touch på bollen” vilket vi kommer få stor nytta av, kommenterade fotbollssektionens representanter Kjell-Åke Berg, Kurt Mattsson och Mikael Bengtsson när man offentliggjorde övergången.

–”Det hade varit väldigt kul om vi kan vara med och fightas i övre delen av tabellen, men det är många om budet”, hälsar Christian själv när bloggen når honom för en kommentar.

Sons of Hanawood lyckades vinna dragkampen om den hårt arbetande mittfältaren, detta trots att det fanns anbud från andra klubbar.

– ” Valet var enkelt, Jag har alltid velat spela i den gule dressen”, säger Andersson om beslutet att komma till klubben.
Med öppna armar hälsar vi Christian varmt välkommen och ser fram emot att få se han springa in på Västra Hed i den gula tröjan.


Här kommer oxå senaste nytt i laget!

Felix Voutilainen är tillbaka i träning efter sin handledsfraktur.

Timothy Gustafsson åter i träning efter 3veckors influensa.

Sebastian ”Sebban” Persson är fortsatt borta efter sin fraktur/ledbandsskada i foten.

Jimmy Oscarsson steg av måndagsträningen med en ömmande fot.

Nils Berg steg av med träningen med känningar i höften efter en otäck kollision.

Andreas Johnsson har inflammation i lårbensfästet.

Jonas Nilsson linkade av mot Hjärsås/Värestorp och har fortsatt bekymmer med en ömmande tå….


Och de Äldre dominerar fortfarande på vinnarspelet…


Forza HIS!!


Nästa Västra Hed, Västra Hed nästa

Hanaskog inkasserade sin andra förlust under träningsmatcherna igår. Hjärsås/Värestorp var mer på tå från avspark och hade mer vilja att vinna medans Hanaskog inledde på hälarna. Tre tillfälligheter, tre defensivt svaga ingripande, och så var det 3-0. När väl Hanaskog vaknat så jämnades spelet ut men då var det något försent. Ett för dagen hetare Hjärsås/Värestorp får göra ytterligare två mål i den andra och HIS andra förlust är ett faktum. De spelare som fick chansen från start idag hade en ypperlig chans att visa att man ville vara med i snacket om startelvan i premiären. Tyvärr tog de flesta inte riktigt chansen. Men träningsmatch är alltid träningsmatch, det är nu vi kan lära oss av våra misstag utan att det har kostat några poäng. Nya tag i veckan och möjlighet till revansch kommer på lördag då vi på nytt möter Hjärsås/Värestorp (Observera att denna är flyttad från söndagen).

 

Under lördagen var det fixardag på Västra Hed. Många ideella själar ställde upp för att hjälpa Bosse med iordningsställandet av vår gemytliga idrottsplats. Nya avbytarbås har införskaffats och kommer göra matcherna mer överskådliga från bänknötarnas sida. Nu ska vi bara övertala Skånetrafiken lägga om superbussarnas rutt mot Kristianstad. Kan också passa på att meddela att där kommer ligga lite olika klädesplagg, väskor, skor och dylikt på ett bord inne i herrarnas omklädningsrum under denna vecka. Den som känner att man vill ha något av detta tar det, annars åker det rakt i brännbart. Nuff said!
 

Lite färg på dem sen jävlari.
Träning måndag, tisdag och torsdag denna vecka med match på lördag. Hoppas på samma suveräna närvaro som tidigare veckor.

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Bloody Thursday

Fredagsblogg för andra veckan i rad. Lite konstigt val av bloggdag för att försöka summera och presentera vad som händer härnäst men what a häck. Herrarna har kastat sina gruskängor all världens väg och har nu gått över till hederligt naturgräs. Bo Nordefeldt har gjort ett h(v)ästjobb nere på Väst(ra) Hed. Internskämt nummer ett i detta inlägg.

 

Samtliga tre pass denna vecka har genomförts med fantastisk närvaro. Igår uppmättes antalet spelare till tjugofem man. Helt godkänt för att vara i femman och det tyder på att det kanske kan bli en minst lika rolig säsong som föregående år. För ni vet väl att det är på träningarna som man grundlägger förutsättningarna för att lyckas på match. Äsch, nu blev jag seriös. Vi går vidare…

 

Läget i truppen är alltjämt oförändrat kontra förra veckan, men skillnaden att Felix är åter i full träning. Likaså Paddan, som dock svävar mellan himmel och helvete med tanke på sitt val av praktikplats (han huserar på JC med Nils Berg som handläggare). Senast i går blev han ivägskickad till Telenor av butikschefen för att hämta deras ”ljusa hammarklang”. Väl på Telenor fick han beskedet att han inte kunde hämta ut den förrän dem hade fått tillbaka sin ”synvinkel” varpå Ljunggren fick traska tillbaka tomhänt till JC. Chefen blev då upprörd och skickade bort Paddan igen till Telenor. Väl där stegade han fram till Andreas Johnsson och utbrast: ”Sebbe skall i alla fall ha sina två pixlar”. Låt oss säga att Jimmie milt sagt hade en tung torsdag...


I övrigt noterar vi att Sebban alltjämnt är skadad och kombinerar rehab med blöjbyte, Tim har via gästboken lämnat livstecken på att en comeback är nära och att det är hög tid att pynta in medlemsavgiften till årets säsong. Annars gör som jag och säg till Kjell-Åke så drar han det direkt från lönen. Internskämt nummer två…

 

Lördag är det dags för den årliga fixardagen på Västra Hed. Alla är varmt välkomna ner och hjälpa till att iordningsställa vår fantastiska anläggning. Starten går kl. 9.00. Dagen efter, dvs söndag, spelar Hanaskogs IS träningsmatch mot kommunkollegan Hjärsås/Värestorps IF. Avspark 12.00 på konstgräset i Glimåkra. Truppen kan jag tyvärr inte delge av den enkla anledningen att jag inte har en jävla aning. Men enligt Sir Emil så är vi nu efter ett par avböjelser och bortfall 17 man som kommer delta.

 

Då jag själv befann mig på annat håll i lördags så har det inte blivit något referat från derbyt med Glimåkra IF. Det enda jag vet är att Anton Berg såg till att Hanaskog gick segrande ur striden med sitt och matchens enda mål. Ny fjäder i hatten för HIS som därmed tog sin tredje seger under träningsspelandet.Nu till det absolut viktigaste i dagens inlägg. Den 31/3 är det på nytt inplanerat en spelarfest. Detta är en lördag och blir således sista skivan innan serien sparkar igång. Det kommer bli grillat på Västra Hed och därefter tar lekrådet över, likaså så finns där några nya killar som vi mer än gärna slussar in i laget. Söndagens U-lagsmatch är korrigerad till lördag förmiddag vilket innebär att man ta i från tårna. Anmälan ASAP till Jonas Nilsson alternativt Jonas Mårtensson. Det kommer bli super!Det var allt för idag. Trevlig helg och sånt så hörs vi!

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Friday im in love

Fredag eftermiddag. Snart helg. Sista gruspasset för året igår. Bägge Manchester-lagen åkte ut med buller och bång ur Europa Leauge. Vad ska man säga? Livet leker…

 Veckan som passerat har varit en magisk vecka för den sportintresserade. Vi har fått se makalösa slut på champions League – matcher, förkrossande sortier ur B-slutspelet (även kallat Europa League), korrupta matcher i kvalserien i hockey och förlösa Premier League – derbyn i kampen om den åtrovärda sjätteplatsen i ligan. Alltsamman har skapat nya diskussionsämnen i Hanaskogstruppen vilket gör träningarna och omklädningsrumssnacket om möjligt ännu mer intressant.

 På det lokala planet har vi som ovan nämnt tagit farväl av Bjärlövs eleganta grusplan för denna gången. Om inte det dyker upp en halv meter snö i helgen så kan vi räkna med premiär på Västra Hed under måndagskvällen på den gamla tiden (läs: 19:00). En premiär som innebär att Stalle numera slipper hämta en massa småttingar i Hanaskog samt hocketrunken med kläder på idrottsplatsen. Även Sir Emil drar en lättandes suck när han äntligen kan ta och dammsuga bagaget efter vinterns återkommande transport av grusbollar.


 


Till helgen har Hanaskogs IS två matcher inplanerade i kalendern i form av Glimåkra IF gånger två (lördag resp. söndag). Träningsmatcher är alltid träningsmatcher, det snackas till höger och vänster om hur många A-lagsspelare man saknar och det är därför man förlorar, en spelare hostade två gånger innan uppvärmningen och kunde därför inte prestera på topp och bla bla bla. Först av allt känner jag ledsamhet för dem ersättare i alla lag som redan innan säsongen börjat tituleras som ”B-lagsspelare”. Måste kännas grymt motiverande att komma till träningarna i en sådan situation. Den som så alltid vise Sir Emil sa något väldigt vackert för ett par veckor sedan vid samlingen innan match: ”I Hanaskog har vi inget klart A- eller B-lag. Vi har en trupp och det är fritt fram för alla att visa framfötterna”. Det tyckte jag var fint sagt. Inte så fint så att jag börja få tårar i ögonen och så men det var fint…

 

Hur står det till i Hanaskogs IS då? Jo tack rätt bra. Nedan följer lite snabbsummering om läget i truppen:- Nyblivne fadern Sebastian ”Sebban” Persson är alltjämnt skadad. Hans comebackförsök mot Tollarp gav inte de svar han hade hoppats på. Preliminärt väntas ytterligare några veckors vila innan man får börja akta ryggen igen på träningarna.

 - Den snart blivande tvåbarnspappan Timothy Gustafsson hamnade i sjuksängen efter förra helgens match mot Åhus HBK. Befarad influensa och ytterligare en unge på väg gör att han för närvarande agerar en smula passivt gällande träningsnärvaron med full förståelse.

Jonas ”Gazza” Mårtensson gjorde igår bejublad comeback på träningen efter sin skada under vinterns fotbollsallians. Samme Mårtensson blev även matchvinnare i gårdagens final av vinnarspelet i Bjärlöv vilket bevisar två saker: Den gamle kan än och det behöver inte alltid vara det bästa laget som vinner den åtråvärda luftpokalen på träningarna...

 Felix Voutilainen håller traditionen med gipsade Hanaskogare vid liv och tränar ytterst varsamt. Förväntas bli gipsfri inom kort.- Andreas "Ante" Persson fick sig en liten olycklig snyting under Åhus-matchen och har hållt denna vecka, dels pga käken men också på grund av så kallad "utbildning" i Göteborg. Misstänker käken inte läkte däruppe i alla fall...Ola Nilsson förväntas på måndag vara tillbaka i träning då han uppenbarligen lider av grusallergi…

 Jimmie ”Paddan” Ljunggren sjukanmälde sig (eller rättare sagt hans far gjorde det) från praktiken på JC igår och dök helt sonika inte upp på träningen samma kväll. Osäker till spel i helgens matcher och även ett frågetecken gällande hans deltagande i Göinge IBKs klack i kvällens golvhockeymatch i Broby sporthall.He´s back (again) Trupperna i skrivande stund till helgens matcher finner ni nedan. Söndagens trupp kommer kompletteras under morgondagen:

 

Lördag:

Martin N, Johnsson, Andy, Ea, Bosson, Stalle, Abbe, Rosen, Otto E, David, Anton S, Anton B, Viktor K, Ottosson, Daniel

 

Söndag (so far)

Nisse, Bergvall, Jim, Gazza, Oskarsson, Oliver, Victor A, Paddan + några till

 Avspark 12.00 Lördag samt 16.00 på Söndag.

 

 

Nu ska jag hem och gräva fram min HIS-tröja med nummer 2 på ryggen med anledning av blogginlägget nedan. Var la jag min gamla Fabregas-tröja förresten?

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 


FORZA HIS!!!

 

 


FIXARDAG.....

Då var det snart dags för fixardag nere på Västra Hed.

Lördagen den 24/3 med start 09.00 är ni alla välkomna ner för att hjälpa till.

Och glöm inte ta med era Isaksson tröjor..... Stena kommer ner med en container..Mvh

Webbredaktionen

Åhus HBK - HIS 2-0

Hanaskogs IS kom till korta i mötet med Åhus HBK under söndagseftermiddagen. På ett blååsigt Maxilandia fick man se sig besegrade av Division 4 laget från skånska rivieran med 2-0 (1-0)

 

Hela tjugoen man var kallade till matchen som till stor del handlade om att lufta majoriteten av truppen. En ypperlig möjlighet för många att visa vad man gick för. Startelvan var enligt nedan:

 

                                                                 Martin N

 

                      Bosson               Andrée             Jim                 Junne

                     

                      Stalle                   Johnsson        Otto E            Albin

 

                                                          Tim                Anton                 

 

Avbytare: Rosén, Ottosson, Viktor K, Victor A, Paddan, Slim, David S, Bergvall, Andy, Ante P            

                     

Hanaskog startade i motvinden men var trots detta dem som skapade de inledande chanserna i matchen. Åhus jobbade sig sakteliga in i matchen och Hanaskog tvingades jaga en del boll. Förre detta Hanaskogiten Alber Barsoum var den som spräckte nollan bak Martin i holken och Åhus hade ledningen i halvlek. I andra lyckades inte HIS ta vara på fördelen av vinden i ryggen, en känsla av ängslighet spred sig i backlinjen vilket resulterade i 2-0 då en Åhus anfallare snappat upp en dålig sidledspassning. Målet var också matchens sista. ”Di gule” försökte och kriga på hela matchen ,men det ville sig inte utan att Åhus vann matchen helt rättvist.

 

Solens intåg har gjort att man börja hoppas smått på gräspremiär i nästa vecka. Sooo long Bjärlöv! Men man ska kanske inte ropa hej förrän Bosse har sagt sitt. I vilket fall som helst så är det grus som gäller ikväll och inget annat. 18.30, be there!

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!  

 

 

 


Sol i sinne, brun inne, Rudolf

Läste precis på Facebook att det tydligen snöar idag. Tack för upplysningen, alla ni i cyberrymden. Men det var inte det inlägget idag skulle handla om. Det kommer inte heller vara ett hyllningstal för kvinnorna en dag som denna. –”Varför ska kvinnan ha en egen dag, dem har ju för fan fruntimmersveckan mitt i sommaren”, sa Helge Skoog i TV för några år sedan.

 

Missförstå mig rätt nu alla damer som följer oss. Kvinnan är det första könet, glöm aldrig det. Dagens sanning som en gyllenbrun poet en gång sjöng om (eller bara sa han det i en låt som någon annan sjöng?). Nåväl, förutom att dagen går i kvinnans tecken finns det även en viss bloggare som år efter år har denna dag som ett tecken på att han kommer närmre och närmre de ökända 30 jordsnurren. En gnutta ångest? Svar: Ja…

 

I detta inlägg vill jag dock också passa på att leverera ett grattis! Det går så klart till Sebastian ”Sebban” Persson och Veronica Svensson som den 6/3 blev stolta föräldrar till en liten flicka. Mina varmaste gratulationer till er men också till HIS damlag som blivit en talang rikare. Får hon pappas envishet så hade jag passat mig!

 
Pappa SebastianDet vita duntäckets återtåg gör att det i nuläget blir svårt att ställa en prognos om när gräspremiären på Västra Hed infaller sig. Förhoppningsvis försvinner detta snabbt och smärtfritt. Planerna är ju dock i trygga händer så sköter Bosse alla korten rätt så kan han inom bara några veckor få gå och svära åt alla bollar som det förbannade herrlaget glömmer ta med sig in.

 

Ni har tidigare kunnat utläsa på hemsidan att herrarnas match i helgen skulle utspela sig på lördag. Dessa uppgifter kom från den pålästa lagledaren Ted ”Tilt” Carlsson, vilket innebär att det är heeelt fel. Söndag den 11/3 skall det vara och inget annat. Avspark 13.00 Maxilandia i Fjälkinge.

 

En lång träningsvecka börjar gå till sin ända. Ikväll avverkas sista träningspasset (ja och så klart matchen på söndag) och närvaron håller fortfarande hög nivå, trots det skiftande vädret, det mindre attraktiva gruset samt de odrägliga ungdomarna. Det tyder på en hyperintressant säsong. Fick på omvägar höra att Hanaskogs trupp var tunn i år. Tja, närmare identisk med förra året och då blev vi trea? Tillåt mig småle…

 

Hur som haver, ikväll snörar vi på grusskorna på nytt, tar en extra underställströja och springer ut på Bjärlövs oförutsägbara grusmatta. I tisdags får jag dock hylla underlaget som bland det bästa jag lirat på i grusväg. Om nu en grusplan kan vara ett fantastiskt underlag det vill säga…

 

 

Tills vidare…

 

 

 
FORZA HIS!!!


Ny kompis nere på Heden....

Nu har Sons of Hanawood fått ny kompis nere på heden...

Webbredaktionen presenterar Hanawood Angels nya uppvärmningströjor.
Östra Göinges snyggaste uppvärmningströjor är nu framme!

Missa inte A-lagets träningsmatch mot Tollarp är på söndag klockan. 15.00

Kanske får ni se en kille med low-socks, pikétröja och bollen under armen som gör succe igen..

Mmm, jag ryser….

RSS 2.0