Game Set Match

 
 

 

 

Jumbon Yngsjö IF hade inte mycket att säga till om när Hanaskogs IS gästade Yngsjö IP under fredagskvällen. Efter ledning för gästerna med 2-0 i paus kunde HIS spela ut i den andra och slutligen stå där som klar segrare med tennissiffrorna 6-0.

 

 

 

 

 

Hanaskog öppnade målskyttet efter dryga 5 minuter när Rasmus Larsson cyklar sin back och fint serverar André Bengtsson som avlutade kliniskt. 10 minuter senare var det Martin Bergvalls tur att komma med i målprotokollet när han knoppade in Anton Nordfeldts hörna. Trots mycket bollinnehav blev det inte mycket mer än så i den första halvleken. Snacket i pauskaffet var heller inte några konstigheter, det handlade om att köra på i 45 minuter till och aldrig slå av på takten, det vet vi att det straffar sig direkt (Lex Bosna).

 

 

 

 

 

Sagt och gjort. Efter några trevande minuter inledningsvis av den andra halvleken där Yngsjö försökte skapa tryck så kom målet som fick luften att gå ur hemmalaget. Återigen var det Martin Bergvall som stod på rätt plats vid rätt tillfälle, 3-0 för gästerna som nu kunde spela ut. 4-0 kom sedan Albin Andersson sprintade ifrån Yngsjöförsvaret och snyggt placerade in bollen i nät. 5-0 kom bara minuter senare när inhopparna Fredrik Ottosson och Viktor Karlsson hittade fint samarbete där den sistnämnde smekte in bollen i bortre burgaveln.

 

 

 

 

 

Punkten sattes sedan i den 77:e matchminuten när Otto Ewesson hittade Felix Voutilainen som vände upp inne i boxen och inte gjorde något misstag. Sex fina plusmål och tre poäng gjorde detta till en bra fredagskväll.  I ett gediget Hanaskog är det svårt att blunda för Martin Bergvalls insats samt Anton Nordfeldt, som trots sin nuvarande måltorka vet hur man spelar fram sina lagkamrater.

 

 

 

 

 

Ikväll avverkas ännu en träning för Hanaskogs galanta herrar. Den sista innan nästa tuffa uppgift väntar, när man beger sig till Helsingborg för möte med Helsingborgs AIS. Ett fysiskt krigande lag som är framförallt starka på sin hemmabana. Viktigt med fokus från första spark till sista visslan. Tugga taggtråd nu allihop så gör vi oss redo för en ny sjuhelsikes drabbning. Avspark Lördag kl 14.00, Olympiafältet. Kom och sjung in hösten med oss!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Oavgjort i kommunderbyt

 

 

Precis som i mötet i våras så delade Hanaskog och Glimåkra på poängen när lagen drabbades samman på Västra Hed  i säsongens andra derby. De drygt 300 åskådare som bevittnade drabbningen denna lördagseftermiddag fick se ett mål till vardera lag, båda producerade i den första halvleken.

 

 

 

 

 

André Bengtsson öppnade målskyttet i den 23:e matchminuten när han hittade rätt inuti boxen. Ledningen höll sig dock inte längre än fyra minuter, sedan kvitterade gästerna via en straff, inslagen av lagkaptenen Joel Kronholm.  

 

 

 

 

 

Matchen i sig var i övrigt relativt chansfattig med en hel del kamp, precis som det skall vara i ett derby. Sakta men säkert tog hemmalaget över och borde kanske avgjort matchen sista tio när man hade ett par heta chanser, men ingen av dessa resulterade i mål. Matchen slutar 1-1 och en pinne var till lagen som krigar på i olika håll i tabellen.

 

 

 

 

 

Bra i Hanaskog var André Bengtsson som fyllde upp den centrala anfallsrollen i Anton Nordfeldts frånvaro. Plus också till Felix Voutilainen som ersatte avstängde lagkaptenen Sebastian Persson på välförtjänt sätt. Bäst hos gästerna var innermittfältaren Oskar Nilsson.

 

 

 

 

I och med poängen behåller ”di gule” greppet om andraplatsen i tabellen, två poäng bakom serieledande Vejby men blott en poäng framför jagande Klippan. Ingen tid att slå sig för ro här inte. Ny tuff match väntar på fredag mot Yngsjö IF, som kommit igång och säkerligen kommer heltaggade till helgens kamp mot Hanaskogs IS. Nu är det dags att höja oss ett par nivåer. Knyt näven under veckans träningar sen kör vi så det ryker! Avspark Fredag kl 18.30, Yngsjö IP. Kom och stötta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kryss i återstarten

 

 

Hanaskogs IS lyckades knipa en pinne i första höstmatchen av Division 4 Norra när man på Ättekulla IP spelade 3-3 mot FK Bosna. En jämn match där lagen turades om att gå framåt i den första halvleken, men där Bosna var dom som öppna målskyttet. 1-0 kom strax innan halvtidsvilan för hemmalaget sedan en korridorsfrispark knoppats in av en fristående Bosna-anfallare.

 

 

 

 

Hanaskog lät sig dock inte slås tillbaka. Planen inför andra var glasklar, det är bara att ösa på! Och efter tio minuter spelade av andra hade gästerna hunnit med att både kvittera och ta ledningen efter fina prestationer från Anton Nordfeldt samt André Bengtsson. När sedan Bosna bjöd på ett självmål  till 3-1 efter timmen så hade Hanaskog guldläge att kamma hem samtliga tre poäng.

 

 

 

 

Men hemmalaget visade prov på en fantastisk moral och vilja, samtidigt som ”di gule” blev en aning nonchalanta i sina lägen att faktiskt punktera matchen.  Bosna lyckades inom loppet av två minuter hade hämta upp sitt underläge efter en aning slappt försvarsspel hos gästerna. Hanaskog hade sedan på stopptid trots allt chansen att avgöra tillställningen men det tomma målet missades och därmed sluta också denna match 3-3, en match som innehöll det mesta. Bäst hos gästerna var Otto Ewesson och målvakten Nils Berg.

 

 

 

 

Ett par varningar på slutet och en utvisning bäddar för en tuff uppgift inför kommande helg när kommungrannen Glimåkra IF kommer på besök. Men nu handlar det bara om att knyta näven och göra det bästa av situationen. Vi vet vad vi kan och vi vet vad vi vill. Tillsammans kan vi skapa mirakel.

 

 

 

 

Missa inte lördagsunderhållningen på lördag eftermiddag nere på Västra Hed. Vi hoppas på sol, två bra lag och en härlig skara med publik. Avspark 16.00 Lördag, Västra Hed. Kom och stötta oss när vi behöver det som mest!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Back in business

 
 

Tillbaka i verkligheten. Imorgon sparkar Hanaskogs IS igång höstsäsongen när man beger sig till Helsingborg för en av säsongens tuffaste bortamatcher i form av Bosna FK. Snacka om rivstart på hösten!

 

 

 

 

Hanaskogs IS kommer från en sommarvila som varit välbehövlig. Skadelistan har sakta i krypts och i skrivande stund har vi majoriteten av truppen i rörelse, det gäller även långtidsskadade Niklas Svensson och Jim Hult som sakta men säkert försöker ta sig tillbaka till fotbollsplanen.  

 

 

 

 

Tre matcher har avverkats under bloggen semester. 1 styck träningsmatch mot division 3-laget IFÖ Bromölla samt två U-lagsmatchter mot Tollarp samt Wä. Samtliga har inneburit klara förluster. Lagen som ställts på banan har varierat och mixats, men summa summarum från dessa drabbningar har varit att vi inte tagit det jobb som krävs för att framgång ska skapas. Ni vet det där som varit så signifikativt med Hanaskogs IS under vårsäsongen.

 

 

 

 

Nog om det. Ikväll avverkades en bra träning som skapar och hopp och tro inför morgondagens stentuffa uppgift. Vi  vet alla att det krävs ett par snäpp bättre av oss alla, och vi vet också hur in i helsikes bra vi kan vara i de stunder där vi är där för varandra, tar jobbet, och krigar för klubbmärket vid vänster bröst. Imorgon börjar allvaret. Det är dags att mobilisera styrkorna. Avspark Fredag kl 19.15, Ättekulla IP. Kom och stötta!

 

 

 

 

Ett par förändringar har skett i truppen under sommarvilan. Andreas Johnsson har gått till seriekollegan Yngsjö IF då detta var passar bättre logistiskt för honom. Timothy Gustafssons testar lyckan i moderklubben IFK Knislinge då tiden för träning inte funnits. Linus Dössings sejour hos ”di gule” blev inte långvarig och har nu valt att vända hem till Sibbhults IF i sexan. Vi önskar samtliga herrar lycka till.

 

 

 

 

Vi är också skyldiga er kära läsare en redovisning av månadens spelare för Juni månad. Utmärkelsen sköts fram något då den berörde inte var på samma träningar som undertecknad men det är nu med stor glädje jag gratulerar Joel Ringström till ”Player of the month” för en storartad Junimånad där han va grunden till ett par segrar. När det gäller Juli månad har vi valt att titulera denna som semestermånad och därmed blir det ingen pristagare denna månad. Men nu i Augusti smäller det igen så det är fritt fram för alla spelare att briljera.

 

 

 

Player of the month – So far

 

April – Didrik Nilsson

Maj – Anton Nordfeldt

Juni – Joel Ringström

Juli - Vakant

 

 

 

 

 

Nu laddar inför en spännande morgondag. Smekmånaden är över. Nu åker vi…

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0