Bergvall frälste

Hanaskog säkrade kvalplatsen till Division 3 när man på bortaplan slog tillbaka Perstorp/Bälinge IK med 2-1 efter sent avgörande av Martin Bergvall. Dessförinnan hade Hanaskog tryckt på långa stunder i jakten på ett avgörande. Det var stundtals lite krampaktigt, men var det något lag som skulle vinna denna dagen så var det ”di gule”.

 

 

 

Det var dock hemmalaget som öppnade målskyttet efter 25 minuter från straffpunkten. Det blev en liten väckarklocka för gästerna som replikerade rätt så omgående när Anton Nordfeldt rann igenom och höll i, höll i och höll i innan han elegant lyfte in bollen i bortre burgaveln.

 

 

 

Ju längre matchen led desto mer kroknade hemmalaget, man stred tappert för att freda sitt mål och det höll i styvt 89 minuter. Då klev Martin Bergvall fram och skickade Hanaskog till kval mot division 3. Minst…

 

 

 

Matchen får tituleras som en lagseger. Trots tre omkastningar i truppen från segermatchen mot Kristianstad BoIS senast så var det andra som klev fram denna dag och fixa tre nya goa poäng. Det är det som kallas ”ett lag” gott folk!

 

 

 

En omgång återstår av serien, och vi kan redan nu lyfta på hatten och gratulera Vejby IF till seriesegern och avancemanget till Division 3. Vejby har varit stabila säsongen igenom och inte haft någon speciellt djup dal i formkurvan. Därför står dom också där nu som seriesegrare helt korrekt och riktigt. Det står också numera klart att VMA IK gör Yngsjö IF sällskap i Division 5 nästa år medans HAIS och Glimåkra IF får en extra livlina via kvalspel.

 

 

 

På söndag avverkas den sista omgången av årets serie och det blir en spänningens dag för oss Hanaskogare. Chansen till ett direkt avancemang till Division 3 finns fortfarande i och med att den bästa tvåan i Skånes tre Division 4-serier och kliver direkt upp. I skrivande stund innehas denna av Oxie IF i den Södra Fyran som är en poäng före Hanaskog, som i sin tur är en pinne framför Veberöd från den Västra. Rafflande slutspurt väntar.

 

 

 

Men än är det en rejäl resa kvar. För Hanaskogs del väntar nämligen tuffast tänkbara motstånd i årets slutomgång. Just det, seriesegrarna från Vejby. Alla andra resultat kan kvitta. Fokus ligger nu på, oavsett om det blir direkt avancemang eller ett kvalspel, att avsluta serien på ett snyggt sätt. Det är vi skyldiga samtliga som på ett eller annat sätt ställt upp och funnits där för Hanaskogs herrar under säsongen 2014.

 

 

 

Knyt näven, kriga för varandra men framförallt va stolta över vilken förening ni representerar, så ska vi tillsammans göra allt som står i vår makt för att försöka knipa poäng nu till helgen. Avspark kl 13.00, Västra Hed. Kom och hjälp oss fram ända in över mållinjen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0