Försäsong

 

Det har rådit stiltje på bloggen senaste veckorna. Raka motsatsen är det utanför cyberspace för Hanaskogs herrar. Sedan två veckor tillbaka råder det full maskin i lägret där man för närvarande varvar Crossfit på Friskvårdshuset och konstgräs i Fjälkinge med att tugga grus i Bjärlöv.

 

 

Många lag valde att skjuta fram utepremiären med hänvisning till det kalla vädret.  Men kylan bet inte på de gule krigarna från Göingeskogarna. Den 15/1 stegade HIS ut i 12-gradig kyla på Bjärlövs gemytliga grusplan. – ”Det är ett svårhanterligt underlag, men detta kommer att ge oss en rejäl fördel i serien när det kommer till sämre planer”, utbrast Sir Bengt Emil Andersson. Ja, det gäller att hitta något positivt i det hela…

 

 

Som tidigare nämnt är det ju dock inte bara grus i tankarna. De senaste onsdagskvällarna så har också Crossfit  varit en återkommande bekantskap. Efter ett par pass kände i alla fall jag personligen att man kommit in i både övningarna och tempo. Vad vi inte visste då var att vi under gårdagen skulle få in en ny passinstruktör, som valde att höja ribban ett par snäpp. Efter 45 brutala minuter satte man sig således i bilen och undrade om man inte skulle satsat på att bli proffs i bordshockey istället.

 

 

Som om inte detta vore nock så kommer vi även de kommande lördagarna köra konstgräspass i Fjälkinge. Summa summarum så ligger vi i nuläget på 4 pass i veckan, och för att vara så pass tidigt på säsongen så får man säga att snittet besökare på träningarna är helt ok. Då finns där ju vissa som snart bör lyfta arslet från divanen och minska midjemåttet. Inga namn nämnda...

 

 

U-laget våndades över en Division 2-serie fylld med avlägsna bortaresor. Då kovände Skåneboll, la om hela seriesystemet, och har nu presenterat en lokalt förankrad serie även på U-lagsfronten som ser ut enligt nedan:

Glimåkra IF

Hanaskogs IS

IFK Knislinge

IFK Osby

Kristianstads BoIS

Nosaby IF

Tosteberga/Nymölla IF

Treby IF

Vittskövle IF

Wä IF

 

 

 

En kanonserie om ni frågar mig, även om det nu inte är helt klubbat och klart (?).  Men står sig detta så kan detta bli en bra matchning för de som står och knackar på dörren till representationslaget. Och oavsett hur resultaten utfaller, så är det inte många som kan komma och briljera med att dem får ligga i ”tvåan” varje helg.

 

 

 

Det var allt. För frågor kring tider, träningsmatcher och motstånd hänvisas ni till hemsidan. För frågor kring hur pass jobbigt Crossfit är eller om spyan på Frisvårdshusets toalett, ring Andreas Nilsson. Cheers!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

  

 

 


2lax13

 

Ikväll kickar vi igång. Klockan 19.45 börjar vandringen mot nytt kontrakt i Division 4 inne på Friskvårdshuset i Kristianstad. Dryga timmen senare kommer där finnas ett flertal killar som kommer ställa sig frågan varför man inte började med schack istället. Förbered er väl med vätska, ett litet tips från coachen.

 

 

 

Alliansen är över för denna gången. Hanaskogs IS stod för en fin turnering och hade båda lagen med sig in i åttondelsfinalerna. Där hade ihopaplocket ” Ring så spelare vi” maximal oflyt i lottningen och ställdes mot Kristianstads FF, samma lag som sedan vann hela turneringen efter finalseger mot Glimåkra. Förlusten i sig kunde man ta, men största bakslaget var ändå Jim Ringströms befarade knäskada, som fick många i idrottshallen att bli att hålla andan. Första undersökningarna tyder dock på att inget är sönder och förhopningsvis kommer vi få se mer av Jim denna säsongen.  Klar förlust med 9-2 blev det dock, bägge HIS-målen levererades av inringde Jonas Mårtensson, som ersatte en sjuk Andreas Johnsson.

 

 

 
Tvåmålsskytt - Jonas Mårtensson

 

 

Den ungdomliga versionen av Hanaskogs IS var en av de större överraskningarna i turneringen. Inför åttondelsfinalen bestod laget uteslutande av spelare födda mellan 93-96. Ja, plus blixtinkallade kaptenen Sebastian Persson, som ”absolut inte” skulle spela något inomhus. Nu fanns det bara han kvar i truppen och då hade han inte mycket att välja på. Efter klara 8-2 mot Tollarps IF ställdes man mot Hässleholms IF. I en jämn och tät match fick man dock se sig besegrade med minsta möjliga marginal (2-1). HIS mål inprickat av the one and only, Jimmie Ljunggren.  

 

 

 

Alla inblandad stod för en briljant turnering, extra omnämnande till Victor Antonsson som blev bästa målskytt i Alliansen med sina sju fullträffar, men också den storspelande målvakten Viktor Karlsson.

 

 

 

 

 

Förutom träningsstarten ikväll så får ni för allt i världen inte glömma upptaktsmötet imorgon på Västra Hed. Start kl. 19.00 där vi kommer gå igenom träningsschema, målsättningar, löner, bonusar etc... Be there!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0