Ibrahimovic syntes till nere på Heden…

Onsdagen den 28 Augusti 2013 kommer för lång framtid vara starten på kanske något stort… Undertecknad var nere på Heden för diverse förberedelser inför vad som komma skall nästa Lördag den 7 september. . . (Mer info längre ner). Men det var då jag fick se något jag inte trodde var sant. In genom grinden på Västra Hed stegade spelare som Ibrahimovic och Lotta Schelin in…. Vad är det som händer tänkte jag???

 

 

 

Nu är det kanske en liten modifierad sanning i det hela.  För det var ju starten på Hanaskogs nya Knattelag. Och Västra Hed fylldes för en stund med en hel drös nya landslagspelare. Med sprudlande glädje och tjo och tjim for de fram och tillbaka över den gröna mattan jagandes efter den vita bollen. Att livet kan vara så bekymmersfritt ibland…
 
 

Vi kommer följa upp Knattarnas framtid här på hemsidan framöver. Men känner ni några knattar som också skulle vara intresserade att komma ner och spela boll. Så bara hör av er och sprid gärna ryktet. Webbredaktionen skall kolla med tränare Fanny Lundgren vilka dagar och tider som gäller. Det kommer att publiceras här på hemsidan.

 

Webbredaktionen kan också meddela att våra egna Hanawood Angels tog en hedrande tredje plats i SM-slutspel i beach fotboll uppe i Vetlanda i somras. Inte illa att de gule kunde kriga till sig ett SM-brons!  Bra jobbat tjejer!!! Här kan ni läsa mer om det i NSK. 

 

 

Som ni sett så har vi inte uppdaterat bloggen sen senaste hemmamatchen mot Yngsjö.

Matchen vann vi med 2-0 efter 2 snygga mål av Anton Berg. En väl genomförd match av alla samtliga spelare. Tillsammans är vi starka!!!

 

Webbredaktionen har inte legat på latsidan utan vi håller på för fullt med förberedelserna för Årets Derby I Östra Göinge!! Gå in på länken.

Slaget om den gula färgen.. 

 

Mer info om nästa helg kommer men först reser vi till Åhus imorgon och försöker ta årets första bortapoäng.. Ner till Åhus och stöd de gula trupperna. Matchstart 18.15

 

Sist men inte minst… Forza HIS

 


Heja Eslöv

Hanaskogs IS stod pånytt för en hedersam förlust när man i fredags förlora mot Eslövs BK på fina Ekevalla med 2-0 (1-0).  Pånyo fick Bengt Emil laborera om friskt i startelvan efter sena avhopp i form av en ryggskadad Joel Ringström, en Sebastian Persson som vilken sekund som helst kunde titulera sig tvåbarnsfar samt avstängning på Andreas Johnsson.

 

 

 

Unga Hanaskog krigade på från början och slet tappert mot ett bollskickligt Eslöv. Hemmalaget var klart piggast inledningsvis, men gästerna jobbade sig så småningom in i matchen, och med lite kyla och en gnutta tur, så hade poäng inte varit omöjligt i denna drabbning. Men avsaknaden av mål innebar en ny förlust på bortaplan (vårt bortafacit är rätt räligt) och en något tuffare bussresa hem.

 

 

 

Lagkaptenen Sebastian Perssons frånvaro hjälpte dock föga hemma i Färlöv. Först natten till måndag ville den lilla krabaten titta ut. Resultatet: en välmående pojke och framtida HIS-kapten. Förhoppningsvis med ett par snäpp bättre talang än sin far. Oavsett vilket, stort grattis till Sebastian och Veronica.

 

 

 

U-laget återstartade under måndagen med tuff bortamatch mot IFÖ Bromölla. I avsaknaden av, hur skall jag uttrycka mig, ”skolade” målvakten åtog sig Daniel Båvelid rollen som burväktare. Båven slet  som ett djur mellan stolparna såg länge till att matchen levde. Slutresultatet : förlust med 8-3… Målskyttar blev Albin Andersson (2) och Jonas Mårtensson. Samme Mårtensson avverkade samtliga 90 minuterna. Senast det hände var strax innan högertrafikomläggningen.

 

 

 

Hanaskog kommer ikväll att göra de sista förberedelserna inför kommande utmaning. På fredag väntar en av kollegorna i kampen om nytt kontrakt i form av Yngsjö IF. Ett lag vi skall ta revansch på efter den dåliga insatsen på Yngsjö IP. Observera att matchen är tidigarelagd p g a risken för mörker. Avspark Fredag 18.30 Västra Hed. Kom och skrik dig hes!

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 


På rätt bana igen

Hanaskogs IS kravlade sig på nytt över kvalstrecket och in på fast mark när man hemma på Västra Hed besegrade nästjumbon Marieholms IS med 2-0 (0-0). Båda målen var inprickade i den andra halvleken och vid båda tillfällena var det Sebastian Persson som visade prov på kyla i avsluten.

 

 

 

 

Matchen påminde en hel del om bortamötet med dagens gäster. Marieholm backade hem och satsade på snabba omställningar i djupled och fasta situationer. HIS var det lag som ägde mest boll i den första halvleken men närmre än ett par bollar dansandes på mållinjen var man inte. 0-0 speglade matchen just då och det märktes att det var två lag i poängnöd då det stundtals var krampaktigt, dåligt passningsspel och en smula irriterat på banan.

 

 

 

Tio minuter in i andra var ställningen fortfarande oförändrad.  Det behövdes en scenförändring. Sir Bengt Emil valde att kasta in Albin Andersson. Minuten senare frispelade samme Andersson lagkaptenen Sebastian Persson som inte gjorde något misstag fri med målvakten. 1-0 och en del knutar löstes upp i hemmalaget som fick fart under vingarna. Fler chanser dök upp, dock utan resultat. Men i den 80:e matchminuten kom spiken i kistan när Sebastian Persson inne i boxen distinktsatte sitt, och Hanaskogs, andra mål för matchen.

 

 

 

 

Marieholm lyckades inte vaska fram några riktigt heta chanser på slutet. Joel Ringström inkasserade en efterlängtad nolla i protokollet och Hanaskogs IS tre hyperviktiga poäng i bottenstriden, som bara blir jämnare och jämnare.  Nuläget visar att blott en poäng skiljer HIS från 5:e platsen i tabellen, vilket borde tyda på säker mark. Men då ska vi poängtera att det blott är målskillnad som skiljer oss från kvalplatsen neråt.  Strid in på mållinjen var det ja…

 

 

 

Plusen från lördagens match går till Albin Andersson som med sitt halvtimmen långa inhopp stod för årets bästa prestation i mina ögon.  Fredrik Ottosson gjorde inte bort sig när även han hoppade in. Comebackande Jim Ringström  samt Martin Bergvall var som vanligt stabila bakåt, och så är det såklart svårt att blunda för lagkaptenen, pådrivaren och tvåmålsskytten Sebastian Perssons insats.

 

 

 

 

Med Marieholms-matchen i ryggen blir resan till den svåra bortamatchen mot Eslöv en smula lättare. Tabellfyran vill dock säkerligen ha revansch för förlusten på Västra Hed i våras så detta blir en inställningsfråga utan dess like. Se till att tagga till reda på träningen ikväll. Sov ordentligt, drick din mjölk sen kör vi så det ryker på fredag. Avspark 19.00 Ekevalla, Eslöv. Du kommer väl?

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 


Konsten att rasa ihop

Det var ingen munter afton igår för de HIS-frälsta som tagit sig till Åbyvallen. Efter en jämn och mållös första halvlek hann domaren knappt blåsa igång andra förrän det rasslade bak Joel Ringström. Och det var bara början.

 

 

Efter tjugo minuter av andra var ställningen 3-0.  Och Klippan var inte nöjda där. Man utnyttjade ytterligare ett par individuella misstag från ”di gule” och när Grzegorz Iwaszczynski äntligen blåste av eländet så visade resultattavlan fem mål för hemmalaget. Nada för Hanaskog.

 

 

Detta var inte den starten vi hade hoppats på om man säger så. Samtidigt skall det nämnas att Klippan (jag sa det redan efter matchen mot dem på Västra Hed) är ett väldigt bollskickligt lag som jag tycker är bättre än tabellen visar. I Hanaskog funkade inte mycket. Passningsspelet var slarvigt matchen igenom och de lägen vi skrapar fram, ja där är vi helt enkelt inte tillräckligt aggressiva för att det skall ge resultat. Nej, vi tar fram den tjockaste tuschpennan vi har och drar ett stort helsikes streck över denna match.

 

 

Redan på lördag har Hanaskog chans att visa att detta bara var en engångsföreteelse när man tar emot Marieholm på hemmaplan. Positivt till en matchen är att Jim Ringström (skada), Sebastian Persson och Albin Andersson (avstängda) är åter aktuella för spel. Dock är Viktor Karlsson tveksam efter att ha linkat av gårdagens match med en stukad fot

 

Det krävs nya tag på träningen ikväll. För på lördag är det en livsviktig match för bottenstriden. Räkna med krig. Avspark 16.00, Västra Hed.

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Skattjakt, kollektivtrafik och återstart

Solen sken när Hanaskogs herrar och damer under lördagen gaddade ihop sig inför höstens utmaningar. Det 50-tal spelare, ledare och sektionsmedlemmar som anlände till Västra Hed visste på förhand inte mycket om dagen, mer än att det vankades heldagsutflykt.

 

 

Lagen var redan presenterade. Klockan 12.45 släpptes även bomben:  En tre timmar lång skattjakt väntade deltagarna!  Startskottet gick 13.00, därefter spred sig lagen utöver göingebygden för att genomföra en uppsjö av olika uppdrag som i sin tur inbringade poäng. Ett axplock av uppdragen var:

 

 

-          Samtliga laget skulle göra bomben från trean på Hanaskogsbadet.

-          Streaka vid en tennisbana

-          Bjuda Thomas Danielsson på kaffe och kaka

-          Strippa vid Träffpunkten

-          Mjölka en ko

-          Sälja saft vid Preem

 

 

 
Joel gick in för simhoppningen.
 

 

 

Starkast denna dag var ”Team Ronja”, bestående av Joel Ringström, Anton Berg, André Bengtsson, Gisela Svensson och Ronja Håkansson som förutom skumpa även kamma hem en varsin finfin medalj.  Stort grattis och bra jobbat.

 

 

 
Vinnarna för dagen!

 

 

Efter aktiviteten stod bastu på schemat för många innan vi satte oss till bords ute i solen där det bjöds på grillat, dryck, bra musik och högljudda skratt.  Stort tack till alla deltagare som gjorde denna dag/kväll/natt minnesvärd.

 

 

 

 
Vädret gjorde inte lördagen sämre.

 

 

 

 
Gör som HIS - Tänk på miljön, åk kollektivt!

 

 

Efter en rad träningar efter uppehållet, ideliga passningsövningar och ett par sjuhelvetes löpövningar sparkar höstsäsongen igång imorgon. Då åker Hanaskogs IS till Åbyvallen för möte med Klippans FF. Laget parkerar snäppet över HIS i tabellen på målskillnad just i detta nu. Hur det ser ut imorgon kväll står i stjärnorna, men vi minns hemmamatchen mot Klippan (2-2) där vi såg ett spelande lag som definitivt kommer bli en svår nöt att knäcka. Men försöka ska vi…

 

 

Avspark onsdag 19.00 Åbyvallen, Klippan. Vi ses där!

 

Träningsmässigt väntar ett pass av det lugnare slaget under torsdagen innan det är ny kamp i bottenstriden på lördag när Marieholm kommer på besök. Men det tar vi lite längre fram.

 

 

Upp med huvudena, nu kör vi igen!

 

 

 

 

 

Till sist...

 

 

 

 

HANASKOGS IS - VILKEN FÖRENING!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0