Nu går vi mot ljusare tider…

Äntligen är vi på väg bort från vintern och in mot ljuset både på plan och utanför….

 

Vårdagjämningen har precis varit och det är ju för alla som inte vet. NÄR solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten. Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden, beroende på i vilken tidszon man befinner sig…

 

Hanaskogs IS befinner sig just nu i den jobbiga tidszonen som kallas försäsong.

Men vi ser ljuset på andra sidan....

 

Fler och fler är på väg tillbaka från skador och spelet stämmer mer och mer på matcherna. Hanaskog körde över Brösarp med 4-0 på Björkvallens grusplan i lördags. Bäst på plan var duracellkaninen André Bengtsson.

 

Även utanför planen kan styrelsen meddela att allt ideellt arbete ger frukt. Ekonomin i klubben är ljusare än på många år och det ger bara mer energi till att fortsätta förnya och förädla Heden till Östra Göinges finaste idrottsplats. Arbetet med omklädningsrummen är igång för fullt och inför stundande Fixardag känns det som vi är på banan i det vi vill åstadkomma med under året. Den 6 April vill vi se en härlig uppslutning allt från Styrelsen, Herr-laget, Dam-laget och andra friviliga medlemmar som vill ställa upp och hjälpa till ett par timmar. Start 09.00

 

Men innan det får ni inte glömma att vi ska ställa fram klockan 1 timme för nu är det dags för Sommartid.

 

Och för er som inte vet så var det USA:s ambassadör Benjamin Franklin som föreslog det i Paris 1784. Franklin ville att man skulle börja stiga upp tidigare om morgnarna. Han skrev att han själv brukade stiga upp klockan tolv och blev förvånad då han en dag vaknade vid soluppgången och såg solen stråla klart.

Så varför inte tacka Benjamin Franklin för denna ljusa ide..

 

Nu är det bara är ett par veckor kvar till seriepremiären och många spännande matcher för oss i div IV. Men för de stora klubbarna drar allsvenskan igång inom ett par dagar. Storfavorit till SM-guldet är de regerande mästarna Elfsborg med Malmö och AIK som outsiders..

Men i våra trakter håller vi givetvis på den gula färgen och hoppas att Mjällby AIF kan ge storklubbarna tuffa matcher ute på listerlandet.

 

Det har funnits många ljusa idéer under åren ute i lister, allt för att kunna ge storklubbarna en match på planen. Och 1980 i säsongens första match hade lagets danska landslagsanfallare Fleming Pehrson kolliderat med Kalmarmålvakten Leif Friberg och slitit av det främre korsbandet. Utan honom hade Mjällby inte lyckats göra ett enda allsvenskt mål på tre matcher.

 

Mjällby behövde förstärkning och ordförande Kurt-Johnny Johansson­ fick en ide om att låna in en anfallare från England vid namn Frank Worthington. Frank hade tillhört många klubbar som Sunderland, Southampton, Bolton , Tranmere Rovers, Preston North End, Stockport County mfl.

 

Mjälby ville ha någon som kunde göra motståndarna skraja och dessutom dra publik till Strandvallen. Frank var perfekt. En väldigt speciell och ganska kontroversiell person. Men också en engelsk landslagsspelare som hade vunnit skytteligan i England en säsong tidigare.

 

Frank är bäst ihågkommen för sitt konstmål i en match för Bolton, där de mötte Ipswich, den 21 april 1979. Med ryggen mot mål vid målgårdens ytterkant tog han emot bollen. Samtidigt som alla i försvaret var på väg upp kickade Worthington bollen ett par gånger på knät innan han flippade den över sitt eget huvud, vände sig om och sköt en volley otagbar för målvakten..  Kolla in målet här..

 

Frank som var en fantastisk fotbollsspelare var lika mycket en playboy. Han var mycket trevlig, men inte särskilt arbetsvillig. När andra tränade låg Frank på stranden i Hällevik. Ibland kom han förbi i badbyxor och kollade på planen. Frank gjorde precis som han ville.

 

Till Franks debut, hemma på Strandvallen mot IFK Sundsvall, kom 7 200 åskådare.

 

Eftersom det regnade ville inte Frank gå ut på planen och värma upp. Jag kan lika gärna värma upp här inne i värmen hade han sagt. Och så gjorde han några upphopp i omklädningsrummet. Publiken undrade ju naturligtvis, när alla utom Frank var med på uppvärmningen. Han joggade inte ut förrän de andra var på väg tillbaka in i omklädningsrummet. Frank jonglerade med en boll fram mot målvakten Leif Persson, som värmde upp i målet. Frank skrek till »Hi Leif!« och drog bollen på volley rätt upp i krysset. Sedan tog han emot publikens applåder och gick tillbaka ut i omklädningsrummet.

 

Worthington gjorde succe såväl på planen som utanför..

 

Ni kan läsa mer i denna artikeln från magasinet offside. 

 

Men innan Frank reste tillbaka till England fick han av en journalist frågan vilken klubb han trivts bäst i.

Frank log och svarade: »Hanöhus night club.«

 

Sist men inte minst...

Matchändring.. Hanaskogs IS - Kristianstads BOIS, Fredag klockan 14.00 i Glimåkra

Ses där..

Mvh

Webbredaktionen

 


SF Bio - Filmtips...

Webbredaktionen har nöjet att presentera Gudfadern!!
 
 
Snart på en bio nära dig!!

Få bort sanden mellan tårna

 

Kort fredagsinlägg för att informera lite kring de förändringar som helgens schema har fått utstå.

 

 

 

Imorgon lördag var det tänkt att Hanaskogs IS skulle tagit sig an Yngsjö IF på grusplanen i Kristianstad, då gräsplanen i Yngsjö ej var i speldugligt skick. Nu visade det sig under gårdagen att Yngsjös spelare inte alls ville spela på grus, vilket innebar att de tackade nej till matchen via ett SMS. En smula oskönt om ni frågar mig.

 

 

 

 

Som tur är så har vi en ledning med brett kontaktnät.  Och tack vare deras snabba aktion så löste sig allt för Hanaskogs del åtminstone. IFK Hässleholm skulle ha tagit sig an Sölvesborgs GIF under lördagsförmiddagen men fick även dem återbud. Det innebär att IFK nu istället får spänna musklerna mot ”Di gule” från Göingeskogarna. Så kort och gott, Avspark 12.00 Österås Konstgräsplan mot IFK Hässleholm.

 

 

 

 

På kvällen är det också dags för det vi alla väntat på: Första spelarskivan såklart! Avspark sker preliminärt kl. 18.00 på någon central Kinakrog i Kristianstad innan vi beger oss hem Andreas Nilsson där han behöver hjälp med diverse renovering av dörrar och fönster. Därifrån är det sedan endast ett stenkast bort till stadens nattliv. Ni som skall kilas in (både i år och ni som missa förra året) kan vara lugna, åtminstone denna kväll… Vänligen sprid till berörda som ej fanns med på träningen igår!

 

 

 

 

Das war alles. Trevligt veckoslut på er!

 

 

 

 

 

Tills vidare...

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

 


Storseger!

Bloggmaestro Junne har som bekant varit och roat sig och gjort snöänglar upp i Idre, medans Sons of Hanawood haft 3 pass och 1 match på tablån i veckan som gått. Så med andra ord, blir det ett litet gästspel här på Östra Göinges vackraste och bästa Blogg, allt för att Ni supportrar ska vara "up to date" med verkligheten under veckan som gått.
 
Träningarna har gått som planerat, förutom de in i helvetes många skador, sjukdomar och resor bland spelarna, så har det ändå hållts ett bra genomsnitt bland utövarna. Dessutom har vissa, efter många gliringar och diverse hot, äntligen tagit sitt förnuft och sina extrakilon till fånga och masat sig ner på träningen. Fantastiskt kul!
 
Matchen då!
Ja, vid avsaknaden av inte mindre än 11-12 spelare så va kanske inte förutsättningarna de bästa. Men vad gör det när vi har en så stor och bredd trupp, där alla kan gå in och göra jobbet.
Tollarp, som i år ska spela div III-fotboll, stod för motståndet på Maxilandia i Fjälkinge i lördags. Vädret påminde om något som vanligtvis huserar i Sibirien, men tydligen ska isbjörnarna flytta hit...
 
Truppen:
 
                               Joel
Danne     Stalle                Otto E      Victor A
 
Andy        Karlsson        Johnsson     André
 
                              Anton
 
                               Otto
 
Bänken: Fille, Ante och Gazza
 
 
En strålande match av "Sönerna", som jag tycker är det mest spelförande laget matchen igenom och resultatet skrevs till 4-1. Lite höjdpunkter följer:
 
- Anton gör 3 fina mål.
- Otto gör 1 och spelar dessutom fram till 2.
- Joel tokstabil i målet, har även en assist till Antons ena mål på en välriktad utspark.
- André 1 assist och va som vanligt kenyanen på mittfältet.
- Otto E gör en väldigt bra match som mittback
 
 
Nu är det dags för Newcastle och glamourfotboll!
 
 
 
 
Sist men inte minst...
 
 
 
 
FORZA HIS!

X

Hanaskog kryssade i andra träningsmatchen för säsongen när man spelade 1-1 mot Glimåkra IF på Trollavallens konstgräs. ”Di gules” mål var inprickat av André Bengtsson.

 

 

Det var två sargade lag som drabbade samman på lördagsförmiddagen. För Hanaskogs del var där inga positiva förändringar på skadelistan.  Ytterligare ett par gossar saknades denna dag på grund av andra aktiviteter vilket resulterade att HIS luftade nedan trupp:

 

 

 

                     Joel

 

Danne-Bosson-Stalle-David

 

André-Johnsson-Viktor K-Fredrik

 

               Berg-Sebban

 

 

Bänken: Andy, Junne, Paddan, Antonsson, Felix.

 

 

 

Precis som förra veckan var alla spelare garanterade minst 30 minuters spel. Summa summarum var det en match som var jämn. Hanaskog gjorde enda målet i första. Glimåkra det enda i andra. Matchen mattades något sista halvtimmen. Med lite skärpa borde och kunde Hanaskog kanske gjort något mål till. Plus för Joel som gör en bra halvlek i holken, även Viktor Karlsson gör på nytt en fin insats.

 

 

 

Inte det sexigaste matchreferatet jag skrivit, men ibland får man vara nöjd med det lilla som flickan sa.

 

 

På lördag är det dags för nytt kraftprov då Hanaskogs ställs mot Division 3-laget Tollarps IF. Avspark 15.00 Maxilandia, Fjälkinge. Då jag själv befinner mig på kallare breddgrader samt minimum är salongsberusad vid denna tidpunkt så hoppas jag på uppbackning av mina kära kollegor här i cyberspace. Kommer bli jättebra.

 


 

En god vän gjorde mig påmind om att det börjar närma sig Hanaskogsbloggens 5-årsdag. Hur vi ska uppmärksamma detta vet jag inte riktigt än, mer än att jag lovar en fyllig tillbackablick av åren som gott. Förhoppningsvis underhållande dessutom. Vi börjar bli gamla…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0