Det är dags

 
 

Första riktiga vårtecknet är på väg att anlända. På lördag sparkar äntligen de lokala fotbollsserierna igång. För fotbollsfantaster väntar nu en drygt 6 månaders lång orgie av heta drabbningar, dåliga domare, knott och korv i bröd. Sällan har den varit så välkomnen.

 

 

Försäsongen har varit lång och gruset har skavt på tok för länge. Men allt det där slitet skall snart få bära frukt. På lördag väntar Perstorp/Bälinge IK när Hanaskogs IS gör comeback i Division 4. Det blir således 8:e gången som HIS finns representerat i ”Fyran” under 2000-talet, vilket faktiskt är bäst i kommunen. Nu tar vi krafttag för att det även ska bli en nionde…

 

 

Sedan den där smällkalla premiären i Februari på Trollavallen mot Näsums IF har Hanaskogs IS avverkat sju träningsmatcher. Ett par fina skalper har tagits som t.ex. Tollarps IF (seger 4-1). Likaså har vi fått en fotbollslektion i mötet med IFK Hässleholm (1-3). Totalt har tjugotre spelare fått visa framfötterna, och nu är det upp till Sir Emil att sätta ihop bästa tänkbara gäng inför lördagens tuffa drabbning.

 

 

Skadelistan har under de senaste veckorna minskat då bl.a. Jim Ringström nu går 100% igen efter sin skada i Alliansen. I fysisk träning är också Christian Andersson, Martin Bergvall och Jimmie Isaksson, dock än så länge utan boll. Men framåt har det gått och förhoppninsgvis är även dessa herrar med om några veckor och tampas om platserna.

 

 

Division 4 Norra bjuder på många ovissa matcher och förhandstipsen är väldigt varierande:

 

PP har bjudit på sitt tips av den intressanta serien

 

Glimåkra IF har siktet inställt på trean

 

Eslövs BK likaså

 

Och Yngsjö hoppas äntligen att få ställas på prov

 

 

 

 

Hanaskogs IS då? Tja, till skillnad från de senaste sejourerna i Division 4 så går vi i år in med klart bättre förutsättningar. Truppen som bidrog till förra årets avancemang är nästintill intakt, ett par nya killar har spetsat konkurrensen och de yngre förmågorna har blivit ett år äldre.  Kort och gott så finns där en stor optimism i laget och detta hoppas vi tillsammans med en sjuhelvetes inställning skall kunna innebära att Hanaskog skall lyckas bärga nytt kontrakt i Division 4.

 

 

Men någon dans på rosor kommer det inte att bli. Nej långt därifrån. Jag har redan ovan redovisat Glimåkras, Eslövs och Yngsjös planer och mål.  I västra delarna av Skåne hittar vi en gammal bekanting i Ekets GoIF, som är erkänt svårspelade. Vi hittar också Perstorp / Bälinge IK och Klippans FF, som båda är etablerade och bra Division 4-lag. Lite neråt hittar vi nykomlingen Marieholm, som definitivt inte kommer bjuda på något i sin jakt på segrar. Vi har lokala förmågor som Näsums IF, som blir farliga om deras spetsspelare är hela. Vi har ett VMA IK som verkligen vill revanschera sig efter förra årets degradering. Där finns ett Åhus HBK som vill visa alla tvivlarna om att deras ungdomliga satsning är galen. Och sist men inte minst finns där ett IFK Osby, som jag själv tror kommer vara med i den absoluta toppen när vi summerar årets serie.

 

 

Resan börjar på Lördag. Där och då finns det ingen återvändo.  Vi vet vad som krävs. Vi vet vad vi kan. Det är bara vi som sätter gränserna på vad vi kan nå. Tillsammans kan vi skapa. Tillsammans kan vi lyckas.

 

Tillsammans är vi starka!

 

 

Avspark 16.00, på planen nere vid Ugglebadet i Perstorp. Ses där!

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0