Nästa Köpenhamn, Danmark!

När nu säsongen 2013 nått sitt slut, så har Hanaskogs herrar bara en enda sak kvar på agendan. Gäller naturligtvis samkvämsresan till grannlandet och deras huvudstad Köpenhamn lördagen den 2/11.
 
 
Så här kommer lite hållpunkter, sprid till alla berörda:
 
 
- Bussen avgår från Träffpunkten i Hanaskog kl. 10.00 och nästa stopp Sommarlust kl. 10.20
  (kommer va lite aktiviteter på bussen, så ät en ordentlig frukost innan)
  OBS. Självkostnadspris 300 kronor, betalas vid påstigning!
 
- Incheckning på hotellet runt kl. 12.00
 
- Transport till Parken ca kl. 14.00
 
- Transport tillbaka ca kl. 17.00
 
- Gemensam middag med PL-fotboll på O´Learys kl. 18.00
 
- Kl. 21.00 och framåt, tjo och tjim
 
- Till sist hemresan går av stapeln ca kl. 12.00 på söndagen
 
 
Sen har vi fått klart när och var vi ska påbörja inomhussäsongen. Detta sker den 10:e november i Önnestads Sporthall kl. 18.30 - 20.00. Men det tar vi efter resan...
 
 
Har ni några frågor, ta kontakt med Ante eller Micke, annars ses vi nästa lördag.
 
 
PS. Fixardag på lördag kl. 9.00 på Heden, kom gärna och hjälp till.
 
 
 
 
 
 
Tills dess..................
 
 
 
 
 
 
 
FORZA HIS!!!!!!!

Det kom en man från Sösdala

 
 

Det är hösten 2010. Hanaskogs IS drömde om att på allvar etablera sig i Division 4 efter seriesegern i den norra femman året innan. Det stannade vid just en dröm. Med blott 13 inspelade poäng, en horribel målskillnad och med en del oro i truppen åkte man med buller och bång ur den redan på förhand tuffa Division 4 Östra. Tränaren hade sagt upp sig redan under sommaren. Ovissheten och uppgivenheten gjorde att de få veckor man brukar få mellan säsongerna där vid höstkanten aldrig kommit lägligare.

 

 

 

Emil, vi har tejpat fel knä!” – Per-Ola Ljung mitt under brinnande match i IFK Hässleholm under sent 80-tal.

 

 

 

Det var dags att dra igång igen. Traditionsenligt återstartade HIS på den tiden i Knislinge Sporthall (numera jämnad med marken) med inomhusfotboll. Det var den 20 oktober. Fotbollssektionen var på plats. Likaså en äldre herre som dykt upp i ilfart med en mattröd SAAB 9000 från tidigt 90-tal. Mannen presenterade sig som Bengt Emil Andersson.

 

 

 

”De har värvat många bra spelare, och jag har inte sett dem och vet inte hur dem spelar, men det ska vi skita  i. Vi går ut och kör vårt spel” – Bengt Emil inför hemmamötet med seriefavoriten Fjälkinge IF 2011. Slutresultat 4-0 till HIS.

 

 

 

Den nyanlände Andersson var tydlig i sitt budskap när sektionen ställde frågan om potentiella nyförvärv. Han ville inte ha några. 10 stycken ungdomar från de egna leden (som några redan då hunnit känna på spel i fyran) flyttades på allvar upp i A-laget. ”De skall lägga grunden för framtiden”, menade Emil. Men Hanaskog skulle ändå dra på sig en handfull lirare i hopp om att bredda truppen. Högst slog de två fina tillskotten från Sibbhult, Sebastian Persson och André Johannesson. den förstnämnde utsåg Emil till kapten. Fråga oss inte varför..

 

 

 

”Hörnorna tar tre gånger AB: André Bengtsson, Anton Berg och AB(be)" – Bengt Emil tänkte till inför en matchgenomgång under 2013.

 

 

 

Säsongen slutade med klart godkänt. Hanaskog bärgade en tredjeplats i serien, och var i kvalspelet blott en ribbträff från Division 4. Även om det i just det skedet var tungt så släppte det rätt så omgående. Med Emil vid rodret hade en harmoni infunnit sig. De yngre förmågorna i laget hade tagit ett rejält kliv och vågade ta för sig på träningarna. Ungdomarnas framfart och det äldre gardets inställning skapade en bra mix i Hanaskogs IS. Vi trodde på oss själva. Vi trodde på det vi gjorde. Det skulle bära frukt år 2012.

 

 

 

”Ewesson, FRAMÅT!!!!” – Sir Emil i bortamatchen mot Eslöv 2013.

 

 

 

Hanaskog var på nytt med i toppen. Denna gång var målet tydligt. Detta var året vi verkligen ville ta steget. En fin andraplats bärgades i serien. Första hindret i kvalet, Öja FF, blev fullständigt demolerade på Västra Hed (5-0) och därmed tog Hanaskog ett kliv närmre målet. Sista hindret på Hanaskogs resa var Helsingborg Östra IF. 180 minuters fotboll och ett långskott senare var återkomsten i Division 4 ett faktum. Bengt Emil Andersson hade fört Hanaskogs IS tillbaka till där dom hörde hemma.

 

 

 

”Hade vi inte gått upp i år hade jag varit besviken om vi tappat en enda poäng i femman nästa år” - Bengt Emil Andersson efter kvalsegern mot Helsingborg Östra 2012.

 

 

 

Hanaskogs IS var tillbaka i fyran. Ett aktivt arbete för att stärka truppen påbörjades men avstannade något. Återigen var Bengt Emil Andersson tydlig: ”Vi kör på det vi har”. Ett par hemvändare kom till Västra Hed, men sen räckte det enligt Emil. De som varit med från början skall också slutföra uppdraget. Efter en trevande inledning växte laget. En fantastisk hemmasvit lade grunden för nytt kontrakt. Och i slutspurten putsade man även till den lite dystrare bortastatistiken. När vi väl summerar serien så kan Hanaskogs IS, och Sir Emil, stoltsera med klubbens bästa poängskörd (och placering) sedan 2003. Inget att klaga på direkt.

 

 

 

”Ni som inte är uttagna i truppen, kan ni va parkeringsvakter på lördag?” – Bengt Emil Andersson, sista träningen innan derbyt mot Glimåkra på Västra Hed 2013.

 

 

 

 Att försöka summera de tre åren med Emil vid rodret på ett någorlunda sammanhängande sätt för er läskunniga är inte det lättaste. Bakom dessa år av tydliga direktiv och ibland hårda ord finns där också många fantastiska anekdoter som både återberättats och skapats, och tillsammans med Keijo Voutilainen (som även han valt att tacka för sig) har man gjort ett minst sagt gediget arbete. Även  KB-bloggaren Patrik Persson uppmärksammade Bengt Emil i ett inlägg efter förra årets avancemang. Inget längre inlägg, men ändå tillräckligt för att beskriva Anderssons framgångsrika tränarkarriär.

 

 

 

”Med sunt bondförnuft har han förmågan att få alla med sig, vi pratar om en omtyckt tränare som inte skaffat sig några stora ovänner under årens lopp. Tydlig – men alltid med glimten i ögat.” – Patrik Persson, Kristianstadsbladet

 

 

 

Bengt Emils tid i Hanaskogs IS har har ej gått någon i klubben obemärkt förbi, men det är inte HIS ensamma om att känna. Frågar du folk i Glimåkra, Åhus HBK eller Hässleholms IF, bara för att nämna några, så har nog även dem härliga minnen från tiden när Emil styrt skutan. Men att Hanaskogs IS berört Bengt Emil Andersson lite mer, det har han tydligt påvisat. Gång på gång. Det är något vi ska ta åt oss av, se till att bibehålla och framförallt fortsätta bygga på i framtiden.

 

 

 

”Anton, har du tänkt ta i nästa match?” – Sir Emil har kvartsamtal med Berg efter att ha flyttat ut anfallaren på yttermittfältet mot Vannerberga borta 2012.

 

 

 

 Emil, det är svårt att via denna kanal tacka dig för den tid som varit. Inte blir det lättare över att du inte ens äger en dator. Men å Hanaskogs IS vägnar tackar vi för 3 fantastiskt roliga och givna år och vi lyckönskar dig när nu cirkeln sluts hemma i Sösdala IF. Med din rutin, din enorma kunskap och din förmåga att bygga från grunden kommer du vara ett välkomnande tillskott när du nu återvänder till moderklubben. Och slutligen: Newcastle United är alldeles för bra för att åka ur Premier League. Det kan jag ge dig.

 

 

 
 

”Jag har varit i många härliga klubbar, men har aldrig trivts så bra och varit med om den gemenskapen som finns i Hanaskog” – Sir Bengt Emil Andersson.

 

 

 

Bengt Emils sista uppdrag för Hanaskogs Idrottssällskap blir avslutningsresan den 2:e november när herrtruppen beger sig till Köpenhamn för fotboll, samkväm, god mat och dryck. Mer om det lite längre fram.

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Serien till ända

 
 

 

Bengt Emil Andersson avrundade sin tre år långa tränarsejour I Hanaskogs IS med seger.  Stor segerorganisatör var Fredrik Ottosson som med sitt hattrick sköt tre poäng till Hanaskogs IS och skickade samtidigt gästande VMA IK till kvalspel för fortsatt existens i Division 4.

 

 

Den blivande Hanaskogstränaren  Stefan ”Lillen” Olsson bad, via lokaltidningen, i onsdags om en hjälpande hand för att rädda Yngsjö IF kvar i fyran. Självklart ställde ”Di gule” upp. Även om det inte var det vackraste vi skådat på Västra Hed detta år så hamnade segern hos hemmalaget efter 3-2 (0-0) denna gemytliga höstlördag.

 

 

Första halvlek var, precis som mot Näsum senast, ytterst medioker. Inget av lagen kom riktigt igång och förutom ett par ströchanser var det inte mycket som skapades de första fyrtiofem. I andra rivstartade dock Hanaskog, och främst den 19-årige Fredrik Ottosson som inom loppet av 5 minuter hittade nätet två gånger om.

 

 

Ridå trodde en del, men nej. VMA skulle göra ett försök att ta sig tillbaka, och med 20 minuter kvar var man ikapp efter två välriktade träffade till vänster om Hanaskogs siste utpost Joel Ringström. Vid seger hade VMA IK säkrat fortsatt spel i fyran. Detta i och med  att Yngsjös förlora sin sista match mot Glimåkra. Men närmre kom inte de grönvita denna dag. Istället kunde Fredrik Ottosson i den 76:e matchminuten fullborda sitt hattrick med att göra 3-2 för HIS vilket också blev slutresultatet.

 

 

I och med segern slutar Hanaskogs IS på 6:e plats i tabellen (denna placering var visserligen orubblig inför sista omgången) med finfina 31 inspelade poäng och hela nio poängs marginal ner till kvalstrecket.  Gott mått och en fin comeback i fyran för ”Di gule”.

 

 

IFK Osby 22  16  4  2  55-14  41  52
Ekets GoIF 22  15  5  2  36-13  23  50
Glimåkra IF 22  16  1  5  56-22  34  49
Klippans FF 22  10  6  6  46-35  11  36
Eslövs BK 22  10  4  8  45-29  16  34
Hanaskogs IS 22  10  1  11  27-31 - 4  31
Perstorp Bälinge IK 22  7  6  9  41-45  -4  27
Yngsjö IF 22  6  6  10  24-29  -5  24
VMA IK 22  6  4  12  35-45  -10  22
Näsums IF 22  6  3  13  37-53  -16  21
Marieholms IS 22  5  4  13  27-50  -23  19
Åhus Horna BK 22  1  4  17  9-72  -63  7

 

 

Summa summarum säger vi som såhär

 

- Stort grattis till IFK Osby som välförtjänt vinner serien (som nykomling!) och kliver upp i trean. Bästa laget i serien helt enkelt.

 

- Vi lyfter på hatten för Ekets GoIF som efter att placerat sig som bästa tvåa i Division-4 serierna och därmed också dem tilldelas direktplats till trean. Man har inte spelat vackrast i serien men man har tagit poängen. Det är det som det hela går ut på och det kan ingen ta ifrån dem. Gratulerar!

 

 

 

- Vi önskar Glimåkra IF varmt lycka till nu när kommungrannen kommer bege sig in i kvalspel till Division 3. Enligt källor rör det sig om ett gruppspel innefattande Markaryd, Stafsinge samt Tölö. Kör hårt!

 

 

- Lyckönskningar skickar vi såklart även till Näsums IF och VMA IK som både går den 19/10 går in i ett kvalspel i form av dubbelmöte mot lag från femman. Vi håller alla tummar vi kan för att bägge lagen skall klara sig kvar och fortsätta hålla fyran så lokal som möjligt. Våga!

 

 

- Vi tackar Marieholm och Åhus HBK för denna gång, och hoppas att båda slickar såren och därefter laddar för att ta sig tillbaka i Division 4.

 

 

 

Fotbollssektionen hälsar även att träning kommer att hållas på Onsdag kl. 18.45 denna vecka. Vinnarspel utlovas. HÖR AV ER TILL ANTE P OM NI INTE KAN!

Och glöm för allt i världen inte dragningsfesten på Lönneborg på lördag. Kommer bli show!

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


"Lillen" klar för Hanaskogs IS

 

Kontraktet är säkrat. Nu har Hanaskogs IS även gjort klart med tränare inför kommande säsong. Det är med glädje som vi meddelar att Stefan ”Lillen” Olsson, 48,tar över efter Sir Bengt Emil Andersson som sedan tidigare aviserat att han, efter tre framgångsrika år, lämnar föreningen.

 

 

Stefan Olsson är ett välbekant ansikte för de flesta inom Hanaskogs IS. I slutet av 90-talet var ”Lillen” fruktad målskytt för ”Di gule” och gjorde då tre säsonger i föreningen. Förutom Hanaskogs IS har även Olsson bland annat haft en framgångsrik spelarkarriär i Yngsjö IF, IFÖ Bromölla IF och inte minst i allsvenska Mjällby AIF. 

 

 

 

”Lillen” kommer närmast från ett 5 år långt tränaruppdrag i moderklubben Yngsjö IF där han varit en kraftig bidragande orsak till att klubben inom loppet av två säsonger vann både Division VI och Divsion V, varav femman obesegrad. Utöver detta har Olsson även hunnit med en tränarsejour i Brösarps IF. I skrivande stund har dock Stefan ”Lillen” Olsson fullt fokus på att slutföra sina åtagande i moderföreningen med att se till att det kommer spelas Division 4-fotboll på Yngsjö IP även under 2014.

 

 

Vi kommer återkomma mer i ämnet längre fram, men vi är väldigt glada att, i kamp med andra framgångsrika föreningar, lyckats få Stefan att återvända till Västra Hed. Vi önskar honom varmt lycka till i slutforceringen av serien med sitt Yngsjö IF.

 

 

 

Det är också sedan tidigare klart att Bengt Emil Andersson sluter cirkeln när han kommer hem till sin moderklubb Sösdala IF. Föreningen har genomgått en rejäl generationsväxling och med tanke på deras unga material så kunde dem inte få en bättre lösning än Sir Emil. Men tro inte att det är sista gången ni läser hans namn här på bloggen. Om någon vecka så fattar ni…

 

 

 

 

 

 

Tills vidare...

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


RSS 2.0