Kval väntar för våra gula paugar!

Trots seger mot serietvåan Perstorp så blir det ändå kval för "di gule", vilket innebär ytterligare 3 veckor ute i den gråa, kalla och lite otäcka svenska naturen! Men HIS räds inte utan går in med högt huvud in i kvalet, för vi vet att spelar vi på topp så fixar vi detta. Ladda boys, för nu åker vi!

  

  

Perstorp hade nog redan kval i tankarna vilket medförde lite att Hanaskog tilläts spela ut hela registret och rättvist ta en 2-0 seger hemma på Heden. Mycket av Perstorps spel gick igenom deras mycket duktige spelande tränare Dan Olofsson, men lyckades inte skapa de där riktigt heta chanserna. Dock var det en trevlig och välspelad match och vi önskar Perstorps SK lycka till i kvalet till division tre.Jonas Nilsson, Peter Lindqvist och Ola Nilsson lyssnar ivrigt på
när Otto Ewesson berättar om sin fullträff mot PSK, där målvakten
kasta bollen på han!


Vad gäller Hanaskog som sagt så blir det till att kriga sig kvar i ett kval, antingen mot Råå eller Sövestad som man kunde läsa i Kristianstad-blaskan igår. Lag som vi inte känner till så mycket om i nuläget, men kan tänka mig att Sir Welander och Fröken Lindqvist tar en tur för att se dessa lag göra upp om ett dubbelmöte med bönderna från Hanaskog!


Samtidigt kan vi ju poängtera att det var på det berömda håret som HIS undvek direkt nedflyttning, då samtliga lag under knep poäng, men det är som man brukar säga: Nära skjuter ingen hankatt!


Vill även rikta ett stort tack till vår trotjänare på Bladet Filip Lundstedt som har hållit ut i vårt och torrt för att informera om våra bataljer nere på Västra Hed, samt att han inte valt att såga oss helt vid fotknölarna. Han väljer sina ord mycket bra, till exempel skrev han om Anton Berghs tåfjutt i matchen mot Perstorp till en "välslagen frispark", han fick Albin Andersson till att vara "formstark", mannen som sätter 1 på 100. Lägg därtill "evighetsmaskinen" Otto Ewesson som vi fått lära oss att leva med, mannen som gett skinnvästen ett ansikte. Hur som helst, stort tack Filip, hoppas du står nere på Heden med pennan vässad när det bär av till kval!Dagens Språklektion

Aijble - Äpple

Sir du paugen där botta som pallar aijblen? - Ser du pojken där borta som snor äpplen?   


  

"Jag lade in den med vänstran, kändes riktigt gött, ler matchhjälten"

Andreas Persson vägrade prata med pressen tog Albin Andersson över och här ser man ett bevis på att mediaträningen gjort nytta!Sist men inte minst...

  

- Nu dukar vi upp för kval - Följ vägen dit här!


Bottenstrid för HIS!

Frustration, uppgivenhet och en stor portion besvikelse var vad de flesta HIS-killar hade med sig hem i bagaget från Klippan. Precis som förra veckan mot bottenkollegan Ödåkra gick Hanaskog på pumpen, och är nu också på kvalplats neråt, vilket är allt annat än vi hade hoppats på!


Att självförtroendet framför motståndarnas mål inte är på topp märks lite väl mycket. Framförallt syntes det i första halvlek igår då "Di gule" stod för målchanserna i första halvleken, framförallt genom Torbjörn Jönsson och Alber Barsoum, men målen uteblev. Klippan hade egentligen bara en enda riktig målchans genom  Arton Shkupolli men målen uteblev, fram tills det återstår 10 sekunder av första halvlek då Niklas Hermansson elegant skruvar in en hörna.


I andra halvlek rasar HIS ihop fullständigt och låter Klippan spela ut sitt spel vilket leder till ytterligare två baljor innan Albin Andersson tröstmålar för Hanaskog. Ett resultat som nu innebär att HIS parkerar på en kvalplats inför sista omgången då Fjälkinge bortabesegrade Västra Karup. Bottenstriden kommer bli en kamp ända in på mållinjen då det ser ut så här inför sista omgången:


Fjälkinge

21

6

4

11

37

-

47

-10

22


Hanaskog

21

5

4

12

30

-

43

-13

19

Härslöv

21

4

7

10

21

-

45

-24

19


Grevie

21

4

6

11

21

-

44

-23

18

Ödåkra

21

4

5

12

26

-

42

-16

17Loppet är långt ifrån kört, även om det inte är en alltför trevlig sits som HIS har hamnat på. Först och främst handlar det om att definitivt inte åka ur direkt, vilket i värsta fall kan inträffa om samtliga lag under plockar poäng samtidigt som Hanaskog losar, så det gäller att vi alla ställer upp nu och krigar, för HIS, i med och motgång!


Vi i Hanaskogs a-lag vill även rikta ett stort tack till alla de anställda på JM Arkitektur (alltså endast Jonas Mårtensson) som antagligen ordnat världens snyggaste uppvärmningströjor i form av en svart t-shirt med företagsloggan på framsidan, samt många av våra slogans på ryggen bl.a "Åker, säd, traktor och plog, vi é bönderna från Hanaskog" eller "rätta till pungen och upp på tärna, känn dig stolt i de gula klärna". Stort tack "Gazza", hälsa dina övriga medarbetare!Passar även på att lyfta på hatten för seriens suveräna lag Påarp som tar steget upp i Division 3 samt Perstorp (motståndare i sista omgången) som redan är klara för kval upp till trean!Kommer mer inom kort!FORZA HIS!


Dagen före...

Hanaskog går in i en viktig helg, både när det gäller A- och B-lag. För A-laget väntar en ytterst viktig match i bottenstriden mot ett heltaggat Ödåkra medans B-laget Spelar en viktig match i toppstriden mot Osby. Det kan vara en helg som kan betyda mycket. Räkna med två rejält sugna gula gäng som kommer ta sig an sina motståndare denna helg!

  

Själva avgörandet finns alltså helt i våra egna händer. Efter Ödåkra-matchen återstår det två tuffa matcher mot Klippan (borta) och som avslutning Perstorp (hemma). En seger imorgon skulle innebära minst tre pinnar ner till kval och som bäst sex pinnar ner, vilket i sin tur skulle kunna betyda nytt kontrakt. Allt som vi har krigat för hela säsongen kan komma att avgöras nu till helgen, men det är helt upp till oss själva. Det är dags att visa vilja, mod och inställning. "Tillsammans é vi starka", är ett budskap som gått varmt under året , infört av farbror Noresson. Och det är ett budskap som speglar sanningen. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.


Så nu jädrar, paugar! Det är nu det gäller. Plocka fram hjärta, engagemang och en 100 %-ig inställning när vi går på planen nere i Ödåkra. För i vått och torrt, upp eller nedgång, vinst eller förlust, så står vi där allihopa tillsammans, och vi har alla ett ansvar att stå upp i den gula dressen. Och skulle orken börja tryta så är det bara att snegla ner på märket på bröstet och tänka efter vilka ni representerar. För vi vet att när vi spelar på topp, då är vi svårstoppade! Fan grabbar, nu åker vi!!!  Därmed lämnas ordet över till vår alldeles egen Rille Rim:

  

Senast hade man ju inte sin allra bästa dag

Då jag under en kvart drabbades av Murphys lag

Avstängd nästa, självmål o pass till Lillienberg

Junne undrade nog om jag ville byta tröjfärg

Ändå kul att vi kämpar till matchens sista spark

Gazza briljerade o såg ut att va riktigt stark

Men ingen stretching efter matchen o på jobbet suttit stilla

På tisdagen så han ut att ha blivit våldtagen av en gorilla

Jens undrade om någon Ante-låten på youtube sett

Kul för killen att han upptäckt internet


Mot ödåkra vi mot vinst strävar

Vi har det  fortfarande i våra egna nävar

Ladda nu med mad o vann inför helgens kamp

Kom förberedd så slipper ni kramp

Ta nu Peter o Antes ord till er

Så kämpar o ger vi ännu mer


Blod, tårar och svitt

Hanaskogs IS is the shit

/ Rikard Oredsson

  

  

  

  

Dagens språklektionHue -
Huvud


Domaren vau ju tjuck i hela hued - Domaren var ju helt dum i huvudet

  

  

  

  

"Krille, UFF ringde, de ville ha tillbaka sin kavaj"

Tja, vad Kapten Otto har för åsikt om Kristian Ridefelts klädsmak framgår ju rätt så tydligt här i detta citat!

Sist men inte minst...

-
 Finns inte så mycket att tillägga, har nog fått det mesta sagt!

FORZA HIS!

  


Viktig helg väntar….

Efter den snöpliga 3-2 förlusten i förra helgen får vi se fram emot den otroligt viktiga matchen borta mot Ödåkra på lördag. Det är nu vi ska visa att vi hör hemma i fyran!


Matchen i sig mot Höör är väl inte så mycket att berätta om. Det var blandad kompott från bägge lagen och ett oavgjort resultat hade nog speglat matchen lite mer, och vore det inte för forne Allsvenska skyttekungen Mats Lilienberg så hade Höör haft det betydligt kämpigare.


Som många redan antagligen vet så kommer dessvärre inte heller Stefan Noresson ansluta till slutspurten, då deadline för övergångar redan hade passerat, tydligen en ny regel som gjorde detta omöjligt. Trist, hälsar Nore, som hade sett fram emot detta då träningsvärken från träningarna förrförra veckan äntligen hade börjat släppa!


Hur som helst så är det två viktiga träningar (den ene i går) som gäller innan vi styr skutan mot Ödåkra, ett lag som verkligen kommit igång nu på slutet och som verkligen inte gett upp hoppet om vidare spel i Division 4. Mer info kommer i slutet av veckan!Jonas "Gazza" Mårtensson, en av HIS två målskyttar i Söndags!


Tills vidare - Lev väl!


Noresson gör comeback!

HIS fick nöja sig med en pinne i helgens division 4-match mot bottenkollegan Härslöv. Efter att ha stundtals spelat ut Härslöv i första halvlek så mattades Hanaskog något och bjöd onödigt nog in Härslöv i matchen och tilläts kvittera i slutminuterna. Surt, sa räven, men vi har bara oss själva att skylla då vi kunde punkterat matchen tidigare.

Nog om detta, serien börjar gå mot sitt slut och det hjälper inte att kika tillbaks i det förgångna. Kan trots allt glädjas åt att övriga lagen i bottenregionen inte heller gjorde någon lyckad omgång. Får tacka Perstorp som tvåla till Fjälkinge och Klippan som slog Grevie. Samtidigt så kryssade vi mot Härslöv och Ödåkra mot Höör vilket innebär att vi alltjämnt håller oss ovanför kvalstrecket.


  Höör

18

7

3

8

41

-

36

5

24

  Hanaskog

18

5

4

9

27

-

35

-8

19


  Fjälkinge

18

4

4

10

26

-

40

-14

16

  Grevie

18

3

6

9

18

-

36

-18

15


  Härslöv

18

3

6

9

14

-

38

-24

15

  Ödåkra

18

3

4

11

21

-

38

-17

13Just Höör kommer att stå som nästa motståndare då de kommer till Västra Hed på söndag, så det gäller att vässa klorna till dess. 3 poäng där och läget skulle se betydligt ljusare ut!


Vidare är det numera officiellt att gamla KFF-profilen Stefan Noresson gör comeback för att försöka stötta detta unga gulsvarta gäng (förutom Gazza och Ante). "Nore" har redan varit igång en vecka med träningen och man kan verkligen se intentioner på att han spelat i de högre divisionerna, ett underbart tillslag, fantastisk spelförståelse och en helt skaplig frisyr gör att han kan bidra med mycket i "di gule". Inte minst höjer han åtminstone snittåldern med 8-10 år. Välkommen tillbaka Stefan!


Det var allt för tillfället. Nu ser vi till att tagga till under träningarna under denna vecka så ser vi till att kriga för klubben i själen på söndag!"Det är ju kul att du får lukta fisk om händerna någon gång, Ante. Det var väl ett halvår sen sist!?" Hanaskogs El Capitan Otto Ewesson ger vår egen hackkyckling Andreas Persson en liten känga under lördagens kräftskiva. Stackars Ante verkar ha bekymmer med att få till det, både på och utanför plan!
                                                                             
Tillsammans fajtas vi nere på Heden, watch out for Hanawood from Sweden

RSS 2.0