Presskonferens Heden

Trots ett par tunga förluster är det glada miner och uppåt i Fotbollsfabriken i Östra Göinges Stolthet!

 

 

Webbredaktion och spelarna Andreas Nilsson, Anton Berg, Staffan Holgersson och Jonas Nilsson har en nyhet att presentera för våra trogna supportrar. Vissa av er har redan tagit del av nyheten nere på Västra Hed men vi tänkte vi skall släppa en lite förhandsvisning här på hemsidan också.

 

Hanaskog har nöjet att presentera HIS egna folder: Utgåva 1, 16 sidor om allt som händer "på alla plan" i och runt Hanaskogs IS.

 

 

Hela foldern kommer att presenteras här längre fram men vill man komma åt den redan nu. Så finns den att köpa nere På Västra Hed.

 

Vi vill slå ett slag för helgens stora event i Östra Göinge - Hanaskog Runt!.

 

Här kommer 4 sidor av foldern. Gå in och läs om Hanaskog Runt!  mm.

 

Vi kan även meddela att intresset för Lördagens Dragningsfest är väldigt stort!!

Vem minns inte för ett par år sedan när vi satt 30-40personer på dessa dragningar.

På lördag är vi 150 personer!!! 

 

Men innan lördagen så beger vi oss mot Eket ikväll. Kom och stötta! Avspark 19.00 Ryavallen.

 

 

 

 

 

 

Derbyförlust

 

Det blev förlust i det första derbyt för året  mot Glimåkra IF. Matchen på Trollavallens konstgräs slutade 2-0 efter att bägge målen tillkommit i den första halvleken. Innan matchen pratades det om Hanaskogsspelare som Andreas Johnsson, Joakim Bosson och Anton Berg. Ingen av dem kom till spel denna afton. Det gjorde inte en redan tuff uppgift lättare...

 

 

 

Glimåkra var bäst i den första halvleken och tog också tidigt ledningen sedan Hanaskogsförsvaret inte fått undan bollen i ett par situationer innan en Glimmaspelare blivit friställd och gjort 1-0 bak Joel Ringström. Tvåan kom på hörna där det var vilda diskussioner om den var ute, inne eller mellan både sidlinje och mållinje. Men mål blev det och uppförsbacken blev allt brantare för ”di vide” (denna kväll var vi iklädda reservstället).

 

 

 

Hanaskog repade dock mod efter paus och tog över taktpinnen något. Det vaskades fram en del reduceringschanser, farligaste var Andreas Nilsson  som från nära håll tyvärr fick skalkaträff. Nej, målen uteblev denna gång för HIS som dock får ta med sig en okej andra halva av matchen.  Vi står upp bra mot ett helt ordinarie Glimåkra på bortais vilket får ses som godkänt efter omständigheterna. Det är inte här vi ska ta poängen.

 

 

 

Idag är det helt fotbollsfritt för herrarna,  matcherna och träningarna har avlöst varandra så det kan vara fint med åtminstone en dags vila. Därefter träning imorgon innan vi beger oss mot Eket på fredag. Kom och stötta! Avspark 19.00 Ryavallen.

 

 

 

Det var allt så länge. Lev i nuet!

 

 

 

 

 


 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Tuffa drabbningar väntar

Det är rätt tajt nu i schemat. Men en liten ny uppdatering får vi bjuda på. Hanaskogs representationslag vann utan att imponera hemma mot Åhus Horna BK med komfortabla 4-0 (2-0). Målskyttar var André Bengtsson x 2, Sebastian Persson samt ett självmål som Andreas Nilsson ivrigt ville fira som sitt eget.

 

 

 

Trots undermålig prestation var HIS det spelförande laget hela matchen. Gästerna satsade långt, brett och högt i uppspelen, och när detta misslyckades var Hanaskog där och utnyttjade misstagen. 3 viktiga poäng bärgades i kampen om nytt kontakt. Gott så långt.

 

 

 

Hanaskogs U-lag tog också en klar seger i helgen som gick när man besegra IFK Osby på bortaplan med 5-0 (2-0). Ett brandskattat HIS lyckades med nöd och näppe skrapa ihop elva startspelare (nio av dem var INTE kördugliga) inför kampen. Då hade man även skrivit in en vadskadad Jonas Mårtensson och vindsnabbe Keijo Voutilainen i truppen utifall någon form av naturkatastrof skulle inträffa. Målen gjordes Albin x 2, Fredrik, Otto och ett självmål.

 

 

 

Nog om det, dags att blicka vidare. Denna vecka bjuder på två blytunga uppgifter för ”Di gule”. Först och främst imorgon väntar tuff bortamatch mot en av seriefavoriterna i årets serie, nämligen Glimåkra IF. Som om inte det vore nog beger sig Hanaskogs IS på fredag även till Eket för att ta sig an nuvarande serieledarna. Behöver väl inte predika om inställning och attityd denna vecka va!?

 

 

 

Underdogs må vi vara, men vi ska inte ge oss utan strid. Fullt fokus på våra uppgifter, stötta varandra och kriga in i det sista. Då skall vi förhoppningsvis kunna bjuda på någon liten överraskning denna vecka. Men vi behöver DIN hjälp också. Hjälp oss! Först på tisdag Avspark 19.00 ,Trollavallen och därefter på fredag Avspark 19.00, Ryavallen.

 

 

 

Jag har förhoppningar om att försöka hinna med att uppdatera mellan matcherna, men garderar mig med att utlova ett liitet längre inlägg i slutet av veckan annars. Det där med att livnära sig som bloggare har inte riktigt gått ihop sig för mig än. Hur fan gör dem andra!?

 

 

 

Om vi inte hörs innan så vill jag också slå ett sista slag för Hanaskog Runt på lördag. Det och Superdraget på kvällen. Det kommer bli lajbans så det står härliga till.

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 


Tufft schema för "Di gule"

Hanaskog kom till korta på bortaplan mot Yngsjö IF i förra veckan. Efter en slätstruken insats fick man se sig besegrade med 3-0 (0-0) mot ett för dagen klart bättra hemmalag. Inget att orda om. Efter en jämn första halvlek var Yngsjö lite hetare i andra och fick en tidig ledning. När HIS flyttade framåt kom således och både tvåan och trean också bak Joel Ringström. Bästa domaren hittills för säsongen förresten. Grzegorz Iwaszczynski. Möcke bra!

 

 

 

Dagen efter var det U-lagets tur när man på Nya Wallbjörka förlorade klart mot ett riktigt bra Nosaby IF med hela 5-0. Dock repade man sig mod och tog sig tillbaka på vinnarspåret när man i måndags pulveriserade ett förstärkt U-lag från Hjärsås/Värestorp med 7-0.

 

 

 

Hanaskogs IS går in i en tung period just nu.  Inom loppet av åtta dagar skall 4 matcher utspela sig. Tre för A-laget (Åhus hemma, Glimåkra borta och Eket borta) och samt en för U-laget (Osby borta). Hårda bud för att vara på amatörnivå.

 

 

 

Nu handlar det om att knyta näven igen efter förra veckans debacle.  På fredag kommer ett heltaggat Åhus Horna BK på besök till Västra Hed, och dem kommer inte vika sig en tum. Var så säkra. Det kommer inte Hanaskogs IS heller. I promise. Support your local team. Avspark 19.00, Västra Hed.

 

 

 

Hanaskogs Runt närmar sig också med stormsteg. Lördagen den 25/5 är det dags för den 22:e upplagan av löpartävlingen. Så än är det inte försent att komma i form.  Klicka sen på denna länken, och välj och vraka bland de olika klasserna. Utlovas fina priser, grannt väder och riktigt snygga grabbar vid vätskedepån.

 

 

Vätskedepå av det större slaget kommer även infalla sig på kvällen då det vankas grillfest i kombination med det årliga superdraget nere på Västra Hed. Har du inte lott? Men fixa det då snarast för bövelen.

 

 

Arbetet med att uppdatera spelartruppen sker sakta men säkert framåt. Majoriteten av pojkarna är fotograferade, och när samtliga fastnat så lovar vi att lägga ut nya fräscha foton. Om ni nu sitter och väntar alltså...

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Första segern bärgad

 

Hanaskog bärgade säsongens första trepoängare när man hemma på Västra Hed besegrade topptippade Eslövs BK med 1-0. Matchens enda målskytt blev André Bengtsson när han i den 13:e matchminuten snyggt rundade gästernas målvakt och placerade in bollen i öppen kasse. Första segern var ett faktum och en smula arbetsro för nykomlingarna.

 

Lördagen seger behöver dock  inte HIS skämmas över. Man var det lag med hetaste viljan, intensiteten och chanserna. Till skillnad från förra helgen så förvaltade man dem något bättre denna gång. Och nog kunde vi väl fått in någon boll till i slutskedet när Andreas Nilsson från nära håll träffa målvaktens tåspets. Eller varför inte på Fredrik Ottossons galna cykelspark som tvingade Eslövskeepern till en formidabel räddning. Men hur som helst, så fick vi de där tre poängen som var så oerhört viktiga för den fortsatta kontraktsjakten.

 

Många som man vill plussa idag, men Sebban och Otto vann det mesta på mitten och bakåt var Joakim Bosson så gössig som bara han kan vara. MEN, nu läggs den matchen till handlingarna. Redan imorgon smäller det igen. Då beger sig Hanaskogs herrar till Yngsjö för ny stenhård match i Division 4 Norra. Inget planerat? Ja, då vet du vart du ska ta vägen nu. Avspark 19.00, Yngsjö IP.

 

 

Spelschemat har gjort att det blivit lite annorlunda träningstider den kommande perioden. Under söndagen hanns det med ett lättare pass på Västra Hed, något som även gäller ikväll. Förutom morgondagens match så har även U-laget veckomatch när man på onsdag tar sig an Nosaby IF på Nya Vallbjörka. Kick off 19.00.

Pga röd dag på torsdag samt SM-final i Handboll gör att den träningen således är flyttad till söndag även den. Tid kommer inom kort. Som de flesta spelarna vet har vi även en liten annorlunda aktivitet på lördag som vi behöver god närvaro på. Alla ni som kan ställa upp, meddela ASAP. Tack och på återseende.

 

 

Tills vidare…

 

FORZA HIS!!!


Bit ihop

Två veckor sen senast. Sedan dess har Hanaskog lyckats knopa ihop sin första pinne för säsongen (Klippan 2-2) samt dra på sig en fullständigt ologisk förlust på bortais mot Marieholm (0-1). Spelet har sakta men säkert börja komma till rätta. Men avsaknaden av effektivitet framför målramen har gjort att man just i detta nu har halkat efter i jakten på nytt kontrakt i Division 4.

 

 

 

I hemmapremiären mot Klippan var man snubblande nära att roffa åt sig samtliga poängen på stopptid när de bägge inhopparna Fredrik Ottosson och Andreas Nilsson hade fina chanser till att komma upp ur frysboxen. Målvakt och stolpe hindra Hanaskog den gången. Liknande scenario utspelade sig i Marieholm under lördagen. Och av en händelse var det samme Nilsson som i slutskedet var nära att skruva in en hörna, som i sista sekund räddades av en hemmaförsvarare. Här skulle HIS begett sig hemåt med en pinne. Minst.

 

 

 

Nu ville ödet annorlunda. Det gör att Hanaskog efter tre omgångar parkerar på en tiondeplats i en haltande tabell. Som tur är där dock gott om matcher kvar att reparera detta. Liret börjar komma igång och med lite avslutningsträning ikväll så kommer detta bli finemang.

 

 

 

Desto bättre går det dock för U-laget i sin återkomst i Division 2. Premiärsegern mot Vittskövle (5-3) följdes upp med en tung skalp hemma på Västra Hed när man besegrade ett förstärkt IFÖ Bromölla U med 3-2. Målskytt Albin Andersson gånger tre i en solig, regning och stormig historia på samma gång. Vilket väder vi har i detta landet…

 

 

 

När det gäller frånvarolistan så finns där ytterligare ljushetstecken. Både Jimmie Isaksson och Martin Bergvall gjorde sina första minuter i U-laget under måndagen med bravur. Timothy Gustafsson har kommit igång på allvar och gjort två riktigt fina insatser i U-laget. När det gäller Christian Andersson är han dock fortfarande en bit bort från comeback I skrivande stund. Detsamma gäller Jimmy Rosén. Andreas Johnsson är åter på svensk mark efter sin weekend i Italien och den nyblivna farsan är mer spelsugen än någonsin.

 

 

 

För HIS är nyligen aftonens träning avslutad. Nu laddas det om. Imorgon smäller det på Västra Hed när en av förhandsfavoriterna, Eslövs BK, kommer på besök. Stötta dit lokala lag. Avspark 18.30, Västra Hed.

 

Observera även att det kommer bli en söndagsträning kl 10.30, så ni som planerat in sedvanlig gudstjänst denna dag, vänligen avboka. Amen.

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


RSS 2.0