2012 från A till Ö

 
 

A nton Berg stod på nytt för en fin säsong och tog inte helt oväntat hem skytteligasegern för andra året i rad. Under 2012 har han bjudit publiken på ett par konststycken som säkerligen kommer leva kvar länge i bakhuvudet. Ett par eleganta kryssare mot både Ovesholm och Öja, eller varför den löjligt eleganta chippen mot Sösdala ? Ska vi kika bland plumparna från året finner vi ett par magnifika försök från 11 meter där man gärna skulle få förklarat hur han egentligen tänkte, men med facit i hand så bryr vi inte oss mer om det nu…

 

 

 

B engtsson, André var grabben som helt plötsligt dök upp på Västra Hed och förenades med sina forna lagkamrater. Lite halvskoj tyckte vi, som helt plötsligt fick en klasslirare till i truppen. Under hösten har sedan André varit en av nyckelfigurerna i offensiven och på vår segerbankett var det många funderingar om var vindsnabbe Bengtsson skulle ta vägen nästa säsong. Då stegade André upp på scenen, grabbade tag i mikrofonen, och höll därefter ett tal om sin kärlek till laget, kamraterna, och hur mycket han såg fram emot att lira i moderklubben även nästa säsong. Gåshud!

 

 

 

C hristian Andersson var en ny bekantskap för Hanaskogssupportrarna inför året. Bjärlövssonen anlände till Västra Hed efter flertalet säsonger i VMA IK och visade direkt att han kunde vara nyttig nästintill var som helst i banan. Olyckligt nog har skador spoilerat mycket av säsongen, men Christian är fast besluten om att ta sig tillbaka i spelbart skick, och det gör en bara än mer spänd inför kommande säsong.  En kry Andersson kan vara skillnaden i många matcher.

 

 

 

D avid Stridsman  heter vår nye filmproducent som just i detta nu sitter och hinkar bira någonstans i Australien. Den hårfagre Hanaskogskillen höll traditionen  vid liv när det kom till att föreviga året som gått med en liten filmsnutt. Resultatet blev pånyo en succé som kommer att liras om och om och om och om och om igen. Har du missat den? Klicka då omgående här för jävulen…

 

 

 

E fterfest, detta djävulens påfund, är något som man numera försöker avstå när man kommer till åren. Sviterna sitter i för länge numera. Men ibland kan det vara värt det. Som den gången familjen Stridsman, efter timmar av övertalning, slog upp portarna efter HIS 80-årsfest. Groggabord i köket, liveband och allsång i källaren, och en maxad stereo i biblioteket. Detta, mina damer och herrar, var det sjuugaste jag varit med om när det kommer till eftergillen. Brände ni chansen att komma, kan jag bara beklaga..

 

  

 

F rakturer är ett ständigt återkommande bekymmer för ”Di gule”. Förra säsongen satt vi med sex man i gipspaket, och även om siffran kraftig reducerades under 2012 så är det aldrig kul när det händer. Mot Tosteberga på bortais var det dags igen. Andreas Nilsson var olycksfågeln som ,när han väl gick in i en duell, skadade sig så pass allvarligt att säsongen var finito. Men frågan är om inte skadan har tänt Vinnöpågen lite extra som är på väg tillbaka i sitt livs form och ses nästan som ett litet nyförvärv inför 2013. Bara om lägger Fisherman-flaskan åt sidan det vill säga…

 

 

 

G ullig, sockersöt eller svärmorsdröm. Anton Scholander är pojken som blivit begåvad med ett, ur mina heteroögon sett, väldigt vackert ansikte. Men det betyder inte automatiskt att man är bildskön. Där är Scholander ett lysande exempel. Efter lite grävande i bildarkivet hittades det snabbt bilder där just Anton lyckats komma snett mot linsen. Skönt att veta för oss vanliga fula att även denna kille kan se ut som ett chipsmongo ibland. Vad tycker ni? Bedöm själva.

 

 Bildskön 1

 

Bildskön 2

 

Bildskön 3
 
 
 
 
Bildskön 4
 
 
 
 

H elsinborg Östra var det sista hindret i Hanaskogs resa mot Division 4. Efter det två tuffaste matcherna för hela året stod det dock klart att HIS var ett lag för högre divisioner. Eller i alla fall att man skulle upp ett pinnhål i hierarkin. Om man kunnat spola tillbaka tiden hade jag gärna spelat om sista minuten nere i Helsingborg. När man bara stod och njöt av jublet från de ditresta supportrarna, när man sprang mot TV-puckshögen efter det att domaren blåst av, segersången, glädjen. Det är därför mina vänner som man år ut och år in går ut på den där förbannade grusplanen i Bjärlöv i februari, och det är därför man gör de där satans löpövningarna eller de där sista armhävningarna. Belöningen kommer alltid så småningom.

 

 

 

I nnefotbollen går i skrivande stund på högvarv. Och som Hanaskogare kan man glädjas över att bägge lagen fortfarande är med i Alliansens inneturnering. Juniorerna har tagit den långa vägen via andra chansen, men har efter det först stått för en liten skräll när man skicka ut VMA ur turneringen och nu även Rinkaby efter 5-1 under söndagen. Det innebär att vi nu har två lag med när turneringen går in i sin slutfas. Sedan tidigare var andralaget, även titulerat som ”ring så spelar vi” klart för sextondelen. Det är också detta gäng som inleder när man den 2/1 möter Hässleholms IF kl. 18.30. Ungtjurarna tar sig an Tollarps IF den 3/1 kl. 19.45. Kom och stötta!

 

 

 

J odå, det blev en favorit i repris när Hanaskogs herrar tog sitt pick och pack och drog över sundet för en weekend i danska huvudstaden. Och jodå, gossarna var inte sena med att slå på stora trumman. Det satte sina spår dagen efter. Det var många huvudlösa gossar som klev ner i hotellrestaurangen på morgonen. Där var till och med någon som var mobillös. Vissa ville löpa linan ut och fortsätta hinka på söndagen. Andra valde att bryta ihop och åka hem. Kort sagt, en kanonresa. Igen. Är svårt att beskriva i ord men kan ju bjuda på lite bilder på hur en vanlig ”dagen efter” kan se ut i Hanaskogslägret.

 

 
 

 

 

K jell-Åke Berg, avgående sportchef och numera Sommalustbo, valde att hoppa av tåget inför 2013. Åtminstone på pappret. Nog kommer vi allt skymta den gode Tjolle på Västra Hed även i framtiden. På tal om skymta så fanns där en liten rolig incident på bild från kvalresan tidigare i höstas. Mitt under brinnande match kände Berg att det började trycka på. Med allt för lång distans till närmaste mugg kom Kjell-Åke på den geniala idén att försöka smyga undan och gömma sig bak ett träd för att undvika eventuella konfrontationer. Nu växer det ju inte så värst mycket Red Wood i Hesingborg så den där biten med att gömma sig blev inte bra. Eller vad tycker ni?

 

 

 

 

 

 

L asse, Lagge, Kagge och Manne har varit namn som ivrigt skrikits ut i omklädningsrum, på plan och på träning. Var namnen härstammar ifrån har jag dålig koll på, och varför det har blivit en så het potatis som det blivit vet jag inte vem man beskylla. Äh, vi säger att det va Ante P, som alla annan skit. Hur som haver, den i laget som döper sin framtida son till något av ovan namn, kommer få en gräddfil rakt in i Hanaskogs Hall of Fame. Det lovar jag.

 

 

 

M artin Bergvall, den sjukaste mittbacken i Hanaskogs IS, har under sin tid i klubben visat att där även finns ett litet målsinne i den gänglige stoppern. De bevisade han om inget annat mot Önnestad på bortaplan i våras. Bengt Emils genidrag att förflytta Bergvall från mittbackspositionen till anfallet gav snabbt resultat. Ensam vände han på steken och HIS hämtade in en till synes hopplöst underläge till seger med 4-3. Bergvall själv hängde tre…

 

 

 

N är det kommer till ödmjukhet är kanske inte Jimmie Ljunggren den förste personen jag tänker på. Men det är svårt att bortse från den lille kvicke Knislingepojken. Med ett humör som en dansk jaktterrier är han inte sen att hugga emot, och du skulle bara våga snacka nedlåtande om Malmö FF i hans närvaro. Hans längd har ofta ifrågasatts av många, därav var det lite av en straffspark när han tidigare i veckan nådde högst i en nickduell (!!!) med VMAs målvakt i Alliansen. Målet betydde 4-1 ett och säkrade Di gules avancemang i turneringen. Direkt efter slutsignalen var ”Paddan” inte sen att komma med ett nytt utspel:  ”Från och med nu vill jag inte höra ett enda jävla ljud om att jag är för kort”. Gott nytt år ”Paddano”.

 

 

 

O m alla ni nya känner att ni kommit undan smidigt i år, så ska ni passa er inför 2013. Inkilningen har fått spelare att söka undaflykter, hitta på bortförklaringar för att inte dyka upp på dagen då man skall ”välkomnas” i truppen. Under åren som gått har jag noterat vilka som kommit riktigt billigt undan. Och tro mig, när ni minst anar det, så kommer ni få bekänna färg. Allt ska minsann inte vara en dans på rosor.

 

 

 

P ratglad, morgonpigg kille som älskar mysiga skogspromenader. Tre lögner om det skulle beskriva Fredrik Ottosson. Men vad många inte vet är att Hanamannen (som är hans artistnamn) även har ett sinne för humor. På något sätt lyckades Ottosson tidigare i år komma åt lagkamraten Viktor Karlssons inloggning till ett av alla våra sociala medier. Det resulterade i att Viktor (eller i detta fall Fredrik)  gillade bild på bild och drygade ut sin vänlista med ett flertalet galanta damer som han aldrig blivit vän med annars. Det var en till synes stressad Karlsson som upptäckte detta när vi satt i bil mot Bjärlöv. ”Kör fortare för helvete”, utbrast han i hopp om att hinna till en dator och ändra lösenordet snarast. Rätt kul att se faktiskt och stor humor från Ottosson.

 

 

 

Q ueens Park Rangers lider av måltorka i Premier Leauge. HIS har haft raka motsatsen i årets Division 5. Med sina 65 mål var Hanaskog faktiskt målgladast i serien, 4 mål bättre än Åsums BK. ÅBK hade å andra sidan mycket att tacka Sösdala IF för den målproduktionen. Ett håglöst Sösdala prioriterade annat dagen då de möttes. 15-0 är ett resultat som är helt oförsvarbart och näst intill pinsamt i en Division 5 serie. Nej det är inte Allsvenskan, men vafan allvarligt?

 

 

 

R olig serie väntar kommande år. För första gången på länge är det nästintill enbart lokala lag i en Division 4-serie. Detta hoppas vi ska rendera i många spännande drabbningar med gott om folk på idrottsplatserna. Självklart finns det vissa matcher man längtar lite extra till. Och all heder åt Osby eller kommungrannen Glimåkra, men de absolut roligaste matcherna, sett ur ett personligt perspektiv och med hänvisning till bekantskapskretsarna, kommer nog vara dem mot VMA IK. Bägge lagen innehåller spelare som umgås flitigt vid sidan om, bägge lagen innehåller spelare som lirat även på andra sidan. Det kan bli lattjo. Men naturligtvis finns där många andra godbitar som fotbollsälskaren kommer att bjudas på under 2lax13.

 

 

 

S ir Bengt Emil Andersson har med små medel åter gjort Hanaskogs IS till ett Division 4-lag. Sen Andersson tog över laget har det hänt en hel del och det är fantastiskt att se de flesta spelares utvecklingskurvor som pekat spikrakt uppåt de senaste säsongerna. En sak som dock jag inte riktigt kan släppa är dock snacket om timing. Bengt Emil  är påpekar ofta vikten av timing i löpningar, passningar osv. Därför blir jag en smula besviken när Emil själv inte alls är noggrann med sin timing. Se nedan bild och finn ett fel…

 

 


 

 

 

T osteberga/Nymölla IF var i mångas tycke höstens lag. Efter en katastrofal inledning på säsongen var man faktiskt för en stund till och med jumbo. Men fysiskt starka ”Tooostebejja” reste sig på nio, gjorde en kanonhöst och la beslag på den sista kvalplatsen till fyran. Det blev dock adjöss redan i första kvalrundan och man får även nästa år titulera sig som ett Division 5-lag. Årets finaste gräsplan får dock Åsvalla utses till. I år igen…

 

 

 

U sain Bolt  påstås ha en dubbelgångare. Han lever tydligen på Köpenhamns gator och försörjer sig genom att sno vänliga svenskars mobiltelefoner. Försvarsbjässen Joakim Bosson är ett av dubbelgångarens offer. När en smula överförfriskad Bosson blev överrumplad och bestulen växte ilskan inombords. Dagen efter var han inte sen att återberätta om sin skräcknatt. När väl frågan om varför han inte ingrepp svarade Jocke: ”När jag såg han lägga benen på ryggen, tänkte jag bara att det löpet tar jag INTE, dessutom va den jäveln nykter också…”

 

 

 

V ä IF satsade stenhårt i år på att ta klivet upp. Men en miserabel höst gjorde att även kvalspel uteblev för det orangegröna laget. Hanaskog hade förvånansvärt lätt mot just Vä och kunde lägga in 6 solklara poäng och 8-0 i målskillnad i kalkylen efter bägge mötena. Även innan säsongen avverkades en träningsmatch mellan de bägge topptippade lagen. En match där HIS saknade flertalet spelare men till sist lyckades skrapa ihop en trupp nätt och jämnt. När det var dags för uppvärmning utbrast en Vä-spelare:  ”Men aah, kul att ni kommer med B-laget”. Slutresultat? 2-1 till Hanaskog…

 

 

 

X avi heter mittfältsgeneralen i världens bästa klubblag. I det nästbästa heter han Andreas Johnsson. När det gällde som mest var det fältherren Johnsson klev fram och visade vägen. Jag vet inte om han har berättat för er om målet borta mot Helsingborg? Själv har jag bara hört det blott ett tusental gånger. Men det får vi ge han. Projektilen på Hedens IP blir ett fint fotbollsminne att berätta för barnbarnen. Eller åtminstone den kommande förstfödda som väntar i nästa år för Andreas och hans Mikaela. Det innebär att Johnsson kommande säsong kommer att varva fotbollsträningar med blöjbyten. Grattis säger vi!

 

 

 

 

Y nglingarna i truppen fortsätter att ta för sig. Majoriteten av grabbarna har dessutom kontinuerligt fått speltid i år i vårt representationslag. Nästa år kliver vi upp ett snäpp både i U- och A-lagserierna. Det kommer innebära att samtliga på nytt behöver lyfta sig ytterligare. Tuff uppgift? Absolut! Omöjligt uppdrag? Defintivt inte. Många av pojkarna har vad som krävs och med den inskolning som successivt skett så tror jag där finns många nya utropstecken att lägga märke till nästa år. Men konorna och västarna blir ni inte av med, och vattnet blandar inte sig själv. Allt kan inte vara bra…

 

 

 

Z abaleta i City, i HIS har vi Daniel Bengtsson. Killen med den största utvecklingskurvan i år missade slutspurten, men var dessförinnan prickfri som högerback i HIS. Snabb, klok och med ett lugn som sällan finns i den åldern så har Bengtsson på fullaste allvar visat att han blir att räkna med nästa år. Håll utkik, för det här är bara början på en fin karriär för en fin människa i en fin förening. Usch, nu blev jag lite sentimental…

 

 

 

Å ldern är bara en siffra. Beviset heter Mikael ”Grus” Andersson. De senaste åren har man spontant känt att en liten föryngring skulle behövas i Fjälkinge IF. Svaret blev att man höjde medelåldern istället när Andersson åter gjorde intåg I representationslaget. Och tur var kanske det. I mötet med Fjälkinge på Västra Hed var samme Andersson det enda hotet, och med sina 10 mål blev han även bästa målskytt på Maxilandia. Mannen är trots allt 43 bast (förutsatt att min egna utredning stämmer) . Det är bara att lyfta på den berömda hatten!

 

 

 

Ä ntligen lyckades ett göingelag kvala sig upp i fyran. Att vinna serien har sin utmaning i sig (vi vet, vi har gjort båda), men att först klippa ett topplag i Division 5 i ett enkelmöte, vinna eller försvinna, för att sedan ställa om och ta sig an ett lag från högre division i dubbelmöte, ja det mina vänner, det tar på krafterna. Minsta lilla misstag och man kan ta och kamma sig. Dem som vågar mest blir antingen hyllade eller syndabockar. Kval har sin charm, alla kan inte vinna, så är det bara. Och att jag personligen fått vara med om resan vi gjorde i år, ja det är jag jäkligt stolt över. Det kan ingen ta ifrån mig.

 

 

 

Ö verlycklig över att vi börjar närma oss slutet på detta inlägg vill jag bara säga tack. Tack för att ni behagar er att vecka in och vecka ut surfa in och läsa om vad som händer kring boysen i Hanaskog. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tänka mig, när jag sa ja till att bli bloggansvarig den där smällkalla februarikvällen på Bjärlövs grusplan, att vi skulle sitt här nästan 5 år senare med en hel högg av inlägg (säkerligen mycket skit, jag vet) och tusentals besökare som stått ut med mig genom denna tid. Orden räcker inte till. Ni är bäst!

 

 

 

 

Med detta vill jag önska er allihop ett riktigt Gott Nytt År!

 

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


The Dream Begins...

 
Hanaskogs is on fire...
 
Efter mycket snack på stan och diverse spekulationer i olika sociala medier har webbredaktionen nu nöjet att presentera det nya matchstället som kommer pryda Östra Göinges häfftigaste lag säsongen 2013-15. Hanaskogs IS har skrivit ett nytt kontrakt med Puma och så här blir den nya designen.
 
 
 
En större display finns här
 
Arbetet med kommande samarbetspartners är igång och under vårkanten kommer vi visa upp hur det fortlöpper här på Östra Göinges bästa blogg.
 
På återseende
 
Webbredaktionen
 

En liten julhälsning

 
Hanaskogs IS tar nu välförtjänt jullvila efter en säsong fylld av glädje. Samtliga inblandade har helt klart gjort sig förtjänt av ett par hårda paket, en skinkmacka och någon liten nubbe. Passa på och njut. I Januari kliver vi upp ett pinnhål i träningsintensiteten. Kommer inte vara vackert men det behövs...
 
 
 
Båda Hanaskogs lag i Alliansen lyckades kravla sig vidare till den andra omgången. Den yngre upplagan (HIS I) tog den långa vägen via andra chansen, där man spelade ut Sölve BK i 10 minuter (ledning 4-0), för att i andra halvan fullständigt klappa ihop och sånär missa avancemanget i en match där utvisningsbåset ständigt fick besök av bägge lagen. Di gule redde dock ut stormen och via 4-3 tar man nu sig an en tuff uppgift i nästa omgång där VMA IK står för motståndet.
 
 
 
Skiten som blev över (även kallat HIS II) besegrade Näsby IF i sin första match med 4-2 (2-0) och kommer därmed få en klurig motståndare i omgång 2 i form av Venestads IF. Målen prickades in av Andreas "Ante" Persson 2 (!!!!), Albin Andersson samt Joakim Bosson. Rutinen var skillnaden i denna matchen där Di gules disciplin bakåt la grunden för en relativt stabil seger.
 
 
 
I juletider brukar det var väldigt populärt att i olika medier dela ut julklappar till de man känner har utmärkt sig på eller annat sätt. Och visst, jag hade kunnat ge ett par löparskor till Bosson, ett ordförråd till Andreas "Ante" Persson, eller varför inte en journalistutbildning till några grabbar på lokaltidningen. Men det är ju trots allt jul, och då ska man ju vara snäll mot allt och alla. Ni vet att jag är snäll egentligen, och jag hoppas även att du, Tomten, läser detta och inser att den här grabben förtjänar ett par riktigt suveräna julklappar den 24:e. Det eller en striker till Arsenal i januarifönstret. Gärna Demba Ba i röd rosett...
 
 
 
I mellandagarna kan ni avnjuta inomhusfotboll då bägge Hanaskogslagen kämpar vidare i Idrottshallen. Tider och dagar finner ni på hemsidan.
 
 
 
 
 
Till sist vill jag önska alla er kära läsare en riktigt God Jul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FORZA HIS!!!

Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna

Hanaskogs yngre förmågor i Alliansen gick på pumpen direkt mot Wä IFs förstalag under premiärkvällen. Laget stod för en medioker insats och verkade vara tagna av stundens allvar denna afton. Wä hade en 2-0 ledning i halvlek och när marginaleran inte var på HIS sida så uteblev också målen inledningsvis. Först i slutminuten lyckades Victor Antonsson tända ett litet hopp för di gule, men någon riktigt het kvitteringschans kom aldrig. Men regeländringen för detta år gör att Young Guns kliver vidare till andra chansen och får på nytt möjligheten att kravla sig vidare i turneringen. Imorgon onsdag tar man sig an Sölve BK 2 på bästa tänkbara tid. Avspark kl 21.25.

 

 

 

För er inbitna supportrar så kan vi också skylta med att även det andra Hanaskogslaget går in i turneringen under onsdagen. Kallas det första laget ”Young Guns”, så är nog detta något mer åt hållet ”ring så spelar vi”. Whatever,  ett gäng sköna lirare i Hanaskogs IS II möter Näsby IF II klockan 18.55 inne i Idrottshallen. Kika inom vetja !

 

 

 

 Frimånaden är över, och inget av värde har hänt sen jag skrev senast. På någon blogg nämns att Dennis Persson lämnat HIS för Skepparslövs IF kommande säsong. Efter grävande i arkivet har jag fått det förklarat för mig att Dennis någon gång 2000-talet lirat pojklagsfotboll i klubben.  Jag själv har inte fått förmånen att springa på honom under mina år i föreningen, men hur som haver, varmt lycka till kommande säsong önskar vi i HIS!

 

 

 

Summeringen av Silly Season blir enligt nedan.  (Förlusterna baseras endast på de som tillhört truppen under 2012, då det är dessa som är väsentliga)

 

In: Jimmie Isaksson, Hjärsås/Värestorps IF, Timothy Gustafsson, Comeback, Joel Ringström, Höörs IS

 

Ut: André Johannesson, Sibbhults IF

 

 

 

 

Mer hade jag inte att komma med för tillfället. Seees!

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Nytt och flytt

Blott tre dagar återstår av frimånaden. En frimånad som, precis som väntat, varit väldigt lugn för Hanaskogs del. Av de aktiva under 2012 är det endast André Johannesson (trappar ner i Sibbhults IF) samt Ola Nilsson (kommer agera back up i IFK Knislinge) som aviserat att man lämnar HIS. Man skall inte ropa hej än, men det ser än så länge lovande ut.

 

 

 

Men så har vi ju ett litet pluskonto att redovisa också. Först ut att rita på var Jimmie Isaksson, som därmed på nytt är hemma i moderklubben. Isaksson kommer närmast från Hjärsås/Värestorp som storsatsade inför 2012. Det resulterade i en 4:e plats i Division 6 där man sedan via kval misslyckades att avancera ett pinnhål i seriesystemet. Någon närmre beskrivning på Isak behövs egentlige inte, det är helt enkelt en härlig pojk och kämpe som vi hälsar hjärtligt välkommen hem igen.

 

 

 

Vi kommer också under 2013 att åter få se den gänglige anfallaren Timothy Gustafsson åter i laget. Tim har pga husbygge haft sparsamt med tid över till fotbollen. Men nu när bygget väntas stå klart i början på kommande år kan det öppna upp för en comeback hos de di gule. En mycket välkomnande sådan. Med sin styrka och luftspel kan han på nytt bli en tillgång för HIS, vilket han visade redan under 2011. Välkommen tillbaka, kompis!

 

 

 

Sist men inte minst så har de flesta även noterat att lokaltidningen gick ut med att målvaktsikonen och forne MFF-spelare Joel Ringström  skulle återvända till Västra Hed. En nyhet som innebar nytt säljrekord i lösnummer för den avslöjande redaktionen. Den nyheten kan vi gladeligen bekräfta. Av respekt för hans nuvarande förening har vi dock inte velat skylta allt för mycket, då Ringström trots allt står under kontrakt med Höörs IS till och med årsskiftet. Joels återkomms till moderklubben är en härlig julklapp, då han trots allt är en av få göingeprofiler som representerat en allsvensk förening under 2000-talet. Förutom Malmö FF och Höörs IS har Ringström däremellan också fem säsongen med IFK Hässleholm i sitt CV. Det är med stor glädje jag hälsar Joel Ringström varmt välkommen hem!

 

 

 

Silly Season Just nu

In: Jimmie Isaksson, Hj/v IF, Timothy Gustafsson, comeback, Joel Ringström, Höörs IS

Ut: André Johannesson, Sibbhults IF, Ola Nilsson, IFK Knislinge

 

 

På fredag drar traditionsenligt Alliansen igång inne I Kristianstads Idrottshall. Hanaskogs IS har denna premiärkväll med ett lag (Hanaskogs IS I) som kl. 21.00 tar sig an Wä IF I. Det andra laget      (Hanaskogs IS II)  går först in i turneringen på onsdagen den 19/12 då man möter Näsby IF II. Då innefotbollen inte är så kallad ”obligatorisk” så har jag inte den blekaste aning om uttagningar och dylikt, det fixa säkerligen ledningen på ett elegant sätt. Lika ovetande är jag om hur ”andra chansen” går till, men kan väl summera ihop det att om det nu skulle råka bli förlust i första omgången så innebär det inte slutet för något av lagen.

 

Den som kan förklara  lottning och regler på ett pedagogiskt sätt i gästboken vinner en avbruten snöskyffel. Eventuell vinstskatt tillkommer.

 

 

 

Det var allt tills vidare, ta det grannt i trafiken, ät inte gul snö, och sluta inte att följa göinges bästa blogg!

 

 

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Vinnarna är...

Årets gala är lagd till handlingarna. Trots lite tekniska struligheter (som börjar bli lite av en tradition) så genomfördes den således med bravur. Vill redan här passa på att rikta ett stort tack till Uffe DJ för god service och underhållning under denna kväll.

 

Både damerna och herrarna fick möjligheten att presentera och framhålla olika spelare som bidragit till sina lags framgångar under året.

 

Bland herrarna fanns där 10 stycken priser att dela ut. Åtta av dessa har en fullt insatt och fotbollskunnig (?) jury fått äran att plocka fram respektive vinnare. När det gäller kamratpriset har spelarna fått rösta, och när årets MVP skulle koras var det ledarna som fick säga sitt. Nedan finner ni samtliga nominerade och vinnare:

 

 

Årets defensiva spelare U-laget – Anton Scholander

Övriga nominerade: David Stridsman, Daniel Bengtsson

 

Årets offensiva spelare U-laget – Fredrik Ottosson

Övriga nominerade: Felix Voutilainen, Albin Andersson

 

Årets defensiva spelare A-laget – Jim Ringström

Övriga nominerade: Staffan Holgersson, Joakim Bosson

 

Årets offensiva spelare A-laget – Anton Berg

Övriga nominerade: Sebastian Persson, Albin Andersson

 

Årets Genombrott – Daniel Bengtsson

Övriga nominerade: André Johannesson, Joakim Bosson

 

Årets Kamrat (spelarnas val) – Jonas Nilsson

 

Årets MVP  (tränarnas val) – Andreas Johnsson

 

Årets Entertainer (specialpris) – Joakim Bosson

 

P:s Specialpris – Albin Andersson

 

Årets Hall Of Fame – Jim Ringström

 

Finaste ögonblicket var när en tårögd Jim Ringström inför stående ovationer mycket  välförtjänt röstades in i Hanaskogs  ”Hall of Fame” med nedan motivering:

 

” Årets Hall Of Fame går till en rutinerad spelare vars betydelse för laget inte går att beskriva med ord. Hans ödmjukhet, inställning men framförallt klubbkänsla gör att han är ett föredöme för många av oss inom föreningen. Aldrig hör du honom säga ett ont ord om någon lagkamrat, istället är det han som ser till att alla följer med över bron. Det är med stor glädje som jag ber samtliga att resa sig och välkomna Årets Hall Of Fame fram till scenen…”

 

 

Att plocka fram enskilda spelare I olika kategorier är fan i mig inte lätt efter en säsong som denna. Hade vi haft obegränsat med tid hade jag velat ge priser till samtliga i truppen, då alla på ett eller annat sätt bidragit till Hanaskogs fenomenala fotbollsår. När nu fotbollsgalan är förlagd till en dragningsfest där tiden är knapp blir det lite snårigt. Hade jag haft fritt spelrum hade jag lagt till nedan utmärkelser:

 

Årets förvandling  - André Johannesson , som fick vikariera på lite olika positioner under våren, men som på hösten var en av de mest framstående spelarna från sin innermittfältsposition.

 

Årets ”Man of the match” – Andreas Johnsson, som hela fyra gånger blev utsedd till bäste spelare I “Di gule”,  således också mest värdefulla spelare under säsongen.

 

Årets IT-tekniker – Oliver Routtinen , ring mig för fullständig motivering…

 

Årets Comeback – André Bengtsson, som förstärkte sin moderklubb under hösten och höjde offensiven ytterligare en dimension. Nästa säsong finns han med från start, och kommer då bli en enorm tillgång för HIS, var så säkra!

 

Årets startman – Staffan Holgersson, som 2011 fick pris för ”årets genombrott”, har alltså under säsongen som gått (om mina siffror stämmer) startat 23 matcher av 25 möjliga inklusive kvalet. De enda plumparna är i de två sista betydelselösa omgångarna av serien då Holgersson laddade på varmare breddgrader. Hyperviktig spelare inför Hanaskogs comeback i fyran!

 

Årets hattrick – Martin Bergvall, när ineffektiviteten var för stor framför mål mot Önnestad flyttades Bergvall fram i anfallet och svarade för tre strutar, varav den sista kom på stopptid och innebar 4-3 till HIS favör. Sjuk kille…

 

Årets pizzabagare - Jimmie Ljunggren, killen som gett uppkastningen ett ansikte…

 

Årets smitare – Otto Ewesson – Ideligen försökt undvika inkilningen, och gör därmed lidandet allt värre ju längre tiden går.

 

Årets rehab 1 – Christian Andersson, spelaren som visade sig vara gudaviktig inledningsvis som dessvärre hämmats av skadebekymmer hela året. En frisk Chrille till nästa säsong, är bara det ett fantastiskt nyförvärv.

 

Årets rehab 2 – Jimmy Rosén – Som dessvärre pulveriserade sitt knä och flaggar för en oviss framtid. Åtminstone på fotbollsplanen, vid sidan om är jag inte det minsta orolig för minskad närvaro!

 

Årets eldsjälar – Vår så kära fotbollssektion som ställer upp för oss i vårt och torrt med. Micke, Tjolle och Kurt, era insatser under året är så värdefulla att orden inte räcker till!

 

Årets papparazzi – Vinns ohotat av Bo Holgersson som förevigat de senaste säsongerna på ett fantastiskt sätt. Utan Bosses insatser hade våra galor, filmproduktioner och det allmänna bildgalleriet blivit en aningen uddlöst, milt sagt. Vill bara krama honom varje gång jag ser han, på ett vänskapligt plan såklart…

 

Årets benbrott – Andreas Nilsson, hade även potential att bli årets rehab 3, alternativt årets bolmare. På väg tillbaka till fotbollen efter sitt räliga benbrott och om inte ett grönvitt lag viftar med en större pengapåse så hoppas vi se Andy i gulsvart även nästa år…

 

Årets dubbelpartner – Keijo Voutilainen , som tillsammans med skribenten körde över en medlem i fotbollssektionen samt en anfallare i föreningen under en tennismatch i somras. Bägge motståndare går i terapi och vill förbli anonyma..

 

Årets supersub Felix Voutilainen, som under hösten gång på gång hoppa in och presenterade sig som en framtida boxspelare, blott 16 år (!) gammal.

 

Årets traggeröv – Fredrik Ottosson, i år igen.

 

Årets byggare – Timothy Gustafsson, som prioriteart husbygge under säsongen. I februari planeras byggandet vara klart och ett litet hopp tänds om att se den brutala anfallaren åter i Hanaskogsdressen. 

 

Årets turist – Victor Antonsson, som oftare varit på semester än på träning. Känns det som i alla fall, eller hur ligger det till, vår käre paintballs-krigare?

 

Årets dj – Albin Andersson, på vissa fester känns det lättare att bryta sig ut ur Guantanamobasen än att få bort Abbe från Spotify. Men han gör det med bravur!

 

Årets brasse – Daniel Båvelid, som inom loppet av tre minuter snurrade upp Ante P fullständigt både två och tre gånger i rad. Efter intensivt skallgångssökande återfanns Persson välmående, men chockad..

 

Årets producent – David Stridsman, behövs ingen motivering, bara klicka här och njut. Världsklass.

 

Årets Tiltare – Detta kan ju bara tillfalla en person, nämligen Ted Krister Carlsson.

 

Årets hjälm  1– Martin Nilsson, som med sin rejäla kalufs tar hem priset tätt jagad av nedan person.

 

Årets hjälm 2 – Joakim Bosson, som försökt agera trendsättare under året som gått när han inledde med en stilren pottfrisyr, övergick sedan till en välsvarvad hjälmaktig frilla för att avsluta med hästsvans. Winning!

 

Årets imitatör – Nils Berg, vet precis hur man skall agera och imitera en tidigare målvaktstränare. På pricken!

 

Årets IQ – Enligt studier krävs det 25 i IQ för att kunna öppna en dörr. Victor Karlsson har ingen dörr till sitt rum. Case closed…

 

Årets brandtal – Lagkapten Sebastian Perssons sista ord innan avgörandet mot Helsingborg Östra. Aldrig har jag mått så bra av att bli kallad bonnjävel.

 

Årets Twitterkung – Anton Scholander, en klass för sig. Ni som besitter denna sociala kanal. Det är bara till att börja följa. #riktigtsjukkille

 

Årets rekrytering – Andreas Persson, invald i 2013 års fotbollssektion. Kommer bli en hel del förändringar under hans klubba…

 

Årets toffelhjälte – Daniel Bengtsson, tillika även årets genombrott vet hur man agerar svärmorsdröm…

 

Årets fuskare – Jim Ringström, snäll på ytan mot sina motståndare, men när det väl gäller är han beredd att gå över lik för sina lagkamrater. Även expert på att fuska under vinnarspel på träningen…

 

Årets royalty - Sir Bengt Emil Andersson. Oavsett hur mycket det sticker i andras ögon, kan ingen blunda för denna mans resultat och framgångar genom åren. King!

 

 

 

Vi avslutar inlägget med ett par notiser.

 

-  Hanaskogs IS stod för en fin insats i NSK-cupen, när slutspelet gick vidare under söndagen. Först i kvartsfinalen tog det stopp när division 3-laget Nosaby IF blev för svårt. Dock lyfter vi på hatten för en helgjuten turnering.

 

-  André Johannesson har meddelat att han kommer lämna HIS. Inför kommande år kommer jobb och familj kräva extra tid och då känner han att en satsning i Division 4 inte kommer vara möjlig. Därför väljer André att kliva ner ett par snäpp i seriesystemet och nästa säsong hålla igång i sin moderklubb. Hanaskogs IS tackar Ea för två härliga år och lyckönskar honom i kommande utmaningar.

 

-  I skrivande stund har jag fortfarande ingen info var kommande fysträning kommer äga rum. Ni spelare får helt enkelt hålla utkik här på hemsidan och i era telefoner.

 

 

 

 Das war alles!

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

 


RSS 2.0