Från A till Ö 2010!Ni kan sluta vänta. Den är här nu. Nedan finner ni ett försök till en någorlunda summering av året som gått, både på och utanför plan. Som vanligt så är det skrivet med glimten i ögat. Hoppas ni finner det någorlunda givande. Här är året 2010, från A till Ö.

 - Andy Grahm i VMA vann i år den interna samt hela Divison 2:s skytteliga på 23 mål. I Hanaskog var det en annan Andy som plocka hem, åtminstone den interna skytteligan, med imponerande 5 mål. Men 1 av dessa 5 hör nog hemma i kategorin ”Årets Mål”. I matchen mot Tosteberga/Nymölla hemma driver Andreas Nilsson sig fram på vänsterkanten och drar till en blandning av mörsare/passning/inlägg som i en elegant båge går in i bortre krysset. Uppskrivningen av målet här på bloggen gav han dessutom en plats på heta listan. Dock vet jag att det finns fler som vill vara med och kandidera till årets mål i HIS, utan att gå in på för mycket så påstår sig en viss Bergh att han drog in en volley i krysset mot Ystad borta. Problemet är bara att ingen såg det…

 


- Bloggen har förgyllt eran vardag i dryga 3 år. Vecka ut och vecka in har ni kunnat följa det senaste kring HIS herrar, och oftast har detta varit uppskattat. En av anledningarna till att bloggen startades var efter ivrigt tjatande från medspelare men också mycket tack vare den redan existerande Spelarrådsbloggen skriva av om Nosaby IF. Dessvärre har denna nu gått i graven, och det enda man kan säga nu är:  Tack! För utan den bloggen kanske ni aldrig hade fått läsa om Hanaskogs spelarfester, degraderingar och avancemang m.m…

 


- Cash is King är ett ordspråk som än idag står sig starkt, inte bara i affärsvärlden utan även på fotbollens bakgård. Varje frimånad kan man höra om spelare som är villiga att, för ett par tusenlappar, välja bort kamratskap och hjärta när man väljer klubb kommande säsong. Varför kan dessa pojkar bara svara för sig själv, men jag väljer ändå att vara snäll mot dom som tar åt sig och här helt gratis bjuda på ett förslag till målgest för kommande säsong! Kolla 4:55 in i klippet!  

 

- Dialekter har sin charm, det kan ju vi ”göingepaugar” intyga, men den som satte mest avstamp i år var nog ändå Edins irrationella uttalande. Under året som gått fick stötta på uttalande som ”riggen riggen riggen” när motståndare låg tätt i ryggen och ”bitte bitte bitte” när orken tröt. Tyvärr försvinner både dessa uppmaningar och den vindsnabbe anfallaren från Västra Hed och kommer istället att 2011 synas på Grönevi.

 


- Evakuering är ett finare ord för tömma, och får mig osökt att komma in på den första riktiga spelarfesten som hölls med avstamp mot säsongen som gick. Väl under denna så var där en viss Jimmie Isaksson som, iklädd sina extremt manliga kycklinggula jeans, kände att det var dags att evakuera magsäcken. Sagt och gjort, Nattklubben Class enda urinoar fick sig en påhälsning av det orala slaget, vilket ungtuppen Jens Karlsson snabbt föreviga tack vare en fullt godkänd megapixelkamera. Snabbt som ögat for samme Jens ut till lagkamraterna för att visa upp konststycket från herrarnas toaletten med kommentaren: ”Kolla grabbar” En fläskpannkaga!!”.

 


- Fotbollsgudarnas förlovande land, England, fick på hälsning av tre ivriga HIS:are under november månad, där de skulle få uppleva en säker seger för Arsenal mot Newcastle. Men en polack med dyslexi och en halvdrogad Newcastle-anfallare såg till att de tre musketörerna satte ölen i halsen och kom hem till Sverige utan vare sig måljubel eller poäng. Men nästa vecka gör man ett nytt försök när man åter anländer till Emirates, denna gång är det Manchester City som står för motståndet. Måljubel tack!!!

 


- Gunde, med sin härliga vänsterfot, och Affe, med sin robusta spelstil, valde att kommande säsong skriva på för grannklubben Broby. Trist, tycker vi, men kan bara önska grabbarna lycka till kommande säsong när Alfred och Rasmus styr om GPS:en i Affes röda Volvo 850 och far mot Broby IP, där en annan HIS-bekanting, David Johnsson, ska till viss del svinga med piskan. Måste vara svaaagt!

 


- Hässleholms IF var ett många spöken i årets Division 4. Två matcher, två förluster och 0-7 blev facit mot Hässleholms numera hetaste klubb som lirar i trean nästa år. Med andra ord så var det två enkla dagar på jobbet för Bengt Emil Andersson som då var tränare för ”di gröne”. Nu har han dock bytt planhalva och skall lära ”di gule” ett och annat. Kanske såg han potentialen i detta laget när vi väl möttes, eller tycker han bara synd om oss? Hur som helst så ser vi fram emot av att ledas av denna tränarlegend. Ska vi säga Hässleholms IF mot Hanaskogs IS i Division tre år 2015?

 


-
Isendahl, mannen som aldrig upphör att förvåna, har varit tillgänglig till och från under säsongen. Trots att han lirat halvskadad så var han alltid en av dem som utmärkte sig mest i de matcher han var med. Men så en dag vakna den forna supertalangen upp och tänkte: Varför inte flytta till Norrland? Sagt och gjort, pluggandet till brandman startades uppe i kallaste delen av landet, men skall nu fortsätta på distans, vilket kanske öppnar för en nystart i Hanaskog med finlir, gräsklippning på Tarkett och kanske någon grogg? Please Isen, PLEASE!!!

 


- Johnsson, den ettrige mittfältsterriern slipper i år nomineringen till Nobels Fredspris. Faktum är att Andreas rätt ohotat (förutom storsnackaren Berg) plocka hem busligan med 1 rött och 9 gula kort. Mest minnesvärda är mötet med Åsum hemma där han inom loppet av en kvart hann med att märka två benpipor innan det var adjöss från plan. Lyckades dock även bidra med ett mål i år när han fick på en rackarrökare mot Brantevik som borrade sig in i högra krysset.

 


- Kapten Itchzak och Olof Mellberg har tre saker gemensamt. Både har varit kaptener i sina respektive lag. De bägge ser förskräckliga ut i mustasch, och dessa män är dessutom horribla straffsparksläggare. Mot Bjärnum i U-laget ville Jimmie, precis som Mellberg under Fotbolls-EM 2004, ta sitt ansvar från 11 meter. Resultatet blev en usel straff som målvakten inte hann undan på med en retur som fortfarande inte har landat…

 


- Legenden och charmören Andreas ”Ante” Persson har bestämt sig för att nästa säsong prova på ny fotbollsmiljö i form av Åhus IF. Nytändning, säger P. LOL säger vi. Men det är inte utan att man kommer sakna Hanaskogs Paul Konchesky, mannen som uppfann orden ”påskapattar” och ”slaskis”. Och innerst inne vet jag att Ante även kommer att sakna oss när han nu byter ut jordnötter och brudsnack mot bröstkarameller och prat om vilka blöjmärken som har bäst absorberingsförmåga. Good luck, mate! 

 


-Martin Bergvall var en ny bekantskap i det Hanaskogitiska bygget under 2010. Den drygt 2,30 långe mittbacken tog snabbt för sig både i omklädningsrummet och i luftrummet. Denna horribla dribblare skaffade sig även en ny bästa i kompis i form av Itzchak, som mer än gärna bara stanna till för en liten fika eller en promenad med ”huuunden”. Kärlek!

 


- N
ils Berg, den hetlevrade målvakten i Hanawood och Arni Autur Arason, Odd Grenland kan båda titulera sig straffexperter då de bägge har svarat för bedriften att rädda två straffsparkar i samma match. Mot Broby IF borta försökte hemmalaget både en och två gånger från straffpunkten men Näzze var omutlig och plocka båda försöken och såg till att segern bärgades för HIS. Något att lägga till i sitt CV…-O
ttosson, Fredrik, en av alla de ynglingar som i år fått chansen till att visa upp sig på seniornivå. Och nog var det ändå Ottosson som fick den mest uppmärksammade debuten. Inbytt mot Tosteberga/Nymölla, efter diverse klackar och djupledslöpningar så gör Fredrik en balja samt passar på att reta gallfeber på motståndarnas ena anfallare med ett par sulor direkt på den efterföljande avsparken. Japp, nog gjorde han avstamp alltid…

 


- Päreåkrar var något som Hanaskog fick vänja sig vid i våras när väl man kom till spel i serien. Varje vecka var en ny upplevelse med planer som hade fått en gyttjebrottare att skratta sig hes . Ja, förutom Västra Hed då, som trots den hårda vintern ändå höll världsklass om man jämförde med övriga tappra försök till gräsplaner i Division IV.

 


- Queen sjöng en gång i tiden  ”show must go on”, och detta har väl varit något som vi fått säga till oss själva många gånger under säsongen. Trots motgångarna har vi fått kämpa på helt enkelt, och göra det bästa av situationen. Nu blir det bara till att åter spänna bågen i femman. För visst hade det väl inte varit helt fel att till hösten höra ”we are the champions” strömma ur högtalarna?

 


- Roliga fester är något som man råkar ut för om man lirar i detta gössiga gäng. Inte bara med de ståtliga herrarna utan även alla de succéartade dragningsfesterna. Likaså startades en ny tradition upp denna säsong när man slöt upp en gemensam danskväll med damlaget. Och varför inte ta detta ett steg längre. Tänk er en Fotbollsgala slash dragningsfest där dam/herrspelare prisas för sina prestationer under året i kombination med dragningsfest där alla nära och kära har möjlighet att närvara? Tugga på detta lite all HIS:are, så återkommer vi i ämnet under 2011…

 


- Slim, eller Jimmie Oskarsson som han egentligen heter, är en ny kille som vi ska få bekanta oss med under 2011. Killen med näsa för mål har faktiskt redan hunnit med en match i den gula tröjan, nämligen en testmatch i somras mot Yngsjö. Då gjorde han tre mål och satte ribban, trots att han då var nyligen hemkommen från en upptäcktsresa på varmare breddgrader . Dessutom är han den ende, i alla fall vad jag vet, som börjat gå på spelarfester innan han ens ritat på för klubben. Stort!

 


- Tjuren är det gamla öknamnet på Philip Isaksson som nu är åter i moderklubben. Faktum att senast det begav sig i Hanaskog för Philip så fick han chansen att visa sina kunskaper som målvakt. Men i derbyt mot Knislinge på pojklagsnivå så lös hans orutin igenom och mål på mål trilla in bakom stackars Isaksson. Phille själv vägrade dock att ta på sig något av målen som släpptes in och inför lagkamraterna hävdade han att den största anledningen till förlusten var att de yngre i Hanaskog skinnade på tok för lite. Jens Fjellström, släng dig i väggen!

 


- U-laget har, liksom A-laget, farit upp och ner som en jojo i seriesystemet. När A-laget 2008 trillar ner i femman, gick U-laget upp i tvåan. När således A-laget vann Division 5 skåpades U-laget ut fullständigt i tvåan och fick direkt respass. Men denna trend bröts till sist i år när A-laget åter hamna i femman och U-laget, mycket taktiskt, hamna på en godkänd andraplats i trean och därmed stannar kvar i denna serie, vilket är en mer realistisk serie att skola in yngre i stället för att utmana VMA och Nosaby…

 


- Volymknappen på stereon har skördat många offer under tiden i Hanaskog. Ständigt dessa kvällar med detta gäng har resulterat i ett par pangade högtalare samt ett par smått irrriterade grannar. Och visst är det fascinerande att som nykterist sitta bredvid å skåda detta spektakel när volymen går från 9 till Max på bara några få timmar? Frågan är vem som drabbas härnäst…

 


- Xanté, lime och sprite blir tillsammans en Lennart. Denna drink är dock inte den mest uppskattade bland HIS-spelarna på krogen, där man hellre föredrar namn som Morgan eller varför inte en Jack efter lördagsmatchen. Eller gör man som vissa i fotbollssektionen, och lavar upp en flaska jäger, sen löser sig resten. Nämner inga namn men Hanaskogs svar på Edvin Eriksson vet hur man hanterar det svarta guldet, vilket många fick bevittna under sommarens dragningsfest, där skinnsoffan i klubbstugan fick fint besök runt tio-snåret…  

 


- Ynglingarna i Hanaskog har visat framfötterna under säsongen. 2011 är det dags att ta ytterligare ett kliv när man nu helt och hållet kommer att tillhöra A-truppen. Och bli inte alltför förvånade om ni kommer se Anton, David, Felix eller någon av de andra snortockarna i startelvan nästa år. Tillväxten är det synd att klaga på…

 


- Zambia-födde Timothy och girafflånge Jim var 2009 ett fruktat par när det gällde fasta situationer. Väl i luften var det inte många som mäkta med dessa gossar som tackade och knoppade in mål på mål. Innan säsongen så var det därför stora förhoppningar på dessa och som tränaren sa: på fasta situationer blir vi riktigt farliga och kommer göra en del nickmål. Resultatet för de bägge? Ja, slår man i hop deras statistik så blir det noll…

 


- Året som varit har kanske inte varit det mest fantastiska sett till resultaten, men likväl ett roligt år. För första gången, efter år inom elitidrotten, har jag personligen fått uppleva en direkt nedflyttning. En upplevelse som jag gärna avstår framöver. Men samtidigt blir man imponerad över det driv och den positiva anda som funnits hela vägen in i mål i år. Och med det i bagaget i kombination med ett underbart gäng och en jävla revanschlust, så var det inte så svårt att välja klubb inför stundande säsong. Det och de 25.000:- jag fick i sign-on bonus förstås…

 


- Äcklen som i höstas fick för sig att bryta sig in i Västra Heds omklädningsrum under mötet med Rydsgård, och som var nästan lika korkade som bortasupportrarna på läktaren, befaras fortfarande på fri fot. Hanaskog var dock inte ensamma om detta då liknande händelse inträffade i bl.a. Glimåkra dagen efter. Vad det är för typer som sysselsätter sig på detta vis vet jag inte, men misstänker att de inte står på antagningslistan till Chalmers precis…

 


- Österlen blev inte det nya Ö-området som vi skulle få skörda framgångar i. Faktum är att det var tvärtom. Brösarp, Brantevik, Ystad, ja det kvittar var vi än va så slutade det i moll. Annat var det i Örkeljunga-trakten i Div. 5, som vi för övrigt inte heller få uppleva eftersom serierna kastats om. Men vi får i alla åka till Bengt Emils hemtrakter Sösdala. Det ska ju vara fint framåt vårkanten har jag hört. Längtar redan…

 

 

 

  


Med detta vill Hanaskogs IS tacka för året som gått och hoppas alla redan ser fram emot ett nytt år med nya blogginlägg, nya fester och samkväm, och en jädra massa fotboll! 

Gott Nytt År!

 

 

Sist men inte minst…

 

 
 

FORZA HIS!!!

 

 


God fortsättning!

Efter en fröjdefull jul, med god mat och umgänge med nära och kära, sparkar bloggen igång igen inför stundande årskifte.


Vi kan notera följande nyheter kring HIS herrar:


- Båda lagen har gjort sitt för denna gången i Alliansen. Ena laget åkte ut mot Everöd medans det andra laget inledde med seger mot Venestad innan tyvärr Nosaby blev för svårt.


- Det har nu i Silly Season - tider florerat rykten som placerat Nils Berg i andra klubbar. Detta kan dock avskrivas då Nils nu bestämt sig för HIS även kommande säsong vilket är mycket glädjande.


- Den 12/1 kommer träning på nytt starta upp för Hanaskog då man gör entré på Bjärlövs grusplan. Vågar man gissa på någon liten löpövning??


- Senare i veckan kommer såklart den traditonsenliga (sedan 1 år tillbaka) från A till Ö, med godbitar från året som gått. Håll utkik!Tills vidare....

FORZA HIS!!!

Nya namn i Hanaskog!

Så här i upploppet på frimånaden kan Hanaskog presentera ytterligare fyra nya spelare som valt den gula tröjan kommande säsong.-
Först ut var Rasmus Jönsson, en teknisk offensiv lagd spelare med en härlig vänster som defintivt kan bli nyttig för HIS kommande säsonger. Rasmus ansluter från Broby IF, som för övrigt också är hans moderklubb.

- Näste man att skriva på övergångshandlingarna var Jimmie Oskarsson. Den ettrige anfallaren hämtas ifrån Degeberga Goif där han visat prov på målsinne den gångna säsongen med 32 mål på 17 matcher. Ett välkommande tillskott till Hanawood.


- Vidare kan vi även hälsa Sebastian Persson välkommen till "Di gule". Sibbhultssonen Persson är en urstark mittfältare som aldrig viker sig en tum å alltid ger 110%, vilket vi i Hanaskog har fått märka under de bataljer som utspelats mellan HIS och Sebbans moderklubb Sibbhults IF, vilket också är den klubb som han kommer närmast ifrån.


- Vi kan också lägga till en hemvändare till 2011 års trupp. Det är Philip Isaksson som valt att återvända hemåt efter utflykter i IFK Knislinge och Hjärsås/Värestorp. Philip kommer, i den mån det går, få igång fotbollskarriären igen, efter ett par passiva år, något som vi ser fram emot.


- Sista namnet för denna gången är Berat Zolufi som närmast kommer från Svängsta IF. Berat bor i Hanaskog och sökte sig således till bygdens lag. Välkommen!Det är med stor glädje som vi vill hälsa samtliga dessa spelare välkomna till Hanaskogs IS.


Även om frimånaden är över så är där fortfarande lite krokar ute och vem vet, kanske trillar det ytterligare någon lirare i vårt gössiga gäng. Håll utkik!


Silly Season So Far (Player Edition)


In: André Johannesson, Sibbhults IF, André Åberg, Åsums BK, Oliver Routtinen, Fredrik Ottosson, Anton Scholander, David Stridsman, Felix Voutilainen, Viktor Karlsson, Daniel Bengtsson, Jimmy Ljunggren, Victor Antonsson, Martin Nilsson, samtliga från egna leden, Rasmus Jönsson, Broby IF, Sebastian Persson, Sibbhults IF, Philip Isaksson, Hjärsås/Värestorps IF, Jimmie Oskarsson, Debegerga Goif, Berat Zolufi, Svängsta IFUt: David Johnsson, Rasmus Johansson, Alfred Olsson, samtliga Broby IF, Andreas Persson, Åhus IF, Fiton Buzuku, Kristianstads Bois, Edin Nargilic, Näsby IF, Richard Blennborn, Glimåkra IF, Jens Karlsson, Sölvesborgs GIF
Ikväll sparkar Alliansen igång. Hanaskog ställer upp med två lag. Det ena representeras av pojkspolingarna födda 94-96 plus Jimmie Isaksson som ensam höjer snittlåldern med 14 bast. Det andra laget består av lite blandad kompott av lirare som va sugna på lite innefotboll. Matchtider finner ni på hemsidan.


Tills vidare...FORZA HIS!!!
Uppdate Silly Season

"Rövmånaden" går mot sitt slut och så här i luciatider kan vi väl ta och summera in det som hänt i det Hanaskogitiska lägret.


Det senaste på förlustsidan är att de bägge sommarförvärven Fiton Buzuku och Edin Nargilic lämnar föreningen för spel i KBois samt Näsby IF. Detta blev klart under fredagen. 

Vidare kan vi även meddela att Jens Karlsson, som pga av jobb och flytt till Sölvesborg inte kunde bistå med sina tjänster fullt ut förra säsongen. Nu väljer därför Jensa att ta chansen i Sölvesborgs GIF kommande säsong. Vi önskar naturligtvis honom ett varmt lycka till och glöm inte: "Gör maaaul kaaa!"

Jens Karlsson
På rekryteringsfronten så har det hänt en del. Sedan tidigare har vi André och André som blivit klara för "Di gule". Nu kan vi även plussa på den samling av ungtuppar som från och med nu kommer att tillhöra seniortruppen säsongen 2011. En bra skara talanger, där några redan fått känna på spel i fyran.

Om ni tror att detta var allt så är det inte slut än. Håll utkik i slutet på veckan, det kommer mera...
Silly Season So Far (Player Edition)


In: André Johannesson, Sibbhults IF, André Åberg, Åsums BK, Oliver Routtinen, Fredrik Ottosson, Anton Scholander, David Stridsman, Felix Voutilainen, Viktor Karlsson, Daniel Bengtsson, Jimmy Ljunggren, Victor Antonsson, Martin Nilsson, samtliga från egna ledenUt: David Johnsson, Rasmus Johansson, Alfred Olsson, samtliga Broby IF, Andreas Persson, Åhus IF, Fiton Buzuku, Kristianstads Bois, Edin Nargilic, Näsby IF, Richard Blennborn, Glimåkra IF, Jens Karlsson, Sölvesborgs GIF
Tills vidare...FORZA HIS!!!


Innekille klar för "Di gule"!

André Johannesson var förste man in bland nyförvärven inför säsongen 2011. Under tisdagskvällen var det dags för nästa André att rita på för Göinges Stolthet. Denna gång en viss Åberg...


André
kommer närmast från förra årets motståndare i Division IV, Åsums BK, vilket också är hans moderklubb. Han har även tidigare representerat Yngsjö IF. Det är väldigt roligt att Mr. Åberg har valt Hanaskog som klubb kommande säsong. Tillsammans med ytterligare en handfull spelare kommer han bidra med rutinen i det unga Hanaskog som Bengt "Emil" Andersson nu skall drilla, för att på sikt skapa nya framgångar i denna anrika förening.

André Åberg tillsammans med Hanaskogs sportchef Micke Bengtsson.
Det är med stor glädje som jag hälsar André välkommen till Västra Hed.
Tills vidare...

FORZA HIS!!!


Summering Nsk-Cupen

Så var första inneturneringen till ända för Hanaskogs herrar. Det blev dessvärrre sorti direkt i gruppspelet för bägge lagen, som nu blickar framåt mot Alliansen.


Redan förra helgen så fick våra juniorer chansen att känna på seniorspel då man ställde upp i grupp bestående av Glimåkra, Sösdala samt Bjärnum. Junisarna, förstärkta med Jim Ringström, åkte på tre klara förluster och respass, men många av dessa ungdomar blev en erfarenhet rikare vilket var det huvusakliga syftet.

Det andra Hanaskogslaget gick ikväll in i turneringen. Och trots att man gick igenom gruppen obesegrad så räckte inte detta till slutspel. Laget inledde med att spela 2-2 mot Hässleholms IF efter mål av Anton Bergh och Andreas Johnsson. Nytt kryss väntade i matchen efter mot Åhus IF, efter att Johnsson kvitterat i slutminuterna till 1-1. Och som om inte det redan räckte med oavgjorda resultat så lyckades HIS med bedriften att tappa en 2-0 ledning med blott två minuter kvar mot Ballingslöv till 2-2, vilket innebar att cupen var över för "di gule". I den superjämna gruppen landade Hanaskog på 3 pinnar, blotta poängen sämre än övriga lag i gruppen. Målen mot Ballingslöv gjordes ännu en gång av Johnsson samt Fiton.


Denna kväll presenterade sig även ett nyförvärv hos HIS. Det är forne KFF-spelaren André Johannesson som kommer representera Göinges Stolthet kommande säsong. André kommer närmast ifrån Sibbhults IF, vilket också är moderklubb. På förlustkontot kan vi även notera att det bara blev blott en säsong för Richard Blennborn i Hanaskog innan han tog sitt pick och pack och drog vidare till nästa göingeklubb. Ny adress är Glimåkra IF.
Tvp nya bekantskaper på Västra Hed kommande säsong - Bengt Emil Andersson
och André Johannesson.
Nya tag imorgon, då det är träning 17.30 i Knislinge Sporthall. Be there!
Tills vidare...
FORZA HIS!!!

RSS 2.0