Latest News...Bloggen har hamnat i skymundan sista tiden, mycket beroende på jobb, skidsemester samt den ofantligt höga träningsdos som vi fått uppleva sista tiden. Men nu är de förbannade grustiderna över och igår kväll debuterade Hanaskogs seniorer på Västra Heds gröna B-plan! Härligt att se en så rejäl uppslutning killar på planen och jag hoppas verkligen att det fortsätter så här nu, sista rycket innan premiären mot Sösdala hemma. Ryktet säger även att det är ett par yngre killar som övervägt comeback och dt är extra glädjande då truppen inte skulle skada av lite extra bredd.


Sedan det senaste inlägget så har Hanawood avverkat två träningsmatcher som slutat enligt följande:


HIS-Tollarp 5-3

  

Målskyttar HIS: Joel Isendahl, Staffan Holgersson, André Bengtsson, Nils Svensson och Jonas Mårtensson.

  

Enligt uppgifter (var ej på plats själv) så spelade "Di gule" stundtals riktigt bra fotboll och lyckas även trycka in många bollar framåt. Extra roligt att målskyttet var så pass utspritt som det var! Extra tack till den vikarierande målvakten Emil "Lehmann" Berg som gjorde ett gott jobb där bak i buren!


HIS-Åhus HBK 1-3

  

Målskytt HIS: Rikard Oredsson

  

En på förhand mycket svår match då Hanaskog kom med ett brandskattat lag där vi hade tunga avbräck i femlingen Anton Berg, Andreas Johnsson, Jimmie Isaksson, Joel Isendahl och Emir Studenovic. Trots detta står vi upp bra mot ett mycket bra Åhus som utan tvekan var det bästa laget vi mött under försäsongen. Efter underläger 0-1 i halvlek har vi vår bästa stund då vi under de första 20 i andra ett litet spelövertag och skapar en del chanser. Dock kroknar vi lite på slutet och efter en hel del omkastningar och byten blev det lite rörigt och Åhus fick göra både 0-2 och 0-3 (straff) innan HIS reducerar genom Rille. En eloge ändå till alla spelare som visade att vi ändå har bredd när vi har ersättare som kan gå in och köra på mot ett så pass bra lag som Åhus.Vidare kommer vi fortsätta vidare med presentationerna av våra nyförvärv. Tillvägagångssättet har varit det att jag bett spelarna fylla i ett frågeformulär för att på så vis kunna hitta lite inspiration till att skriva en liten berättelse om varje ny kille, men efter att ha fått in de sista från bl.a. Isendahl och Ludwig Nilsson så känner jag att detta är alldeles för bra för att skriva om så att jag kommer helt enkelt lägga in de frågor och svar som jag har, helt utan redigering så klart för tror och hoppas att det kommer bli en intressant läsning på så vis!


Tredje presentationen av våra nyförvärv kommer under morgondagen. Då kan ni läsa om hemvändaren Ludwig Nilsson! Tills vidare.....

FORZA HIS


Spelarfest 090314


Så var då första spelarfesten för året till ända och förbi. Denna lördag kan bara beskrivas med ett enda ord: Succé!! En magnifik uppslutning både på morgonträningen samt eftermiddagens aktiviteter bäddade för en otroligt härlig stämning som bara existerar hos "di gule".Många hade inför lördagen blivit vilseledda om vad som skulle ske under denna eftermiddag. Curling, var ett hett tips men icke så nicke. Istället bar det av till Hanaskogs egna Arja Saijonmaa, nämligen Seppo Ihme, för att skapa den första demon av Hanaskogs nya kampsång "Här é grabbarna från Hanaskog", en magisk cover på GES sommarplåga 1994 då hela Sverige nynnande på "När vi gräver guld i USA". Låten i sig är ljuvligt vacker med en text som lockar fram tårar. Rösterna i HIS-lägret drog dock ej fram några glädjetårar. Inspelningen fick göra två korta avbrott sedan Seppos granne kommit in och undrat varför han höll på att strypa katter i källaren!? Nåväl, till sist fick vi ihop en liten sång som absolut kommer bli 2009:s sommaplåga! Dock inte i denna utformning, tanken är att vi skall försöka få någon med en aning ljuvare stämma att smälla in verserna för att sedan lämna över till A-lagets gosskör på refrängerna, så håll ut! Denna demo kommer i sitt första format ej att finnas till försäljning, möjligtvis som någon form av inbrottslarm men inget e helt bestämt!


Tidigare på dagen hade vi hunnit se ett Manchester United som blivit fullständigt förnedrat på hemmaplan av Liverpool, ett United som redan efter 45 minuter börjat lukta urin på tröjorna! Pris till Liverpools bäste spelare gick, inte helt oväntat, till Nemanja Vidic! En av kvällens stora behållningar blev ändå ungtuppen Rasmus Johansson tappra försök att leda sina lagkamrater rätt i sällskapsspelet Pictionary, som dock misslyckades radikalt! Och man får samtidigt ha lite förståelse, för att försöka prestera i en så pass prestigefylld tävling nere framför en white board-tavla på Västra Hed med en skrikande, beklagande och något salongsberusad Ante Persson en halvmeter ifrån trumhinnan är väl inte det mest optimala!?

Och mycket riktigt så blev det aldrig Perssons gäng som gick segrande ur lagtävling, man fick helt enkelt infinna sig att man inte räckte mot kvällen Dream Team, nämligen "Lag Ponna" bestående av Pontus Anderberg, Nils Svensson, Jonas Nilsson, Rikard Oredsson samt Staffan Holgersson som hade huvudet på skaft både under Pictionary samt de frågeformulär som tränartrojkan Mange och Pidde hade klurat ihop!


Kvällen avslutades på Class med både käk och lite dans, helt i Hanaskogs smak, och som grädde på moset vevade DJ:n igång nya HIS-låten, och visst var det vackert, för den döves öra! Vill ta tillfället i akt att tacka Magnus och Peter för en härlig fest med klockren planering, men framförallt våra eldsjälar Kutte och Micke som gjort ett hästjobb och ställt upp hela dagen! Ser fram emot en fantastisk säsong med er vid rodret! Hoppas samtidigt att alla nu kommer ihåg löftet om närvaron på träningar som vi alla var rörande överens om nere på Heden. Tillsammans é vi starka!Lite underbara ljusglimtar från lagfesten följer nedan:


Kvällens Geni

"Kommer vara bra ljud på fotbollsmatchen, jag har varit nere och kopplat in sådant här sound-around" - Det tekniska undret Peter Lindqvist stoltsera med att han fixat upp projektor med tillhörande hemmabiosystem!Kvällens pådrivare

"RITA FÖR HEL*ETE, ÄR DU BLYG ELLER!!!!? - Lagpappan Ante Persson vet precis hur man peppar lagkamraterna, tror inte Rasmus kalsonger har torkat än!Kvällens bild

Kopian                                          Orginalet


Åter igen är det Rasmus och Ante i huvudrollen. Tiden har precis runnit ut och en förtvivlad Ante inser att loppet är kört och utbrister:


Ante: "En streckgubbe med ett stort hue!? Vad f*n e detta!!?"

Rasmus: "Det är ju Gunde Svan"


Räkna med nytt smeknamn efter detta, Rasmus!Kvällens kroppsbyggare

Går till Staffan Holgersson som visade sin träningsflitighet redan under försäsongen och kammade hem flest poäng under de tävlingar som ägt rum under styrkepassen!!


Stalle muskelknutte!Kvällens Team

Utan tvekan Team Ponna som plockade hem lagtävlingen utan konkurrens och därmed blivit stolt ägare av en elegant trofé, stort tack till sponsorn, Norrlands Guld!Vinnande laget fr. vänster: Ponna, Rille, Nisse, Junne och Stalle.

Kvällens Prisutdelare

Som inte det räckte med kommentaren ovanför så levererade Peter Lindqvist ännu ett mindre genomtänkt uttalande:

"Vi skall ha prisutdelning nu, vi har pris till dem som kom sist och nästsist samt dem som kom tvåa och trea!" - Måste varit jättemotiverande att vinna den tävlingen!


Kvällens brandlarm

Utan tvekan Joel Isendahl, kommentar överflödig!


Kvällens hyllningssång

"You´re shit, and you know you are..." - Samtliga spelare stämde in i hyllningskören när A. Berg hämtade jumbopriset i styrke-tävlingen!
Här är bara ett litet axplock. Ni som var där får gärna lägga in fler minnesvärda ögonblick från kvällen, antingen i kommentarer här på bloggen eller i gästboken på hemsidan! Tills vidare....
"Till alla töser

Här é våra paugar

Bara se och njut

Finta pass och skjut

Det är de gulas tur i år

Dribbla med bollen

Det kan vi göra

Och göra mål förståss

Och ni hittar oss

På varje plan och varje krog

  

Här é grabbarna från Hanaskog!"

  

(Utdrag från Hanaskogs nya kampsång)

FORZA HIS!


Bloggen Presenterar: Staffan Holgersson!

För närmare bestämt 18 år sedan fick denne gosse se dagsljus för första gången. De stolta föräldrarna, Bosse och Annika Holgersson hade fått tillökning! Namnet var redan självklart! Av mina egna säkra (och eget påhittade) källor är pojken Holgersson döpt efter forne storspelaren och MFF-legendaren Staffan Tapper, som mest gjort sig känd som syndabocken som slog en av världshistoriens sämsta straffar mot Polen under VM i Västtyskland 1974, vilket renderade honom öknamnet "Tappan Straffer". Dock läggs ingen skugga på vår egen Staffan Holgersson som i år klippt navelsträngen från IFK Knislinge och tagit steget över gärdet för att se till att Hanaskog skall tillhöra toppen av femman 2009!Staffan TapperVad finns det då att säga om denna talang! Tja, vi kan ju nämna att Staffan är en kille som är ett idrottsfreak och som hatar att förlora och snåla människor. Kan också meddela att han för tillfället studerar vid Wendesgymnasiet inriktning bygg samt att han har en liten äcklig ovana att gilla Manchester United, vilket dock övervägs av att han gillar att partaja samt att sjunga i duschen, något som vi dock ej fått något smakprov på än."Stalle" in action! Imorgon smäller det igen!

Om man skall för en stund bli allvarlig på bloggen kan man även berätta att Staffan haft en mindre trevlig händelse under sitt liv då han upplevde en av de antagliga värsta naturkatastrofer i vår tid, nämligen den hemska flodvåg som drabbade Thailand under slutet av år 2004! Dock klarade sig Mr. Holgersson, med familj, sig utan några skador vilket vi naturligtvis gläds med!


Staffan har i år en förhoppning om att kommande säsong i HIS kommer bli en spännande och lyckad utmaning med ett lag som kan slåss om uppflyttning. Han hoppas utvecklas på ett positivt sätt samt vara med och slåss om platserna i startelvan, något som jag personligen är övertygad om att han kommer att lyckas med! Man kan beskriva Staffan som en ettrig, envis, lojal, trogen, klok, lyhörd, söt, sexig pojke som verkligen har alla förutsättningar att bli en bra fotbollsspelare!


Om Staffan skulle få välja en spelare som han tror kan betyda mycket för HIS i årets serie så säger han Joel Isendahl, då han har visat gryende form redan i träningsmatcherna. Skulle han välja en spelare att gå på dejt med i laget skulle det bli Timothy Gustafsson, mest för att han förhoppningsvis skulle få rabatterade priser i baren!


Vi hälsar Staffan Holgersson välkommen till klubben och ser fram emot hans första spelarfest imorgon lördag. Ett seriöst referat följer av denna troligtvis på söndag om man inte är allt för sleden!


FORZA HIS!


Hässleholms IF - Hanaskogs IS 0-0

HIS lyckades med bedriften att kryssa mot Hässleholms IF under lördagen. Ett stabilt kollektiv bäddade för en bra genomkörare mot ett starkt motstånd vilket visade att Hanaskog nog jäsiken blir något att räkna med i år!


Hässleholm lirade förra året i Division 3 men lyckades dock icke klara sig kvar och får nästa år infinna sig i att lira i fyran. Laget ser dock starkt ut, trots en del tunga spelarförluster och blir säkert att räkna med kommande säsong. Ibland "di gule" kunde vi glädja oss åt första nollan för året, mycket tack vare ett stabilt försvar uppbyggt på Staffan, Pontus, Timothy samt den nye vänsterbacken(!!!!!!!!) Ante P. En vit Ashley Cole e född. Lika många mål som släpptes in, lika många öste vi in framåt, men det skall dock poängteras att det fanns ett par heta chanser ändå, och till trots att vi kom med ett helt nytt spelsystem á la Barcelona/Kalmar FF så blev det bara bättre och bättre ju längre matchen fortgick. Vi stod upp som ett lag och betedde oss som ett lag. Keep on, grabs! Mina egna plus går till Timpa, Jimmie och Joel som alla krigar i exakt varenda sekund och visar upp en sjuhelsikes inställning!!Vidare väntade en spännande helg där jag, i efterhand icke riktigt genomtänkt, bjöd hem några i detta kollektiv till den egna lyan, och jag vad skall man säga??? Grannen undrade om det redan var dags och möblera med tanke på oväsendet, medans en annan undrade om jag hade en minus-knapp på volymen till stereon. Hur ska man sammanfatta det med andra ord än Succé?- Thanks, mates! Lägg därtill en magisk konsert med Metallica under söndagen

(läs: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article4597244.ab ) så var helgen fullbordad. Någon försökte komma med någon positiv tongång i typ att "ni fick alla fall dricka på en buss", och tja visst, men då kunde vi väl lika gärna pendlat på 545 mellan Stan och Sibbhult!!


Nåväl, dags att ta oss samman och ladda inför kommande bravader med en riktigt spännande lördag för det kycklinggula herrlaget, räkna med en överraskande lördag! Ni övriga kommer få njuta av det på Söndagen."Vi haur bier och jääääger te försäljning! Jäääägern kööstar fördi reksdaler för Uijron har blitt sau jädra daulig!!! - "Vi har öl och jäger till försäljning! Jägern kostar fyrtio kronor för Euron har blivit så himla dålig"

  

Göinge-legenden Börje "Taxi" Jönsson skyller de höjda barpriserna på bussen på den dalande valutakursen!
Veckans SMS-konversation (dagen efter den grymma Metallica-konserten)


Blogg till Ante: Käka? André och jag tänkte dra till Thai Kong...

Ante till Blogg: Finns inte en chans! Dålig Allan...

Blogg till Ante: Hahahahaha

Inom Kort:


Bloggen Presenterar: Staffan HolgerssonBloggen Presenterar: Jimmie Isaksson!


Så var det då dags för en ny liten följetong här på bloggen. Skall försöka så gott det går med hjälp av min skarpa hjärna samt det lilla frågeformulär, som alla nya spelare blivit tilldelade, försöka presentera de nya ansikten som kommer dyka upp i gula dressen kommande säsong. Först ut är en gammal goding: Jimmie Isaksson!

  

  

Jimmie Andreas Itchak Isaksson föddes en ruggig Augustidag för cirkus 28 år sedan, ungefär samtidigt som högertrafik-omläggningen var ett faktum. Redan vid denna tidpunkt kunde man ana vad det var för en typ som skulle uppstå. Hans förkärlek till fotbollsföreningen Arsenal har existerat sedan tidig ålder och håller fortfarande i sig. Jimmie är väl för övrigt den ende i Hanaskog som upplevt premiärmatchen på Emirates Stadium i London, om jag inte e helt ute och cyklar så var det väl mot Aston Villa och självaste Olof Mellberg scorade??? (Har jag rätt Itchak?)


Isaksson kommer närmast ifrån IFK Knislinge men är HIS-produkt från början och har även hunnit med en kort sejour på Nosabys bänk! Anledningen till att det blev HIS var dels för att det var krypavstånd hem från träningar och spelarfester på IP men även för att många av hans närmaste vänner lirar i laget samt att det är en klubb med fungerande organisation som siktar uppåt!


Till vardags kan vi skåda Jimmie ofta inne i centrum där han springer och spänner sig i sin Securitas-uniform och jagar snattare, annars kan man se han utanför villan i Hanaskog (som han bor i tillsammans med sin betydligt yngre flickvän Malin samt ADHD-Schäfern Izor) och pilla på sin motorcykel!Jimmie Isaksson älskar Arsenal och Malin och hatar att tappa bestick under understa gallret i diskmaskinen samt övriga engelska lag! Skall man berätta lite grejor som ni inte visste om Jimmie så kan man ju nämna att han i lumpen snodde en Jeep, som han själv påstår ej vad med flit, samt att han även lyckats att hångla upp en stenmur under en cykeltur, en historia som bara måste höras från berättaren själv!


Målsättningen för året är först och främst personligt att hålla sig hel hela säsongen (en riktigt högoddsare) samt för lagets del att vara med om slaget om platserna för uppflyttning. En spelare som han tror blir väldigt viktig för laget är Joel Isendahl, då han visat sin målfarlighet redan så här tidigt på säsongen! Om Jimmie skulle välja en spelare han skulle gå på dejt med i laget så skulle han välja Andreas Johnsson, mest för att se om han e så bra i sängen som han utger sig för att vara!

Vi välkomnar Jimmie till föreningen och hoppas att han skall trivas ypperligt i HIS!


HIS-Yngsjö IF 4-1

Hanaskog inkasserade sin första vinst för säsongen när man klart besegrade Yngsjö IF med 4-1 på det elegant gröna gräset på Kristianstad IP. För en gångs skull var laget i stort sett intakt och det märktes även på planen!


Det mest positiva med matchen från i lördags var att det presenterades 4 st olika målskyttar, vi hade pålitlige Joel Isendahl (säkert frilägesavslut), El capitano Johnsson (brutal halvvolley), straffskytten Rikard Oredsson (ett skott som målvakten kasta in) samt vindsnabbe Jens Karlsson (klockren stolpe-in). Tänk då att vi ändå saknade bl.a. vår egen skyttekung (i alla fall enligt honom själv) Andreas Persson!!!! "Shit o my god" vad vi kommer bli målfarliga i år :-)


Det var också väldigt kul att se att vi höll bollen efter backen och stundtals rullade upp Yngsjös försvar, vilket kunde tyda på att spelet börjar komma till rätta, men där e dock fortfarande en del att jobba på! T.ex. kondisen på vissa, nämner inga namn, ni vet säkert vilka ni e!

Vidare väntar en härliga träningsvecka på Beach Bjärlöv innan det vankas Konstgrästräning inne i K-stad samt träningsmatch mot ??????, inga papper framför mig men e det inte Hässleholms IF som väntar i helgen?Veckans kommentar!

"Vart vill du ha den, som farsan brukar säga!"- Vår käre ungtupp Jens Karlsson levererar en kommentar på målvaktsuppvärmningen som går rakt in i historie-böckerna!


Tills vidare....


Åker, säd, traktor och plog - Här e bönderna från Hanaskog!


RSS 2.0