Förlust i Vejby

 

Hanaskogs IS förlorade toppmötet med Vejby IF med 3-0 (1-0) under lördagen på vackra (men något blåsiga) Vejby IP. För dagen brandskattade Hanaskogs IS gjorde vad man kunde för att skapa framgång, men denna dagen ville det sig inte mot solida Vejby. Efter en 1-0 underläge i halvlek kom Hanaskog ut och försökte kliva framåt. Man hade mest boll inledningsvis av andra men lyckas inte vaska fram de där riktigt heta chanserna. Istället klev hemmalaget fram och gjorde tvåan på ett fint distansskott och där och då dog matchen efter dryga 75 minuter. Ytterligare en boll hann trillade in bakom Joel Ringström som i övrigt räddade ”Di gule” vid ett flertal gånger denna soliga lördag.

 

 

 

 

 

De fjorton man som begav sig till Vejby gjorde ett tappert försök, men räckte idag inte till mot ett bättre Vejby IF. Bäst i Hanaskog var Joel Ringström tillsammans med ungdomarna Felix Voutilainen och Anton Scholander, som båda gjorde sina första matcher från start i A-laget för denna säsongen och visade att det kommer bli fler. Trots förlusten placerar sig ”Di gule” fortfarande på kvalplats uppåt när halva serien är avverkad. Imponerande!

 

 

 

 

 

Vi slickar såren och laddar för ny tuff bortamatch redan på onsdag när vi beger oss till Ädlavallen för att ta oss an ett VMA IK med ny vind i seglen. Räkna med ett revanschsuget Hanaskogs IS som skall göra allt som står i deras makt för att plocka poäng igen. Vi gör det som en enhet, vi gör det tillsammans. Avspark Onsdag kl. 19.00, Ädlavallen. Följ med oss och hjälp oss till nya framgångar! Kan ni inte hålla er till dess och behöver en HIS-dos så lirar vårt sköna U-lag ikväll mot Tollarps IF hemma på Västra Hed. Avspark 18.30. Mot ettan!!!

 

 

 

 

 

Slutligen vill jag också, å bloggens vägnar, såklart gratulera mittfältsterriern Otto Ewesson samt hans bättre hälft Caroline Christensen som den 4:e Juni fick ett nyförvärv på Falkvägen 1 när lilla Malte gjorde entré. Samma inställning som sin far och med avsevärt bättre bolltouch, då har vi en blivande Hanaskogskapten att se fram emot. Stort Grattis!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


"Sjung om studentens lyckliga dar"

 

Hanaskog tog en ny fin trea i förra veckan när man hemma på soliga Västra Hed slog tillbaka Perstorp/Bälinge IK med 3-0. HIS fick drömöppning när man redan i den tredje matchminuten gjorde 1-0 genom Andre Bengtsson.  Det var väl också egentligen det enda vi bjöds på i den första halvan av matchen. Gästerna hotade mycket i djupled, främst genom duktige anfallaren Jim Andersson, men utan att lyckas överlista Joel Ringström. Mycket kamp på mitten speglade väl första 45 rätt bra.

 

 

 

 

 

”Di gule” rivstartade även andra halvleken och borde kanske punkterat matchen redan efter ett par minuter när både Felix Voutilainen och André Bengtsson hade klara lägen framför gästernas bur. Istället dröjde det till matchminut 55 då Anton Nordfeldt väl avvärjda inlägg hittade Albin Andersson som på "one touch" la in 2-0 och skapade en smula arbetsro i hemmalägret. Efter detta skapades en rad nya chanser till att göra trean men stolpar, backar och målvakt ville annat.

 

 

 

 

 

Slutresultatet spikades med tretton minuter kvar då Anton Nordfeldt utanför straffområdet smekte in 3-0, framspelad av Albin Andersson. Resterande av matchen var en bevakning av en säker ledning. Vi håller tätt bakåt och när domaren blåser för full tid så innebar det tre nya goa poäng och fortsatt häng i toppen. Härligt!

 

 

 

 

 

 

Plussen i hemmalaget går till Staffan Holgersson som gör ett bra jobb i det tysta samt Felix Voutilainen som visade att det fina inhoppet mot Kristianstad BoIS verkligen inte var en engångsföreteelse. Efter matchen prisades även Anton Nordfeldt i omklädningsrummet för sina insatser under Maj månad med priset ”Player of the Month”. Gott så.

 

 

 

 

 

U-laget fortsätter att kriga på i Division 2 och håller, hör och häpna, fortfarande förlustnollan intakt. Man svarade för en fin skalp i förra veckan när Nosaby IF gästade Västra Hed. I ett ungt gästande lag skymtades även  profiler som lagkaptenen Kristoffer Svensson samt målvaktlegendaren Jörgen Bengtsson. Hanaskogs IS kontrade med Ted Krister Carlsson , Jonas Mårtensson och Johan Nyrén.  Tillsammans med övriga laget gjorde trion en gedigen insats och stod till slut som segrare med 5-3. Målen inprickade av redan av Stefan ”Lillen” Olsson, Anton Scholander, André Bengtsson samt Fredrik Ottosson x 2. Segern följdes upp med ett kryss borta mot IFK Osby (1-1) i måndags efter att Victor Karlsson blivit lagets enda målskytt.

 

 

 

 

 

Kvar denna vecka finns en nättare träning på torsdag och en sjuhelsikes tuff bortamatch mot Vejby IF på lördag, som i skrivande stund parkerar på samma poäng som Hanaskog i tabellen. Lördagens drabbning rundar även av första halvan av serien, och oavsett utfall i denna så skulle jag vilja påstå att betyget till ”di gule” är mer än godkänt. MEN, jag kan inte nog poängtera vikten av att hålla inställning på topp samt vara ödmjuka inför varje uppgift, för det är en lång resa kvar. Ta med er samma inställning som senast ner till Vejbystrand på lördag, så ska vi tillsammans göra ett helsikes jobb i 90 minuter plus stopptid. Då, och bara då, kan vi ha chans på poäng. Avspark Lördag kl 15.00, Vejby IP. Kom och stötta!

 

 

 

 

 

 

För herrarna Victor Antonsson, Victor Karlsson, Didrik Nilsson, Daniel Bengtsson samt Linus Dössing blir helgen extra speciell. Det är nämligen nu det är dags för denna femling att ta klivet ut i verkligheten efter år av håltimmar, borttappade blyertspennor och oförberedda läxförhör. Självklart vill vi tillägna några rader till de blivande studenterna och lyckönska dom i sina kommande yrkeskarriärer. På måndag börjar allvaret, pojkar. Njuut i helgen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kapten Nodde frälste - Dössing ansluter

 

 

Det går i ett nu men vi försöker hänga med så gott det går. Hanaskogs IS lyckades ta sig tillbaka på vinnarspåret efter en krigarseger på Björkvallen under torsdagseftermiddagen. Efter att hemmalaget dominerat första halvlek gnetade sig gästerna in sig mer och mer i matchen. Andra halvan hade man mycket boll, utan att för den delen skapa dom där riktigt heta chanserna. Då klev Anton Nordfeldt, för dagen kapten i Sebastian Perssons frånvaro, fram för ”Di gule”. Två gånger om.

 

 

 

 

 

I 78:e matchminuten snappade anfallaren upp en boll efter lite tvekan i KBoIS baklinje, rundade en utrusande hemmakeeper och rullade in 0-1. Där och då kändes det som luften gick ur hemmalaget som i sina försök framåt denna dag inte haft siktet riktigt inställt. Och när man sedermera försökte flytta fram i en kvitteringsjakt utnyttjade Hanaskog detta med rappa omställningar vilket också gav resultat i 87:e matchminuten. Då punkterades drabbningen när Anton Nordfeldt panga in 0-2 från straffpunkten sedan Jonas Nilsson blivit nedsparkad i straffområdet.

 

 

 

 

 

 

Det var inte vackert i långa stunder, men det var ett krigande Hanaskogs IS som denna dagen gjorde två mål mer än sina motståndare och tog tre friska poäng och därmed håller sig kvar på en kvalplats uppåt i skrivande stund. Gott så långt men nu är det nytt fokus igen.

 

 

 

 

 

I afton väntar ett lättare träningspass för herrarna innan det blir hemmamatch gånger två i veckan som precis anlänt. Först ut är A-laget som imorgon får besök av Perstorps SK där vi på nytt får oss en tuff nöt att knäcka. Med hopp om gott med publik, lite solglimtar och ett heltaggat hemmalag så håller vi tummarna för en trevlig afton för HIS del. Avspark Tisdag kl 19.00, Västra Hed. Samma inställning och attityd önskas!

 

 

 

 

 

För U-laget, som inte lirat sedan 7-0 segern mot Höörs IS den 14/5, väntar ett mandomsprov på onsdag när man tar sig an Nosaby IF. Avspark Onsdag kl  18.30, Västra Hed. Ett par intressanta namn i truppen utlovas!

 

 

 

 

 

Lite nytt och flytt i Hanaskogslägret följer nu: Innermittfältare Kim Bladh har tagit sitt pick och pack och begett sig till den svenska huvudstaden där ny spännande jobbkarriär väntar. Bladh skadade sig oturligt under träningsmatcherna och har inte hunnit återhämta sig innan det var dags för flytt. Vi tackar Kim för denna gången (för vi vet att han kommer bli gulsvart igen någon gång i framtiden) och lyckönskar honom med vad som komma skall.

 

 

 

 

 

En liten gladare nyhet är dock att vi kan hälsa anfallaren Linus Dössing välkommen till Hanakogs IS. Linus kommer närmast från Kristianstads FFs allsvenska U19-lag. Dessförinnan huserade Dössing i moderklubben Sibbhults IF där han säsongen 2013 gjorde 17 mål i den Norra Sexan. Det är med stor glädje vi hälsar Linus välkommen till klubben, och vi hoppas få se mycket av hans fina kvalitéer på Västra Hed framöver.

 

 

 

 

 

Sista raderna ägnar jag åt att tacka alla fina eldsjälar och volontärer som på nytt skapat ett sådant fint arragemang under lördagen då både Hanaskog Runt och den stora Dragningsfesten gick av stapeln.  Precis som alla andra år så finns där inte något att klaga på. Bravo!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0