Möget ville inte in...

Det kändes otäckt i dagens match, efter tidigt underläge så radade HIS upp målchans på målchans men bollen ville inte in. Till sist slog Kung Nore till och matchen mellan Hanaskog och Rössjöholm slutade 1-1.

Det visade sig vid samlingen att där var ytterligare ett par namn borta som jag glömt att nämna! Ponna, Staffan, Ante och Johnsson visste vi saknades pga skador respektive avstägningar, lägg därtill en sjuk Albin och Björn Radeklev som var på porrfilm för elektriker (El-mässa på Yllan) samtidigt som varken Patrik Isaksson och Thomas Mårtensson inte var spelklara vilket innebar att Mange och Pidde fick plocka fram lite oprävade kort. Unge Carl Scholander fick för första gången följa med på bänken, likaså en , milt sagt, något matchotränad Niklas Juntikka, en icke träningsvillig Emil Berg, samt Henrik Persson som också kämpat sig fram på en handfull träningar. Dock skall det poängteras att samtliga av dessa som kom in skötte sig ypperligt och visar åter igen bredden på detta lag.

Hanaskog inledde väldigt dåligt, lyckades inte bita sig fast på Rössjöholms planhalva, och efter dryga 20 minuter så hade Rössjöholm, på sin enda chans i första halvlek, gjort 0-1 efter att bollen åkt fram och tillbaka i straffområdet som en flipper-kula innan en av anfallarna kunde trycka den i nät. Därefter vaknade "Di gule" till och vaskade fram en delheta chanser och man borde åtminstone gjort ett mål men underläget stod sig till pausen. Hanaskog avslutade första halvlek också i numerärt överläge efter att en bortaspelare dragit på sig två snabba gula kort!

I andra handlade om spel mot ett mål, vilket var bortalagets. Hanaskog ägnade denna halvlek åt att köra VM i målsumpning medans Rössjöholms backar tävlade vem som kunde slå den högsta och längsta bollen. Till slut fick Stefan Noresson ta klivet upp i anfallet för att visa hur man skulle göra och 1-1 kom som ett brev på posten. Även om det svider lite att vi inte tar alla tre poängen ikväll så visar vi återigen vår styrka att komma tillbaka från underläge. Samtidigt som vi saknar många så visar de på banan att de minsann också är att räkna med! Nya tag blir det redan på tisdag då vi ska bege oss till Munka Ljungby för ny match!


Hanaskogs IS - IFK Rössjöholm 1-1

Mål HIS: Stefan Noresson


Vill även tacka en viss lokal blaska som återigen visar att de vill gynna småklubbarna och lokalfotbollen. Lågkonjukturen sätter tydligen sina spår även hos de som skriver upp den allra mest. Det kommer ett litet tack-inlägg till helgen med en liten hälsning från "Di gule", då det vankas spelargille på lördag... Så håll utkik, gott folk! Skall försöka fixa upp lite trevliga bilder! Hoppas även att länken till den där skoltidningen på hemsidan flyger all världens värld! Tills vidare....


FORZA HIS!


Inför HIS - IFK Rössjöholm

Någon som kollat på fotboll ikväll? Jag va och såg på en match mellan två lag på O´Larrys. Eller två och två, där var ett lag som lirade boll, de var röd-blå randiga. Det andra laget var vita, tror jag. Eller var de uringula???

Fotbollen segrade kan man åtminstone, och inte ens Magnus Nilsson kan säga att Barcelona (med halva B-laget med från start) inte förnedrade United ikväll. Tyckte i slutet av första halvlek att man kunde slängt in en boll till, så Manchester hade kunnat få känna på den också. Det var även tur att reglerna säger att det är sidbyte i halvtid, för annars hade vaktmästaren på Olympiastadion fått så om Uniteds planhalva imorgon.


Upp med hakan, Crille!!!

Nog talat om detta. För även om Manchester U - Barcelona är en hyfsad match så är veckans match sett hur Hanaskogs ögon imorgon, då IFK Rössjöholm kommer på besök. För Hanaskogs del så får man klara sig utan Staffan (skada), Johnsson och Ante (avstängda) samt Pontus (skada). Däremot har vi Anton och Gazza som förhoppningsvis kan lira imorgon, samt Joel som stod över förra matchen pga skada. Rössjöholm är ett lag som har blandade resultat, bl.a. förlora man med hela 3-0 mot Treby i inledningen av säsongen, men har spottat upp sig rejält och tvålade till Glimåkra i förra omgången med 2-1, och de kommer säkerligen försöka göra samma sak mot "Di gule", så hundra procent från början gubbar, och sen ökar vi....

Avspark 19.15 Västra Hed

Matchdikt skreven av Rille Rim följer nedan:

Förbannat skönt att få vinna igen
Uppvärmningen va bra o man hade det på känn
1-1 målet gjorde Jens men Ante ville mer
Så han skallade in 2-1 på äkta shearermanér
Nore fick va med o göra sin säsongsdebut
Så även Juntikka som efter sina 10 min va helt j**la slut

Ny match mot Rössjöholm nere på Heden
Laddar vi ordentligt så man inte e trött o sleden
På med blåstället o va inte för lata
För ingen vill väll spela som nån j**la skata
Vi nu Thomas "Zlatan" Mårtensson från vma ska få
Spelarfest till helgen men det visste du väll när du skrev på

Kom till Heden o ta en bier
Sätt dig o njut av HIS sköna lir
/ Rikard Oredsson

Nu laddar vi grabbar, för imorgon så åker vi....


Sist men inte minst....


FORZA HIS!

Bloggen presenterar...

Igår kväll blev så då nyförvärv nummer två klart när Patrick Isaksson satte sin signatur på övergångspapperna. Han ansluter därmed omgående till Hanaskog, vilket är mycket välkommande! En klassspelare i Division 5 som kommer tillföra mycket i anfallsväg!

Anledningen till att Isaksson hoppar av satsningen i Nosaby IF är mycket pga att har fått fast arbete som är mycket tidskrävande vilket innebär att han inte hinner hem till Nosaby tidiga träningar. Däremot synkar det bra med HIS lite senare träningstider vilket gjorde att det var enkelt att kombinera, samtidigt som det inte är riktigt samma träningsdos hos "Di gule".  Patrick känner själv att han vill lägga mer energi på jobbet vilket i sin tur leder till att en satsning på fotboll blir svår, och samtidigt känner han att kommer få en riktigt rolig tid i gulsvart och på så vis hitta glädjen i fotboll igen. Det ska bli jättekul att få lira ihop med "Pocke" !

Precis som alla övriga nyförvärv skall givetvis Patrick och Thomas genomgå den obligatoriska presentationen här på vå vällästa blogg. Nedan följer deras svar på våra mycket omsorgsfull framtagna frågor:


Bloggen Presenterar härmed.....


 
Namn: Patrick Isaksson
Ålder: 19 år
Familj: Mamma Annelie, Pappa Jörgen, Flickvän Sandra, bröderna Philip och Jimmie samt systrarna Emelie och Tobias
Tidigare Klubbar: KIS, KFF, Knislinge, VMA, Nosaby
Yrke: Anläggare på Egun AB
Intressen: Idrott
Älskar: Pizza
Hatar: ?

Varför valde du att gå till Hanaskog?
Jag valde att gå till HIS för det krockade me jobbet i Nosaby och sen tror jag att den sammanhållningen i HIS går ej att finna någon annanstans


Personlig målsättning säsongen 2009?
Tillföra något i laget.

Vilket tycker du ska vara lagets målsättning 2009?
Division 4!!!

Vilken spelare tror du kommer ha störst betydelse säsong 2009?
Alla 11 på planen: )

Någon speciell händelse i ditt liv som du e stolt/mindre stolt över?
Provträningen med MFF var maffig!

Vilken spelare skulle du vilja gå på dejt med i Hanaskog + motivering!?
Jonas Kisse Nilsson för att han har allt!:) Skämt o sido men en mycket härlig kille!!!


Vi tar även och presenterar...


 
Namn: Thomas "Zlatan" Mårtensson
Ålder: 24 höstar
Familj: Mamsen, Pappsen, lufsen på hanaskogs yttermittfält, bror duktig i new york och syster yster med bulan i Österrike " tjåligt Ante ta och leta vidare!" och så hittat mig en fin liten tös som heter Malin med :)
Tidigare Klubbar: Hanawood och Blåbärskungens VMA IK
Yrke: fritidsforskar en del, tim vik på Hagadal, precis lagom i Thomas mått.
Intressen: Chilla, getrinken och lira lite boll.
Älskar: Zlatan Ibrahimovic
Hatar: Cristiano Ronaldo

Varför valde du att gå till Hanaskog?
Ett trasigt knä har ställt till det en del så tänkte komma hem och se om man kan göra lite nytta!

Personlig målsättning säsongen 2009?
Inte krypa hem varje helg och kanske göra lite nytta framför mål!

Vilket tycker du ska vara lagets målsättning 2009?
Precis som i baren ska det vara i tabellen! Längst fram!

Vilken spelare tror du kommer ha störst betydelse säsong 2009?
Anton " Lillen" Berg för personlig del, hans tunnel expertis och framspelningar kan vara en avgörande punkt, och nej han har inte betalat mig för att säga detta :P

Någon speciell händelse i ditt liv som du e stolt/mindre stolt över?
När man åker ner helt själv till Rosengård för att kolla Zlatan inviga Zlatancourt bland 2000 ausländers och så jag så vet ja inte om ska vara stolt över att varit så nära eller bara skämmas ?

Vilken spelare skulle du vilja gå på dejt med i Hanaskog + motivering!?
Får man fantisera i hela Hanaskog så skulle fimp-maggan vara ett alternativ, en kvinna med mer livserfarenhet får man leta efter,tyvärr så gick hon bort för ett antal år sen men hon lever kvar i våran hjärtan!


Vi tackar dessa gossar för de trevliga svaren och hälsar dem bägge välkomna tillbaka till Västra Hed! Vet att ni kommer smälta in klockrent i truppen och kommer spetsa konkurrensen ytterligare ett snäpp!

Vi kan även inflika att Hanaskogs U-gäng spelade 3-3 mot Tollarp igår kväll. Målskyttar för HIS var André Bengtsson (2) och Jens Karlsson.


Sist men inte minst.....FORZA HIS!


Efterlysning!

En vägkona har sedan ett par år tillbaka varit mystiskt försvunnen från Sommarlust, Kristianstad. Men stans polis har nu fått in ett hett tips efter att ett filmklipp uppdagats. Filmen är något suddig men några av rösterna går att känna igen. Vilka kan det vara???

Hör efter själv:
http://www.youtube.com/watch?v=9BqeEy7mV2I&feature=channel


Thomas Mårtensson gör comeback i "Di gule"

Lördagen den 23:e Maj kl 16.30 skrev han på för Hanaskog - Mannen , myten , legenden Thomas "Zlatan" Mårtensson. Han lämnar därmed VMA (på utlåning om jag förstått det rätt) och ansluter till HIS omgående.

Thomas
har ett par tunga år bakom sig fotbollsmässigt med skador som gjort att det varit dåligt med speltid sista tiden. Nu har han dock börjat komma igång igen och har även hunnit med att näta i årets Division 3 med VMA. Det ska bli väldigt kul att få in "Zlatan" i laget, en härlig kille som kommer tillföra mycket, både på och utanför plan! För er som inte riktigt vet vilken denna ståtliga hanaskogspaug är så har jag nedan klippt in en artikel som skrevs förra året, som handlar just om Mr. Mårtensson!

(Skrivet 2008-06-02)
Göinge har fått fram många talanger som verkligen kunnat blomma ut med lite tur och engagemang. Stora exempel på spelare som lyckats och fått prova på högre upp är Christian Fegler som lirat i Mjällby och Trelleborg, Joel Ringström som fick prova på bänken i Malmö FF, Fredrik "Hana" Andersson som varit notorisk målskytt i klubbar som Mjällby och IFK Hässleholm, Emil Nilsson som har erfarenhet från superettan eller varför inte den store Tommy Ewesson? Men samtidigt finns det även spelare som visat prov på stor talang men som inte lyckats riktigt ända fram. Detta är ett reportage om en talang som efter diverse skadebekymmer kom på att det fanns mer än Red Bull att blanda grogg på, och att Sibbhult inte är en så tokig arbetsplats ändå!

Den 2:e oktober 1984 stannade hela världen upp. Familjen Mårtensson skulle få tillökning. Åh, vad de hade längtat efter att få denna lilla dotter som de hade fått se på ultra-ljudet. Men ack vad fel de skulle ha. När väl det var dags för entré så var det en pojke som kikade ut i verkligheten. Storleken på pojkarnas nedre del varierar ju från person till person, och i detta fallet så var det något så extremt att denna hanaskogspaugs lilla petter-niklas inte gav utslag på ultra-ljudet. Som tur var så fanns det redan några äldre syskon snabbt kunde iordningsställa barnets rum från babyrosa till blått, och byta ut barbiedockorna mot en fotboll och ett par gamla nummer av Aktuell Rapport. Vidare fick även prästen meddelas att han inte skulle döpa familjen Mårtenssons barn till Petra Karolina Agda Mårtensson utan att det nu istället fick bli Thomas Kristian Mattias Mårtensson.
Thomas i yngre år, hans syn har börjat bli bättre, men detta sänder en signal till alla andra barn att trälim är till för att limma trä med och inget annat!Redan i tidig ålder såg man att lille Thomas hade talang och det tog inte lång tid innan hans karriär i Hanaskogs A-lag tog fart. Som 19-åring spelade han till sig i Bladetsportens "Årets Lag i Div. 4". Hans 21 mål den säsongen bidrog till stor del att HIS klara sig kvar i fyran. KFF hade vid detta tillfälle fått upp ögonen, men Thomas Mårtensson  valde polarna i Hanaskog framför sandlådan inne i KFF. Så småningom valde han dock att röra på sig och hamna i Kristianstadstraktens egen Abramovitjs(Ekvall) VMA. Där har han också stannat. Diverse skador har satt käppar i hjulen för Mårtensson, allt i från ledband i fötterna till näsblod. Efter diverse rehab har han gjort sporadiska inhopp på 1-5 minuter för att sedan linka av igen. Det är det som vi börjat förknippa Thomas med. Tur är då att en sann gammal vän har ständigt funnits vid hans sida jämt och ständigt.  Ställt upp i alla väder och som fått honom att se ljusare på tillvaron, främst på fredags och lördagskvällar.A.Bergh och Junne fick äran att uppleva paradiset Sunny Beach med en viss Thomas!


Vad är det då som är så speciellt med denne Mårtensson? Är det hans enorma engagemang på VMA:s spelarfester, och alla andra göingelags fester för den delen? Eller är det för att han innan utgång kammar sig med en fläskkotlett för att få den där fräsiga och sexiga looken som bara han kan? Frågorna är många men svaren är få. Dock kan det konstateras att det inte är alla som kan kasta gips och styltor dan innan en Tysklands-tripp och sen ge järnet, och det är inte alla som kan ringa runt till Kristianstads innekrogar och fråga efter ett par kryckor som lyckats försvinna under en utekväll. Det är bevis på engagemang som många andra kanske borde kunna ta sig till .Fast kanske då i andra sammanhang, där drycker över 2,8% i alkoholhalt inte spelar in.

Vad gör då Thomas Kristian Mattias Mårtensson idag? Han lever ett stilla och fridfullt liv på sommarlust i Kristianstad och då och då tar han sig ett järn. Vidare kan man även se han som ständig pådrivare på VMA:s hemmamatcher. Han drömmer om ett stilla och lugnt familjeliv med många barn och en fru som är jordnära och tycker om låååånga skogspromenader.  Thomas hatar orättvisor och känner jag honom rätt så tror jag att han vill att Zlatan ska sitta på bänken i kommande EM, då detta inte är någon särskild spelare enligt honom.

Och vem vet, kanske Thomas längtar tillbaka en dag, till den gulsvarta dressen och den gemytliga idrottsplatsen Västra Hed. Frågan är bara om Hanaskog vill det???


Mannen, Myten  Legenden!Nu är han här och vi gillar det! Varmt välkommen Thomas, lovar att du ska få en kram när du kommer på nästa träning :-)

Håll utkik, det kommer mera! Tills vidare...FORZA HIS!


Äntligen vinst igen!

Hanaskog tog sig tillbaka i vinnarspåret genom att besegra Östra Ljungby nere på Västra Hed. Matchhjälte blev Ante Persson som knoppade in 2-1 målet i mitten av andra halvlek, ett resultat som stod sig matchen ut.


Till dagens match var det lite omorganisation i "Di gule". Skadade Joel Isendahl och Staffan Holgersson fanns inte med i truppen, Anton Berg och Jonas Mårtensson var halvskadade men fanns bägge med på bänken. Men de behövde aldrig resa sig. Hanaskog grejade detta ändå. Ersättarna Jens Karlsson, Albin Andersson och sist men inte minst Stefan Noresson gick alla in och gjorde helgjutna insatser. Nore bidrog extremt mycket med sin rutin i denna annars unga elva (ja, om man räknar bort Ante och Jimmie då) medans Jens och Albin sprang sönder Ö. Ljungbys backlinje . Det var dock bortalaget som hade de första vassa chanserna, två frilägen varav ett passerade lite väl enkelt Jonas Nilsson i hemmamålet. Hanaskog vek dock aldrig ner sig, såg till att ha mycket boll och så småningom kom också chanserna, vilket resulterade i att Jens kunde kvittera med ett distinkt skott i straffområdet efter ett långt inkast från Jimmie. 1-1 stod sig halvleken ut.


I andra tog Hanaskog över och hade de helt klart hetaste chanserna. Och till slut så fick man även utdelning här. Andreas "Ante" Persson försvann från sin vänsterbacksposition, likt en avlöning en fredagskväll, och satte fart mot Ö. Ljungbys straffområde, höll sig framme och knoppade elegant in 2-1 med sin välkammade hjässa! Östra Ljungby flyttade fram strax efteråt, och då borde HIS lyckats punktera matchen med ett par riktigt heta chanser, istället har det röda bortalaget en het chans i matchens sista sekund men bollen slank utanför stolpen och Hanaskog stod som segrare denna kväll, och slutändan så var det helt rättvist.
Ante P - matchjälte

Innan matchen så skrev jag om en viss joker som skulle dyka upp i form av Stefan Noresson. Nu visade det sig att inte detta var den enda denna kvällen. Då det var en ledig plats på bänken och en del avbytare var halvskadade så valde man att ringa in forne ungdomsstjärnan Niklas Juntikka till spel. Och Juntikka fick också en 7-8 minuter på sig att visa vad han kan. Han kom in och krigade och hade , med en gnutta tur, kunnat bli målskytt dessutom. Hoppas vi får se dig mer på träningarna Niklas!


Tycker det är kul att se att vi har en sådan bredd i truppen. Denna kväll fattades 4-5 man men ändå har vi andra killar som går in och presterar minst lika bra, det visar på styrka. Lägg därtill en pånyttfödd Jens Karlsson som nu pangat in 3 mål på två matcher! Riktigt kul att se alla kämpar idag för varandra i 90 minuter. Det är det som är Hanaskogs IS!!!
Brynaren Jens Karlsson...

Patrik Persson släppte även han bomben att Stefan Noresson skulle lira mot Östra Ljungby! Det fick några bittra människor att börja skriva om hur mycket pengar han fått och dylikt, och dessutom komma med massa konstiga fakta som inte ens existerar. Dessa människor känner nog en smula bitterhet att man inte själva har denna typ av spelare i sitt lag, vilket vi bara kan beklaga. Men att gå ut med påhittade namn och skriva en massa skit, ja då undrar man om en sån person någonsin kommer bemötas med respekt!? Vidare angående de tilltänkta nyförvärven så är inget klart än, men förhoppningsvis inom ett par veckor kan vi släppa info kring detta. En sak är säker: Det redan starka Hanaskog blir ännu starkare!!

Trevlig helg!Sist men inte minst....FORZA HIS!


HIS - Östra Ljungby!

Så, efter mycket gnäll och stön så e det åter dags för lite bloggande gällande Hanaskogs ståtliga herrar. Ny match ikväll, Östra Ljungby är det som står på menyn nere på Heden, ett lag som blandat och gett, men som säkerligen kommer utmana Hanaskog om poängen ikväll!


Till kvällens match kan vi även presentera ett helt nytt namn i truppen, som gör sitt första framträdande för året i Hanaskogströjan, en legend med mååånga år som stöttepelare i KFF samt IFK Hässleholm. En bättra begagnad tandpetare till dem som kan lista ut vem det är. Ni andra som inte kommer på det, kan få ert svar nere på Heden kl. 19.00.

De två träningarna i veckan har varit välbefolkade med högt tempo, dessutom ett par nya ansikten, varav ett snart kommer eventuellt att skriva på för "Di gule". En klassspelare i mitt tycke, mer info kommer när allt är på sin plats!

Mot Östra Ljungby är det dock frågetecken på A. Berg samt J. Isendahl, båda har problem med skador. P. Anderberg är åter i träning men behöver någon vecka till att förebereda sig för det som komma skall. Dock har vi ändå ett riktigt bra och slagkraftig lag som kommer gå för 3 poäng i kväll! Väl mött nere på heden! Nu åker vi....

Hanaskog - Östra Ljungby, Avspark 19.00

Eftersom Rille verkar sova, tar jag själv tag i matchdikten:

En pinne mot glimmen, det får duga minsann
Kul att Jens visa att även han kan

Nicken i kryllan måste varit årets mål
Trollaklacken var nog inte så sugna på att säga skål

Nu väntar Ö. Ljungby här hemma på Heden
Vill fan inte se någon hängig och sleden
Alla lag har en joker, FC Zäta hade Tore
Nu kunde inte han ikväll, så vi fick nöja oss med Nore

Sparka en kossa, skalla en häst, ropa till din morsa att Hanaskog é bäst!


Sist men inte minst....


FORZA HIS!


Delad pott i derbyt!

Fredag kväll, helgen står för dörren, strålande kvällssol, ett välfyllt Trollavallen, två topptippade lag, och en poäng var till de bägge lagen. En trevlig inramning på en svängig match kan man  väl lugnt säga!

Under gårdagskvällen så satt man och funderade på vad man egentligen var efter matchen. Skulle man vara besviken efter att ha tappat en 3-2 ledning med 10 minuter kvar? Skulle man vara nöjd med att klarat 1 poäng borta mot Glimmen, eller skulle man vara tosig över den första halvleken där vi spelar helt under isen?. Tja, svårt att sia om egentlige, känns väl ändå bra med att vi plocka en pinne, och att vi aldrig slutar kriga utan kämpar på trots ett 2-0 underläge. Följande var saxat ur K-bladets lördagstidning och stämmer väl rätt så bra in på gårdagens drabbning:

Glimåkra 3 (1)
Hanaskog 3 (0)

Målen: 1-0 Viktor Johansson, 2-0 Magnus Johansson, 2-1Jens Karlsson, 2-2 Jim Ringström, 2-3 Jens Karlsson, 3-3 Magnus Johansson.

Så gick det till: "Det blev delad pott i toppmötet på Trollavallen, och det här var tredje matchen i rad utan seger för Hanaskog - som dock ska vara glada över poängen sett till hur matchen såg ut under första halvlek.

-Vi var det bättre laget och borde ha förvaltat våra chanser bättre innan paus, säger Glimåkratränaren Ulf Palmquist.

Hemmalaget gjorde ändå 2-0 i andra halvlek, men istället för att stänga matchen så blev laget ängsliga i sitt uppträdande och bjöd in Hanaskog i matchen. Gästerna tackade och vände matchen på 20 minuter innan Magnus Johansson fixade 3-3 och en poäng till Glimåkra." / Kristianstadsbladet


Hanaskog inledde dock piggt och hade en del bra upprullningar som dock ej resulterade i målchanser, medans Glimåkra levde mest på sina snabba omställningar med långa bollar från sin backlinje, vilket man gjorde bra! Man hade de bästa chanserna i första halvlek och tog rättvist ledningen. Tidigt i andra satte man även 2-0 och då kändes det en aning hopplöst, men "di gule" visade moral, vilja och en rejäl portion jävlaranamma så tog sig Hanaskog tillbaka med 3 snabba mål innan Glimmen lyckades kvittera. Den traditionsenliga Trollaklacken (något förfriskad???) gjorde vad de kunde för att försöka störa Hanaskogsspelarna men detta var inte något som bet på HIS grabbar denna kväll!

Underbart att se inställning från våra gossar idag, och måste poängtera styrkan att göra tre baljor på Glimåkra borta trots att man inte kommer upp normal standard. Glimåkra är ett bra lag och det e trevligt med lag som verkligen bjuder upp till kamp! 

I Hanaskog finns det ett par spelare som jag vill framhäva lite extra:

- Jens Karlsson - Har aldrig sett han så het i Hanaskogströjan, grabben placerade elegant in 2-1 reduceringen och gjorde nog antagligen årets mål på Trollavallen när han, på inlägg från Ludwig Nilsson knoppade upp bollen i krysset! Weltklasse som tysken hade sagt!

- Ludwig Nilsson - Precis som Jens var han en inhoppare som gav en rejäl injektion i Hanaskogs lag, sprang sönder försvaret på sin kant och hade dessutom, som nämnts ovan, en magnifik assist till Jensas mål.

- Joel Isendahl - Med 4 spelare utbytta pga. skador så blev det svårt när Ante inte orkade längre på sin kant. Då klev Joel, som linkat av i första med knäproblem, stod upp för laget och hoppa in igen sista minuterna, något haltande, för att kriga för Hanaskog. Det visar på laganda!!

-Jim Ringström - Som rycker i skytteligatoppen, antagligen seriens mest målfarliga mittback, även med fötterna!

Har även ett resultat från B-lagsserien idag:

Hanaskog - Wä IF 2-2

Hanaskog började bra men föll tillbaka i banan och lät Wä göra både 1-0 och 2-0 innan målvakten Jonas Nilsson (för dagen omskolad anfallare) smällde in 2-1 i krysset och sedan även 2-2 innan domaren blåste för full tid. Hördes även kommentarer utanför planen från coach Peter Lindqvist som brast ut i vrål: "kul med en anfallare som levererar". Kan ha hört fel i sidvinden men det var så jag uppfatta det =)

Vidare tar vi laddar för ny b-lagsmatch på måndag mot VMA IK (med Otto Ewesson i laget) uppe i Vånga. A-lagets nästa match är nästa helg mot Östra Ljungby.... Mer info kommer under veckan, tills vidare...


FORZA HIS!


Slaget om Göinge!

Efter förra veckans snöpliga förlust mot Eket (0-1) är det åter igen dags att snöra på sig skorna och iklä sig blaustället. Ny stentuff match väntar på fredag, årets första derby, då vi ska till Trollavallen och kriga om poängen!


Efter att vi haft en liten diskussion idag på träningen så är vi alla rörande överens om att det är dags att höja oss ett snäpp. Det som sker på träningen utfaller även i match, därför är det riktigt viktigt att alla närvarar och att alla krigar även på dessa pass! Vi vet att vi kan spela riktigt jäkla bra, det visade vi mot Eket senast, detta är någonting som vi skall ta med oss när vi glider upp mot Glimmen på fredag för att ta emot topplaget Glimåkra IF. Ett lag som kommer, precis som Hanaskog, göra allt för att stå som segrare efter 90 minuter plus tillägg!
Ska HIS få jubla igen?

Glimåkra innehåller en mix av gammalt och ungt. Den rutinerade delen står väl först och främst Magnus Wiberg, Stefan Hansson och Magnus Johansson för, medans man har kryddat det med ungdomlig entusiasm i Wiktor Johansson och Oskar Schuller. Ett bra lag som kommer att kriga i toppen hela denna säsong. Detta är ett lag som man stött på en del gånger de senaste åren och det är lite så att "alla-känner-alla". Det är en sådan match där bägge lagen vet var man har varandra ungefär, och derby är ju alltid derby, det kan sluta precis hur som helst.


Det är med stor förhoppning jag kommer till denna match. Vi kan, bara vi vågar och vill. Jag har i alla fall bestämt mig för att kriga för Hanaskogs IS på fredag, och jag både hoppas och tror att alla övriga kommer göra detsamma. Noressons utslitna ord "tillsammans é vi starka" är så sanna att man aldrig kan få nog att säga dem. Går vi ut och kör 110% i en hel match, då är vi riktigt förbannat farliga, går vi ut på 75% så får vi det riktigt tufft. Så upp på tå från början och gå ut på plan, se din motståndare i ögonen och sen kör ner honom i skorna! Kom igen grabbar! Nu åker vi...Sist ut! Rille Rim med ännu en vacker dikt:


Förlorade matchen senast i sista stund

Sån e fotbollen ibland, bollen e ju rund

Nu e det dags för det stora göingeslaget

Hoppas på mycket folk o värsta draget

  

Jobba tillsammans o spela på backen

Så gör vi ingen glad i trollaklacken

Vi gör mål o Junne ska limma

Göinges stolthet kommer att spöa Glimma

  

Ta en grogg med lite is

Kom till glimmen o heja på His

/Rikard Oredsson


Slaget om Göinge som det så fint kallas äger rum på Trollavallen Fredag kl. 19.00. Be there!FORZA HIS!


Fotboll är inte alltid rättvist...

...Fast det visste vi i och för sig innan. Kvällens toppmatch mot Eket slutade med snöplig förlust med 0-1 efter att Eket fått in en frispark i slutminuterna. Därmed inkasserade Hanaskog sin första förlust för året.


Hanaskog gör en väldigt bra match, rullar boll, hittar ytorna, men hade, precis som mot Bjärnum senast, förvånansvärt svårt framför mål. Chanserna dök upp, ett par i första där vi inte riktigt får till avsluten. André Bengtsson, Jonas Mårtensson och anfallsparet Berg/Isendahl hade alla hyfsade lägen utan någon vidare utdelning. Eket hade en del boll men skapade inga större farligheter i den första halvleken, mer än en skaplig nick på en hörna. I andra halvlek var det Eket som startade piggast och hade två skapliga lägen på högerkanten som dock Jonas Nilsson räddade. Efter en kvart i andra tog Hanaskog tag i taktpinnen igen och försökte rulla upp Ekets tajta försvar, medans Eket alltmer började köra på lite längre bollar.


Hanaskog fick till ett par chanser till, men tyvärr hade Joel Isendahl siktet dåligt inställt vid sin chans framför mål. Anton Berg hade även en mycket bra frispark som målvakten gör en fin räddning på. Så kom då det som inte fick hända, när man trodde att "di gule" hade koll på matchen, så drar man på sig en onödig frispark utanför straffområdet. Frisparken lades klockrent i murens hörna och Ekets mål kändes lika opsykologiskt som snöstorm på midsommarafton. Därefter lyckas inte Hanaskog skapa någon större farlighet utan Eket stod som segrare i denna rafflande match med 1-0.


HIS herrar skall dock inte hänga alltför mycket med huvudet. Serien är lång och vi visar idag att vi är ett väldigt bra fotbollslag. Men idag var det Eket som, med lite tur, hade marginalerna på sin sida och fick med sig tre pinnar hem, även om jag tycker vi är förtjänta av en poäng allra minst! 


Fick även nys om att Glimåkra hade spioner på plats inför nästa veckas derby uppe på Trollavallen, och hans analys lät såhär: "Ni äger dem i 85 minuter men tar inte vara på chanserna". Får väl ändå ses som ett gott betyg för grabbarna i gulsvart!


Tycker i sin helhet att det var en trevlig match med två spelande lag, som säkerligen kommer kriga vidare i toppen framöver. Vidare laddar Hanaskog för derby på fredag nästa vecka, då skall Glimåkra sota för kvällen förlust! Tills vidare....
FORZA HIS!


Inför HIS - Ekets GOIF

Så var det då dags för den stentuffa matchen mot Ekets GOIF. "Di gule" har förberett sig väl hela veckan och på fredag kväll är det upp till bevis i den tidiga seriefinalen som kommer utspela sig på Västra Hed!


Hanaskog har inför matchen ett par frågetecken på både Albin Andersson samt Jimmie Isaksson, får hoppas att båda kommer till spel. Pontus Anderberg har börjat sakta men säkert komma tillbaka i träning och blir snart ett namn för truppen igen! Motståndarna Eket har, som jag nämnt innan, gått fram som en ångvält i serien med 4 raka segrar och 14-0 i målskillnad. En rejäl utmaning för Hanaskogs kycklinggula herrar att ta hand om, och vi kommer att göra allt för att ge Eket en riktig match!


Eket kommer närmast från en stark 3-0 seger mot topplaget Glimåkra och är säkerligen ute efter att fortsätta på sin vinnande trend mot Hanaskog! Räkna med att HIS kommer kämpa, slita och kriga för varandra i 90 minuter!!!


Rille Rim får avsluta inför-snacket:


0-0  mot Bjärnum var väl lite mindre bra

Dags att rycka upp oss o 3 poäng mot Eket ta

Dom har inga riktigt bra o inga riktigt dåliga sa Jim

Men man kan ju konstatera att dom e inne i ett härligt stim

Vi vet att om vi e på topp så kan vi slå dessa

Hålla bollen på marken o inte stressa

Ladda nu ordentligt med både mad o vann

Så går vi ut på Heden o visar vad vi kan

Tror vi kan jobba o kämpa ännu mer

Förresten Bosse, häng nu inte flaggan upp o ner


Dra en tarzan o kyss en gris

Hjärtat bankar hårt för HIS


/ Rikard Oredsson

  

Sist men inte minst...

  

Märkte bland kommentarerna på förra inlägget att signaturen E undrade varför bloggen bara handlade om Herrarna. Svaret är väl egentligen ganska enkelt. Bloggen skapades för att man på ett enkelt sett skulle kunna följa herrarnas framfart ute i fotbollsvärlden. Man kan väl kalla det vår egna lagsida, där vi försöker få ut referat och dylikt, precis som damlaget har en egen sida där man kan följa dem. Att som enskild individ skriva om samtliga lag finns helt enkelt inte tid till. Men jag är helt övertygad E att du väldigt gärna får skriva om just ditt lag, vilket av dem det nu än är,  så är det säkerligen välkommet då det är svårt att få folk till att skriva lite referat eller info kring lagen. Ta kontakt med Jonas Mårtensson så hjälper han dig säkerligen!  Nu laddar vi för tre pinnar imorgon gubbar!!


FORZA HIS!


BloggenAnalyserar...

Fyra omgångar har avverkats för Hanaskogs ståtliga herrar, och än så länge är förlustnollan intakt. Spelet har hela tiden varit stabilt, och tycker att vi visat att vi definitivt är ett lag att räkna med även i fortsättningen.

  

Efter att ha inlett med tre raka segrar (Sösdala, Treby och Vinslöv) så blev gårdagens match mot Bjärnum 0-0. Lyckades få tag i Norra Skåne idag, och blev något förvånad när jag läste matchreferatet där Bjärnums tränare sa att det var Bjärnum som hade de farligaste chanserna i matchen. Antagligen så har han haft solen i ögonen eller inte varit på samma match. Hur som helst så får vi nu blicka vidare i programmet. Den tabell som följer nedan är dock trevlig läsning sett ur Hanaskogs-ögon:


  Eket

4

4

0

0

14

-

0

14

12


  Hanaskog

4

3

1

0

12

-

4

8

10

  Glimåkra

4

3

0

1

6

-

5

1

9


  Strömsborg

4

2

2

0

12

-

7

5

8

  Sösdala

4

2

1

1

14

-

10

4

7

  Östra Ljungby

4

2

0

2

10

-

7

3

6

  Sibbhult

4

1

2

1

8

-

11

-3

5

  Munka Ljungby

4

1

1

2

9

-

12

-3

4


  Treby

4

1

0

3

3

-

5

-2

3

  Rössjöholm

4

1

0

3

3

-

9

-6

3


  Bjärnum

4

0

1

3

1

-

10

-9

1

  Vinslöv

4

0

0

4

3

-

15

-12

0


Som man kan utläsa så är "Di gule" uppe på andra plats för tillfället.. Ett intressant möte inträffade under lördagen då Eket tog sig an Glimåkra på hemmaplan.  Slutresultatet blev

3-0 till Eket som går fram som en ångvält i serien och vet fortfarande inte hur det känns att släppa in ett mål, fantastisk inledning för detta gäng! Förhoppningsvis kan deras första insläppta komma på fredag då det är Hanaskogs tur att möta Eket! Veckan efter smäller det igen, med toppmöte/derby mot Glimåkra på Trollavallen. Så de tre lagen som för tillfället legat i topp kommer alla mötas eller har mötts inom de senaste två veckorna. Stenhårda matcher, precis som alla andra i denna jämna serie! Liten snabb analys av serien efter fyra omgångar:


-Eket: Visar att det ska tillhöra toppen, har en tajt defensiv samt ett lag som verkar gilla att göra mål!

-Glimåkra: Första plumpen kom mot Eket, men har i övrigt vunnit och kommer vara i toppen hela vägen in på mållinjen.

-Strömsborg: Blandar och ger enligt referaten, men har dock inte förlorat någon match än vilket är en stor styrka, ett topplag även dem!

-Sösdala: Ett lag som definitivt kan lugga många lag på poäng, krigar och har endast en förlust än så länge (Hanaskog). Mitten e nog troligt!

-Östra Ljungby: Dålig koll på detta gäng men förlora endast med 1-0 mot Eket och nykomligen kommer säkerligen ha ett finger med i spelet i slutändan!

-Sibbhult: Kommer säkerligen spotta upp sig, ett fysiskt starkt lag som har en stomme som , om den får vara hel, kommer betyda mycket för att de skall lyckas!

-Munka Ljungby: Kommer, vad jag har förstått från olika källor, kriga kring kvalplatserna neråt.

-Rössjöholm: Hade som målsättning att tillhöra toppen, men har än så länge inte infriat de förväntningarna och halkar efter!

-Bjärnum: Kommer inte ligga där de ligger för tillfället när serien summeras, Trust me!

-Vinslöv: Har fortfarande inga poäng och har en bit kvar innan Division 5-kostymen passar!Kan ju poängtera att det fortfarande återstår 16 omgångar, så inga förhastade växlar kring denna analys tack! Det finns många poäng att spela om, och alla vet att när man väl åker på en förlust så kan det gå i troll och smälla utav bara farten, detsamma gäller även när man kommer in i en positiv trend, som vi i "di gule" lyckats med hittills, då är det kul att lira boll och man tar den där extra löpmetern som krävs för att dra det längsta strået! Tycker det är svårt att tippa några klara nedflyttningskandidater, serien är mycket jämn och det verkar som att alla lag kan slå alla, därför är det viktigt att hela tiden ge 110%. som jag har traggat om så många gånger innan här på bloggen!Hoppas nu att alla kommer på de två träningar denna vecka för att vara så väl förbereda som möjligt inför den tidiga seriefinalen på fredag då Eket kommer till Västra Hed!


Mer info följer...

FORZA HIS!


RSS 2.0