Förlust i derbyt!

Hanaskog kom till korta i det jämna derbyt mot Glimåkra på fredagskvällen. Det blev till sist förlust med 1-2 (1-1) som innebär att Glimåkra knaprade in ”Di gules” försprång i serien.

 

Hanaskogs IS – Glimåkra 1-2

 

HIS mål: Staffan Holgersson

 

Startelvan enligt följande:

 

                                                                  Junne

 

                        Stalle          Jim                                       Nore            Ante

 

                      André            Johnsson                            Jens              Anton           

  

                                            Pocke                                 Linus

 

Avbytare: Böna, Isendahl, Gazza, Rille, Albin

 

Saknades gjorde Hampe (avstängd), Tim (Åter i träning på måndag) samt Jimmie (kasta in handduken på uppvärmningen)

 

Kan väl kort och gott säga att det var ett förvånansvärt lugnt derby, med fin inramning med uppvisning av bilar från Bilcity, nationalsång vackert framfört av Alexandra Gustafsson, bra väder, förutom den fantastiska vinden som förstörde en del av skönliret, samt en mycket stor skara publik. Dessvärre bjuder Hanaskog på två mål och då vinner man inga matcher. Laget kommer aldrig riktigt upp i normal standard. Fredagens förlust var därmed den första på hösten, dock ska vi inte ta och gräva ner oss fullständigt. Allt är fortfarande i våra egna händer. I skrivande stund ligger HIS alltjämnt 2:a , samma poäng som trean Glimåkra men med betydligt bättre målskillnad. Det är dock många underifrån som fortfarandeär spekulanter på kvalplats uppåt så det kommer vara benhårt ända in på mållinjen, så det gäller att kriga i varje match framöver.

 

Tabellen i skrivande stund:

Eket

17

12

2

3

42

-

15

27

38

 

Hanaskog

17

10

3

4

41

-

20

21

33

Glimåkra

17

10

3

4

36

-

27

9

33

 

Strömsborg

17

9

5

3

42

-

24

18

32

Sösdala

17

9

2

6

43

-

35

8

29

Rössjöholm

17

8

2

7

31

-

26

5

26

Östra Ljungby

17

8

0

9

31

-

31

0

24

Vinslöv

17

6

2

9

24

-

33

-9

20

 

Sibbhult

17

5

3

9

25

-

44

-19

18

Bjärnum

17

4

4

9

24

-

29

-5

16

 

Munka Ljungby

17

3

5

9

20

-

48

-28

14

Treby

17

2

1

14

9

-

36

-27

7

 

 

Vidare väntas det två nya träningspass på måndag samt onsdag innan det är åter dags att ladda batterierna då Östra Ljungby väntar i en tuff bortamatch på lördag. Mer info kommer inom kort…

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

FORZA HIS!!


Inför HIS - Glimåkra IF!

Så var det då dags för ännu ett derby för Hanaskogs del. Glimåkra IF kommer på besök till Heden och en ny , tuff match väntar för "Di gule".

Bägge lagen är i högsta grad med och slåss uppe i toppen, vilket är roligt eftersom fotbollen i göinge är "utdöende" enligt K-bladet, jo tjena! Matchen kommer förhoppningsvis att vara underhållande och för dem som kommer och tittar nere på Västra Hed, hoppas såklart på fint väder och mycket publik.

Följande spelare är kallade till samlingen:

Målvakter: Böna, Junne

Försvarare: Stalle, Rille, Ante, Nore, Jim

Mittfält/Anfall: André, Gazza, Johnsson, Jens, Itchzak, Isendahl, Anton, Linus, Albin, Pocke

Hopppas samtliga ser till att tagga till och att komma med rätt inställning till matchen, för när vi väl ger 110% och ställer upp för varandra, det är då vi kan prestera på planen!

Avspark 18.30 Västra Hed!

Rille Rim
får ordet:

3-1 mot Eket senast var ett styrkebesked
Det visar även hur denna trupp är bred
Lillen fick äntligen mål göra
O det fick man ju på träningen höra

Glimma står för måtståndet idag
Toppmatch i femman mellan 2 riktigt bra lag
Kanske säsongens viktigaste kamp
Så Ante höjer smärttröskeln o lovar att inte få kramp
Matchen i matchen står mellan bröderna från Almö
Så kom igen nu Linus dags att ge Lukas o Glimma Spö

Lever han? det må han iallafall
Vakna nu Gazza! Spela boll sen kan du få dig en kall

/ Rikard Oredsson


PS. Matchsponsorn Bil-City i Kristianstad AB kommer före, i paus och efter matchen att visa upp sina bilar. Kom i tid! DS


Tills vidare...


FORZA HIS!Seger i Seriefinalen!

Hanaskog tog återigen en fin skalp när man på bortaplan besegrade Ekets GOIF i seriefinalen på Ryavallen. Hanaskog spelade taktiskt smart i första, och i andra la man i en växel till och då hade Eket inget att sätta emot. Segersiffrorna skrevs till 3-1 (1-0 ledning i paus) för "di gule" som därmed ligger kvar på sin andraplats i serien!

  

Ekets GOIF - Hanaskogs IS 1-3

  

HIS mål: Pocke, Anton, André

  

Till kvällens viktiga match saknades Itchzak som fick kasta in handduken tidigare på dagen på grund av skada, Tim är ej åter i träning, Hampe var avstängd samt Linus som ännu inte är spelklar!


Hanaskog började matchen avvaktande, tillät Eket ha mycket boll och såg till av hålla rent framför egen kasse. Närmare än ett par halvdana skott kom aldrig Eket ett mål. Istället var det Hanaskog som skapade de vassaste chanserna och också gjorde matchens första mål när Anton spelade fram Pocke som inte gjorde något misstag i avslutet. Strax efteråt att hade Berg en gyllene chans att ge laget en tvåmålsledning men en back på mållinjen hindrade Hanaskogs målfarliga gigant från sitt första mål för säsongen (Anton skulle dock få revansch senare). "Di gule" gick till halvtidsledning med en stor portion självförtroende och lovade varandra att fortsätta kriga som ett lag även i andra halvlek. Vilket man också gjorde.


Eket försökte hela tiden lirka sig igenom men idag var backlinjen magnifik. Istället kunde Hanaskog spela ut mer och mer och skapa flertalet heta målchanser. Och så kom det till sist då. Målet som vi alla väntat på av denne lille gigant. A. Berg rycker ifrån sin försvarare, få på en hyfsad träff som målvakten får en hand på men ej kan styra väck från målet och 0-2 är ett faktum. Eket fortsätter att försöka komma framåt men närmre än ett stolpskott var man inte och när de väl försökte flytta fram folk fick Hanaskogs vindsnabba spelare i anfallet julafton i Ekets backlinje och André Bengtsson kunde slå spiken i kistan med sitt välplacerade skott och 0-3 var ställningen med lite mindre än kvarten kvar. Att Eket tröstmålade i slutminuterna hjälpte föga. Hanaskog stod som segrare i denna seriefinal och därmed fortsätter man att hänga på i toppen. Det är kul att se att vi spelar med sådan harmoni, klokhet och framförallt inställning!Anton Berg hade islossning i seriefinalen och gjorde första baljan för året!

Nu laddar vi om med lätt träning ikväll innan det vankas derby på Västra Hed på fredag kväll då Glimåkra kommer på besök. Mycket tuff och intressant match som man inte får missa!


Mer info följer!Tills vidare....

  

  

FORZA HIS!


Inför Ekets GOIF - HIS!

Tiden räcker inte riktigt till alltid. Därför blir det ett väldigt kort inlägg idag inför seriefinalen ikväll! Eket stor för motståndet i denna tuffa match.

Truppen som skall försvara Hanaskogs ära ikväll är följande:

Målvakt: Junne

Försvarare: Stalle, Ante, Nore, Jim, Rasse

Mittfält/Anfall: André, Johnsson, Gazza, Anton, Itchzak, Rille, Jens, Pocke, Isendahl

Nu taggar vi till. Vi vet vad vi kan när vi kör 110%!!


Rille rim har ordet:

Skjut eller använd skallen
idag ska bollen in på ryavallen
idag viker vi oss inte för nånting
så kämpa,visa glädje o spring

Kom o heja med jubel o banderoller
Se på Jim, HIS egna Jan Koller
/ Rikard Oredsson


Sist men inte minst...


FORZA HIS!

Härlig seger över Bjärnum!

Hanaskog tog tre nya friska poäng på fredagen när Bjärnum gästade ett regnigt Västra Hed på fredagskvällen. 3-1 slutade matchen till hemmalagets favör efter en avslutande halvtimme som var bland det bästa som presterats i år!


Hanaskogs IS - Bjärnums GOIF 3-1


HIS mål: Jim Ringström, Joel Isendahl, Patrick Isaksson.Till kvällens match så var där ett par avbräck då Timothy inte är åter i träning än, samt att Hampus Dahl var avstängd! Linus Nilsson är som sagt inte spelklar än! Matchen startade Hanaskog enligt följande:


I målet stod Junne. Backlinjen bestod av Jim och Nore i mitten, med Ante och Rille som ytterbackar. Man hade mittfält bestående av André, Gazza, Johnsson och Itzchak medans Anton och Jensa tog plats på topp. Hanaskog kan nog även stoltsera med Division 5 bästa bänk som för kvällen bestod av Böna, Pocke, Stalle, Isendahl och Albin.

  

Matchen inleddes något avvaktande utan några större målchanser. Bjärnum försökte sätta hög press på Hanaskog för att sedan snabbt ställa om till anfall. Det blåklädda bortalaget hade sin farligaste chans när en snedträff slank förbi Junne men Rille var påpassligt framme och skicka iväg bollen strax innan mållinjen! Både Jens och Anton hade en varsin het chans men Jensas skott slank förbi stolpen medans Bergs troligen landade någonstans kring damlagets plan som hade match i Bjärlöv!
Anton B (höger i bild), antagligen en av de mest ofarliga anfallarna i denna serie!

I andra så fortsatte det avvaktande spelet ända tills efter en kvart, då Bjärnums mycket duktiga Jimmy Eek sköt ett som styrdes av en annan Bjärnumsspelare in i mål och 0-1. Uppförsbacke för Hanaskog alltså, men repliken skulle komma. Anfallet efter Bjärnums ledningsmål fick "Di gule" en hörna som reslige mittbacken Jim Ringström knoppade in som var slagen av pånyttfödde Jonas "Gazza" Mårtensson. Nämnde Gazza och André var magnifika denna kväll och hade lekstuga med sina ytterbackar som inte hade mycket sätta till när dessa herrar bjöd upp till dans! Efter 1-1 målet så var det som ett helt nytt Hanaskog som vaknade upp. Laget spelade mer och mer enkelt, tog löpningar för varandra och då hängde inte Bjärnum med. 2-1 målet kom som ett brev på posten, och även detta på hörna, slagen av Anton Berg och med inhopparen Joel som målskytt. Lite fascinerade med tanke på det utspel som denne ståtliga man gjort på vuxen-communityn Facebook tidigare på dagen:


Joel Isendahl - "Värma bänk på fredag :) Sen ska jag hoppa in och göra mål. Det är ett löfte."

  

Två levande legender: Joel Isendahl och Torbjörn Nilsson!

 

Vad ska man säga? En man som håller vad han lovar i alla fall! Efter målet kunde Hanaskog gjort på 3,4 och 5-1 men Bjärnums målvakt Tommy Falkelod såg till att hålla matchen vid liv. Men mer än någon halvchans skapade inte Bjärnum som tappade en dimension i sitt anfallsspel när Jimmy Eek linkade av skadad. Istället var det Patrik "Pocke" Isaksson som via ribban satte spiken i kistan. Matchavslutningen var något grinig men Hanaskog höll undan och tog tre nya poäng och är i högsta grad med i toppen. Man lyckades dessutom ta sig förbi Strömsborg som fick stryck av Ö. Ljungby. Lägg därtill att Glimåkra slog Eket och ni kan inse att där är nu många om budet när det gäller uppflyttning till Division 4.


När det gäller betygssättning så är det väldigt lätt i detta fall. På en skala 1-5 så kan samtliga utespelare i Hanaskog, inklusive inhopparna, kvittera ut en stark 6! Ett kollektiv som verkligen kämpade, rev och slet i 90 minuter och det gav till sist utdelning. Att alla inhopparna var exakt lika bra visar bara vilken härlig trupp vi har för tillfället!


Nu laddar vi om för nästa vecka smäller det minst sagt, med start på tisdag då det vankas seriefinal på bortaplan mot Eket. Som grädde på moset så blir det även derby på fredagen då Glimåkra IF kommer på besök till Heden. En bra vecka där och det ser minst sagt ljust ut för "di gule". Träning måndag, hoppas alla kommer pigga och fräscha! Nu njuter vi av helgen!Tills vidare...

  

  

FORZA HIS!!


Ytterligare ett nyförvärv till HIS samt inför HIS - Bjärnums Goif

Så kan Hanaskogs IS stolt presentera ännu en hemvändare. Denna gången är det anfallaren Linus Nilsson som valt att komma hem och hjälpa "di gule". En spelare av rang som tas emot med öppna armar i sin moderklubb.


Idag blev det klart att Linus Nilsson åter kommer att tillhöra Hanaskogs IS. Han kommer närmast från Division 2 och Bromölla, och redan då kanske ni inser att det är en spelare av klass. Senast Nilsson tillhörde Göinges Stolthet var säsongen 2007 då han med sin snabbhet och målfarlighet var en stor del i att Hanaskog räddade nytt kontrakt i Division 4 det året. Nu hoppas vi naturligtvis att han skall tillsammans med all övriga spelare i "Di gule" skall ta laget tillbaka till 4:an. Vi hälsar naturligtvis Linus välkommen hem igen, och hoppas och tror att han kommer trivas!
Det nya fruktade anfallsparet: Linus Nilsson och Joel Isendahl!Dock hinner Linus inte bli spelklar tills på fredag, då det vankas ny svår match, denna gång hemma på Heden då Bjärnum kommer på besök. Höjde ett varningens finger redan innan säsongen gällande detta lag. Än så länge så ligger man på kvalplats nedåt men är övertygad om att detta är ett lag som man får räkna med under hösten. 110% är det som vanligt som gäller för de killar som skall försvara de gulsvarta färgerna på fredag. Räkna med ett heltaggat Hanaskogs IS. Ett lag som man aldrig skall räkna bort!!


Avspark 19.00 Västra Hed. Varmt Välkomna!

  

Följande spelare kommer att kriga på fredag:


Målvakter: Böna, Junne


Försvar: Jim, Nore, Ante, Stalle, Rille

  

Mittfält/Anfall: Anton, Johnsson, André, Jens, Isendahl, Gazza, Itzchak, Albin, Pocke 


Rille rim ger sin syn på veckan:

I måndes kom alla till Heden glada för att vi i helgen vann.
Men inte långt in på träningen vi hann.
Innan allt vändes från glatt till trist.
´´Nu ska vi springa´´ sa Pidde sadist.
Vi sprang o sprang o sprang lite te.
Sen hade vi ju bara 45 min spel 3 mot 3.
Äntligen var träningen över o man höll på att spy.
Då kommer Mange o säger ´´Rille, B-laget imorrn mot Nosaby´´.

Onsdagsträningen var av det lugnare slaget.
Där en gammal bekanting dök upp som tillskott till laget.
Antagligen ett nyförvärv som raggats på puben.
Välkommen Linus tillbaka till klubben.
Nu är det dags för Bjärnum gästa Heden
Hoppas Bjärnumsdödaren inte e allt för sleden
Nu fortsätter vi på den inslagna vägen
Med stabilt försvarsspel o så sätter vi våra lägen

Lite soundaround o one task
Titta på HIS o dricka jög med läskeblask
/ Rikard OredssonNu tar vi j*vla tag på fredag,gubbar! Tillsammans e vi starka...


Sist men inte minst...

FORZA HIS!


Seger i höstpremiären!

Hanaskog tog en oerhört skön seger på fredagskvällen när man bärgade tre poäng på Sparbanks Arena mot Vinslövs IF. Siffrorna skrevs till 2-1 (0-0) vilket innebär att Hanaskog hakar på i racet mot högre höjder!


 Det var en relativt ordinarie trupp som anlände till Vinslövs halvmysiga idrottsplats. Timothy Gustafsson var borta, medans Albin Andersson, Pontus Anderberg och Joel Isendahl fortfarande dras med skador. Laget denna kväll var fördelat enligt följande:


Vinslövs IF - Hanaskogs IS 1-2

  

HIS: André Bengtsson, Hampus Dahl.Humman vaktades av Björn "Böna" Radeklev


Backlinje bestående av Hampus "Hampe" Dahl - Jim Ringström - Stefan "Nore" Noresson samt vår egen kelgris Andreas "Ante" Persson.


Mittfältet bestod av Jimmie "Ithzak" Isaksson (K) samt Andreas Johnsson medans Anton Berg och Jonas "Gazza" Mårtensson tog hand om kanterna.


I anfallet började Patrick "Pocke" Isaksson och André Bengtsson


Bänken: Staffan Holgersson, Rasmus Johansson, Jonas Nilsson, Jens Karlsson och Rikard Oredsson.


Första är väl inte det vackraste jag sett på en fotbollsplan, för Hanaskogs del var det mycket slarv i sista tredjedelen, har en tre-fyra möjligheter när vi kommer i kontring med numerärt överläge men lyckas på något vis träffa de gröna varenda gång. Första halvleks hetaste chans har Johnsson när han kommer inflygande i straffområdet och får tom bur men lyckas träffa virket. Vinslöv försökte gång på gång att försöka hitta ytor mellan Hanaskogs mittbackar, dock utan att komma till någon riktigt het chans i första, det som kom på mål tog Björn hand om utan bekymmer. Hanaskog slarviga passningsspel straffa sig framåt och 0-0 stod sig första halvlek ut.


Om första halvan var DM i missade passningar för Hanaskogs del, så var andra SM i missade målchanser. Dock började det riktigt bra. En hörnvariant gick hem och hästsparkaren Hampus Dahl kunde pricka in 1-0 i bortre hörnet, och lite lugn i Hanaskogslägret. Vinslöv går ner sig lite och "Di gule" börjar spela ut. 2-0 kommer strax efteråt. Ante Persson måttar in en boll i straffområdet och en framstormande André Bengtsson lyckas peta in tvåan och lite arbetsro. Men som vi varnade för lite så kunde det helt plötsligt slinka igenom och mycket riktigt lyfts en boll förbi backlinjen och Vinslövs Andreas Rosén, men mer än så skapade inte Vinslöv idag.Hampus Dahl var en av de bättre mot Vinslöv!

Sett över 90 minuter var segern rättvist och chansmässigt så var där bud på mer, Patrick hade bl.a. en på mållinjen och André hade en boll inne men blev avblåst för ruff. Dock var det med lättnad som man hörde den halvdane domaren blåsa av matchen som dessvärre avslutades lite grinigt, dels för ett par onödiga tacklingar från båda håll men framförallt för att Vinslöv struntade i att spela ut bollen då Hampus Dahl låg skadad i slutet och valde att istället anfalla, något som inte uppskattades av Hanaskogspubliken och tror inte Vinslövs IF hade varit glada själva i omvänd situation. Men det gjorde det bara extra gott att sjunga segersången efter matchen. De gröna motståndarna har ett ungt och utvecklingsbart lag och kommer säkerligen utmana de flesta lag i denna serien. Som lite kuriosa kan vi också nämna att den gamla Hanaskogs-exekutorn Marcus Ohlsson vaktade Vinlsövs-målet och var den som höll siffrorna nere med flera viktiga räddningar och utrusningar!


Nu när man fick följa matchen från sidan kan man ta och våga sig på en liten spelarbedömning:


Björn Radeklev: Förutom friläget sattes inte Böna på några större prov, men agerar med lugn mellan stolparna och i och med att han öppnar flabben så avstyr han mycket redan där så helt klart godkänt!


Hampus Dahl: Första baljan och en otrolig inställning och vilja matchen igenom. Hampe var en av de bättre på plan med sina klockrena tacklingar, sen fina crossbollar och sitt fruktade skott!


Jim Ringström: Låg hela tiden rätt och är otroligt bra på huvudet, hade dock lite bekymmer när Vinslövs snabba anfallarna satte fart.


Stefan Noresson: Spelar som bara Nore kan, en spelare som ALLA lag vill ha!


Ante Persson: Spelar bara som Ante kan, en spelare som INGA lag vill ha! Skämt åsido, bortsett från ett par felpass i första är Ante felfri och har dessutom en assist till André, med vänstran dessutom.


Anton Berg: Här kan man önskar mer. Trots att han (enligt sig själv) gjorde fyra tunnlar under matchens gång så kom inte Lill-Tjolle upp i normal standard, och han visade att målen i träningsmatcherna bara var en tillfällighet!


Jimmie Isaksson: Kapten Grogg rev och slet och manade på, precis så som han ska göra! Hanaskogs egna Viera!


Andreas Johnsson: Lyckades med bedriften att bränna öppet mål men trots detta gör Johns en bra match och är otroligt avig att möta med sin internationella spelstil och sina rappa fötter.


 Jonas Mårtensson: "Luffsen" gjorde skäl för sitt namn, blixtrade till ett par gånger i första med sina patenterade ryck samt instick i straffområdet. En joker inför hösten. Konditionen på topp!!!??


Patrick Isaksson: Hanaskogs bäste avslutare lyckades inte näta denna kväll, har 3-4 lägen men bollen ville inte in, dock får han alla på mål och vid ett par tillfällen tvingas både Vinlsövs målvakt och mittback till svettiga räddningar. Viktig spelare för fortsättningen!


André Bengtsson: Med sin fina teknik och sin hypersnabbhet är han ännu ett bevis på vilken fin plantskola Hanaskog varit genom de senaste åren! Lite ovan vid anfallsrollen, men hittar tillbaka när han blir förpassad till kanten.


Inhoppare


Jens Karlsson: Blir mer mogen i sitt spel för varje match som går, avslutar som ensam forward och lyckas fördriva tiden samt uppehålla en hel backlinje!


Rikard Oredsson: Klev in på mittfältet när HIS drog ner en anfallare, in och krigade den lilla tid han fick, allt för att säkra vår ledning!


Bänken


Staffan Holgersson: Alltid lika sympatiske och underbara Stalle bidrog till god stämning på bänken och bidrog till att de övriga inte hade en tråkig stund! Hade ett pressat skott i pausen!


Rasmus Johansson: Har antagligen legat vaken hela natten och grubblat på hur Junne kan ha ett sånt bra tillslag med högerfoten och ett ännu bättre med vänstran!


Jonas Nilsson: Kommentar överflödig!


Peter Lindqvist: Manar på och stöttar laet i med och motgång. Ett litet minus för att han inte uppskattade mitt pung-skämt!


Magnus Nilsson: Bevisade att han helt enkelt inte kan sitta eller stå på samma plats i mer än 2,5 sekunder! Var det bara jag som hörde när han sa "One tass" istället för "One touch" under genomgången???Magnus Nilsson i egen hög person!

Man kan kort och gått säga att detta var en härlig start på helgen som de flesta firade men en "mini-karate" ute på stan, medans det tunga gardet laddar för en storslagen lördag med 20-årsgille och förhoppningsvis 3 pinnar för Arsenal borta mot Everton. Fridens liljor så länge!Tills vidare...

  

  

FORZA HIS!


Inför Vinslövs IF - HIS

Så var det äntligen dags. Hanaskog kliver åter in i seriespelet och man gör det mot stekheta Vinslöv som kommer göra allt för att sätta käppar i hjulet för serietrean!

Vinslöv kommer stärkta till matchen efter att ha smygstartat redan förra veckan med att besegra topplaget Glimåkra IF med 2-0 på bortaplan. I mötet med dem i våras gick Hanaskog segrande ur striden med 6-1. Dock tycker jag att Vinslöv är ett av väldigt få lag som verkligen vill SPELA fotboll i serien och inte bara dra bollar med snö på till anfallarna. Så räkna med en hård kamp ikväll på Sparbanks Arena. Förutsätter som vanligt att alla kommer laddade till tusen tills ikväll, och att vi står upp och verkligen tar vårt jobb! Håll i hatten, nu åker vi....

Glädjande är också att vår egen DJ Joker Inc (Emir), nyss hemkommen från Mostar, snart kan snöra på sig dojjorna igen och börja löpträna, istället för enbart köra den fruktansvärt roliga rehaben inomhus...

En liten uppdatering vad gäller de uttagna spelarna ikväll:

Junne: Konkurrenssituation!
Björn: Konkurrenssituation!
Rille: Fortfarande lika stabil, kan användas överallt.
Nore: Vår mittbacksgigant nu bättre tränad.
Jim: Börjar han hösten som han började våren?!?!
Ante: Lärljungen som ser mer och mer bekväm ut i backlinjen.
Hampe: Vår egen evighetsmaskin, kommer målen i höst också?!?!
Stalle: På allvar med i leken igen efter det brutna fingret.
Johnsson: Gör mer ont att möta honom ju längre säsongen går.
Isak: Igång igen efter skada, växer han ytterligare med kaptensrollen?!?!
Gazza: Sett piggare och piggare ut ju närmre serien vi kommit.
André: Varit och tränat med Mjällby och fått en stor portion självförtroende.
Anton: Målnollan är spräckt, ketchupeffekt?!?!
Packe: Vår bästa avslutare, kommer mer och mer.
Jens: Visat bra form under sommarträningen, en joker inför hösten?!?!
Abbe: Ständiga problem med sina fötter, men fortfarande lika kvick.

Joel, Adnan och Tim saknas ikväll pga skador.

Avspark 19.00 Sparbanks Arena, Vinslöv

Rille Rim kliver in igen:

Putsa skorna o kamma benan
Dags att hämta 3 på sparbanksarenan
Känns tryggt att alla under uppehållet sprungit har
Iallafall från bar till bar

Men nu börjar vi få upp flåset igen
Slut på godis, snacks o burgare hos Sven
Nu startar jakten på det vi kämpar för
Nämligen ta oss uppåt där vi hemma hör

Alla barnen spelar boll o skrattar
Utom Ante som står o drömmer om stora pattar


FORZA HIS!

Veckan som gått....


Så är har då nedräkningen börjat. Hanaskogs stolta pojkar går åter in i ekorrhjulet med start på fredag, då höstsäsongen sparkas igång med en tuff match mot Vinslövs IF på bortaplan. Fram till dess så har vi två träningar framför oss där jag förutsätter vi kommer bestå av 25 st vinnarskallar som skall göra sitt yppersta för att göra sista delen av serien lika rolig som våren var!

  

  

Under uppehållet har det avverkats fyra matcher där Hanaskog har fått mäta musklerna med olika lag. Det hela började med seger mot Åsum (5-4) följt av tre förluster mot Fjälkinge (1-3) Hässleholms IF (0-3) samt Önnestad (1-4). Själva resultaten i sig spelar ingen större roll. Det har varit stor omsättning av spelare i samtliga matcher, mest för att alla skall kunna känna sig för inför kommande bravader. Dock har det varit lite väl slapp inställning på vissa lirare, vilket vi alla hoppas nu skall ändras på, något som vi också kommit överens om internt i laget. Tycker det kvittar om det är en träningsmatch eller seriematch, man skall alltid gå in och köra 110%, både för sig själv och lagets bästa! Färskaste exemplet man har i skallen är senast mot Önnestad. När vi som i detta fall har 4-5 spelare borta tycker jag att det är ett klockrent tillfälle att kunna visa upp sig och verkligen ge Mange och Pidde en liten hint om vad det är för killar som ska spela i startelvan matchen efter. Vi vet alla vilket fantastiskt gäng vi är och hur bra vi kan vara, men utan rätt inställning så får vi det tufft, så nu ser vi till att göra två fantastiska träningar denna vecka sen så åker vi på fredag!


Under lördagen vankades det även spelarfest, denna gång i Peter Lindqvists vackra villa på Egna Hem. Grillning samt kubbturnering stod på menyn denna ljuvliga sommarkväll. Kubb, detta underbara spel som förbrödrar och skapar osämja, då det finns lika många olika regelböcker som kubbspel. Efter många om och men stod dock Lag 1 bestående av Staffan, Jim samt Albin som segrare efter en skrivbordsseger i finalen mot Palle, Ante och Micke. Den storartade bronsmatchen vanns utav Junne, Berg och Böna medans Outsider-laget med Kjell-Åke, Pidde och Kurt slutade dyngsist!

  

En fantastisk måltid bestående av Potatisgratäng, ljuvlig grönsallad samt grillad kycklingfilé avnjöts på Piddes terrass till tonerna från 4 Kazzazzaz "Skinn på chokeladen", detta musikstycke som än sitter kvar i ett troget göinge-hjärta. Stort tack till Peter för festlokal samt allt som hörde därtill. Lyfter även på hatten för Kjell-Åke för trogen underhållning så länge han medverkade, samt förra veckans födelsedagsgris Micke Bengtsson som inte verkar vara en dag över 35. Får ej heller glömma Palle för väl utförd uppgift framför grillen, samt att han gett fläder-groggen ett ansikte. Tackar slutligen även Kurt för att han är... tja, för att han bara är Kurt!Peter Lindqvist, här vid en bortamatch i sin gå-bort-klänning!

Den ljumna kvällen fortlöpte på terrassen i vanlig ordning som alla andrar spelarfester. Allt mellan himmel och jord diskuterades, Albin ville höra In Flames, A.Berg försökte kränga abonnemang till allt och alla, Jimmie ojade sig över Wengers ovilja att värva spelare, Isendahl satt på jobbet och saknade sina två stora kärlekar, Jäger och Kutte, Nore befann sig i Götet för att se sin stora tonårsidol och förebild Madonna på Ullevi och Ante P satt och SMS-raggade. Runt tolvsnåret bar det sig av, med hjälp av taxi, mot stadens uteliv.

Väl där stötte man på Hanaskogsprofiler till höger och vänster. Gazza och Jimmy Rosén kom från bröllop. Otto Ewesson och Thomas Mårtensson hade varit i Rydaholm och kryssat. Thomas, som för övrigt återigen skall lira med VMA, fick följa hela matchen från bänken. Dock poängterade han, innan han kila hem strax efter midnatt, att Rydaholm är tydligen väldigt fint såhär i Augusti!
Albin under ett sedvanligt "riff"

Summa summarum så var det återigen ett trevligt gille som så alltid när "Di gule" är i farten. Ikväll kör vi igång träningen och så börjar vi ladda inför fredagens batalj. Ett "Inför matchen-inlägg" kommer senare i veckan.... Tills vidare....
FORZA HIS!


Målkalas på Västra Hed!

En orgie av mål utspelade sig nere på Heden när de topplaget från Div 5 Nordöstra, Åsums BK, kom på besök. Målen trillade in till höger och vänster och när domaren blåste för full tid så stod Hanaskog som segrare med 5-4(!).

Bägge lagen saknade en 4-5 spelare, i Hanaskogs fall var Rille, Isendahl, Tim, Jim och Thomas borta av olika anledningar.  Det var också första matchen efter uppehållet vilket märktes överlag. Hanaskog inledde piggast första halvtimmen och ryckte åt sig en 2-0 ledning efter mål av Pocke Isaksson och A. Berg på frispark! Åsum reducerade strax innan halvlek genom Robert Barsoum till 2-1.

Andra halvlek inleder Hanaskog uruselt och låter Åsum komma in i matchen och även göra 2-2 och 2-3. Kvitteringen kom strax därefter från Hanaskog genom  Pocke innan det var dags för Åsum att åter ledningen. Därefter presenterade sig Jonas Mårtensson genom att med två kanoner, varav den sista var matchens mål, sätta punkt för tillställning och ge HIS segern med 5-4.

Matchen i sig var, förutom första halvtimmen, en ganska lam historia från "Di gules" sida. Målvakterna Adrian Sirbu och Jonas Nilsson lekte tidiga jultomtar och såg till att båda lagen fick en bra återstart på säsongen med att få igång målproduktionen. HIS visar även att man är minst lika bra som de topplagen från den andra Division 5-serien också, vilket måste se som ett positivt kvitto! Åsum är ett bra lag och kommer säkerligen fortsätta att tilhöra toppstriden i sin femma.

Redan idag är det åter dags för match, då B-lagsserien sparkar igång. Hanaskog åker till Willandia för att ta sig an ett Fjälkinge som kommer ta denna match som en träningsmatch för A-laget inför seriestarten, vilket innebär en tuff, men absolut inte omöjlig drabbning, idag. Avspark 13.00 Willandia!


Ny match är det även på måndag då Hässleholms IF kommer på besök. Avspark 19.00 Västra Hed.

Mer info inom kort....FORZA HIS!

RSS 2.0