Med sikte på Höör!

Hanaskog hakar på i toppen! Efter en härlig, men kanske inte fullt välförtjänt seger i lördags mot Härslöv (2-1) är det åter dags att styra skutan ut mot den vida världen, till samhället som Gud glömde: Höör! Men dock så var gud något mer vänlig när han bildade Höörs IS, som Hanaskog skall ta sig an imorgon Fredag.

Höör har hittills i serien ångat på rejält i serien och har tillsammans med Påarp och Perstorp gjort ett litet ryck i serien. Men bara för det ska de inte tro att de glida ner till hemmaarenan och kamma hem tre enkla, för det ska järngänget från Göinge sätt stopp för.


3. Höör

7

5

0

2

21

-

11

10

15

6. Hanaskog

7

3

1

3

11

-

12

-1

10

  

       

  

  


Vi har valt att ta en liten extra kik på Höörs IS lag som innehåller en hel del intressanta profiler:

  
Mike Owuso -
Vad ska man säga? allsvensk rutin, spel i holländska Njimegen, vikt ca 224 Kg och 2.30 m lång. En spelare som vi antagligen skall slå mycket långa bollar på, är rätt säker på att Ante P och Styrbjörn kan plocka ner Mickey på jorden 
Mats Lillienberg - Allsvensk skyttekung, spel i Halmstad, Malmö FF, Trelleborg m.m. som besitter en enorm rutin och spelförståelse. Har valt att runda av karriären i Höörs IS,  nypensionerad men troligen  har han en liten peng under bordet från Höörs sportteam som gör att han kan leva gott och göra allt det där som man bara drömmer om som pensionär: Sitta på torget och snacka om svunna tider och äta bröstkarameller eller kanske ta en svängom på en PRO-dans, eller varför inte spela bilbingo? Alla som vill vara i Mats Lillienbergs kläder räcker upp en hand!Prince Abdallah Bogindana
- En spelare som var okänd i göingeskogarna men har visat sig vara en målskytt av bra kaliber som vi nog får se upp med imorgon. Försökte söka på google i hopp om att få fram en bild på honom men fick bara fram den gamla legendariska sångaren Prince, men är han lika söt som honom så vill jag gärna ha hans nummer!Och sist men inte minst så har vi supervärvningen som aldrig dök upp, Christopher Justice.  En spelare som deltog i VM 2002 för Nigeria, har spel i både IFK Göteborg och Trelleborg bland annat på meritlistan (om det nu säger något). Har senast tillhört en rysk klubb, blev klar för Höör men något gick snett och nu är det ingen som sett till karln. Vittnen har dock sett honom på en trålare mellan Finska kusten och Murmansk där han tydligen jobbat med att rensa torsk, men har dock inte fått uppgifterna bekräftade.


Som ni märker så är det ett lag med bra spets som "The yellow ones" kommer utmana imorgon.  Men med rätt inställning, motivation, attityd och vinnarskalle så kan HIS få en rolig afton i Höör. 19.00 är det avspark för er som är sugna på att lägga en fredagskväll i metropolen Höör!


2-1-vinst mot Härslöv, det va en j**la pers
Helgen fullbordas med antesången, vers efter vers
Ja junne det har du gjort fantastiskt bra
Frågan är bara om du i huet är som man ska va
Anton är avstängd o ska glo på kiss
Skiter i laget, vilken j**la diss
Dock har vi ju styrbjörn, vår frälsare o anfallare
Men han får nock framför mål bli lite kallare
Kom igen nu boys så tar vi nya tag
Så kan vi därefter rikta in oss på nästa fylleslag..
/Rikard Oredsson (Nöjd nu med namnet?)Dagens Språklektion


Stoijnajäre - Gärdsgård

  

De va ett grannt stoijnajäre - Det var en väldigt fin gärdsgård
"Jag kommer vara här eller där"

Alber Barsoum försöker förklara var bussen skall plocka upp honom till bortamatchen i Höör. Logiken har åter segrat!Sist men inte minst.....

  

-Grymt besviken att MFF-Greger aldrig kom till Västra Hed i lördags. Mitt autografblock gapar fortfarande tomt.


-I lördags genomfördes första live-spelningen och lanseringen av nya HIS-låten "Tribute to Ante P", för filmklipp från livekonserten gå in på följande länk: http://www.youtube.com/watch?v=iU1bfc4wufQ  Singeln kommer inom kort.


-En skräll borta i Höör imorgon hade suttit som en krocketklubba över skenbenet!Forza HIS!


Veckan som gått...

Så äntligen var det lite tid över till att uppdatera vår eftertraktade blogg, har varit många påhopp på att det inte skrivits något på en vecka men som sagt så har det minst sagt varit fullt upp. Efter en pinne förra veckan borta mot Grevie blickar vi framåt i kalendern. Veckan som gått har kantats av lite bekymmer inom spelartruppen pga skador, avstägningar och dylikt. Men räkna ändå med ett taggat gäng gulingar (inte kineser då, för det har vi inga i laget) som gör entré på Västra Hed i morgon eftermiddag då Härslöv kommer på besök. En match som kan visa sig bli mycket viktig!

En stor anledning till detta är att Fjälkinge IF (med bölfisen Jönsson som målskytt idag) förlora med uddamålet mot topplaget Perstorp. Detta innebär att HIS, med lite hjälp av andra resultat, kan ta ett litet steg bort från den nedre regionen och förhoppningsvis hålla sig därifrån framöver. Men som jag tidigare nämnt så är det lite småskavanker i laget. Mittbacks-strategen Mats "Sune" Henrysson har varit dålig i veckan och vilar därför till 99,98% imorgon. Detsamma gäller även Jim som inte tränat denna veckan på grund av andra omständigheter. Vidare har vi även Mr. Skinnväst (Otto Ewesson) avstängd efter tre gula! På pluskontot har vi Alber Barsoum som börjat träna för fullt samt Johnsson som saknades i förra matchen.

Vilka är då Härlsöv? Tja, de verkar vara ett hyfsat gäng enligt uppgifter från våra scouter, har presterat bra hittills (2 vunna, 2 oavgjorda, 2 förluster) och parkerar 2 poäng före oss i tabellen. De har även en levande legend i laget, MFF-strikern med det kala huvet, Greger Andrijevski. Passa på nu att ta autograf av en gammal allsvensk klassspelare, som även lirat i U21-landslaget (troligen någon gång på tidigt 1960-tal).


Greger Andrijevski, MFF-legendar som mot förmodan beträder Västra Hed imorgon!


Som traditionsenlig upptakt på matchen har vi även tagit fram en ny dikt skriven av Rickard Oredsson. Håll till godo:

Imorrn e det dags igen att ta nya poäng
Mot Härslövs IF, ännu ett ängagäng
Otto e avstängd hoppas det inte vårt spel stör
Har även hört att han blivit vår nya matchkrönikör
För den andra va ju lite sisådär
Och nu han återigen skadad är
Du Tobbe! nu måste du på planen sluta gnälla
Vill heller inte höra fler dumma uttalanden om din fjälla
Jobba för varandra ända in i kaklet o vi pinnarna har
Kanske segerfest hos Brigel med dansmatta o singstar

Rickard Oredsson (Till vänster i bild med Bitch-tits) har återigen plockat fram sin feminima sida och skrivet ner sina känslor i form av en dikt!


Dagens Språklektion

Albue -
Armbåge

Sed inte mä albauana pau bored, onge. Da sar räled ud - Sitt inte med armbågarna på bordet, unge. Det ser fult ut


" Jocke, kan inte jag få spela nästa match också? Mina föräldrar kommer nämligen och hälsar på"
Vår egen Kristian Ridefelt lägger fram sina önskemål angående laguttagningen.


Sist men inte minst....

- Webmastern för hanaskogsis.com utsåg Krille till HIS bäste spelare senast. Webbis måtte haft solen i ögonen! 

- 3 pinnar, Talisman på stereon och en liten förfest med en minneslucka som avslutning, smaka på den lördagen!FORZA HIS!

Grevie GIK - Hanaskogs IS

Dags för ny kamp imorgon. Grevie borta som är ny viktig match, kanske dags att bryta vårt tradiga bortafacit? Några krämpor finns i laget men hoppas att alla tar tag i sig själv och biter ihop och ser till att kriga för bästa möjliga resultat för laget! Väl mött!


Seger mot fjälkinge o två mål på nick
Ante fick gult o skadade sin dick
Johnson va bra o slet som en varg
Se o lär o bli lide arg
Match igen på söndag för de gula
Då ska vi ha kul o lira lide kula
Motståndet i helgen blir Grevie G I K
Jobba tillsammans så blir dom lätta att slå
/ Rille

Imorgon håller vi inte igen, tveka aldrig, bara in i duellerna!

Dagens Språklektion

Mögi - Smutsig
Otto va sau mögi om nävana sau han konne inte hälsa pau prästen, töckte han - Johan var så smutsig om händerna att han inte kunde hälsa på prästen, tyckte han"Du ska se min fjälla, hon e skitful!"
Anonym spelare i HIS kunde råkat riktigt illa ut om hans namn blivit publicerat efter detta citatet!


Sist men inte minst....

- Grevie, here we come!


FORZA HIS!

Rekord...

Tänkte meddela alla HIS:are plus lite annat löst folk, att det slogs rekord på bloggen igår.
Nämligen 71 st unika besökare, surfade förbi och läste lite om den enkla segern i derbyt i onsdags!

Sist men inte minst...

-Snuten! Neeeej, f*n nu tar de körkortet, nu är det kört!
(Mats H alias Sune skriker ut sin oro på väg till gårdagens träning när han ligger i 97km/h på en 90-väg.)Han ser nämligen i backspegeln att en polisbil kört ifatt honom med blåljusena påslagna. Tilläggas ska att polisen kommer uppskattningsvis i en fart på 110km/h, frågan är då? Skulle polisen tvärstanna för att ta en i stort sett "laglydig fortkörare" med blåljusena på eller handlade utryckningen om något helt annat? Svaret kan ni själva lista ut... ;-)

Forza!

Hanaskogs IS bäst i stan!!

Fjälkinge kom, Fjälkinge såg, och de fick rejält med spö! Trots nerver på slutet så klarade HIS av uppgiften och stod som vinnare i årets enda derby på Västra Hed. Något annat en seger hade verkligen varit i underkant för HIS.

Men frågar man i Fjälkingelägret idag så är det nog andra synpunkter. Till exempel: Timpa har skallat in 1-0 för HIS och har bud på fler mål i första halvleken, FIF vaskar  fram ett skott från 35 meter och en handfull inlägg. Plötsligt ser man Fjälkinges-anfallare R. Jönsson komma med gråten i halsen och lägger fram kommentaren: Så jävla orättvist! Starka ord för en man som fick känna på bollen 2-3 gånger i första halvleken. Hans ödmjukhet la grunden till tankeställningen om han verkligen var på samma match? Men den käre Jönsson fick under denna matchen lika mycket uträttat som under sin långa och ärofyllda karriär i VMA - Ingenting!Vad ska man säga, en klassisk b*ghög! Tobbe ligger och blundar, Olle putar med läpparna, Kapten Otto vill vara med på ett hörn och vad Johnsson tänker göra med Olle där bak vågar jag inte tänka på!


Fjälkinge flyttade succesivt upp mer folk i anfallet för att sätta press på HIS nervösa backlinje på slutet. Sir Welander tackade och skickade in tre antiloper (som tillsammans väger ca 120 kg) i form av Jens, Emir och Albin. Den sistnämnde fick även en Fjälkinge-back utvisad då han ville byta tröja redan under matchen. Dessa fick även äran att löpa åttor kring den ärade Fotbollsbloggaren på Bladet-sporten Patrik Persson, bara det är ju något att ta med i sitt CV!

FIF pressade på mot slutet, men samtidigt öppna det sig för luckor bakåt, och där borde HIS visat kyla och gjort åtminstone 3-1. Bara för att nämna en chans så hade ju Albin öppen bur från 1,5 meter men lyckades med prestationen att lägga bollen längs med målet och ut mot hörnflaggan. Men det får vi allt bjuda på en sån kväll:)


Måste samtidigt framhålla webmastern på http://www.fjalkingeif.se som i sin analys på deras hemsida inte stämde överens med vissa Fjälkinge-spelare om att HIS seger var orättvis!

Vidare i schemat är det nu träning ikväll 18.30 samt lördag klockan 10.30 så skippa gärna 02.30-groggen så ni är något snygga på lördagsmorgonen! Söndag är det dags för nytt äventyr mot Grevie på bortaplan!

Dagens Språklektion

Sulten -
Hungrig

Ja va sulten men ni ga me inged o aida - Jag var hungrig men ni gav mig inget att äta!


"Det finns en Plan B, men vi vet inte hur den ser ut ännu"
Tord Grip, fotbollstränare, Ja det känns ju verkligen tryggt!

Sist men inte minst....

- Fyrans bästa Kristianstad-lag - Hanaskogs IS:)Forza!!!


Tändvätska...

Denna bilden tycker jag är ganska talande inför kvällens derby mot Fjälkinge...

None Liknelse mellan 24:an och Sune...???

Kom ner till Västra Hed kl.19.00 ikväll, så ni svaret.

Avslutningsvis:
Morgonen gryr, jag kliver ur min binge
Första tanken; idag spöar vi Fjälkinge
Tar en macka o brer på lide smör
Idag ska vi kriga tills vi i benen dör
Häller upp mjölk i ett jättestort glas
Får hoppas att det bli ett j**la målkalas
In på toa o borsta mina tänder
Västra Hed ikväll, det är där det händer
Välkomna dit, detta vill man verkligen se
Vem vet, kanske det avgörs av en viss Mr.P.
/Rille

Forza HIS!!!

Så vill jag att morgondagen ska bli...

Min Lördag den 10/5 2008:
09.30:
Klockan ringer! Känner att min bättre hälft börjar lätt massera mina axlar, vad är hon ute efter tro?? Hon kryper allt närmare. Lugnt och sansat vänder jag mig om och säger: Sorry älskling, det e match idag!

09.33: Efter att mottagit diverse slag och sparkar kryper jag sakta ner för trappan, och ser hjärtegullet köra till jobbet i  min bil, jag vinkar glatt mot henne men får bara ett finger tillbaka. Sätter mig i köket och slår upp Norran, läser det senaste som hänt på sportfronten samtidigt som jag attackerar en tallrik med havregrynsgröt.

10.05: Sätter mig framför datan, får lite tid över för mig själv att grubbla och filosofera över allt i från tandkräm med banansmak till kriserna i Sydostasien. Kommer ta lite tid!

11.34: Vaknar upp ur mina drömmar! Vem i helsike stängde av larmet på mobilen??? Slänger ihop träningsväskan, kastar mig ut i bilen, kör ut från parkeringen, hälsar på grannen, glider ut på Västerled och sätter kurs mot Västra Hed.

11.40: Kommer på att jag glömt fotbollsskorna, sablar! Drar kryckan och gör en 180 graders sväng, tillbaka på Västerled, in på gatan hälsar på grannen igen, in på parkeringen och snabbt in och hämtar skorna, skuttar lika fort ut igen och in i bilen, vinkar på grannen som glatt vinkar tillbaka, ut på Västerled och mot Västra Hed igen!

11.46: Handskarna!!! De förbannade handskarna ligger kvar i hallen!! Backar tillbaka in på Västerled och styr återigen hemåt, in på gatan, hälsar på grannen som tittar konstigt. Rusar in och sliter tag i handskarna, kastar mig ut i bilen och mot Västerled samt Västra Hed.. Hälsar självklart på grannen som nu bara skakar på huvudet.

11.56: Gör ett hastigt Pit-Stop hos Sven i Hanaskog och införskaffar en Powerade som jag köper av fjällan som kommit till jobbet. Jag ger henne glatt en 50-lapp, hon kastar växeln efter mig. Jag är glad som har henne!

12.01: En minut försenad anländer jag till HIS Stadium. Gör inget, bussen har inte kommit.

12.07: Bussen anländer äntligen. Kommer in, och möts av glåpord från alla hörn och kanter, men jag slår det bara ifrån mig, idiotförklarar alla och sätter mig ner! Kurs mot Bårslöv!

13.38: Anländer till Bårslövs idrottsplats. Vi byter om, efter genomgång med Sir Welander och Fröken Lindqvist börjar vi värma upp med "gris"

14.35: Börjar värma Macke så att han är redo för bataljen! Slår ett par kryssare, dricker och går in i omklädningsrummet!

15.00: Sätter mig tätt intill Ante P på bänken och avnjuter matchen!

16.48: Efter tumult i slutskedet omfamnar jag samme Ante som precis sparkat in avgörande 2-1 till HIS fördel. Sång utbryter i omklädningsrummet.

17.30: Efter att ha duschat sätter jag mig i spelarbussen och avnjuter ett par kalla på vägen hem, det blir en kväll på stan!

18.56: Anländer till K-stad. Tar mig ut på sommarlust där festen fortsätter tills långt ut på natten.

03.26: Hämtas av en överlycklig flickvän inne på Stora Torg där hon ser mig omfamna Ikaros-statyn. Somnar utan större bekymmer på färden hem med ett par mördande ögon vid min sida!

(Nu kan jag inte garantera att min spåkula är helt korrekt men lovar att det från klockan 17.30 och framåt kommer slå in)

Nu slopar vi Boye, istället plockar vi inför morgondagens möte med Bårslöv fram HIS eget svar på Agust Strindberg: Rickard Oredsson!

Solen skiner o kroppen känns bra
på lördag e det vi som tre pinnar ska ha
förbered er ordentligt o drick mycket vann
så visar vi vad de gule kan
vi vet att med denna grymma trupp
ska i tabellen kunna klättra upp
tagga till nu o upp på tår
så får vi på lördag sjunga segern e vår
vill inte se nån som e trött o sleden
så akta er bårslöv, we´re a gang from sweden /
Rickard Oredsson


Dagens Språklektion

Aunaförtröden -
andfådd

Gobben va aunaförtröden för han hade ränt ätte käringen - Gubben var andfådd för han hade sprungit efter kärringen


"Didn´t you see the market? Jävla domarjävel!"
Anders Järryd, tennislegend, i samspråk med en engelsk domare under en tennismatch!

Sist men inte minst....

- När tröttheten närmar sig och allt verkar hopplöst, kika ner på emblemet på tröjan och tänk på vilka du representerar!
None- FORZA HIS!


Dyster Lördag för HIS!

För andra matchen i rad inkasserade HIS en förlust, denna gång mot ett Västra Karup som lyckades dra längsta strået. En utebliven straff i första och en handfull målchanser som inte resultera i mål gjorde att Västra Karup gick till halvtidsledning med 1-0 och slutligen till en 3-0 seger. Tungt för HIS som nu stoltserar med 1-7 på två matcher. Hoppas att samtliga rannsakar sig själva och ser till att komma taggade till träningarna i veckan!


Personligen hade jag svårt att hitta ljusglimtar från matchen. Vet att alla som deltog i den gula tröjan kan prestera mycket bättre. Men det finns en person som jag dock vill framhålla från denna match: Den lille tjöcke på mitten. Otto Ewesson, snickare, kapten, suput och slitvarg - Allt i en och samma kropp! Det var en fröjd att se Otto gå upp i nickdueller under hela matchen. Varenda gång, vare sig han tog bollen eller icke så fick sig en Karup-spelare en liten omgång. Det var ungefär som att springa rätt in i en Nissan King Cab med handbromsen dragen. Hans eviga slit och påmaningar (kanske inte alltid positiva) räckte dock föga i lördags. Dock kan vi räkna med att han nästa match står där igen, den lille tjöcke med sitt delfin-skratt och bindeln på armen. I omklädningsrummet hänger skinnvästen och väntar på att bli påtagen för partaj. För på lördag måtte det väl ändå bli segerfest igen. Eller hur, Otto?


image14
HIS åkte på en käftsmäll i helgen!

För er som e intresserade spelas det B-lagsfotboll på Lönsbodas idrottsplats ikväll när HIS ska dit och hämta tre pinnar! Mitt tips är 3-1 till HIS och tippar även att 7 av 11 i Lönsbodas startelva heter Cederqvist i efternamn! Fridens!Dagens Språklektion

Ticked Mög - Sånt Skräp

Ticked mög du glor pau, sa paugen te gribban som glodde pau televisionen - Sånt skräp du tittar på, sa pojken till flickan som titta på TV.


Flytta dig tjockis!

/En yngre cyklande dam gav Ante P ett verbalt påhopp under en promenad på Valborgsmässoafton


Sist men inte minst...

- Upp me huvena nu så ska vi ge Bårslöv en bössa på lördag!


Hanaskogs IS - Västra Karup

Förra veckan strulade bloggen vilket gjorde att Karin Boye aldrig blev inlagd på sidan vilket resulterade i förlust 1-4. I dag sker inte samma misstag! Matchstart 15.00 på Västra Hed. Ses där!

Kvällstilla

Känn så nära verkligheten bor
Hon andas här intill i kvällar utan vind
Hon kanske visar sig när ingen tror
Solen glider över gräs och häll
I hennes tysta lek är livets ande gömd
Så nära var han aldrig som i kväll
Jag har mött en främmande som teg
Om jag räckt ut min hand, jag snuddat vid hans själ, när vi gick om varann med skygga steg.
/Karin Boye


FORZA HIS!


RSS 2.0