IFK Knislinge siktar mot sexan!

    
       


                                                                  DEL 2

                                                            
                        

Med en nästintill identisk trupp från förra året ska IFK Knislinge i år ta sig tillbaka till Divison 6. Detta menar Mikael Gummesson: ”Målsättningen är att vi ska upp! Det finns helt enkelt inget annat”, säger IFK:s lagledare.

 

 

Efter förra årets kvalförlust mot FC Panarmericano laddar IFK Knislinge om och tar nya friska tag: ” Läget i klubben är mycket bra. Det är en härlig stämning hos spelarna ”, hälsar lagledaren Mikael Gummesson när Hanaskogsbloggen når honom för en intervju.

 

Det är inga större förändringar i Knislinges trupp kontra 2010. På förlustkontot kan vi dock notera att en av förra årets bästa spelare Joakim Kullman kliver upp ett par divisioner till Vanneberga IF. Vanja Hadrovic gör detsamma, men går till Fjälkinge IF. Dock har man fått in tre nya namn i form av Brobyduon Christoffer Jönsson och Dennis Nilsson samt Vinslövs Christoffer Erlandsson vilket ses som bra ersättare enligt Gummesson: ”Sen får vi se om den gamle trotjänaren Pelle (läs: Per Turnstedt) har lust att köra lite.”

 

 

Varför skall man välja IFK? Vad är det som gör att just du trivs i denna förening?

”Vill man ha roligt och vara med om ett lag som kommer köra stenhårt för det vi älskar ”fotboll” så är det IFK Knislinge som gäller. Det är som jag sa innan att vi har en väldigt bra stämning alla kommer överens.Jag trivs i föreningen p.g.a. stämningen å för att spelarna ger järnet i alla matcher.”

 

 

Idag har IFK Knislinge ett samarbete med Glimåkra IF på damsidan, vilket har genererat att man nu tillsammans har lag i både Division 2 och 4. Och enligt Mikael Gummesson så hade inte liknande samarbete på herrsidan skadat: ”Vi har inget samarbete med någon annan förening idag. Vilket jag personligen kan tycka är lite synd. Min åsikt är att det inte hade skadat med lite sammanslagningar inom Östra Göinges klubbar. Jag tror att vi hade kunnat få en bättre klass på fotbollen och ligga lite högre i serie systemen. Men som sagt det är min egna åsikt.”

 

 

Förberedelserna är i full gång och träningen går för tillfället främst i styrkan och konditionens tecken. Och snart drar även träningsmatcherna igång där man bland annat kommer ta sig an Svängsta och Strömsborg: ”Sen är det ju DM också och där har vi Farstorp, Nävlinge och Viby. Så vi kommer få en bra genomkörare innan säsongen drar igång”, menar Gummesson och fortsätter: ”Vi har ganska gott om folk. På träningen just nu när vi är inne så brukar vi vara mellan 15-22 personer ungefär. Sen är där ju en del spelare som kommer till när ute säsongen börjar så det känns helt ok.”

 

Och frågar vi Mikael Gummesson så är målsättningen klar inför kommande säsong: ”Målsättningen är att vi ska upp det finns helt enkelt inget annat. Vi har ett så pass bra lag så vi ska inte ligga där vi ligger just nu.”

 Finns där någon som du tror kommer sticka ut under 2011 i IFK?

”Där är ett par stycken som jag hoppas och tror kommer att betyda mycket denna säsongen men om jag nu bara får ta ut en så skulle jag nog säga att jag tror Felix Nilsson kommer att bidra med mycket. Han visade förra säsongen att han är en kämpe, Han började säsongen som avbytare och blev senare en i start elvan och visade var skåpet skulle stå.”

 

I årets serie hoppas och tror Mikael Gummesson att Knislinge kommer ligga i toppen, men nämner även Österslövs IS, Edenryds IF och Svensköps IF som tänkbara topplag. ” Sen kommer det nog vara ett litet mellanrum mellan de andra lagen. Lite svårt att säga när man inte har sett de andra spela men som sagt det är så jag tror det kommer bli.”

 

Och som om inte detta vore nog så bjuds publiken på Helgevallen även på derby kommande säsong när Östanå Bruks IF kommer på besök. Något som Gummesson tror sporrar spelarna extra mycket: ”Derby är alltid roligt och det är då som spelarna visar det där lilla extra. Sen har ju inte vi mött Östanå sen…….ja du vet inte om vi har möts i en serie match någon gång. Men det ska som sagt bli jäkligt skoj!”


 Till sist Mikael, är det något budskap du vill förmedla till våra läsare?

”Det enda jag kan tillägga är nog att jag hoppas på en mycket bra säsong för alla lagen i Östra Göinge. Och att ni som inte har något för er ska pallra er ner till Helgevallen säsongen 2011 och se när IFK går upp =) ”

Namn: Mikael ”GES” Gummesson
Ålder: 25
År i klubben: Börjar på säsong nummer 3
Övriga klubbar: Finns bara IFKSilly Season

In: Christoffer Erlandsson, Vinslövs IF, Dennis Nilsson, Broby IF, Christoffer Jönsson, do

Ut: Joakim Kullman, Vanneberga IF, Vanja Hadrovic, Fjälkinge IF


Division 7 Nordöstra

 

Bjärlövs IF
Edenryds IF
Fjälkestads IF
Gualövs GOIF
IFK Knislinge
IK Kamp
Svensköps IF
Östanå Bruks IF
Österslövs IS
Östra Sönnarslövs IF
Fotnot: IFK Knislinge inleder serien hemma på Helgevallen mot Gualövs BOIF den 17:e April.


Rickard Persson: "Vi bygger för framtiden!"

                                                              DEL 1


                                                       
                                                      Östanå Bruks IF

Med hård träning och god kamratskap skall Östanå Bruks IF nå nya höjder. Efter x antal år i Division VII:s bottenstrid höjer man nu målsättningen i den 84-åriga föreningen. Något som man inte ens hade vågat drömma om inför 2010 års säsong enligt klubbens tränare.

 

”Då fanns klubben bara på pappret. Ingen tränare och inga spelare knappt. Så förra säsongen från sommaruppehållet, när jag tog över som tränare, har gått åt till att bygga ett nytt lag. Vilket vi fortsätter med i år”, säger Rickard Persson, som sedan 8 månader tillbaka är spelande tränare i föreningen.

 

Med ca 20 spelare att tillgå är man nu i full gång med förberedelserna inför kommande säsong. Och med Persson vid rodret så kommer stämpeln som ett ”lattjogäng” att tvättas bort: ”Vi tränar 4 pass i veckan (totalt 5-6 timmar) vilket jag tror är unikt i Div 7.Under de nästkommande 2 säsongerna vill vi visa att man kan bygga upp ett helt nytt lag med hård träning och god kamratskap. Östanå har de senaste åren varit en klubb dit ”vem som helst” har kunnat komma och lattja lite. Det är slut med det nu! Utan vi kommer att jobba med och stötta de spelare som ger järnet på träningarna”

 

Hur tycker du Silly Season har varit för er del? Något nytt spännande som kommer att synas på Bruksvallen 2011?

Fredrik Hansson (Målvakt) kommer givetvis att betyda jättemycket. En kanonmålvakt med rutin som komplettering till våra 2 andra unga målvakter + att vi jobbar fortfarande med 3-4 killar om en övergång till oss.”

 

Östanå Bruks IF ser ljust på framtiden och man märker tydligt att Rickard Persson trivs med tillvaron i föreningen. Som främsta skäl till att man ska spela i klubben nämner samme Persson den gemytliga Bruksvallen, som många spelare upplever som en idyll under vår – sommar och höst, men också att klubbens nytändning har skapat positiv energi hos spelarna som vill ge järnet för klubben.

 

 

Hur känner du generellt att samarbetet mellan de lokala klubbarna i Göinge fungerar. Finns där någon klubb som ni idag har ett bra samarbete eller efterlyser ni mer ”arbete över gränserna”?

”Samarbete är ju alltid svårt i en liten kommun med bytänkande. Samtidigt när alla klubbar mer eller mindre är i samma divisioner. Vi har väl bra kontakt med alla klubbar tror jag! Känner ju personligen folk lite här och där och de delar väl min uppfattning att samarbetet är bra. Alla vill ju det bästa för fotbollen”, säger Persson och fortsätter:

 

”En sak som jag tror att alla klubbar skulle kunna gynnas av är att vi hade infört en lokal B-lagserie. Framförallt då vissa klubbar får använda alldeles för många A-lagsspelare vecka efter vecka i de vanliga B-lagserierna. Förslaget är att man hade träffats en lördag eller söndag i månaden där samtliga B-lag möttes.

Maj månad i Hanskog – Juni i Östanå - etc

3 matcher / tillfälle // Östanå-Knislinge / Hanskog-Broby/ Hjärsås/V/Glimåkra.

En liten träningsserie där kanske inte alltid resultatet är det viktigast utan att man får en möjlighet att lufta yngre talanger. + lite samkväm efter alla matcherna kanske?”

 

 

I årets Division VII menar Rickard på att en placering på övre halvan är en rimlig målsättning. Medans man spänner bågen ytterligare inför 2012: ”Då vill vi vara en av aspiranterna till att gå upp i Division VI” säger den spelande tränaren som hyllar kollektivet Östanå Bruks IF där man kämpar tillsammans för att nå resultat. I år tror han dock att grannklubben IFK Knislinge och Bromölla-lagen med IK Kamp i spetsen kommer att slåss om seriesegern.

 

Och framförallt matcherna mot just Knislinge kommer bli en injektion för laget: ”Det är en speciell känsla då mina egna grabbar och deras kusin som nu spelar i Östanå är barndomskamrater och dessutom har spelat ihop med de yngre IFK: arna.

Det ger ju en rejäl extra tändning till matcherna. Ingen vill ju förlora. Derby är ju alltid fantastiskt kul”, menar Östanås tränare som lovar att ge järnet och bjuda på många sevärda matcher speciellt hemma på Bruksvallen. Östanå Bruks IF andas optimism med Rickard Persson vid rodret, som rundar av intervjun med ett budskap till våra läsare:

 

”Vi bygger för framtiden!”

 

 

Namn: Rickard Persson – Spelande tränare

Ålder: Fyller 44 i Mars

År i klubben: 8 månader

Klubbar som tränare: Inga som seniortränare. IFK Knislinge som ungdomstränare.

Som spelare: Broby IF, Östanå Bruks IF, Bjärlövs IF,  Hästveda IF,  Hjärsås IF

 

 

 

 

 

Silly Season

In:  Fredrik Hansson, Sibbhults IF, Gordon Liljengren, Broby IF + Några till som kommer att tillkomma

Ut: Johan Persson Broby IF

 

 

 

Division 7 Nordöstra

 

Bjärlövs IF
Edenryds IF
Fjälkestads IF
Gualövs GOIF
IFK Knislinge
IK Kamp
Svensköps IF
Östanå Bruks IF
Österslövs IS
Östra Sönnarslövs IF
Fotnot: Östanå Bruks IF inleder serien hemma på Bruksvallen mot IK Kamp den 17:e April.

 


Bloggen introduce...
Säsongen 2011 närmar sig med stormsteg. Men vad händer och sker i grannklubbarna runt omkring i Göinge? Hur ser förutsättningarna ut inför stundande säsong, och hur arbetar man för att hålla fotbollen vid liv i just sin förening? Inom kort startar vår nya följetong "Göinge Calling", en artikelserie i sju delar med fokus på varje förening i kommunen.


Förra året beslutade sig Alexander Fridlund för att stänga igen den så uppskattade Göingebloggen i brist på tid och ork. Inget man kan klandra honom för, eftersom det tar enormt mycket tid att bedriva denna typ av forum där man skall försöka få med så många lag som möjligt. 

Man hoppades dock att detta skulle skapa en liten nytändning bland göingeklubbarna, att fler skulle vilja dela med sig om vad som händer och sker i klubbarna för sina supportrar, spelare, eller helt enkelt bara för dem som är fotbollsintresserade. Dessvärre blev inte detta utfallet. Samtliga lag besitter idag klara hemsidor, men uppdateringarna på vissa av dessa, är närmast obefintliga.

Så vad händer ute i vår kommun? Hur jobbar göingeklubbarna för att skapa framgång kommande säsong och i framtiden? Hanaskogsbloggen har tagit saken i egna händer och kommer därför ta en svängom bland herrlagen i bygden i ett försök att promota göingefotbollen. Även om denna granskning bara kommer pågå i ett par månader så kommer det kanske skrämma lite liv i skogarna. Inom kort kommer vi sparka igång denna artikelserie. Håll utkik!


          

Och så var det dags igen...

Så var Hanaskogs herrar åter igång med träningen. Efter några veckors ledighet som inneburit allt ifrån champagne och hummer till bakfylla å inventering så var det åter dags att dra på sig blåställen (och underställen) när nystarten nu är ett faktum.

 

 

Med pompa å ståt sprang HIS in på gårdagens gruspremiär som gick av stapeln i metropolen Bjärlöv, ca 10 minuters bilfärd från Kristianstad. 22 friska själar avverkade där ett bra pass som till mångas förvåning inte innehöll någon löpövning. Nä, istället gick kvällens träning i passningarnas tecken. Och från åskådarplats (ja, skribenten var dessvärre sjuk) så var det en fröjd för ögat med en härlig inställning och fart i spelövningarna. Även väldigt roligt att se nytillskotten i truppen Johannesson och Sebban som redan visat att man kan tillföra mycket under 2011.

 

 

Vidare kunde vi även notera ett nytt ansikte på träningen som förhoppningsvis väljer ”di gule” kommande säsong, vem vet... I övrigt tar vi med oss följande noteringar från första passet:

 

Davids totalt 27 vurpor under passet har lett till att hans nya smeknamn från och med nu är ”Bambi”.

Kurt har fått en ny svart fin reklamkeps från Hitachi.

Viktor Karlsson var den enda runt omkring planen som inte noterat den 2 meter långa snöplogen som var kopplad efter Bjärlövs traktor och blev helt sonika fälld av densamme.

A. Bergh har sett och lärt sig av Carlos Tevez och genomförde onsdagsträningen iklädd halsvärmare…

Bengt Emil klär i gulsvart.

- Ted Carlsson är fortfarande lika loj.

 

En söt argentinare och hans halsvärmare.Och för er som fortfarande sitter och är förundrade över att det inte blev något löpande under gårdagen kan vara lugna. Redan ikväll är det dags för nästa träning, även denna i Bjärlöv. Satte precis en hundring på att det kan smygas in en löpövning denna kväll. Möjlig vinst: 95 kronor…  

 

 

 

Tills vidare….

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0