Full rulle på försäsongen....

Efter nya hot och krav på uppdatering så kommer det ett litet instick här på bloggen om Hanaskogs stolta pojkar!
Försäsongen har nu pågått i lite styvt två veckor och redan nu märks en klar förbättring i Hanaskogs-ledet, märktes av en smula att några myglat lite med träningen under uppehållet. Dock ska det poängteras att det finns gott om tid att komma i form på, så att vi kommer stå väl rustade inför säsongen 2009, var så säkra!Det är alltid något som fascinerat mig med försäsongsträning, framförallt den berömda stationsträningen som de flesta tränare i detta land har på menyn. Magnus Nilsson är inget undantag. Det som fascinerar mig mest är synen av att se andra människor sakta men säkert ändra färg i ansiktet. Mest imponerad blev jag ändå över målvakten Björn Radeklev som under det första fys-passet lyckades med bedriften att gå från hudfärg i ansiktet till vit, från vit till grön, från grön till blå och avslutade med en kraftigt röd färg. Dock var han nog inte ensam om att känna av passet, bland annat jag själv kände att man kunde lagt ett par timmar extra i gymmet, för att på något sätt undvika den där speciella känslan av att få mjölksyra, kräkas, flåsa och göra i byxan samtidigt!!


Vattengympan på onsdagar har dock fått fin respons och många tycker det är en spännande och annorlunda träning. Igår kände vi dock saknaden av Jim "Titanic" Ringström som, trots att han bottnar på i den djupa delen av bassängen, ändå hade en förmåga att visa sig vara sänkbar! Vidare kan vi också notera att jag nog blir skyldig Timothy Gustafsson en grogg ute eftersom han bjöd mig på en rejäl kallsup igår! Jonas "Gazza" Mårtensson gjorde också debut i vattnet igår och visade upp sina gamla simförmågor, och Hanaskogs svar på Therese Alshammar (minus tänderna) gjorde ingen besviken. Inte ens gammelgäddan Andreas "Ante" Persson som hela tiden lura i vassen hade något att sätta till mot "Gazza".

  

  

Senaste nytt i HIS-lägret...

  

•-          Anton Berg har inte varit synlig på träningarna denna vecka, dels för jobb men också  pga. en otäck vridning av knäet under lördagens träning,  dock hoppas vi på snabb rehabilitering och att Mr. Berg snart kan vara tillbaka i spel.

•-          Lördagens träning kommer förhoppningsvis innehålla ett par nya namn som kommer för provträning, vilka namn det är ger sig med tiden!

•-          Sist kan vi också nämna att det varit bra uppslutning under de inledande veckorna. Snittet på träningarna har legat runt 16 man och det är en siffra som kommer öka de kommande veckorna!

Hört i veckan...

  

  

"Hallå!? Är det spärrservice!? Jag heter Andreas, har ni sett mitt jävla kort??"

Legenden Andreas Persson lyckades bli av med sitt VISA-kort på krogen i helgen. Döm om hans förvåning när han hittade det på ett ställe han aldrig trodde det skulle ligga på. Just det, i hans plånbok."Johnsson, har du inte tagit baddaren? För du håller ju på å koka kaffe hela tiden!"

Undertecknad ger Andreas Johnsson en liten känga då han hade bekymmer med att hålla huvudet över vattnet under vattengymnastiken.  


Premiär!

Om cirka 9 timmar smäller försäsongen igång på Kristianstad IP:s nylagda konstgräs. En ny säsong står för dörren, ett nytt år som förhoppningsvis innebär toppstrid för HIS del. Försnacket inför säsongen följer ni så klart allra bäst här på vår kära blogg, som efter bara ett år har blivit väldigt populär.

Tänkte börja med att i korta drag berätta vad som ligger i planerna för "Di gules" dagbok den kommande tiden. Meningen är att så fort truppen är fullständigt spikad så kommer en liten kort presentation av varje nyförvärv som anlänt till klubben, för att alla HIS:are skall kunna få höra lite mer om de nya ansikten som kommer springa nere på Västra Hed kommande året, och tro mig, det finns en hel del historier om dessa gossebarn.

Vidare så planeras det även en liten titt på serien för att gå igenom de lag som vi kommer stöta på i Division 5, som var en salig blandning med allt från dagsutflykter till Eket och Rössjöholm till trevliga derbyn mot grannklubbarna Sibbhult och Glimåkra. Men som sagt, detta ligger i framtiden men lovar att det kommer dyka upp innan säsongsstarten och hoppas att detta kommer uppskattas.

Har även märkt att det är många som är väldigt nyfikna på om det är några fler spelare på gång in till föreningen! På den frågan kan jag svara ja, det förekommer diskussioner med 3-4 spelare till som vi hoppas kunna locka över till Hanaskog, men vill dock inte lägga ut några namn då detta kommer ske först när någon av dessa grabbar bestämt sig för att lira i det gula stället! Så håll ut!

Övriga nyheter från Hanaskogs-lägret:

- En spelarträff komme räga rum efter morgondagens träning på Västra Hed. Start kl 15.00

- En spelarfest kommer att inom kort planeras och äga rum, allt för att vi inte skall bli allt för seriösa idrottare!

- Vi avsluta även med en liten kul nyhet, mest kanske internt inom A-laget. Vi vill nämligen gratulera Andreas "Ante" Persson,  Hanaskogs egna Vitalij Klitjko som efter drygt ett halvår utanför ringen nu åter igen snörat på sig handskarna och nu verkat fått gå en hel del uppvisningsmatcher de senaste veckorna. Kul för Ante tycker vi i laget! Go for it, man, och glöm inte dina egna visdomsord: Gummi!? Man äder väl inte kola med pappret på???OBS!
Bilden är ett montage! (Ante klär inte lika bra i rött)
Tills vidare...


LEV VÄL!


Lite Bloggtips i vintermörkret!

Det här påhittet med blogg är något som verkligen slagit ut i vårt avlånga land. Den nya formen av dagbok ploppar upp titt som tätt numera, så Hanaskog är långt ifrån att vara ensamma om detta spektakel. Här kommer lite tips på lokala sport-bloggar att kika in på som jag personligen tycker är de mest läsvärda:

Fotbollsbloggen - Den elegante försvarsklippan i Fjälkinge, Patrik Persson, har en blogg som många knappt har missat att spana in där han vädrar sina åsikter som får många människor att lägga in kommentarer tills tagentbordet börjar glöda!

Nosaby IF - Underhållande blogg med en duktig skribent. Här kan man följa allt kring Nosabys A-lag i Division 3.

Bondes Blogg - Winnös halvgalna målvakt Håkan Bondesson, som blivit en egen attraktion under Alliansen, har även börjat med en blogg som är rolig att läsa med många intressanta åsikter!

Jetlagg - En annan lokal blogg som är värt ett besök. Jetmir Isufi och Kristian Johansen bloggar kring det mesta som händer i världen men inriktar sig även främst på Division 5 och 6.

Robinhosa - Kristianstadsbladets Robin Nilsson skriver om allt som har med sport att göra och gör det riktigt bra!

Åsums BK - Nya Division 5-laget ÅBK kör på så det ryker även på bloggfronten!

Åhus IF - En annan klubb från femman som siktar högt i år. Här vädrar Tillberg och Co vad de tycker om saker och ting i kristianstadstrakten! 


Hoppas dessa tips kan vara till belåtenhet, för man kan ju inte bara ha Hanaskogs som favorit-blogg ; )Nedräkningen har börjat - Snart drar vi igång!


Tills vidare....


"Slå en volt och släpp en fis, vi é grabbarna från HIS"


Nytt år , Nya möjligheter!

Så var då 2008 till ända och vi börjar om på nytt med ett 2009 som förhoppningsvis blir bättre resultatmässigt sätt än 08 blev då degraderingen till Division 5 blev ett faktum! Pass på, nu kör vi!


Efter lite julledigt på bloggen så kan vi ta och uppdatera lite kring det som hänt i mellandagarna. HIS I, som lyckades avancera till Alliansens andra omgång gick dessvärre på pumpen mot Gärds Köpinge efter Sudden Death och fick därmed respass ut ur tuneringen. Som vi tidigare nämnt så rök HIS II redan i första rundan mot Fjälkinge, också det efter ett Sudden-drama!

Men nu lägger vi inomhus-lirandet till historien och börjar ladda inför utomhus-träningen som drar igång på Lördags-morgonen på Kristianstad IP. Hoppas på god uppslutning! Kan väl även nämna att på värvningsfronten finns där fortfarande ett par namn som är aktuella och som vi hoppas på! Så än är inte det roliga slut....


Mer info kommer inom kort....


FORZA!

RSS 2.0