Heldag med HIS

Hanaskogs IS inledde träningsmatchandet med att besegra seriekollegan Wä IF under lördagen. Laget som Bengt Emil hade tagit ut var baserat på de mest träningsflitiga hittills under året vilket gav oss en laguppställning enligt nedan:

 

                                                      Junne

 

                      Bosson        André           Jim                David

                     

                      Stalle            Otto E           Rosén           Felix

 

                                            Anton           Tim

 

 

Inledde på bänken: Paddan, Daniel, Viktor K, Anton S

                     

 

På ett stundtals blåsigt Kristianstads IP var det Wä som inledningsvis ville ta tag i taktpinnen med medvind som favör, dock utan att skapa några hetare chanser. Istället var det Hanaskog som inledde målskyttet när Joakim Bosson (av alla människor) befann sig på rätt plats och fri med målvakten gjorde han inga misstag. Dessförinnan hade samma målvakt stått för en fin räddning på Anton Bergs nick.

 

Wä lyckades så småningom kvittera och skaka lite nytt liv i matchen, men då visste vi inte att Joakim Bosson inte var färdig med sin målproduktion. Strax innan halvlek skaffar sig Hanaskog ett frisparksläge på Wäs planhalva. En stenhård vrist senare var Bosson tvåmålsskytt och ”Di gule” gick till halvtidsvila.

 

I andra var det HIS tur att ha vinden i ryggen. Man lyckas vaska fram en hel del heta chanser som dock inte resulterade i mål. Bakåt var det stabilt under hela matchen. Ett mål till skulle det dock bli i matchen då inhopparen Jimmie ”Paddan” Ljunggren spikade slutresultatet 3-1.

 

För att vara första matchen så såg detta väldigt positivt ut. En del av den unga och friska generationen fick chansen idag och visade att dem minsann också vill vara med och fajtas om en plats i startelvan i år. Där finns många spelare som är värda att lyftas fram, men extra plus till Jim/André i mittförsvaret, inhopparen Viktor Karlsson som vann allt på mittfältet och såklart mannen, myten, legenden och nu även tvåmålsskytten Joakim Bosson.

 

Efter matchen tog vi vår(t) pick och pack och begav oss till Tivolibadet, där vi under två timmar fick agera fritt i bassängerna, till alla deltagares förtjusning. Populärast var varmvattenbassängen i hård konkurrens med bubbelkoppen. Jim lekte vresig badvakt och markera tydligt sitt missnöje mot de som plaskade för mycket eller råkade va för högljudda. Bosson hade hela tiden bägge händerna fulla.

 

Kvällen fortsatte sedan på China Wall där buffén var framdukad runt åttasnåret som i kombination med något kallt i glaset smakade gudomligt. Ett stenkast ifrån kinakrogen drog sedan allvaret igång när Anton Bergs nyinförskaffade hemmabio fick bekänna färg, likaså Albin Anderssons trumhinnor då Andreas Nilsson vid flertalet tillfällen ville framhöva sin sångröst dryga centimetern från Abbes öra. Samtidigt i soffan intill sussade en viss tvåmålsskytt sött…

 

Traditionsenligt avslutades kvällen på Depå för majoriteten innan var och en ansvarade för sin hemfärd. En lysande inledning på säsongen är lagd till handlingarna, både på och utanför plan. Nu laddar vi för en ny hård träningsvecka som avrundas med en riktig värdemätare på söndag i form av Tollarps IF.

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Yellowwood Original....
På lördag är det äntligen dags!!!  Det är nu resan börjar, första träningsmatchen för året.

Topptippade Wä IF är det som står för motståndet på Kristianstads IP. Avspark 15.00

MISSA INTE DETTA


Kärleken kärleken kärleken

Det är inte ofta blixten slår ner på samma ställe två gånger, men ibland sker mirakel. Först snackade Björn Ranelid sig vidare till Globen. Han pratade om att kvinnan var det första könet. När väl låten ropades upp som vinnare hoppade och skuttade den gyllenbruna skåningen runt i hela Leksand och hade så fullt upp att framhäva sig själv att han glömde bort sin partner Sara Li som snällt var kvar vid deras bord. Den gode Björn vände sig inte ens om mot den person som var den enda glädjen under de tre minuter som poeten befann sig på scen. Dubbelmoral?

 

Nu har inte detta blivit en schlagerblogg, så vi stannar redan där. Men ibland sker ju mirakel. Först under lördagskvällen när ovan nämnda personer tog sig ett steg närmre Azerbajdzjan, men också under söndagen då, hör å häpna, Martin Bergvall dyker upp på sin tredje (!!!) raka träning. Det smäller högre i mina ögon. Vad händer härnäst? Ska helvetet frysa till is? Skall Brynäs vinna SM-guld? Skall det gå en hel vecka innan KB skriver en artikel om Mostafa El Kabir? Allt det här känns omöjligt men visst, mirakel finns ju…

 

På lördag är det äntligen dags för den första träningsmatchen för året. Topptippade Wä IF är det som står för motståndet på Kristianstads IP. Avspark 15.00 (troooor jag?). Som tidigare nämnt så är det även första spelarfesten för året direkt efter, med start i Tivolibadet kl. 17.00. Kommer bli lattjo.

 

Laget som ställs på benen på lördag är ännu ej bekräftat, men tipsas bli en mix av gamla och unga och baseras främst på hur pass närvarande man varit på träningarna under januari-februari. Detta enligt säkra källor inom ledningen i Hanaskogs IS. Gällande aktiviteterna på kvällen har vi dock sänkt ribban något. En träning är allt som krävs för att kunna närvara på spelarskivan. Imorgon är sista chansen. Be there or be out!

 

 

Vill återigen påminna om att meddela ert deltagande till antingen Sebban och Rosén. Detta för att se till att där finns flytvästar och vårrullar till alla på badet och på China Wall efteråt.

 

 


Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 


VIKTIG INFO!

 

Spelarrådet låter meddela att Hanaskogs IS första samkväm kommer att gå av stapeln lördagen den 25/2. Dagen inleds med träningsmatch inne i stan mot Wä IF. Efter detta, närmare bestämt från klockan 17.00 har herrarna fri tillgång till Tivolibadet där vi erbjuds varmvattenbassäng, bubbelkopp, bastu eller allmänt plask vad som nu önskas. Detta fortgår fram till 19.30 då vi skall vara ute ur omklädningsrummen, påklädda eller inte, ute ska vi i alla fall vara. Kvällen kommer sen att fortsätta på China Wall där vi kommer få känna på det asiatiska köket till självkostnadspris (väldigt förmånligt dock). Efter denna supé så är fritt fram för att antingen sitta kvar och låta maten smälta eller att uppsöka de alternativ på nattklubbar som staden erbjuder.

 

Viktigt att man anmäler sin närvaro till detta spektakel. Antingen till Sebban eller Rosén. Ett SMS är allt som krävs till nedan nummer:

 

Sebban  0733 - 26 83 16

 

Rosén  0734 - 20 06 45

 

Återkom  asap om ni vill vara med å leka.

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 


Minusgrader

Ja, jag vet. Bloggandet har lyst med sin frånvaro sista veckorna. Flytt och lite resande i tjänsten för undertecknad har gjort att vårt gedigna nätforum har blivit lidande. Jag kan dock meddela att ni inte gått miste om några större ”breaking news”. Största scoopet under januari månad är troligen att mittbacken Martin Bergvall har visat sig på en träning. Det efter 300 missade samtal från fotbollssektionen, medspelare och ledarstab. Därför rynkade man lite på ögonbrynen när Bergvall ringt upp Bengt Emil Andersson och frågat varför han aldrig svarade i telefon!? Nåväl, kul att mittbacksgiganten åter är i träning, om än det lär bli sporadiskt inledningsvis med tanke på hans proffskarriär inom handbollen.

 

Hanaskogs IS kommer från en kylslagen vecka som resulterat i två inställda träningar. Grusplanen i Bjärlöv blev betong under torsdagskvällen och Fjälkinges skrytbygge låg mysigt inbäddat i ett vitt täcke på söndagen. Även tisdagen blev förvånansvärt lugn, mycket pga underlaget. Därför är det med en gnutta oro som han laddar mentalt för träningen ikväll. Hur många mil kommer Sir Emil lägga till pga dessa inställda lärotider? Börjar helt plötsligt känna mig lite rosslig i halsen…

 

Trots isbitande kyla var det 17 tappra man som tog sig ut till Bjärlöv under tisdagen. Den siffran överträffas nog idag med tanke på att kvicksilvret gått upp något. Inte mycket men ändå… Halkan gjorde planen svårspelad och bl.a. Anton Berg och André Johannesson leverarade ett varsitt svanhopp som kunde resulterat i tidig höftoperation eller massakrerad svanskota. Dock slutade allt lyckligt till slut med varm dusch i omklädningrummet till tonerna från Bjärlövs IFs årsmöte - gåshud!!!

 

Träningsspelandet sparkar igång den 25 februari då Hanaskogs IS tar sig an Wä IF, som för övrigt blir en nygammal bekantskap för HIS i årets femma. Laget har värvat friskt och blir säkerligen att räkna med i årets seriespel. Men mer om det längre fram. Nu ska jag börja ladda mentalt för kvällens träning med eventuellt konrally. Later!

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

FORZA HIS!!! 


RSS 2.0