Summering Alliansen!

Skall från sjuksängen försöka summera bägge lagens insatser från alliansen i lördags, där ett lag lyckades kravla sig vidare och ett fick respass direkt.HIS I - Tosteberga/Nymölla 2-1

Hanaskogs mål: Calle Scholander, Nils Svensson

Ett disciplinerat Hanaskog gjorde det mycket svårt för T/M matchen igenom och kunde därmed ta sig vidare till andra omgången där Gärds Köpinge kommer stå för motståndet. Bra jobbat killar!


HIS II - Fjälkinge IF 3-4 efter s.d

Hanaskogs mål: Emir Studenovic, Andreas Persson, Ludwig Nilsson

Inte lika roligt roligt slutade för Lag II som fick respass direkt efter att ha varit för ineffektivt mot Fjälkinge. Bl.a. hade man nästan en minut i spel 4 mot 2 men lyckades inte vaska fram någon riktigt farlig målchans och fick till slut se sig besegrade efter förlägning! Bara att ta nya tag och hålla jul!Mer uppdatering om alliansen kommer inom kort, men fram tills dess vill alla vi i Fotbollssektionen önska alla läsare, supportrar och alla de härliga människor som ställer upp för denna härliga förening en Riktigt God Jul!


FORZA HIS!


Lagen till Alliansen!

Det blir två lite blandade lag som kommer ställa upp i Alliansen i år. En spännande mix, och trots att det saknas en hel del spelare så ser det ändå bra ut!

OBS!!! Meddela att ni sett att ni skall vara med genom att lägga ett inlägg antingen i Gästboken eller skicka ett SMS till Peter (0708-156 527), Glöm inte detta, pojkar!


Följande lirare är uttagna till lördagens matcher:


Kl 10.50 Tosteberga/Nymölla - HIS I
Samling 9.50 Entrén

Björn
Calle
Jerry
Alfred
Mikael
Nils
André
Staffan


Kl 16.15 HIS II - Fjälkinge I
Samling 15.15 Entrén

Jonas
Ante
Tim
Jens
Ludde
Emir
Rikard
Jim


The End Of Silly Season...

Så har då helvetes-månaden nått sitt slut och vi kan börja blicka framåt i kalendern. Sammanfattningsvis kan man ju säga att det blivit en rejäl omsättning på spelare.  Hela 11 spelare totalt från A- och B-laget har valt att prova lyckan i andra klubbar. Samtidigt kan vi dock räkna in 9 spelare på pluskontot, varav  4 st är gamla HIS-are. Kul att grabbarna hittar tillbaka. Måste vara ett kvitto på att det är ett härligt gäng som härjar nere på Västra Hed.


Förluster
Redan direkt efter säsongen började ryktena florera i göingeskogarna på spelare som var på väg bort. Samtidigt valde 2008 års huvutränare Joakim Welander att lämna laget för en time-out, för att sedan skriva på för Wä vilket innebar att huvuduppgiften nu var att ordna fram en ersättare! Samtidigt aviserade Olle Johansson och Alber Barsoum sitt uttåg ur klubben för denna gång. Redan där misstänkte man att Åsum skulle bli ny address, vilket också blev fallet! Vidare nåddes vi även av beskedet att VMA IK ryckte i vår käre kapten Otto Ewesson som till slut föll för locktonerna och valde att kliva upp ett par pinnhål i seriesystemet. Dock känner vi ingen bitterhet utan hoppas El Capitano lyckas bra i det grönvita stället! För dem som dock vill se mer av denna gigant och evighetsmaskin är välkommna till idrottsplatserna i Mjönäs och Arkelstorp för att kika på han när elegant stegar runt med vattenflaskorna alternativt komma ner till Heden när vi möter VMA i reservlagsserien ; )


"Tobbe" Jönsson styr bilen mot Ovesholms IP i stället!

Vi kan även notera att vår bäste målskytt från förra året, Torbjörn Jönsson väljer efter påtryckningar att fara hem till sin moderförening, likaså Mats Henrysson som även han kan skådas i det vinröda stället nästa säsong i Kristianstadsfemman! Därefter kan vi  tillägga att 5 spelare väljer att ta ett steg ner i seriesystemet, närmare bestämt Division 6, där man kan spana in Christoffer "Brigel" Andersson i Venestad, Vanja Hadrovic och Eddie Lundgren samt Pontus Johansson i grannföreningen Knislinge och till sist  Mattis Olsson i Kiaby. Vilken division vår käre kamrat  Kristian Ridefeldts Citykamraterna får lira i nästa år är dock osäkert. Förra året höll man till i Division 4 men efter att ha lämnat w.o. i en match så ryktas det nu om tvångsnedflyttning till Division 7. Avgörandet har legat i Lars-Åke Lagrells valkiga händer och vad resultatet blev är inte bekräftat, så Krille, om du läser detta, snälla lägg en kommentar och berätta om vad beslutet blev, vi kan inte hålla oss längre!

Samtliga dessa gossar utgjorde en del av Hanaskogs IS härliga trupp förra året, hoppas det varit givande för er och vi vill därmed önska er lycka till nästa säsong i respektive klubb!

Nyförvärv
Så över till den lite roligare delen i detta inlägg. När vi väl spikade in en ny tränare så började sakta men säkert trilla in lite nyförvärv också. I Magnus Nilsson har vi hittat en ödmjuk person med ett stort hjärta som hatar att förlora som tillsammans med förra årets underbara andretränare Peter Lindqvist kommer styra skutan nästa säsong, något som vi spelare verkligen ser fram emot. Väl efter där dök även spelarna upp. Först in, Stefan Noresson, som inte behöver någon närmare beskrivning. En spelare som kommer att kunna tillföra mycket och utgöra en bra stöttepelare i "di gule".
Vidare hittar vi ytterliggare en hemvändare, nämligen Jimmie Isaksson, som efter några bekymmersamma år med skador åter skall försöka ta fotbollen på allvar. Stora nackdelen är hans känsliga rygg, som kan jämföras med en ryggrad på en porslinsdocka. Vi hoppas dock att Jimmie kan hitta tillbaka till den form som han en gång varit, då kommer han vara viktig i Hanaskog.


Ludwig Nilsson vänder hem!

En annan spelare som haft lite problem med skador är Adnan Avdic som långt om länge valt att gå till HIS. En spelare med underbar teknik som kan göra mycket nytta, främst på vårt mittfält. Nästa namn som valt en återkomst till Västra Hed är Ludwig Nilsson , bror till de minst lika beryktade pojkarna Linus och Lukas. Hela Hanaskog hade hoppats på en eventuell förening mellan dessa tre i det gula stället, likt Knatte, Fnatte och Tjatte men ack så blev det ej då Linus står under kontrakt i Bromölla och Lukas rotat sig uppe i Glimåkra. Dock har vi Ludde som vi hoppas ska blomma ut i år.
Vidare så har vi även sökt utomsocknes och funnit några grabbar som vi hoppas väldigt mycket på i kommande säsong. Pontus Anderberg från Wä är en stabil mittback som kommer att smälta in klockrent i truppen,förre Bromöllaspelaren Joel Isendahl är mannen som kommer att ge det där lilla extra i offensiven som vi saknade förra säsongen och Henrik Persson, Everöd,  kommer att ge tyngd och energi så det räcker till ett helt lag. Som om inte dessa pojkar räckte så lyckades även Hanaskog locka till sig den mycket talangfulle ytterbacken Staffan Holgersson som vi tror och hoppas mycket på i stundande säsong. Slutligen fick vi även hem en  "backpacker" i Anders Kristianssson som efter ett litet äventyr i utlandet valt att komma hem till göingeskogarna igen!

Samtliga lirare önskas hjärtligt välkommna, både tror och hoppas att ni ska trivas i vårt underbara gäng, för bättre stämning finns inte på denna jord!
Glatt gäng! Från vänster: Jesper Eklund, Joel Isendahl, Tommy Svensson och Pontus Anderberg. Joel och Pontus tacka ja till spel i HIS. Jeppe tacka nej pga. studier. Tommy Svensson blev erbjuden en roll i kulisserna, en ny version av
Bosse Flua, men tacka vänligt men bestämt nej!


-Vi kan också komma med ett litet instick att vi fortfarande har ett par killar som inom kort förhoppningsvis väljer Hanaskogs IS som nästa klubbaddress, då dessa har fribrev så har inte frimånadens utgång någon större betydelse för dessa! Vi håller tummarna...

-Kan också meddela att Bjärlövs grus inte kommer att bli den enda destination som HIS har under försäsongen. Vi har även lyckats få en tid inne i kungliga Kristianstad där vi kan åka in och springa av oss likt kalvar på stans eleganta nylagda grönbete.

-Tisdagens träning är den sista innan Alliansen. Viktigt att alla närvarar och visar att man vill vara med!Tills vidare....


FORZA HIS!

"Burken" återvänder till Västra Hed!

Anders Kristiansson gör comeback i HIS efter 1års utlandsresa.  Anders eller "Burken - Björn Borg" (kärt barn har många namn...) som andra känner honom är en mittfältare/forward med en bra blick och bra spelförståelse. En kille som alltid ger järnet. Välkommen tillbaka. Burken anländer till truppen i januari.

Dessutom kan vi nämna att Göingehövdingen på PP:s blogg fick fel. Igår kväll skrev nämligen ytterbacken Staffan Holgersson på för Hanaskog och blir därmed klubbens nionde, men förhoppningsvis inte sista, nyförvärv. Flera spelare är fortfarande intresserade  att lira i HIS nästa säsong och vi har stora förhoppningar om att eventuellt något namn till kommer att presenteras innan övergångsfönstert stänger.

Staffan Holgersson är en ung och mycket duktig ytterback, alternativt yttermittfältare, som absolut kommer att göra nytta i Hanaskog. Staffan, med Knislinge som moderklubb, har en vilja och inställning som varje tränare skulle älska att ha i sitt lag. Vi hoppas mycket på "Stalle" och önskar honom hjärtligt välkommen till Hanaskog.

Endast upploppet återstår av årets Silly Season och än ligger det många krokar ute på intressanta namn, som vi dock inte väljer att presentera offentligt förrän en övergång blir aktuell. Men redan nu ser det riktigt bra ut i truppen och vi ser definitivt ljust på framtiden.

Kan även nämna att tre yngre spelare har valt att lämna oss för Knislinge i divisionen under Hanaskog. Det är Vanja Hadrovic, Pontus Johansson och Eddie Lundgren som valt att prova lyckan i IFK i stället. Lycka till pojkar!Klara In: Stefan Noresson, Comeback Jimmie Isaksson, IFK Knislinge, Ludwig Nilsson, do, Magnus Nilsson, tränare, Comeback, Adnan Avdic, Comeback, Pontus Anderberg, Wä IF, Joel Isendahl, Tollarps IF, Henrik Persson, Everöds IF, Staffan Holgersson, IFK Knislinge, Anders Kristiansson, Comeback.


Klara Ut: Torbjörn Jönsson, Ovesholm, Mats Henrysson, do, Alber Barsoum, Åsum, Olle Johansson, do, Mattis Olsson, Kiaby, Joakim Welander, tränare, Wä, Otto Ewesson, VMA, Kristian Ridefelt, Citykamraterna, Christoffer Andersson, Venestad, Vanja Hadrovic, IFK Knislinge, Eddie Lundgren, do, Pontus Johansson, do


Mer följer inom kort...


Ännu ett nytt namn i HIS!

Ikväll blev den kraftfulle anfallaren Henrik Persson från Everöd klar för "di gule". Därmed blev han nyförvärv nummer två för dagen i Hanaskog. Som vi tidigare nämnde så har nämligen även Joel Isendahl ritat på för HIS.

Henrik Persson
är en spelare som man inte flyttar på i första taget, det är en kille som verkligen ger allt i 90 minuter och är väldigt stark fysiskt sett. Han har tidigare bl.a. representerat Ovesholms IF men kommer närmast ifrån Everöd som i år sprang hem sjuan relativt enkelt.  Vi hoppas naturligtvis på att Henke kommer att trivas hos oss i Hanaskog!


Joel Isendahl kommer närmast från Tollarps IF där han spelade säsongen 2008. Tidigare har han representerat bl.a. Bromölla i division 3 och är en spelare med offensiva kvalitéer som jag är övertygad om kommer att vara en betydelsefull del i vårt arbete att ta oss tillbaka till fyran. Har även fått äran att lira ihop med Isendahl tidigare, närmare bestämt i somras då FC Sortepittor i Åhus Beachsoccer-turnering, och e han lika vass på gräs som i sanden så får alla nog se upp med Joel, fast vi skippar nog biran på HIS matcher!!

Åter igen hälsar vi Joel, Henrik och alla övriga nya pojkar välkommna till Östra Göinges stolhet!


Mer info följer inom kort...

Klara In: Stefan Noresson, Comeback Jimmie Isaksson, IFK Knislinge, Ludwig Nilsson, do, Magnus Nilsson, tränare, Comeback, Adnan Avdic, Comeback, Pontus Anderberg, Wä IF, Joel Isendahl, Tollarps IF, Henrik Persson, Everöds IF


Klara Ut: Torbjörn Jönsson, Ovesholm, Mats Henrysson, do, Alber Barsoum, Åsum, Olle Johansson, do, Mattis Olsson, Kiaby, Joakim Welander, tränare, Wä, Otto Ewesson, VMA, Kristian Ridefelt, Citykamraterna, Christoffer Andersson, Venestad.


Forza HIS!


Två nyförvärv klara för HIS!

Så kan vi då presentera två nya spelare i det gulsvarta stället till nästa säsong. Spelarna är:


- Adnan Avdic - En teknisk spelare som senast spelat i VMA men fick hela förra säsongen spoilerad av skador, men som sakta men säkert börjat ta sig tillbaka till fotbollen. En mittfältare med härlig blick för spelet och en underbar inställning till spelarfester. Vi hälsar dig varmt välkommen till Västra Hed!

- Pontus Anderberg - En robust mittback från Wä som inte är rädd för att lägga fingrarna emellan, och en jäkel på poker. En härlig kille som jag är övertygad om kommer tillföra mycket i vårt defensiva arbete. Hoppas du kommer trivas hos "di gule", Ponna! Även du, hjärtligt välkommen!


Detta är vad vi kan presentera idag, men håll utkik för det kommer trilla in några namn till förhoppningsvis inom de närmsta dagarna!


Klara In: Stefan Noresson, Comeback Jimmie Isaksson, IFK Knislinge, Ludwig Nilsson, do, Magnus Nilsson, tränare, klubblös, Adnan Avdic, Comeback, Pontus Anderberg, Wä IF


Klara Ut: Torbjörn Jönsson, Ovesholm, Mats Henrysson, do, Alber Barsoum, Åsum, Olle Johansson, do, Mattis Olsson, Kiaby, Joakim Welander, tränare, Wä, Otto Ewesson, VMA, Kristian Ridefelt, Citykamraterna, Christoffer Andersson, Venestad.

En hyllning till Kungen av Kungarna!!!

Fick i tisdags kväll, i SVT:s program "Eftersnack", reda på det mest förfärliga en sann FBK-fantast kan få höra. Nämligen att Sveriges mest framgångsrika hockey-spelare genom tiderna, Jörgen "21:an JJ" Jönsson, tackar för sig efter säsongen.

 21:an JJ x 2 

Man känner en enorm bedrövelse runt om i landet, men troligtvis någonstans på Sommarlust i Kristianstad ligger det en tröstlös kille som numera gråter sig till sömns om nätterna.
Men sanningen är ju den att man kan ju inte trotsa eventuella men för den framtida civila karriären, bara för att man älskar en sport så mycket som Jörgen Jönsson gör.
Med sina 281 landskamper för Tre Kronor så är han Sveriges meste landslagsman. Han har även hunnit med en HEL DEL annat såsom OS-Guld 1994 och 2006, VM-Guld 1998 och 2006 samt SM-Guld med mitt kära Färjestads BK säsongerna 1996-97, 1997-98, 2001-02 och 2005-06.

Här nedan kommer lite fakta som alla kanske inte visste om, men är en ack så trevlig läsning...

Födelsedatum: 19720929
Födelseort: Ängelholm
Längd: 184 cm

Vikt: 87 kg
Moderklubb: Rögle BK
Antal A-lagssäsonger i FBK: 12


Det här visste du inte om JJ: Har en kort stubin ibland...

Förebild: Hans pappa och mamma

När JJ lagar mat blir det gärna: Grillat älgkött med potatis och en god sallad

En onödig pryl som JJ äger: En glassmaskin

En pryl JJ aldrig skulle klara mig utan: Tandborsten

JJ:s bästa resmål: Ängelholm

JJ:s bästa musikartist/grupp: Bruce Springsteen

Favoritdryck: Kaffe

Favoritmat: Frun "Marres" köttfärssås

Och tillsist lite statistik från JJ:s enorma karriär...

1989-1990 Rögle Division 110000
1990-1991 Rögle Division 1214262
1991-1992 Rögle Division 1271896
1992-1993 Rögle Elitserien4017112828
1993-1994 Rögle Elitserien4017143146
  Team Sweden OG OG60000
  Team Sweden WC73254
1994-1995 Rögle Elitserien22461018
  Rögle Allsvenskan1634738
1995-1996 Färjestad Elitserien3911152640
1996-1997 Färjestad Elitserien4912213356
  Team Sweden WC115276
1997-1998 Färjestad Elitserien4522254753
  Team Sweden OG OG10000
  Team Sweden WC102138
1998-1999 Färjestad Elitserien4817244144
  Team Sweden WC1031410
1999-2000 NY Islanders NHL6811172816
  Anaheim Mighty Ducks NHL111230
  Team Sweden WC60222
  Team Sweden (all) International80222
2000-2001 Färjestad Elitserien5020264632
  Team Sweden WC92350
  Team Sweden (all) International184596
2001-2002 Färjestad Elitserien5022173920
  Team Sweden OG OG40004
  Team Sweden WC91346
  Team Sweden (all) International2535816
2002-2003 Färjestad Elitserien4916233958
  Team Sweden WC942614
  Team Sweden (all) International1853818
2003-2004 Färjestad Elitserien4916213724
  Team Sweden WC91342
  Team Sweden WCup WCup40000
  Team Sweden (all) International2954912
2004-2005 Färjestad Elitserien5011213238
  Team Sweden WC92352
  Team Sweden (all) International172464
2005-2006 Färjestad Elitserien4817163360
  Team Sweden OG OG81124
  Team Sweden WC63140
  Team Sweden (all) International21651110
2006-2007 Färjestad Elitserien4815324744
  Team Sweden WC90886
  Team Sweden (all) International232141616
2007-2008 Färjestad Elitserien426202624Avslutningsvis så lovade JJ att göra allt för att åter ta SM-bucklan till Karlstad hans sista säsong. Tänk er vilken avslutning på hans framgångsrika karriär, att avsluta med ett SM-Guld säsongen 2008-09?!?!

Tack Jörgen!

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1334156
http://www.sportforlaget.com/product.do?productId=20-387

/En sorgsen FBK:are

Ny spelarförlust...

Tidigare i veckan fick vi beskedet att Christoffer "Brigel" Andersson skrivit på för Venestad i de nedre divisionerna. Idag fick vi även bekräftat att Mats Henrysson, som inte spelade på hela hösten, valt att gå tillbaka till moderklubben Ovesholm. Vi tack dessa pojkar för den tid vi fick tillsammans och önskar dem lycka till!Klara In: Stefan Noresson, Comeback Jimmie Isaksson, IFK Knislinge, Ludwig Nilsson, do, Magnus Nilsson, tränare, klubblös

Klara Ut: Torbjörn Jönsson, Ovesholm, Mats Henrysson, do, Alber Barsoum, Åsum, Olle Johansson, do, Mattis Olsson, Kiaby, Joakim Welander, tränare, Wä, Otto Ewesson, VMA, Kristian Ridefelt, Citykamraterna


Mer följer inom kort.....


Silly Season...

Lite mer än en och en halv vecka kvar på vår kära frimånad. Från och med här lägger vi numera locket på när det gäller rykten in och ut. Efter hand som spelare kommer att skriva på/lämna så kommer vi givetvis att redovisa det här. Men som sagt ryktena håller vi för oss själva, så PP får hitta något annat att skriva om på sin blogg.


En härlig träning avverkades igår kväll med en del nya intressanta ansikten. Väl på planen fanns det dock bara ett lag, det röda bestående av Jonas, Anton, Rille, Calle,  Affe, Albin plus en ny kille som ej namnges! Propaganda var ordet och hoppas de övriga lagen tog lärdom av "The reds".

Fred Ut!RSS 2.0