Serieförslag 1 är här...

Skånebolls första serieförslag har anlänt. Och det var väl inte precis det serieförslag man hade hoppats på. I stället för att hamna i en ren lokalserie så skall "di gule" (enligt det första förslaget) göra utflykter till Rössjöholm, MunkaLjungby och Eket bland annat. Tror att en del av lagen här runtomkring kommer att säga sin synpunkt på denna serie som i nuläget heter Division 5 N. Stora vinstlotten drog Kristianstad-lagen som fått en renodlad Kristianstad-serie förutom Kivik, Brösarp och Hörby som ändå är inom rimliga avstånd. Men som sagt så är nog inte sista ordet sagt i denna serieindelning så vi får se hur det slutar. Förslag 1 ser ut enligt följande:HA 5 N

 1

Bjärnums GoIF

2

Ekets GoIF

3

Glimåkra IF

4

Hanaskogs IS

5

IFK Rössjöholm

6

Munka Ljungby IF

7

Sibbhults IF

8

Strömsborgs IF

9

Sösdala IF

10

Treby IF

11

Vinslövs IF

12

Östra Ljugnby IF
HA 5 Nö

1

Brösarps IF

2

Hörby FF

3

Kiviks AIF

4

Kristianstads BOIS

5

Oversholms IF

6

Tollarps IF

7

Vanneberga IF

8

Viby IF

9

Wä IF

10

Åhus IF

11

Åsums BK

12

Önnestads BoIF


Hanaskogare tog OS-brons!

Håkan Mårtensson från Hanaskog, numera bosatt i Stockholm var med Kocklandslaget och tog en meriterande bronsmedalj i lag-OS i Erfurt Tyskland den 23 Oktober. Segrade gjorde Norge med Tyskland på silverplats. Av 32 tävlande länder kom alltså landslaget på en galant tredjeplats, fantastiskt bra jobbat!

 Chokladskulptör Håkan Mårtensson


Går det att tävla i mat?

Olympiska spelen i matlagning har liksom de vanliga olympiska spelen pågått i över hundra år,
men OS i matlagning hålls till skillnad från de Olympiska Spelen alltid i Tyskland.


Alla lagen tävlar i två grenar, det Kalla Bordet och Varmköket.


I år hade Svenska Kocklandslaget valt ABBA och deras låt Dancing Queen som sitt tema för OS-satsningen. 

För att illustrera temat är det Kalla Bordet, även kallat Culinary Art med sin kulinariska konst, uppbyggt som en stjärnformad scen där stiliserade skulpturer av Abborna står i centrum. Runt scenen bildar uppläggningsfat, tallrikar och skålar en gastronomisk orkester. Det vegetariska fatet har formen av en gitarr, showfatet är en flygel och i trumformade skålar serveras såser, dim sum och sallader.
I det Kalla Bordet tävlar man i tre olika kategorier där alla varmrätter presenteras kalla. ,därav namnet.  
Alla rätterna täcks av ett tunt lager gelé för att utseendet ska vara perfekt under de timmar som domarna gör sin bedömning.
Alla dekorationer/skulpturer på bordet ska vara tillverkade i "ätbart material".


Kalla Bordets olika kategorier

Kategori A
6 förrätter, 5 varma och 5 kalla tapas, showfat-fisk

Kategori B
4 varmrätter, 3-rätters meny, vegetariskt fat

Kategori C
4 desserter, showdessert, petit fours/praliner, skulpturer


Håkans del i arbetet är skulpturerna på det kalla bordet. ABBA figurerna är gjorda i choklad och socker är väldigt läckra, men sköra grejer.


Varmköket
består av en trerätters meny för 110 personer som lagas i tävlingskök på tävlingsarenan under fem timmar.

Råvarorna kan förberedas till en viss nivå. Fisk- och köttråvaror får förberedas till 80 procent, resten ska göras i köket för att domarna ska kunna bedöma hantverksskickligheten.

Fyra kockar och en konditor arbetar i varmköket, där lagkaptenen måste ingå.

Domarna bedömer sedan enligt dessa punkter ...

1. Presentation/innovation - smakfullt, elegant presenterat, modern stil
2. Komposition - harmoni mellan färg och smak
3. Hantverk - korrekt förberett och utfört enligt dagens moderna kokkonst
4. Tillagning/Servering - rent, prydligt och servering anpassad till restaurangmiljö


Det blev 2 guld och 1 silver på kalla bordet samt 1 guld i varma kök, sammanlagt i poäng blev det tredje plats och en bronsmedalj.


Håkan som tillhörde Kategori C fick bedömningen Guld-Nivå.


Och trots att Håkan trivs utmärkt på sitt jobb NK i Stockholm. så byter han från och med januari Stockholm mot Manhattan.
Håkan har lärt känna lite folk där och vill testa något nytt. Det är mycket staden i sig som lockar, men han är även ute efter att utveckla sig själv som person och inom sitt yrke. Om han sedan stannar i en månad eller i flera år vet Håkan inte än.


...vid pennan en stolt bror!


Vägen tillbaka börjar här och nu!

Så var då säsongen till slut över för i år. Naturligtvis hade varit mycket roligare med ett mera lyckligt slut men nu är vi där vi är och det är bara att bryta ihop och gå vidare. Hanaskog kommer få lira Division 5 - fotboll nästa år i en serie som kommer innehålla betydligt mer lokala inslag än vad det har funnits i årets serie.


HIS klarade inte uppgiften att vända 1-0 underläget hemma på Heden och efter att Råå fått en billig straff så var det en rejäl uppförsbacke som gjorde att det redan där kändes hopplöst. Efter matchen stod det också klart att vi får rikta in oss på femman nästa år, något som absolut inte skall ses som någon katastrof. Många roliga matcher väntar i just denna serie som har mer lokal prägel än division 4 där man fått harva ner till Helsingborg var och varannan helg!


Lokalderbyn mot Sibbhult och Glimåkra tror jag dessutom kommer locka lite mer folk än vad Härslöv gjorde , så  ser redan i fram emot en ny spännande säsong i en serie som jag definitivt tror vi kan tillhöra toppen i.


I skrivande stund så har jag inga klara nyförvärv/förluster i föreningen men lovar att ni kan följa den stundande Silly Season här på bloggen. Kan meddela att krokarna redan börjat läggas ut för att locka nytt blod till klubben.


Trots den trista avslutningen på säsongen så anordnades ändå en klockren avslutning i klubbstugan för att senare sluta med en bit mat och en liten utgång. Dessutom prisades de flesta spelarna med olika ärofyllda nomineringar som gjorde många av pristagarna tårögda! Tack för i år grabbar, hoppas verkligen alla gärna fortsätter i Hanaskog!


Vill även säga att trots motgångarna så har stämningen i truppen ändå varit på topp och sammanhållningen är väldigt svårslagen, det skall alla som följt oss i år veta! Nu tar vi nya tag och laddar om! Vägen tillbaka början här och nu!


Sista rycket - Alla till Västra Hed!

Man kan hinna mycket på 90 minuter. Man kan traska igenom hela denna vackra slottsparken i Wanås ute i göingeskogarna. Man hinner se den fruktansvärt dåliga filmen "Bring it on again". Man hinner köra från Hanaskog till Helsingborg (i laglig hastighet). Man hinner även vända ett 1-0 underläge mot Råå. Alla dessa saker hinner man göra var och en på 90 minuter. Bara man ger sig fan på att det ska gå!För de som inte var nere på Västra Hed igår kunde man skymta en ivrig K-bladet reporter smygandes i knutarna. Största bytet var nog ändå Jocke Welander som ägnande en rejäl pratstund med denna reporter. Som om inte detta vore nog ville han även ta sig en pratstund med Torbjörn Jönsson, som dessutom snyggt fick posa med sina slitna Adidas Copa Mundial i handen. Hela reportaget samt denna delikata bild av Tobbe kan man läsa om i morgondagens blaska. Jag gissar på att detta kommer vara på löpet! K-bladets elegante sportchef med den kraftiga benstommen, Patric Nilsson, ville även han ge sin syn på saken i dagens blaska, där han skriver om Göinges nedgång när det gäller fotbollsframgångar.


Nog talat om detta. Imorgon gäller det. Det är imorgon som vi springer in på Heden för sista gången i år. Sista chansen att hålla sig kvar i fyran för den här gången. Räkna med ett taggat HIS, och räkna med ett Råå som kommer göra allt för att sätta käppar i hjulen för oss. Vi vet vad vi kan, vi vet vad som måste göras!


Året har varit mycket blandat i dur och moll för Hanaskogs IS. För herrarna har det dock varit mest moll. De onödiga poängtappen har avlöst varandra och det är just därför som vi hamnat i den situation vi befinner oss i för tillfället. Efter förlusten med 1-0 borta i Råå så krävs seger imorgon i returmötet. Annars väntar femman.


Men vad som än sker i morgondagens möte så kan ni vara säkra på en sak, och det är att Hanaskog inte kommer lägga sig ner och dö om nedflyttning skulle bli aktuellt. "Di gula" kommer stå upp och i sådana fall göra allt för att komma tillbaka där de hör hemma, fortast möjligt. Var så säkra på det. Okej boys, nu åker vi!Tillsammans e vi starka!


Nu är sista matchen här
O vi måste skaffa rätt atmosfär
Äta rätt o tagga upp till tusen
O innan match inget pill på musen
Alla måste hitta viljan att vinna
Kliva fram o inte i matchen försvinna
Fokusera nu o upp på tå
Så slår vi imorrn tillbaka Råå

Kör, cykla, gå eller ta mopeden
så ses vi nere på västra heden

/Rille

Matchen äger rum på Västra Hed kl. 14.00 imorgon lördag. Vi ses där!!!!!
  


Kvaldags!

Så var det då dags! Första matchen av två i kvalet om en plats i fyran. Klockan 10.45 lämnar HIS spelarbuss Västra Hed och styr skutan mot Helsingborg och Råå, som kommer stå som motståndare i detta dubbelmöte! Räkna med en nagelbitare!


Sir Welander och Fröken Lindqvist har fått välja och vraka vilka som skall få klä på sig de gulsvarta färgerna då hela truppen är till förfogande, förutom Mats Henrysson som varit skadad sen en tid tillbaka och ej kan medverka. De spelare som kommer hänga med ner till Råå är väl medvetna om vad som väntar, det kommer bli stentufft. Råå är ett målglatt gäng som spelar en offensiv och snabb fotboll (enligt källor), vilket visade sig i förkvalet då Sövestad åkte på däng med 3-0. En tuff uppgift väntar alltså för "di gule" men långt ifrån omöjlig, om alla står upp och krigar i dessa två sista matcherna av säsongen så skall vi absolut försöka ge Råå en match!


Som även det tidigare nämnts på hemsidan så kommer avslutningsfest att hållas den 18:e oktober, samma dag som returmötet i kvalet hemma på Heden. Alla som ska vara med, och sen även ta en tur in till stan på kvällen, se till att meddela detta snarast möjligt till Anton "Bindefeld" Bergh.  Avslutningen gäller även legender som ej kunnat träna pga fotbollsinvaliditet (t.ex. Rosén) samt äldre herrar som inte hinner bli spelklara i tid

(typ Noresson).


Vidare blickar vi nu framåt, och laddar inför lördagens batalj! Kom igen grabbar, nu åker vi!


Rosor är röda, violer är blå
På lördag spöar vi skiten ur Råå
Men det krävs ett jävla jobb o slit
För annars går vi på en tråkig nit
Borta har vi haft svårt denna säsongen
Nu e det dags att sjunga segersången
Ta fram ditt gulsvarta hjärta o spela för varandra
Så slipper vi ner till femman vandra
Får säga grattis till vårt P14-lag
Vi ses i a-truppen om ett tag

Håriga bringor o svettiga pungar
Här e Hanaskogs fotbollskungar.
/Rille O

Dagens Språklektion


Näve - Hand


Sier du inte domarjavul, han taur ju bullen me näven! - Ser du inte domarjävel, han tar ju bollen med handen!"Det verkade bara krångligt"

Antagligen en av de skönaste kommentarerna någonsin, levererad av 105 år gamla Clara Meadmore på frågan varför hon valt att avstå sexuellt umgänge under hela sin livstid i Aftonbladet! Och misstänker nog att vissa äldre erfarna pojkar i HIS herrlag nog i efterhand också insett detta!Sist men inte minst...

  

- På med blåställen grabbar, sista rycket nu!"Satsa hårt, men inte fult - Passa er för dom i gult"


Råå, tuff nöt för HIS!

Det blir Råå som kommer stå som motståndare för Hanaskog i kvalet. Laget tog en minst sagt övertygande seger efter 3-0 borta mot Sövestad i förkvalet och kommer därmed att få ta sig an HIS i ett dubbelmöte. En tuff uppgift för Hanaskog men med rätt inställning och engagemang så kan vi minsann ge Råå en match.


Helgen har för "di gule" annars varit lugn, i alla fall ur fotbollsperspektiv. En liten samling av spelarna valde att sluta upp för en liten utgång i Kristianstad, vilket slutade som det brukar, en blöt tillställning, visa-korten gick varma, samt den underbara ångesten på söndagen. Nåväl, kul hade vi!


Dags att blicka vidare i kalendern och viktiga träningar väntar nu för de "kycklinggula" innan vi beger oss till den tuffa bortamatchen i Råå. Mer om detta följer inom kort!
Otto Ewesson valde att inte byta om till finkläder utan kom som han var till nattklubben!


Vidare kan vi även nämna att Hanaskogs damlag också kvalar mot Division 4. Hanaskog, som spelar i en fyrlagsgrupp om uppflyttning, förlorade dock första matchen mot Skurupstjejerna med 2-1 på en regntung plan i Bjärlöv. Damernas enda mål var inprickat av Therese Ekenberg. Bara att ladda om köra vidare!

  


Nu laddar vi för två rejäla krafttag i de kommande veckorna och ser till att avsluta snyggt!


Dagens språklektion

Sul - Kött

Seder du bara au sular, ditt paugasnöre!? - Sitter du bara och äter kött, pojkslyngel!?"Om Milan hade haft lika stor utdelning som Juventus ikväll, så skulle det ha stått 5-5..."

 Glenn Hysén är logisk vid ställningen 0-5 mellan Milan och Juventus.
Sist men inte minst...

- Är det lagligt att ha samma flyt som Liverpool har för tillfället??


 

FORZA HIS!


RSS 2.0