Ny förlust

 

 

 

Hanaskog kom till korta i den tidiga seriefinalen som utspelade sig på Västra Hed under fredagskvällen. Dagens gäster Klippans FF drog det längsta strået i solen och vann till sist den jämna bataljen med 3-2. Det var annars hemmalaget som började piggast, dock utan att några allt för heta chanser skapades. Målskyttet skulle dock öppna sig i den 19:e matchminuten när Anton Nordfeldts får drömträff på en frispark strax utanför straffområdet. 1-0 till hemmalaget vilket också fick ses som rättvist i inledningen.

 

 

 

 

 

Hanaskogs mål väckte Klippan, som försökte ta sig framåt. Och bara 4 minuter efter ledningsmålet kvitterade också gästerna efter ett inspel som via en Klippanspelare styrdes in bakom Nils Berg, som denna afton fick ersätta Joel Ringström som valt att ansluta sig till Hanaskogs välfyllda skadelista. Mycket mer blev det inte i den första halvleken som handlade mycket om kamp och få målchanser. I andra halvlek inledde Klippan klart piggast och i den 69:e matchminuten tar man också ledningen efter lite tumult i Hanaskogs straffområde. Hemmalaget tvingades flytta fram och visst vaskade man fram lite, men några mål blev det inte. Istället ökade Klippan på i den 81:e till 3-1 efter en snabb omställning.

 

 

 

 

 

Hanaskog skulle dock få kontakt när Anton Nordfeldt på nytt visade på skicklighet och finess när han knorra in en ny frispark i den 84:e matchminuten. Under slutforcering förekom där tillfällen där det osade katt framför Klippans straffområde, men några fler mål blev det inte. I ett 90 minuters långt ställningskrig hade vi kanske inte varit helt oförtjänta av en pinne, men denna sporten går ut på att göra mål och där gjorde Klippan ett mer än hemmalaget.

 

 

 

 

 

Matchen fick ett tråkigt avslut när en Klippansspelare direkt efter slutsignal väljer att håna Hanaskogs avbytarbänk, något som också resulterade i rött kort från kvällens rättskipare Tobias Andersson. Trist slut på ett soligt toppmöte med gott om åskådare på plats, men framförallt trist för föreningen Klippans FF.

 

 

 

 

 

I och med förlusten glattade ”di gule” ner på en kvalplats i en haltande tabell. Med första tredjedelen av serien avverkad kan vi nog säga att det kan bli den mest öppna och jämna fyran på år och dagar. Inget lag har än så länge lyckats rycka i toppen, och bortser man från Yngsjö och VMA som halkat efter lite, så har vi 10 lag inom en differens om nio poäng. Bli inte förvånade om allt kommer att avgöras först i slutomgången.

 

 

 

 

 

Hanaskog repar nu mod och laddar inför stundande utmaningar. På torsdag väntar ny toppmatch när HIS beger sig till lokala storstaden för möte med Kristianstad BoIS, som på kort tid verkligen kommit igång och växt i Division 4-kostymen. Tuff match väntar ”Di gule”, men vi ska göra allt som står i vår makt för att försöka öka upp poängskörden. Du kan också hjälpa oss. Avspark Torsdag kl 14.00, Björkvallen. Tillsammans är vi starka!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Upp på hästen igen

 

 

Det blev Västra Karups IF som till slut spräckte Hanaskogs IS förlustnolla. Det efter att på hemmaplan besegrat ”Di gule” med siffrorna 3-1. Hemmalaget inledde klart bäst och tog också ledningen efter dryga kvarten när man inne i boxen hittade Joel Ringströms bortre burgavel. Målet föregicks av en boll som nog samtliga på och runt plan var överens om var utanför kortlinjen och vände. Ja, alla utom kvällens något sömniga domartrio. Inte blev det bättre minuterna senare när rättskiparen hittade en straffsituation till hemmalaget som jag personligen var mitt uppe i. Och ja, vi kommenterade inte den mer än så…

 

 

 

 

 

Usla domaringripande eller inte. Hanaskogs IS svarar för en, minst sagt, bedrövlig första halvtimme. Man var trea på de flesta bollarna och hittade inte några lösningar framåt. Närmast en reducering i första var Anton Nordfeldt som fick bra träff på en frispark som via ribbans insida dansade retfullt längs med mållinjen. Nej, Västra Karup var klart piggast och ledde också välförtjänt när vi gick till pauskaffe.

 

 

 

 

 

Nu fanns där inget att förlora för gästerna. Det handlade om att ösa framåt. ”Di gule” tar också tidigt kommandot i den andra halvleken och visst låg det en reducering i luften. Och den kom också när inhopparen Victor Karlsson från nära håll bombar in 2-1 i den 70:e matchminuten , efter att lagkaptenen Sebastian Persson bufflat fram bollen inne i boxen. Strax därefter osade det kvittering också men Albin Andersson volley gick dessvärre över.

 

 

 

 

 

Hemmalaget satsade på omställningar, och när Hanaskogsförsvaret gick bort sig i den 79:e matchminuten så small det tyvärr igen. Ett instick från vänster resulterade i en fri Karupspelare som på ett tillslag la in 3-1 bakom en chanslös Ringström i målet.  Hanaskog fick en sista chans att ta sig tillbaka i matchen tre minuter senare via en straffspark men dessvärre för gästerna så räddades André Bengtsson elvametersspark av målvakten. Där och då gick luften ur ”di gule” som inkasserade sin första förlust för året mot ett för dagen lite hetare Västra Karup.

 

 

 

 

 

Med oss från matchen tar vi moralen i den andra halvleken. Vi ger inte upp och krigar på trots att spelet aldrig riktigt klaffar. Tredje raka matchen med nykomponerat mittbackspar visar också att där finns en bredd som kan vara avgörande i slutändan.  Vi får också tacka och bocka till den välfyllda skara som slöt upp bakom laget vid sidan om planen. Väldigt roligt att skåda så många tillresta supportrar, även om vi tyvärr inte riktigt bjöd upp till dans denna afton.

 

 

 

 

 

MEN det finns inte tid till att lägga sig ner och dö. Imorgon väntar ett pass där vi får möjligheten att springa av oss det sista av irritationen, sen omvandlar vi det till positiv energi och skall se till att försöka ge Klippans FF en match på fredag.  Vi vill alla visa att detta var bara lite grus i maskineriet. Vi vet vad vi kan. Avspark Fredag kl 19.15, Västra Hed. Ditt stöd gör skillnad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Sol över Västra Hed

 

På ett soldränkt Västra Hed bärgade Hanaskogs IS under lördagen tre nya viktiga poäng när Helsingborgs AIS slogs tillbaka med 3-1 (2-0).  Hanaskog öppnade piggast och tog också välförtjänt ledningen när Rasmus Larsson fälldes i straffområdet efter en väl avvärjd djupledsboll från Didrik Nilsson. På den efterföljande stramaren gjorde Anton Nordfeldt inga som helst misstag och gav hemmalaget en tidig ledning.

 

 

 

 

 

Fysiskt starka HAIS krigade på dock utan att skapa några riktigt heta kvitteringschanser. Istället kunde ”di gule” dryga ut ledningen i den 37:e matchminuten när straffskytten Nordfeldt hittade en djupledslöpande André Bengtsson som elegant rundade målvakten och rullade in bollen i mål. Bara minuterna senare var det nära igen när Rasmus Larsson hamnande i fritt läge men sköt strax utanför.

 

 

 

 

 

HAIS svarade i förra omgången för en stark slutforcering mot kommungrannen Glimåkra (2-2). Hanaskog var med andra ord varnade och att slå av på takten va inte aktuellt. Ändå inleder hemmalaget den andra halvleken en gnutta ängsligt samtidigt som HAIS försökte flytta fram positionerna. André Bengtsson var närmast att kanske punktera matchen när han efter en snabb frispark sköt över ifrån straffområdets yttre del. Bara några minuter senare fick gästerna kontakt när HIS onödigt gick bort sig i eget straffområde och reduceringen var ett faktum.

 

 

 

 

 

Hanaskogs replik lät dock inte vänta på sig. Minuterna efter reduceringen visade nyinbytte speedkulan Albin Andersson önskan om att gå i djupled. Mittfältsgeneralen Otto Ewesson observerade detta och serverade Andersson som sprintade ifrån både en och två HAIS-försvarare och rakade in det hyperviktiga 3-1 målet. Gästerna försökte komma tillbaka men det lilla man vaskade fram avvärjde Joel Ringström. Tidigare nämnde Albin Andersson var också ytterst nära att sätta en andra boll i nätet men gästernas burväktare svarade för en fin räddning på Abbes närskott.

 

 

 

 

 

I slutet spelade Hanaskog kontrollerat och släppte inte till något bakåt. Det gjorde också man till slut kunde stå där som segrare med 3-1 denna varma majlördag. Man svarade för en ny gedigen insats där ingen, vare sig startspelare eller inhoppare faller ur ramen. Men denna dag föll det ett par extra blickar på blott 19-åriga mittbacken David Stridsman, som i sin första match från start denna säsong går in helt orädd och tar inte ett enda steg fel under 90 minuter.

 

 

 

 

 

Tre poäng och Hanaskog otroligt nog i fortsatt serieledning. Vilken makalös inledning vi fått uppleva.  Men nu mina damer och herrar, nu börjar det på allvar. ”Di gule” gick i och med matchen mot HAIS in i en hektisk period där det inte finns tid att stanna upp och slå sig för bröstet. Redan imorgon väntar en ny tuff match för Hanaskog när man på bortaplan kommer ta sig an målglada Västra Karups IF, som kommer göra allt för att sätta käppar i hjulen för HIS. Det är en inställningsfråga helt och hållet. Så länge vi bibehåller samma fokus och ödmjukhet inför varje drabbning, ja då kan vi också vara med och fajtas om poängen. Alla vet vad som krävs. Avspark Tisdag kl. 19.15, Västra Karups IP. Hoppas på en spännande drabbning, lite solglimtar och ett koppel av bortasupportrar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Uddamålsseger, månadens spelare och dragningslotter

 
 

Hanaskogs IS lyckades kravla sig tillbaka på vinnarspåret efter 1-0 hemma mot jumbon Yngsjö IF under lördagseftermiddagen. Det var inte alltid vackert, det var inte alltid bra, men det var tre poäng och det var det som var uppgiften.

 

 

 

 

 

Hemmalaget kunde och borde kanske ha punkterat denna tillställning redan efter dryga halvtimmen.  Då hade ”di gule” redan hunnit bomma en straff (eller snarare målvaktsräddning) via André Bengtsson samt två lite väl rena lägen av Anton Nordfeldt och Rasmus Larsson. Därför var det med en smula missnöje som vi gick till kaffepaus med 0-0. I halvtid bestämde vi oss: Det får se ut hur fan det vill, bara vi plockar tre poäng. Sagt och gjort…

 

 

 

 

 

Yngsjö IF hade en klar plan för dagen. Man körde på efter sina resurser, packade ihop centralt, tog god tid på sig vid spelavbrotten och krigade utav bara helsike i hopp om att det skulle räcka till poäng. Det höll i 68 minuter, sen spräckte mittfältsturbon Otto Ewesson nollan när han skarvade in Anton Nordfeldts väl avvärjda frispark i bortre burgaveln. 1-0 och en smula arbetsro för hemmalaget som dessförinnan vaskat fram ett par rena läge där Yngsjökeepern stått för fina parader.

 

 

 

 

 

Yngsjö försökte nu flytta fram positionerna något och lyfta långt, men det osade aldrig riktigt hett kring Joel Ringström, som hade en lugn dag på jobbet. Istället stack Hanaskog upp vid några tillfällen, där Fredrik Ottosson var närmast med sin rungande träff i insidan av stolpen. Men det blev ej fler mål. Dagens bäste i hemmalaget Otto Ewesson blev också dagens hjälte med sitt och matchens enda mål som innebär att Hanaskog, hör och häpna, behåller förstaplatsen i Norra Fyran i minst en vecka till.

 

 

 

 

Efter segersången tog vi även tillfället i akt att presentera vårt nyinstiftade pris ”Player of the month” som kommer delas ut till den spelare som visat framfötterna, både på och utanför plan, under månaden som gått. Förutom äran får man också ett liiitet symboliskt pris som kan variera från gång till gång. Juryn (som är och förblir hemlig) har för April månad utsett nyförvärvet Didrik Nilsson till månadens spelare för sina bravader och framgångar. Ett litet ljus i mörkret för Liverpoolssupportern som nyligen fick se sitt favoritlag halka ner (hehehehe) från förstaplatsen i Premier Leauges avslutande omgångar. Stort grattis Didde!

 

 

 

 

 

Med detta arkiveras helgen som varit och vi blickar framåt mot nya utmaningar. Närmast väntar ny hemmamatch på lördag när Helsingborgs AIS kommer till vackra Västra Hed. En blytung uppgift för ”di gule” då HAIS visar gryende form då man i helgen som gick, trots manfall, lyckats hämta upp ett 0-2 underläge mot Glimåkra IF. Att prata om inställning och attityd är en sak. Att verkligen göra det är en helt annan. Nittio minuters kamp väntar, det handlar om att kriga hela vägen ut. Avspark Lördag kl. 14.00, Västra Hed. Kom och skrik dig hes!

 

 

 

 

Träningarna fortlöper denna vecka traditionsenligt på tisdag (läs ikväll) samt torsdag. Missa inte för allt i världen U-lagets chans att haka på toppen i Nordöstra tvåan imorgon onsdag. Avspark klockan 18.45 mot Höörs IS. Ses där!

 

 

 

 

Tills sist vill jag också ägna några rader riktade direkt till Hanaskogs herrlag. Ni vet att jag älskar er allihopa. Er blotta närvaro gör att jag fylls av glädje och jag vill bara krama var och en av er. Men något som skulle göra att mina känslor blossar upp ännu mer för er, det vore om ni tog med er pengar för dragningslotterna denna veckan. Puss!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!! 


Oavgjort i derbyt

 
 

Hanaskogs IS och Glimåkra IF delade broderligt på poängen när lagen drabbades samman på Trollavallens konstgräs under lördagen. Efter en mållös första halvlek tog Glimåkra ledningen i den 64:e matchminuten efter att Richard Blennborn från nära håll petat in ledningen efter misstag i det annars så stabila Hanaskogsförsvaret.

 

 

 

 

HIS, för dagen ”di vide”, hade dock inte på långa vägar gett upp vilket också skulle ge utdelning. I matchminut åttiotvå var det Glimåkras tur att slarva, då höll sig André Bengtsson påpassligt framme och med en lätt skarv över målvakten kunde han slutligen forcera in kvitteringen. Strax innan full tid hade båda lagen en varsin chans att öka på målskörden men hemmalagets friläge räddades av Martin Bergvall på mållinjen och Anton Nordfeldts frispark i slutsekunderna räddades efter lite möda av Glimåkrakeepern.  

 

 

 

 

I slutskedet utspelades även otäcka scener när Hanaskogs Staffan Holgersson nickar ihop med en Glimåkraspelare så pass illa att båda tvingas utgå. En lättare hjärnskakning och ett ihoplimmat ögonbryn blev diagnosen för gästernas högerback vilket får ses som tur i oturen, och vi hoppas på att Staffan,efter några veckors välbehövlig vila, är tillbaka på benen. Som om detta inte var nog för gästerna tvingades även mittbacken Niklas Svensson till ett tidigt byte med en befarad knäskada, och är också tveksam till spel de närmaste veckorna.

 

 

 

 

Fler mål blev det inte i denna något chansfattiga historia. 1-1 blev slutresultatet i ett typiskt derby med mer kamp än skönspel mellan två lag som inte ville förlora. Att poängen således skulle delas mellan dem bägge tror jag inte någon i publiken opponerade sig emot. Bäst för dagen i Hanaskogs IS var innermittfältaren Didrik Nilsson som inte tar ett steg fel under 90 minuter.

 

 

 

 

Lite kul kuriosa. I konkurrens med tre fotbollsmatcher med göingelag inblandade samt IFK Kristianstads första semifinal i SM-slutspelet i handboll lockade lördagens möte mellan Hanaskog och Glimåkra 428 besökare. Det är 10 personer färre än ett lokalt storlags publiksnitt i Division 1. Det ni.

 

 

 

 

Hanaskogs IS är alltjämnt obesegrat i den Norra Fyran och när man tittar i tabellen får man nästan nypa sig själv i armen. MEN där är en lång väg att vandra, men inledningen är synd att klaga på. Femton poäng kvar till nytt kontrakt. Kämpa!

 

 

 

 

I nästa match väntar ett hungrigt Yngsjö IF på hemmaplan. Vi hoppas på strålande väder, gott om folk och ett heltaggat Hanaskogs IS som är beredda att gå över lik för varandra. Avspark Lördag kl 16.00, Västra Hed. Tillsammans är vi starka!

 

 

 

 

Och missa nu för allt i världen inte Hanaskogs U-lags match ikväll mot Ifö Bromölla IF på Västra Hed. Avspark 18.30 och vi hoppas på en tredje raka i tvåan, inte alla som har sådant flyt…

 

 

 

 

Slutligen vill jag, å herrlagets vägnar, tacka samtliga damlagsspelare, sektions- och styrelesemedlemmar och alla andra supportrar som kom och stöttade laget i lördags. Det värmer att se stödet som fanns vid sidan om, och trots att vi inte nådde upp normal standard så skall ni veta att det betyder oerhört mycket för samtliga i truppen. Det ni fick bevittna var sexton spelare plus ledare, som oavsett om dem startade på plan eller på bänken, var beredda att ge allt för sina kamrater, sina supportrar och framförallt för klubbmärket till vänster på tröjan. Det, mina damer och herrar, det kallas stolthet! Och till alla er som cyklade 4 mil tur och retur: Ni är inte kloka :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Fin seger

 

Hanaskogs IS tog en ny seger i lördags när FK Bosna gästade ett soligt Västra Hed. Efter en nästintill prickfri första halvlek hade både Rasmus Larsson och André Bengtsson hittat nätet och skapat fina förutsättningar för tre nya poäng till Hanaskog. Och när samme Bengtsson efter fem minuter av andra slog in 3-0 via straffpunkten så stärktes dessa förutsättningar och tvingade gästerna till att flytta fram styrkorna ytterligare.

 

 

 

 

FK Bosna chansade framåt och lyckades vaska fram en del heta chanser dock utan framgång. Det krävdes till sist ett självmål för att spräcka Joel Ringströms nolla. Målet blev också det sista i denna drabbning. En gedigen arbetsinsats över hela banan lade grunden till en finfin 3-1 seger mot ett bra FK Bosna, vilket innebar nya viktiga poäng som kan visa sig viktiga i slutändan. 

 

 

 

Tre omgångar avverkade, och efter tre segrar är det synd att klaga på öppningen.  Men det finns ingen tid att gotta sig i det förgångna.  På lördag väntar säsongens hittills tuffaste uppgift när Hanaskogs IS beger sig till Trollavallen för första derbyt av två mot Glimåkra IF. Någon trupp är inte spikad i skrivande stund, men oavsett vilket så är ni garanterade 16 hungriga pojkar med ledarstab som med en sjuhelsikes vilja och en stor portion ödmjukhet kommer att ta sig an det stentuffa uppdraget på lördag. Inställningen skall jag inte behöva tragga om, alla vet vilket jobb som krävs.  Avspark Lördag kl. 15.00, Trollavallen.  Kom och stötta ditt lag!

 

 

 

 

Vårt kära U-lag har även dom fått en bra start i Division 2 Nordöstra. Efter klar seger i premiären borta mot Åhus Horna BK (5-1) följde man upp med en ännu klarare seger mot Kristianstad BoIS i måndags. 9-0 slutade tillställningen efter hattrick av Victor Karlsson och dubbla tvåmålsskyttar i Timothy Gustafsson samt David Stridsman. Övriga mål prickades in av Albin Andersson och André Bengtsson.

 

 

 

Träning idag 17.00 för dom som inte tänkt demonstrera. Sista chansen att finslipa innan helgens bravader. Nu åker vi…

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0