Fridlund: "För mig är det toppstrid som gäller"                                                               DEL 4


                                                  


Bloggen tar på sig blåstället igen och drar vidare vår artikelserie”Göinge Calling”. Nästa lag som det är dags att ta pulsen på är Broby IF. Laget, som efter ett antal säsonger i Division 6 nu känner sig redo för större uppgifter: ” Skulle allt klaffa så tror jag verkligen att vi har chansen att stå som segrare i slutet av säsongen”, säger målvakten Alexander Fridlund.

 

 

Med ny tränarstab och en uppsjö av spelare skall Broby IF se till att kriga i toppen av Division 6. Och när det gäller träningsnärvaron finns där inte mycket att klaga på: ”Skulle vi ha oturen med att alla skulle dyka upp samtidigt är vi nog nästan 40 man, men då räknar man in dom där som tränar en gång varannan halvmåne. Men vi ligger på ca 25 man per träning", säger målvakten, bloggaren och entreprenören Alexander Fridlund till Hanaskogsbloggen.

 

Sedan slutet av oktober (!) har man legat i hårdkörning inför 2011 års Divison 6, och trots ett par kännbara tapp så ses Broby 2lax11 som ett starkare lag än föregående år. Ialla fall om du frågan Fridlund:

 

”Kalla mig dåraktig när jag påstår att vi har ett mycket bättre lag i år, men det tycker jag verkligen. Vi har tappat två tunga namn i Jens (Glimåkra) Ralle (Hanaskog), men det är två spelare som nog va rätt så färdiga i Broby kändes det som. Sen har vi fått 10 nya spelare där jag ser 3 av dom som väldigt tunga pga deras offensiva kvaliteér i Sebastian Johansson (Sibbhult), Lukas "Lulle" Nilsson (Glimåkra) och kanske framför allt Rasmus Johansson (Hanaskog). Vi va i behov av offensiva kvaliteér och det har vi fått i dessa namn. David Johnsson (Hanaskog) kommer uppifrån i divisionerna och tillför ålder och rutin i vårt något unga trupp på ca 19 i medelålder. En kille till, tränarens son Alexander Fröjd har fått goda lovord men har hittentills tränat sparsamt. Kommer han igång så kan han mycket väl vara en avgörande pusselbit. Nog om spelarna, den, eller de bästa nyförvärven är vår nya tränarstab. Henrik, Stefan och David har hittentills imponerat stort på mig. Henrik har en gedigen utbildning och kunskap, Stefan har koll på kroppen och David han är som en länk mellan oss spelare och tränarna. Nu fick vi även klart med Martin Nilsson(Glimåkra dam), hans passion kommer säkert smitta av sig. Men kort sagt, vi har tappat 2 högklassiga spelare men fått fler mycket bra spelare.”

 

Varför ska man spela i er klubb? Vad är det som gör att du trivs i just denna förening? ”Broby är en mycket väl fungerande ungdomsförening med lag i många åldrar. Det är alltid killar och tjejer som tränar nere på IP vilket för mig är viktigt och fotbollsintresset i byn smittar av sig på mig. Sen har vi i A-truppen förändrats kollosalt och vi har inte så många gamla rävar kvar, vilket kan va trist ibland men det kommer killar underifrån i tillexempel Måns Gunnarsson och Oliver Blennborn som kan hålla lika stor låda på galejen som de äldre ofta annars bjuder på. Det är en ambitiös klubb som dock harvar kvar i sexan vilket gör att vi ibland tappar spelare, men vi jobbat stenhårt på att ta oss upp i femman för då får man en lite mer nedförsbacke att jobba i under Silly season osv.”

 

 

När vi kommer in på framtiden kring Göingefotbollen är Alex bestämd och menar på att klubbarna måste se lite mer över gränserna: ”När jag va ung (haha), så hade vi ett väl fungerande GFA lag och Knislinge hade Hanaskogarna i sitt lag. Så där va hela bygdens ungdomar födda 89-91 ihop i två kamperande lag där vi låg i höga serier både vi och Knislinge. Av olika anledningar så finns ej samarbetet kvar och Broby är just nu en homogen förening. Jag tycker framförallt att man på ungdomssidan ska arbete över gränserna för att se till individens utveckling. Jag är rädd för att många klubbar kan vara rädda att man ska "tappa" sina ungdomar om man låter en annan förening stå som majoritetsutbildare. Ta till exempel Joel Wedenell och Emil Olsson, båda två väldigt viktiga i våra ungdomslag i GFA, dom tränade på Broby IP under högstadiet men frågar du dom så är det nog inga tvivel om att Glimåkra går före Broby för dom. Och Sibbhultarna likadant, nej mer samarbete och mindre inskränkthet hos föreningarna tror jag är ett framgångsrecept", hävdar Alex.

 

 

Förra säsongen var Broby länge med i toppen av serien, men dalade något på slutet och avslutade i ingemansland. Men om alla bitar faller på plats så har Broby ett lag i femman 2012: ” För mig så är det toppstrid som gäller. Skulle allt klaffa så tror jag verkligen att vi har chansen att stå som segrare i slutet av säsongen, säger Fridlund som dock inte glömt bort övriga uppflyttningskandidater i årets serie:

 

”Sexan känns på förhand lite tuffare i år med tanke på att där är inte lika många värdelösa lag. Sen slipper vi ju Osby som va helt magiska föregående år, dom får ni tampas med istället ju. Tyringe har gått ut med att dom satsar så dom lär vara med i toppen, dom har seriens i särklass bästa anfallspar. Sen bredden i Tyringe går att jämföra med en kort linjal. Bjärnum ser jag med som konkurrenter och självklart Hjärsingarna. Jag hoppas att den där Olofsson inte får för sig att lira i H/V för han kan nog bära upp ett försvar som ingen annan från div fyra och neråt. Sibben får nog det svårt, men bör klara sig. De har fått två afrikaner som ska vara magiska så det blir spännande att följa. Treby är en outsider med många nyförvärv."

När vi kommer in på det egna laget så passar Alex på att nämna ett par namn som han tycker man skall hålla ögonen på i år: ”Jesper Eriksson. En snabbfotad ung kille som jag är glad att vi lyckades behålla. När han är på spelhumör så är det en kille med flera divisioner upp i fötterna. Han tillsammans med våra andra två snabbfotade offensiva killar Sebastian och Rasmus tror jag kommer göra succé”


 

Avslutningsvis, det blir även derby för er del i serien, både Sibbhult och Hjärsås kommer ni få ta er an. Känslan för detta? "Kort sagt har vi i Broby ett grymt dålig derbyfacit. Tror att det handlar om ca 4-5 år sen vi vann ett sist. Men det ska vi se till att ändra på i år med vårt unga, rappa och hungriga lag", avslutar Fridlund.


 

Namn: Alexander Fridlund
Ålder: 20
År i klubben: 2 + ungdomsåren
Övriga klubbar: Kristianstads FF, Glimåkra

Silly Season - Broby IF

Nyförvärv: Henric Fröjdh , Gärds Köpinge IF, Sebastian Johansson, Sibbhults IF, Johan Persson, Östanå Bruks IF, David Johnsson, Hanaskogs IS, Robin Ivarsson Bjärlövs IF, Jakob Fröjdh, Gärds Köpinge IF, Linus Isaksson, Glimåkra IF, Alfred Olsson, Hanaskogs IS, Rasmus Johansson, Hanaskogs IS, Lukas Nilsson, Glimåkra IF
Förluster: Per Nilsson, tränare, klubb ej klar, Jens Bertilsson, Glimåkra IF, Christoffer Jönsson, IFK Knislinge, Andrija Lucic, Glimåkra IF, Rasmus Jönsson, Hanaskogs ISDivision 6 Norra
Bjärnums GoIF
Broby IF
Farstorps GoIF
Hjärsås/Värestorps IF
Hästveda IF
Hörja IF
Jägersborgs IF
Sibbhults IF
Strömsborgs IF
Treby IF
Tyringe IF
Vittsjö GIKBroby IF inleder på bortaplan mot Treby IF den 14/4.Seger mot Fjälkinge IF!

Hanaskog inledde träningsspelandet med att besegra seriekollegan Fjälkinge IF under lördagen. Matchen på Maxilandias konstgräs slutade med 2-1 seger för ”di gule”.

 

 

Med en rejäl mix av unga/gamla och snygga/fula var det dags för Hanaskog att ta sig an första träningsmatchen när man gästade en av seriefavoriterna i årets Division 5, Fjälkinge IF. Bengt Emil valde att lufta många spelare, samt implementera sitt förslag till kommande säsongs spelsystem.

 

 

Träningsmatcher är alltid träningsmatcher, det är nya spelare på nya positioner och det märktes att det var första matchen för HIS. Men man tog sig i kragen efter halvlek (1-1 efter 45 min) och kunde till sist avgöra genom nyförvärvet Sebastian Persson, fint framspelad av en av de många yngre debutanterna, Daniel Bengtsson. Hanaskogs första mål gjordes av Timothy ”Crouch” Gustafsson.

 

 

Glädjeämnena från matchen var att ungtupparna i form av Anton, Daniel, Jimmie L (födda 94) samt Felix (96) tog för sig direkt i seniorsammanhang. Vidare var det också kul att se tre av nyförvärven presentera sig i André Åberg, André Johannesson samt målskytten Sebastian Persson, som redan nu visat sig vara starka tillskott för ”Di gule”.

 

 

Följande spelare deltog mot Fjälkinge:

 

Mv: Junne

 

Försvar: Åberg, Johannesson, Stalle, Anton S, Bergvall, Daniel

 

Mittfällt/Anfall: Calle S, Johnsson, Bergh, Felix, Sebban, Tim, Rosén, Jimmie L, Albin

 

 

Lördagen avslutades därefter med en lite spelarskiva där mat avverkades på Steakhouse innan vi styrde resan mot Egna Hem där lekledarna "Gazza" och Rosén hade planerat lagtävlingar som skapade sedvanlig tävlingsinstinkt hos grabbarna.  

Hanaskog går in i en ny träningsvecka som avslutas med match på söndag då man möter Tollarps IF.

 

 

Alla spelare bör även observera att denna veckas träningar infaller på måndag, tisdag (Bengt Emil har lovat 1 timmes fys) och torsdag.

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!  


Unga Sibbhult blickar framåt!

                                               

                                                              DEL 3
 

                                                        
”Det finns mycket talang i Östra Göinge och mycket av det finns i unga Sibbhult”. Så säger Ola Lundström, en av de rutinerade herrarna i årets upplaga av SIF, som ska tygla klubbens yngre förmågor i jakten på framgång under 2011.

 

 

Sibbhults IF anno 2011 har genomgått ett rejält generationsskifte. Borta är äldre rutinerade herrar som Robert Lindecrantz och Markus Nehlin. Istället skall Färevallens på publik får stifta bekantskap med löften som t.ex. Hampus Rydh och Emil Karström.  Och yngre förmågor finns där gott om enligt Ola Lundström:

 

”I seniortruppen har det kommit mycket yngre underifrån, finns mycket talang i dessa killar och de kan i princip bli hur bra som helst. P-15 laget vann också nyligen Älmhultscupen, vilket visar på att det finns mycket att hämta här”

 

Förutom degradering till Division 6 så drabbades även Sibbhult av ett par tunga avbräck under den så fruktade frimånaden:

 

”Tungast är Sebban Persson som varit Mr. Sibbhult de senaste 5 åren, men han tröttnade förra säsongen det såg man och han hoppas på en nytändning i Hanaskog tillsammans med André, som också är ett tungt tapp.Att Fahrodin och Sebban (Red anm. Sebastian Johansson) lämnar innebär att vi tappar våra två ordinarie anfallare och två bästa målskyttar (även om det bara handlade om 7 mål tillsammans), detta är ju förstås också ett rejält tapp, saknar tyngd framåt. Fredrik hade ett skadefyllt år förra säsongen, först finger ur led och sedan några revben som paja. Vi har en bra målvakt i Daniel Larsson, problemet är bara att han är borta med jobbet ibalnd, så därför är Fidde också ett kännbart tapp.”

 

Hur ser det ut på nyförvärvsfronten?

  
Emil ”K1” Karström, Kim Raymondsson, Mattis Ernstsson, Linus Dössing, Hampus Rydh, Stefan Andersson tar alla i år steget fullt ut till Seniortruppen. Alla spelade i A- eller B-laget förra säsongen. Alla blir 16 i år förutom Hampe som blir 15. (Kan vara Göinges största talang). Men de andra är inte långt bak.

Jamal  –  Kom som flykting från Somalia till Sibbhult i somras men fick inte spela A-lags fotboll förra säsongen. Fantastisk teknik, och börjar redan acklimatisera sig till spelsystem och positionsspel.
Waxiu – Kom som flykting till Sibbhult från Nigeria. Stor stark spelare som är målfarlig, något vi saknar. Vet dock inte om han får stanna i Sibbhult än.

Jonathan Svensson – Mittback som vi hämtat från Vittsjö, flyttade till Kristianstad så det blev bättre med Sibbhult. Snabbt mittback som är mycket följsam. Jobbar i Malmö dock, så vi får se hur mycket han kan spela.
Emil Persson, Ny målvakt från Pukavik som bara gjort ett par träningar än så länge.
Sebastian ”Svante” Svantesson, offensiv spelare som närmast kommer från spel i Broby men fostrad i Knislinge från början. Har inte heller han kommit igång med träningen riktigt än.

 

 

Trots ett tungt 2010 så lyser flitens lampa hos Sibbhult. Och Lundström & Co ser med tillförsikt på framtiden.

 

”Jag tycker läget i klubben ser bra ut, trots den tunga fjoråret. Det händer en hel del runt laget och på ungdomssidan. Sibbhult är som alla klubbar här runt omkring en gemytlig klubb där hela byn sluter upp bakom laget. Det finns många personer som hjälper till och stöttar alla lagen och gör ett stort ideellt arbete. I år tycker jag också vi fått en ännu bättre stämning i laget bland killarna. Nye tränaren Bertil Skarp gör också mycket, mycket trevlig och har ett suveränt fotbollskunnande. Det händer mycket i klubben också och det känns i föreningen att det satsas lite mer inför säsongen 2011”, menar Ola och fortsätter:

 

”Nytt på Färevallen är också konceptet ”Så ses vi på Lördag” som Affe Malmberg dragit igång. Idén kommer från stryktipsreklamen, här kan folk från byn och spelare kolla på fotboll och snacka lite skit, fika fixar Affe till självkostnadspris.”

 


Med ett snitt på 20 man/träning är man i full gång med föreberedelserna för kommande säsong, där man i år får tampas med ytterligare två göingeklubbar i Broby IF samt Hjärsås/Värestorps IF. Och det är främst mötena med Broby som Ola tror det kommer bli rejäl kamp:

 

”Ska bli grymt kul. Derby är ju alltid speciella både för spelare och publik. Till i år byter publikderbyt mot Glimåkra mot det mot Broby. Finns en viss rivalitet mellan klubbarna så det kommer nog slå gnistor om spelarna. Tror dessutom det kommer att bli jämna matcher så de ska bli kul”, säger Lundström.

 

Hur ser Division 6 ut i år? Jämn historia eller är där några lag som du tror kommer vara klara favoriter?

 

”Tyringe och Bjärnum var väldigt nära att ta steget upp redan förra säsongen så de kommer bli farliga. Sen tror jag Hästveda bli farliga, borde inte trillat ur femman och har ett tungt lag som är jobbigt att möta. Sen tror jag Jägersborg kan överraska med nye tränaren Mattias Nilsson, som lockat med sig en hel del spelare från Strömsborg. Kan Vi vara med och slåss här är det riktigt bra.”

 

Nämn ett par namn som du tror kommer sticka ut under 2011 i Sibbhult!
Jamal och Hampe Rydh”

 

 

Ola Lundström ser ljust på framtiden, men efterlyser dock mer arbete över gränserna när det kommer till fotbollen i Östra Göinge:

 

”Som det är idag så finns det ju fortfarande en stor rivalitet mellan klubbarna, även om jag tycker det kanske finns lite ljus i tunneln. Men vi måste börja samarbeta mer klubbarna i mellan och sedan tror jag vi måste bli bättre på att behålla våra spelare i pojk- och flicklagen, de slutar ofta för tidigt, samt att vi måste bli bättre på att få en större andel att börja.

Sibbhult och Glimåkra har precis startat ett nytt samarbete på pojklagssidan. Samarbetet gäller i dagsläget bara två lag men på sikt kommer detta nog att öka. Vi ser väldigt positivt på samarbetet från båda klubbarna och tror som sagt på ett ökat samarbete ju längre tiden går.”

 

Till sist, Ola, så får du chansen att låta orden flöda. Är där något du vill framföra till våra läsare?

 

”Det finns mycket talang i Östra Göinge och mycket av det finns i unga Sibbhult. Kommer bli en intressant och kul säsong och det ska bli väldigt roligt att få följa dessa unga killar utvecklas under säsongen. Just nu innehåller truppen bara 3 spelare över 20 år. Mikael ”T’son” Tomasson, Daniel Larsson och Ola Lundström, övriga är än så länge tonåringar, men har en enorm potential. Tack!”

 

 

 

Namn: Ola Lundström

Ålder: 27

Roll: Spelare

År i klubben: 1999-2005, 2010-, 

Övriga klubbar: Lyckeby GoIF och Drottningskärs IF

 

 

 

 

 

Division 6 Norra

 

Bjärnums GoIF
Broby IF
Farstorps GoIF
Hjärsås/Värestorp IF
Hästveda IF
Hörja IF
Jägersborgs IF
Sibbhults IF
Strömsborgs IF
Treby IF
Tyringe IF
Vittsjö GIK

 

 

 

 

 

Fotnot: Sibbhult premiärspelar bort mot Farstorps Goif den 15:e April.

 

 

 

 

 

 


Vad är det för en dag?
Med anledning av att en speciell gosse fyller 25 år i dag
så tar jag mig friheten att köra en favorit i repris.
Ja, vad ska man säga? Typ grattis!


Anton Bergh?                                     Victoria Svensson?
Roligare än så här blir det inte. Trevlig Helg!
Tills vidare...

FORZA HIS!!!Läget och sånt...


Träningen fortgår för "Di gule". Med mycket bra uppslutning och härligt go i laget så ser vi fram emot träningsspelandet som närmar sig med stormsteg. Första matchen går av stapeln mot Fjälkinge IF på Maxilandia om ett par veckor. Fram tills dess så är det löpning och lir på konstgräs i Glimåkra och grus i Bjärlöv som gäller.

Jag tror att i skrivande stund så ligger bottenrekordet på en träning på runt 19 spelare, vilket förra året att sett som en magisk uppslutning. Det märks att där finns driv och attityd i årets trupp, man vill utvecklas till det bättre och tror säkerligen inte att Bengt Emil och Keijo gråter blod när man kan lira fullplan i princip vaarje träning.

Under veckan som gått har även ett nytt namn ritat på för Hanaskogs IS. Det är Ola Nilsson, nyinflyttad i byn, som bestämt sig för att hålla igång hos "Di gule" kommande säsong. Ola är målvakt och kommer närmast ifrån Nävlinge IF, som han var med och vann Division 7 med säsongen 2010. Vi hälsar Ola välkommen till klubben och vi hoppas att vi ska kunna bidra till hans viktnedgång...

Under söndagen har det även Hanaskogs IS haft årsmöte, där bl.a. ordförande-frågan varit på agendan. Mer info om detta kommer inom kort...

Och så avslutar vi med att nämna några ord om artikelserien "Göinge Calling" som blivit lite av en succé. Med god respons från samtliga föreningar så kommer det dyka upp fler läsvärda artiklar på bloggen. I veckan ger vi oss in på Division 6 lagen i kommunen. Håll utkik!

Tills vidare...

FORZA HIS!!!


RSS 2.0