Division IV Östra 2010!

Så har den slutgiltliga serieindelningen presenterats av Skåneboll. För Hanaskog så innebär det dock inga förändringar kontra första förslaget som lades i oktober. En hyperintressant serie där även de flesta resorna är rimliga!

Förslaget som nu levererats innebär att "Di gule" placeras i Division IV Östra som ser ut enligt följande:

Division IV Östra

Askeröds IF
Brantevik/Rörum Österlen FF
Brösarps IF
BW90 IF
Hanaskogs IS
Hässleholms IF
Rydsgårds AIF
Tomelilla IF
Tosteberga/Nymölla IF
Ystads IF FF
Åhus HBK
Åsums BK

Värt att notera är att...

- Där finns hela 5 nykomlingar i från Division 5 i form av Hanaskog, Brösarp, Åsum, Rydsgård samt Askeröd

- Tomelilla är nya ifrån Division 3

- Både Åhus och Hässleholm kvalade upp mot Division 3 men föll på mållinjen

- Tosteberga/Nymölla klara sig kvar i fyran via kval


Personligen så tycker jag att detta var den bästa och roligaste serien vi kunde hamna i. Senaste sejouren i Division 4 (säsongen 2007 samt 2008) fick HIS lira i Malmö-serien första året och Helsingborgs-serien året därpå, vilket innebar väldigt långa resor. Med detta upplägget bäddas det även för lite roligare matcher med lite derbykänsla mot Åsum, Åhus, Hässleholm och Tosteberga. Dessutom får vi nöjet att uppleva härliga Österlen i sommar. Betong!


För The Reservteam innebär degraderingen från Division 2 en helt ny serie med lite mer lokala lag och även ett par kommun-derby. Serien ser ut enligt nedan:

Ballingslövs GOIF
Bjärnums GOIF
Broby IF
Glimåkra IF
Hanaskogs IS
IFK Osby
Lönsboda GIF
Skånes Fagerhult IF
Strömsborgs IF
Tyringe IF


Detta var allt för tillfället. Mer info kring Silly Season, Cuper i innefotboll samt rykte kring
Ante kommer fortlöpande.


Tills vidare...FORZA HIS!!


Silly Season!

Frimånaden, rötmånaden, köddmånaden eller prostitutionsmånaden. Kärt barn har många namn. Hur som helst så är det dags för tiden på året då icke kontrakterade spelare fritt kan dansa mellan  klubbarna. För Hanaskogs del har det inneburit vissa justeringar i truppen. Så nu kavlar vi upp armarna – Silly Season är här!!

 

I ett tappert försök att skapa spänning i bloggen skrev jag att de nya namnen som ritat på för Hanaskog skulle presenteras här på bloggen idag, allt för att hålla läsarna på halster en liten stund. Men det såg Ante P (vem annars??) till att ta död på direkt när han lade ut namnen 2 minuter sensare. Vad skall man säg, inte mycket till studieskulder där!

 

Hur som helst är väldigt glada att få presentera två hemvändare som bestämt sig för att åter lira i GulSvart. Först ut är Nils Bergh, som förra året såg till att rädda kvar Sibbhult i femman. En stabil målvakt som för övrigt var Sibbhults bäste spelare i bägge mötena mot Hanaskog, framför allt i bortamötet med Hanaskog då han stod för flera fantomräddningar. Det är med stor glädje som vi hälsar Nils välkommen tillbaka till Västra Hed, och är övertygad i att han kommer vara en viktig pusselbit i jakten på nytt kontrakt i Division 4. Kan vidare även där inflika att Hanaskog med all säkerhet nu innehar det kortaste målvaktsparet i serien i forma av Junne och Nisse med en snittlängd på cirkus 1,55!Nils Bergh i derbyt mot HIS i somras! 


Näste man att sätta en kråka på övergångspappret var Eddie Lundgren, som förra året var endast ett mål från att vinna skytteligan i Division 6 där han huserade förra året i IFK Knislinge. Att göra 23 mål i lag som åker ur serien måste ändå ses som ett ”hyfsat” facit. Som om inte detta vore nog så har hans fjolårssäsong gett eko ute i klubbar högre upp i seriesystemet, då bl.a. VMA visat intresse för den vindsnabbe anfallaren. Vidare var han även inbjuden till testmatch med Kristianstads FF (vilket för övrigt även HIS André Bengtsson var) så han har redan nu en del ögon på sig. Men det var till slut moderföreningen som drog det längsta strået, vilket vi naturligtvis är fantastiskt glada över. Varmt välkommen tillbaka Eddie, hoppas du verkligen kommer att trivas!Eddie Lundgren  


Så kan vi alltså lägga till två namn i Rilles och Rilles lagbygge inför säsongen 2010. Dessvärre har där även förekommit ett par avhopp från ”Di gule”. Rikard Oredsson har valt att trappa ner i Hjärsås/Värestorp, detsamma gäller även träningsnarkomanen Adnan Avdic. Även Patrick Isaksson väljer spel i nästsämsta divisionen kommande säsong. Vi önskar grabbarna naturligtvis lycka till och tror säkerligen att de har kvalitéer att bidra med i Mikael Möllers Hjärsås.

 

Nu har ju Silly Season delen äntligen gjort avspark, vilket kommer medföra lite mer kontinuerlig uppdatering här på bloggen. Skillnaden från förra året är att vi i år ej kommer ha någon spalt med ”rykte in” samt ”rykte ut” då dessa bara skapar diskussioner och i slutändan gnäll. Därför kommer alla så kallade rykten endast hanteras inom den innersta kretsen, så sorry alla förvedna, ni får hålla ut! Kan ju nämna att där i nuläget finns 3-4 spelare som är högaktuella för spela i göinges stolthet kommande säsong.

 

Dock måste det även poängteras att så fort en övergång blir klar så kommer den naturligtvis att presenteras här i vår sammanställning!

 


Silly Season So Far!
 

In : Eddie Lundgren, IFK Knislinge, Richard Blennborn, Sibbhults IF, Nils Bergh, do, Rickard Andersson, Rinkaby GOIF

 

Ut: Magnus Nilsson, Fjälkinge IF, Peter Lindqvist, Linderöd IF, Rikard Oredsson, Hjärsås/Värestorp IF, Patrick Isaksson, do, Adnan Avdic, do, Stefan Noresson, slutar

 

 

 

 

 

Tills vidare….

 

 

 

 

FORZA HIS!!


Kung Nore har ordet!

Vi kör vidare med en ny intervju här på bloggen för att summera säsongen. Och vem vore det inte lägligare att fråga än vår stöttepelare i försvaret som nu kastat skorna i papperskorgen och som numera ses som adlig nere på Heden.


En stor spelare har bestämt sig för att sluta. Stefan Noresson har en lång fotbollskarriär bakom sig, både på hög och låg nivå. Vi på bloggen ville naturligtvis få oss en liten pratstund med denna fantastiska man, som nu ser fram emot nya utmaningar!

 


Stefan Noresson
i karriärens sista match!
1. Stefan Noresson, om du får beskriva säsongen med 3 ord, vilka skulle det i sådana fall bli?

Glädje, rolig och väntat

 

2. Du har en lång och fantastisk karriär bakom dig, om du får lista de tre största ögonblicken, vilka blir det då?

Serieseger -98 med KFF upp till div. 1

Seriesegrarna med HIS

Mitt mål mot ARSENAL!

 

3. Vem tycker du har stuckit ut mest ur årets trupp?

Andreas Johnsson

 

4. Vem har du skrattat mest åt under året?

Ante P

 

5. Varför var HIS seriens bästa lag?

SAMMANHÅLLNINGEN + fantastiska spelare och ledare!

 

6. Vad tror du är det som du mest kommer sakna med fotbollen?

Tragget i omklädningsrummet + försäsongs träningen.

 

7. Framtida tränarkarriär?

Den har redan börjat, tränar P-98 i Knislinge

 

8. Du får välja en kille från laget som du skall sitta och mysa med uppe i hångelsofforna i Stora salongen på Kosmorama, vem blir det?

Hampe Dahl, han behöver komma ner i varv.

 

9. Sist men inte minst, får du naturligtvis det fria ordet, fritt fram att säga vad du vill till alla inom HIS, om du kommer ihåg ditt tacktal från festen så vore det bra, för det var vackert : )

Vill tacka alla för 2 mycket fina år i HIS, den sammanhållning som finns i denna klubb är guld värd, att spela i HIS är något som man ska vara stolt över, det är få förunnat att vara en av detta gäng!

Denna säsong var min sista och att få avsluta i HIS med seger i sista matchen som innebär SERIESEGER är helt underbart!

LYCKA TILL 2010, TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 


Kung Nore kastar skorna och stämplar ut! Rosén och P blir vittnen
till händelsen!

Vi tackar Kung Nore för en helgjuten insats i Hanaskogströjan, och hoppas naturligtvis på att vi får se dig på Västra Hed nästa år, även om det kommande säsong blir i publikhavet.

 

 

Tills vidare…

 


FORZA HIS!!


Fotbollsgalan där alla var vinnare!

Så sattes punkten för en storslagen säsong. ”Di gule” höll i sedvanlig ordning sin årliga fotbollsgala nere på Västra Hed som rundar av säsongen som varit. Hur det sluta? Tja, ordet succé passar nog rätt så bra in!


Vissa profiler lyste tyvärr med sin frånvaro, Pidde var i Stockholm , Mange var barnvakt och Joel Isendahls ångest hade ännu inte lagt sig! Men de behövde inte vara oroliga, för pris det fick de alla tre på galan där alla är vinnare av olika slag, både på gott och ont!
 Året lay-out av priserna i Hanaskogs Fotbollsgala! Weltklasse! Det finns mycket godis som kan plockas från denna gala, förhoppningen är att samtliga priser skall läggas ut här så småningom. Ett litet axplock av de olika utmärkelserna var bl.a. Årets Skorsten (Hampe), Årets Konstnär (Gunde), Årets Rocco (Junne) och Årets Halvblessyr (A.Berg). Roliga priser med lika spännande tacktal efteråt.


Mest känsloladdade talet blev nog ändå när årets Hall of Fame skulle utses. Där fanns väl egentligen bara ett namn i denna klassen, och det är så klart Stefan ”Kung Nore” Noresson som inte sparade på lovorden. –”Detta är i klass med avancemanget med KFF, helt fantastiskt”, sa Nore samtidigt som han menade på att den sammanhållning som finns i Hanaskog, den existerar inte någon annanstans! Och alla stämmer nog bara in i sången när jag säger ett stort tack till Nore för sin insats i år, som vi avslutade på ett hyfsat sätt! Spelare som honom växer inte på träd, inte med den inställningen, kunskapen och hjärtat, kort och gott, en sann HIS:are!

Noresson
ställer sig numera in i brokig skara av Hall of Fame-vinnare. Lirare som tidigare tagit emot detta respektingivande pris är bl.a. Joel Ringström, Tomas Fröjd och så klart Fredrik ”Hana” Andersson.

 

 
Nore tar emot priset "Hall of Fame" av Ante P


Förutom priset så dominerade även Nore en av de tävlingar som anordnades under kvällen. Själva leken gick ut på att äta upp ett Kinder-ägg på kortast tid för att sedan sätta ihop den medföljande leksaken. Nore svalde ägget blixtsnabbt för att sedan öppna upp gulan och se en redan komplett målarbok i miniatyrformat. Som att stjäla godis från småbarn!Nore igen, med sitt mästerverk från Kinder-tävlingen! Även vår ärade fotbollssektion i form av Micke, Kutte och Tjolle var på plats för att tillkännage den nya huvudtränaren för 2010. Det blir Rickard Andersson, närmast från Rinkaby, som skall ha huvudansvaret kommande år i Göinges Stolthet. Rickard har tidigare bl.a. några framgångsrika år i VMA på sin meritlista och har även själv lirat på högre nivå under sin aktiva karriär, med andra ord, en kanonlösning för Hanaskogs del som hälsar honom varmt välkommen till föreningen. Kan ju tillägga att nya tränarduon numera är komplett, och den stavas Rille och Rille. Rätt så lustigt tyckte i alla fall jag!Förutom denna glädjande nyhet så drog man även upp en del nya namn som bearbetas, med betoning på att det endast är förslag. Där finns redan en mycket stark trupp som absolut kommer i första hand, men bredden behövs absolut, om än mer nu när vi kommer lira en division högre. Mer info om detta kommer inom kort

Tävlingarna och priserna fortlöpte hela kvällen innan det var dags att inta en av stans innekrogar, sen stannar vi där pga. tystnadsplikt och respekt för våra sköna lirare!

 

Vi håller där för denna gången, mera skvaller och fakta kring ”Di gule” får du så klart inom en snar framtid här!

 


Förresten!? Lirade Tottenham igår?
 

 

Sist men inte minst…

 

 
 

FORZA HIS!


RSS 2.0