Fotbollsgala 2012

Nu är det nära. På lördag slår Hanaskogs IS upp portarna till årets sista gille i Knislinge Bygdegård. Då blir det dragningsfest i kombination med HIS numera traditionsenliga Fotbollsgala. Nytt för i år är även att det kommer bli prisutdelning bland damerna vilket är väldigt välkommande. Tänkte ta tillfället i akt att i korta drag presentera de priser som kommer att delas ut på herrsidan. Vi ska enligt nedan kora…

 

-          Årets Defensiva spelare U-laget

-          Årets Offensiva spelare U-laget

-          Årets Defensiva spelare A-laget

-          Årets Offensiva spelare A-laget

-          Årets Genombrott

-          Årets Kamrat (Spelarnas val)

-          Årets Mest Värdefulla Spelare (Tränarnas val)

-          Årets Entertainer

-          P:s Specialpris

-          Årets Hall Of Fame

 

Förutom dragning och galaglitter kommer det bjudas på ett enklare julbord innan kvällens DJ tar vid och ser till att lyfta taket på ett utsålt Knislinge Bygdegård. Kanske bjuder även herrarna på en liten tillbakablick från året som varit. Vem vet…

 

18.30 smäller vi igång. Håll i hatten för då blir det åka av.

 

Pristagare, segerintervjuer och skandaler läser ni såklart bäst om här i veckan som kommer på Göingeskogarnas mest vällästa blogg.

 

 

 

 

 

Tills vidare...

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

 

 


Dags att sparka igång igen

 
 

Hanaskogs herrar är åter på säker mark efter helgens bravader. Under lördagsförmiddagen begav sig ett trettiotal spelare, ledare, styrelsemedlemmar och eldsjälar över sundet för en helg fylld av glädje och skratt i härlig omgivning. Den som förväntar sig smaskiga detaljer om resan måste jag göra besviken. För att citera en kär lagmedlem med huligananknytingar så finns det en tyst regel som säger att man inte ”golar”. Därför vill jag klargöra en del från resan:

 

 

 

 

- Det spelades INTE för hög musik på Grand Hotels fjärde våning.

-´Det blev INGET glädjejubel på Restaurang Istanbul när kyparen meddela att Buffé gällde inte bara maten utan även drickan..

- Samtliga gossar somnade prick 22.00.

Joakim Bosson blev INTE av med sin telefon och han älskar Usain Bolt.

- Charmören Andreas ”Ante” Persson har en del planer inför 2013 för Hanaskogs IS. Tänk om man fått en krona för varje ”det är nytt inför nästa år”….

 

 

 

Jag tror jag nöjer mig där. Nej, förresten vi såg ju lite fotboll också. I toppmatchen mellan FC Köpenhamn och Ålborg visade FCK mästartakter i 45 minuter och formligen körde över gästerna. Seger med 4-0 i en underhållande tillställning där Jimmie "Paddan" Ljunggren var minst sagt imponerad över den danska supporterkulturen.

 

 

 

 

Jag tackar samtliga inblandade för ännu en minnesvärd resa som gav många skratt och roliga ögonblick. En härlig avrundning på en kanonsäsong.  MEN vi har det viktigaste kvar att avverka. Jag talar såklart om Dragningsfesten samt Hanaskogs IS Fotbollsgala 2012. 1 December smäller det i Knislinge Bygdegård. Platserna går åt som smör i solsken så skynda dig att säkra upp just DIN plats.

 

 

 

 

Just i detta nu presenterade även Skåneboll det slutgiltiga förslaget på 2013 års seriesystem. Två förändringar gjorde i Hanaskogs fyra. Eslöv och Marieholm flyttades till Helsingborgsfyran och ersätts av Västra Karup och Åstorp. Det ger nedan resultat:

 

 

 

Ekets GoIF (2012 – Division 4 Östra)

Glimåkra IF (2012 – Division 4 Östra)

Hanaskogs IS (2012 – Division 5 Nordöstra)

IFK Osby (2012 – Division 5 Norra)

Klippans FF (2012 – Division 4 Nordvästra)

Näsums IF (2012 – Division 4 Östra)

Perstorp Bälinge IK (2012 – Division 4 Nordvästra)

VMA IK (2012 – Division 3 Sydöstra Götaland)

Västra Karups IF (2012 - Division 4 Nordvästra)

Yngsjö IF (2012 – Division 5 Nordöstra)

Åhus Horna BK (2012 – Division 4 Östra)

Åstorps FF (2012 - Division 4 Nordvästra)

 

 

 

 

Igår var det frivillig träning för dem som kände för att röra på sig. På söndag så drar vi igång på allvar med inomhusträning i Knislinge Sporthall på den delikata tiden 20.30. Helt och hållet spel utlovas. Vänligen sprid till berörda. Mer info om träningarna i veckan ges även där, men det kommer vara två gympass på Tarkett (tisdagar och torsdagar). Klockslag kommer så småningom…

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

Vägen tillbaka....

Goddagens!
Tänkte skicka en uppdatering till er allihop. Kan nog vara lite svår att få tag i dem närmaste veckorna.
 
Det värsta är över, vi har tömt pärlan nu. Det gick åt mellan 6-700 svarta sopsäckar. Allt är förstört. 
2,5m i tak i källaren och det var total fyllt. Sen var det 1m vatten i serveringen också. Saltvatten. Har trängt sig in överallt. Finns inget att rädda.
Maskiner, kylar, utrustning, råvaror, kaffe osv.
4e dagen lyckades vi pumpa ut vattnet ner till walk-in kylen. Härlig doft när vi öppna, gravad lax, rå kyckling osv osv. Som legat i avloppsvatten. Mumma.
 
Garaget var också fyllt, bilarna flöt omkring som iskuber. Helt sjukt.
 
Sen fylldes garaget under vårt nya ställe, 5m till tak där, vattnet kom upp ur brunnarna. En halvmeter med vatten här inne. Verktyg. Väggar. Kassadisk. Mkt som måste fixas. Men inte i närheten av Pearl.
 
Vårt försäkringsbolag här betalar vi $18 000/året för. 7 sidor med vad som täcks. Orkaner, översvämningar, rör som översvämmar, missil attacker, allt. Men inte översvämning från havet. Det hade dem visst "råkat" glömma att ta med. Så det betalar inte utan 1cent.
 
Samtidigt gick elen på hela södra Manhattan.3 av våra 4 ställen släcktes ner. Vilket betyder att vi förlorar mellan $10 000-13 000 varje dag. 5dagar utan el. Pengar som går till löner, inköp osv.
 
5dagar i vår lägenhet utan el, mitt saltvattens akvarium. Nästan allting dog. Allt i kylskåp och frys. Ingen telefon. Inget internet. Men som Tur var har vi gas och varmvatten.
 
Nu är allting igång igen, vi kör på hårdare än nånsin.
Bil försäkringen var inga problem, igår hämtade vi ut en ny.
Downtown Alliance som hjälper alla företag nere i Financial lånar oss $25 000 utan ränta så vi kan komma på fötter.
Ambassaden har hjälpt oss att söka bidrag från FEMA, Obamas ny krishjälp paket. Dem var här precis och det känns positivt iallafall. Vi har även sökt fyra andra lån, allt för att slippa vända på pengarna hela tiden.
Nu är fokus på att få upp fabriken här i Tribeca. Jag och Lars målar, snickrar osv i högsta tänkbara tempo.
Allting rullar på. 
Det finns inget som ska kunna stoppa oss nu när vi är så nära, aldrig.
Så fort detta är uppe så ska vi ta första platsen gällande kvalitet, produkt och nytänkande choklad tillverkning i hela USA. Vi är nästan där.
 
 
Vi har hela chokladbranschen bakom oss, och mängder av kompisar och kunder som stöttar till 100%.
Det här kommer göra oss starkare än nånsin. All about mindset. 
 
Pearl får bli ett projekt för nästa år.
Det ska resa sig igen, men vi måste ändå få klartecken från ingenjörer osv för att överhuvudtaget få vistas där.
 
Ni vet ju hur envis jag kan vara, Lars är nog ännu envisare :) det är nu det visar sig vilka som är våra riktiga vänner. Vilka som har våra ryggar när det blåser.
 
Vi mår bra, nu är det upp till kamp.
Bara vänta och se :)
Vi hörs snart,
Stora kramar
Håkan

Inhandla ett område för båtar - Köp en hamn

Första förslaget på kommande års seriesammansättning är kommet.  Skåneboll nappade på betet och presenterade en Divsion 4-serie innehållande samtliga lag från den norra delen av Skåne. Förslaget är enligt nedan:

 

 

Div 4 Norra

Ekets GoIF (2012 – Division 4 Östra)

Eslövs BK  (2012 – Division 4 Östra)

Glimåkra IF  (2012 – Division 4 Östra)

Hanaskogs IS (2012 – Division 5 Nordöstra)

IFK Osby (2012 – Division 5 Norra)

Klippans FF (2012 – Division 4 Nordvästra)

Näsums IF (2012 – Division 4 Östra)

Marieholms IS (2012 – Division 5 Västra)

Perstorp Bälinge IK (2012 – Division 4 Nordvästra)

VMA IK (2012 – Division 3 Sydöstra Götaland)

Yngsjö IF (2012 – Division 5 Nordöstra)

Åhus Horna BK (2012 – Division 4 Östra)

 

 

 

Serien ovan kan vara, ur Kristianstadsbygdens ögon sett, den mest lokalförankrade fyran på väldigt väldigt länge. Åtta (jag räknar in Perstorp också) av totalt 12 lagen har anknytning kring Hässleholms- och Kristianstadsregionen. Grattis fotbollsälskare.

 

 

 

Än ska vi dock inte ta ovan serie för givet. Skåneboll lär säkerligen få in åsikter om detta förslag från lag som Klippan, Eslöv, Eket och ev. Marieholm, som nog hade hoppats på kortare resor. Fullt förståeligt får jag väl samtidigt också säga. Dock är det svårt att göra alla belåtna, och för en gångs skull så tror jag att lagen i norr sitter och är nöjda med denna sammanställning.

 

 

 

Jag tänker inte gå närmre in på lagen. Om lite mer än en vecka börjar helvetesmånaden, och vi vet alla att där kan hända mycket, både positivt och negativt. Men på förhand kan man väl säga att serien definitivt kommer bli en stor utmaning för samtliga lag.

 

 

Div 2 Norra

Ekets GoIF

Glimåkra IF

Hanaskogs IS

Höörs IS

IFK Osby

Klippans FF

Nosaby IF

Perstorp Bälinge IK

Stehags IF

VMA IK

 

 

 

Även U-laget avancerade en division och kommer säsong 2013 att lira i Division 2, vilket också innebär ett par långmilare. Första förslaget enligt nedan:

 

 

 

Förra året firade Hanaskogs IS sin väl genomförda säsong med att bege sig till Köpenhamn. I år blir det en favorit i repris. Under lördagsmorgonen beger sig 32 resliga Hanaskogsstofiler till den danska huvudstaden för att skaffa sig nya erfarenheter. Lördagen avnjuts med god mat och dryck i härligt sällskap innan var och en får ge sig ut på äventyr. Enligt mina källor är det samma hotell som förra året, vilket innebär att Ströget bara är ett stenkast bort med allt vad det har att erbjuda. Kastar du stenen åt fel håll hamnar du på Istegade. Det är väl här delen med nya erfarenheter kan komma in i bilden. Läs mer här.

 

 

 

Resan  avslutas med toppmatch i Danska Superligan på söndagen, då serieledande FC Köpenhamn tar emot tabelltrean AaB hemma på Parken. Därefter hemresa i måndagsångestens tecken.

 

 

 

Viktigt att notera tiderna som finns på hemsidan. 10.30 avfärd Träffpunkten, 11.00 avfärd Sommarlust. Allt man behöver betala är 300 kanoner, som man överräcker vid påstigning.

 

 

 

Tror jag nöjer mig med detta för denna gång. Det kommer säkerligen något intressant i nästa vecka om helgens bravader. Frågorna inför helgen är dock många:

 

-          Vem får dela rum med vem?

-          Vem skall ersätta Jimmie Isaksson i rollen som den mest sledna på söndagen?

-          Kommer Jimmie Ljunggren klara av en lång sittning på restaurang utan att få uppkastningar?

-          Vad kommer Andreas ”Ante” Persson hitta på?

-          Vad står den danska kronan i?

-          Kommer dörrarna på hotellet förbli intakta denna gång?

-          Vilka kör ett race även på söndagen?

 

 

 

På måndag vet vi svaren…

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0