Slutspurt

 

 

Damer och herrar, vi är skyldiga er en status om vad som händer i Hanaskogslägret. Efter en pinne i bortamötet med Klippan (1-1 efter sen kvittering av Martin Bergvall) svarade ”di gule” för en gedigen insats i lördagens derby mot Kristianstad BoIS där man gick segrande med klara 3-0 (1-0) efter mål av Rasmus Larsson samt inhoppande Albin Andersson gånger två.

 

 

 

Upplösningen av säsongen kommer bli rafflande, var så säkra. Hanaskogs IS har, i teorin, fortfarande chans att komma ikapp serieledande Vejby. Det ser onekligen tufft ut att göra detta, men chansen finns fortfarande. Då krävs det dock hjälp av kommungrannen Glimåkra som åker till Vejby för att i sin tur slåss för nytt kontrakt i fyran.

 

 

 

 

Information från Skåneboll säger även att där kommer tilldelas en direktplats till bästa tvåa bland de tre skånska Division 4-serierna. Där är det vidöppet inför sluttampen. Om inget annat så står Hanaskog redan nu med ena benet i ett kvalspel om man kniper någon poäng till.

 

 

 

 

Vi kan hålla på att ta fram teorier, scenarion och siffror om olika utvägar i all evighet. Men det kvittar just nu. Det enda som gäller för Hanaskogs herrar är att fokusera på det man kan påverka, det andra tar vi när det kommer. Nu återstår två stentuffa matcher av serien, och oavsett utfall kan Hanaskog blicka tillbaka på en makalös säsong där man överträffat alla förväntningar och krav som ställts på årets upplaga av Göinges Stolthet.  

 

 

 

 

Årets sista bortamatch i Norra Fyran liras i alla fall på lördag. Här gäller det att knyta näven och visa att vår fina form från i lördags inte var en engångsföreteelse. Vi styr skutan mot Perstorp och hoppas såklart på att våra trogna supportrar gör likaså. Avspark 15.00, Ybbarps IP. Kom och skrik oss framåt!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Slätstruket

 

 

Undertecknads intåg i det heliga äktenskapet samt dess efterspel i form av en mini-smekmånad har gjort att veckans inlägg blir sent inkommet och även ytterst kort. Om matchen i lördags finns väl inte så mycket mer att tillägga om. Rapporterna tyder på en slätstruken historia där Hanaskog först i slutskedet vaknade något, hade en boll i nät men som dömdes bort pga offside. En poäng vardera och Hanaskog behåller i skrivande stund andraplatsen i den Norra Fyran.

 

 

 

Imorgon åker man på turné för tuff bortamatch mot topplaget Klippans FF. En viktig match för båda lagen som slåss om kvalplatserna till Division 3. Dags att höja sig ytterligare ett par snäpp och glömma det som varit. Knyt näven, så tutar vi och kööör! Avspark Lördag kl. 15.00, Åbyvallen. Kom och stöd oss!

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 


Vi hänger med

 

 

Ni som hade hoppats på ett fylligare referat från lördagens seger mot HAIS måste jag dessvärre göra besvikna. Då undertecknad tillbringade hela helgen i sjuksängen så fick man ej förmånen att avnjuta kampen på plats.  Istället var det en febril telefonkontakt och sökande efter uppdateringar om matchen via sociala medier som gällde. Det var svettigt länge där hemma, och det berodde nog itne bara på febern.

 

 

 

 

Femton man (med en ombytt Stefan ”Lillen” Olsson på bänken) stod uppställda på Olympiafältet under lördagen för det tuffa mötet med Helsingborgs AIS. Budskapet var tydligt från tränaren – "Gå ut och vinn, hur ni gör det kvittar mig". Sagt och gjort. Efter 13 minuter dundrade Niklas Svensson bollen i ribban, och på returen dök Rasmus Larsson upp och knoppade in returen. Ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

 

 

 

 

Gästerna visade på disciplin i försvarsspelet och även om det vid något tillfälle osade katt runt Hanaskogs straffområde så redde man ut stormen och tog en ny härlig seger i en tuff bortamatch där det stundtals bjöds på hård kamp (matchen bjöd på 7 gula och 1 rött kort). I och med segern behåller Hanaskogs IS fortfarande greppet om en av kvalplatserna till Division 3. Fortfarande många tuffa matcher kvar av säsongen men det är kul att ”Di gule” från landsbygden fortsätter att övertyga och överraska på samma gång.

 

 

 

 

Till helgen väntar ett heltaggat Västra Karups IF, som spände musklerna i lördags och besegrade kommungrannen Glimåkra IF med 5-1. Ingen lätt uppgift att handskas med för HIS, men det är bara vi själva som kan påverka och nog skall vi göra ett tappert försök att ta revansch för förlusten på bortaplan i våras. Avspark Lördag 14.00, Västra Hed. Tillsammans är vi starka!

 

 

 

 

Augusti månad är till ända. Det vet ni väl alla vad det innebär. Jodå, det är dags att utse ”Player of the month” igen. Denna månad går det till en välrest herre som, av den hemlige juryn, beskrivs som brutal. En lagspelare som aldrig viker ner sig, och som varit en stark bidragande orsak till Hanaskogs framgångar så här långt, och då pratar jag bara inte om Augusti månad. Priset delas ut ikväll på träningen. Vem det är? Tja, kom ner och titta eller håll ögonen öppna på Hanaskogs instagramkonto.

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


RSS 2.0