Fergie Time

Inför matchen mot Älmhult hade HIS avverkat två matcher. Kalmar hemma slutade 1-1 vilket kan ses som en lite besvikelse då vi ägde större delena av matchen, tog ledningen efter ett fint anfall där Pontus hittade Anton med ett inlägg och vollyn satt där den skulle. Första målet i trean för Anton och en viss sportchef kan lägga ner snacket om 14 i fyran! Kalmar kvitterade dock på straff och vi fick nöja oss med en poäng efter en väl genomförd match.
 
Nybro borta kan summeras snabbt med att vi tog ledningen genom Fredrik Ottosson efter en kvart och sen var det roliga slut. 5-1 och inte mycket snack om saken.
 
Och nu till onsdagens match hemma mot Älmhult. En match där vi har svårt att få tag i bollen och när vi väl får den så slarvar vi bort den lika snabbt. Älmhult äger mycket boll men skapar inga direkt heta chanser. Tyvärr skapar vi inte ens en halvhet chans i första halvlek. 0-0 i paus.
I andra kommer 0-1 efter att bollen studsat konstigt och Joel får den rakt i ansiktet. Retur ut och Älmhult slår in den i öppen kasse. En intern twitterkonflikt fick mer bensin på elden när Ewesson erbjuder Joel glasögon inför nästa match! Klockan tickar upp mot 90 minuter och det börjar bli lite gnälligt på plan. En dubbelvarning på Hanaskog efter att en spelare i Älmhult lyckats med en filmning i samma anda som den här
En del Älmhultspelare försöker sig på lite psykningar och sticker ut hakan när klockan står på 93 minuter.
Jag har lärt mig att sticker man ut hakan står där alltid någon och väntar på att få slå in den med full kraft.
Den som ville slå idag var HIS och när en frispark i 94:e minuten seglar in i straffområdet, via Christian till 1-1 vet glädjen inga gränser för spelare, ledare och publik i HIS.
Rättvist? Nja, men det kvittar!
 
 
Forza HIS
 

HIS-Open

I lördags var det dags för 1:a stapeln av HIS-Open.
Dagens spelare och gamla HIS:are hade anslutits för att träffas, tävla, umgås, snacka gamla minnen mm.
 
Allt startade med invägning på Skepparslövs golfbana runt åtta tiden på lördagen allt med glada miner och diverse psykningar inför huvudtävlingen som bestod av scramble.
 
Scramble är en spelform som vi valde att spela med 2 spelare i varje lag. Scramble spelas så här för er som inte är insatta i golfvärlden: Alla i laget slår ut. Laget väljer den bästa bollen. Alla i laget placerar sin boll inom ett scorekorts längd från den platsen och slår sitt nästa slag efter varandra. Därefter väljer laget den bästa bollen och slår därifrån och så vidare tills bollen är i hål. Scramble spelas vanligtvis som slagtävling. Lagets handicap är normalt 10% av summan av spelarnas spelhandicap.
 
Många lag utmärkte sig på olika sätt: Snygge Figge (Fredrik Nygren) stämde i bäcken direkt med järn 3:an på 230meter och såg till att Nodde (Anton Nordfledt) darrade på manschetten inför sitt utslag. Kampen/psykningarna mellan de två gjorde dock att de spred sina slag över hela Skepparslöv. Marita Andersson och Ingrid Olsson fick rädda upp med sina lagkamrater med sitt fina spel de kommande 18-hålen.
 
 
 
Spelet varierade och alla gjorde precis allt för att vinna den första upplagan och för att nämna några saker:
 
Dehman satte en eagle från 150meter. Mikael Möller skickade slag runt knäna på Bengt-Olle Ohlsson. Psykningarna på Roger Persson och Ted ”Tilt” Karlsson gjorde att de ”duffade” upprepande gånger. Martin Nygren kom direkt från sitt höghöjds läger i Kroatien. Han borde stannat kvar där.. Johan Nyrén dundrade iväg sina utslag från tee så det ven runt öronen. Synd bara närspelet var bortblåst för dagen. Emil letade mest bollar i ruffen. Pära och Bo Andersson gick in för att vara bäst klädda och hade aldrig med någon toppstrid att göra. Niklas Folkesson och Jonas Modig var paret som inte tog några risker utan spelade safe hela dagen. Detta skulle visa sig vara rätt melodi. Avgörandet kom på sista hålet med ett snyggt inspel av Jonas och Folkesson satte följdaktigt en 5 meters putt för seger.
 
 
 
Det fanns även en prestige tävling. Närmast flagg på 17:e hålet, par 3. Problemet var bara att ingen träffa green…..
 
Vid sidan av lång-golfen testade andra kortbanan för första gången. Många olika stilar syntes.
 
Rune Ringström gick runt-runt på greenerna. Torsten Ewesson skyfflade grus i bunkrarna. Thomas Danielsson letade fåglar i skogen. Tommy Ewesson försökte lämna utslagsplatserna. Kubbe och Skoogh zick zackade sig fram. Anders Karlsson letade efter den perfekta svingen. Micke Bengtsson visade hur man skall göra och slog banrekord.
 
Sedan efter en god lunch i Skepparslöv tog vi färden till Västra Hed för fler tävlingar och god mat.
 
Nere på Västra Hed var det sen dags för 19:e hålet. Vem är bäst på hemmaplan igentligen. Närmast mittpunkten handlade det om. Och Niklas Folkesson visade hur man skulle göra som du ser på bilden.
 
 
Dock var Ingrid Olsson väldigt nära att snuva Niklas på segern. Sedan fortsatte det med prisutdelningar/ väldigt god mat och mycket skratt ända ut på små timmarna.
 
Vill du veta mer… Var med nästa år..
 
Till sist. Ett stort tack till alla, allt från tävlingsledare Ante i den rosa golfbilen, alla deltagare hela vägen till grillmaster Bengtsson. Och som alla redan vet....
 
Det finns bara 1 Hanaskog! Forza HIS

Åryds IF vs HIS

Efter förra helgens klara förlust mot Osby (4-0) väntade idag ny batalj i form av bortamatch mot Åryds IF.
Hanaskogs IS färdades för dagen i nya matchbussen från Rhodins Buss. Det lär vara flera lokala dansband som glor mögigt av avundsjuka när vi kommer farande till bortamatcherna framöver. Enligt sportchefen var förberedelserna bästa möjliga för ett hungrigt HIS ute efter revansch.
Starelvan för dagen var följande.
 
                    Joel
Danne Christian Niklas Junne
               Anton Otto
  Packe    Sebban   Rasmus
                Pontus
 
Bänken bestod av: Abbe, Didde, Jim, Ottosson och Felix
 
Duggregn, snålblåst och en plan under all kritik var förhållandena när domaren blåser igång matchen.
Efter en chansfattig första halvlek där hemmalaget skrapar fram en målchans och HIS några halvchanser händer inte mycket förutom att Åryds målvakt får en smäll mot ansiktet och tvingas bryta matchen. Vi hoppas det inte är allvarligt och att han snart är på benen igen. 
I andra helvlek rinner Rasmus igenom men blir neddragen och straff til HIS. Samtidigt åker Åryds back på sitt andra gula och får lämna planen. Pocke gör inget misstag och 0-1 till HIS.
I 40:e kommer nästa röda på en av backarna i Åryds IF och matchen avslutas 9 mot 11.
3 nya pinnar till Östra Göinges stolthet och vi har vunnit 2 av 3 matcher i division 3 2015.
 
Avlutar som Ted Christer Karlsson skulle gjort, SSSSSAAAAATTTTAAAANNN vad fint det är att vinna!
 
På återseende!
 
 
#ingapengarbarahjärta
 
Forza HIS
 
 
 

RSS 2.0