Sol över Västra Hed

 

På ett soldränkt Västra Hed bärgade Hanaskogs IS under lördagen tre nya viktiga poäng när Helsingborgs AIS slogs tillbaka med 3-1 (2-0).  Hanaskog öppnade piggast och tog också välförtjänt ledningen när Rasmus Larsson fälldes i straffområdet efter en väl avvärjd djupledsboll från Didrik Nilsson. På den efterföljande stramaren gjorde Anton Nordfeldt inga som helst misstag och gav hemmalaget en tidig ledning.

 

 

 

 

 

Fysiskt starka HAIS krigade på dock utan att skapa några riktigt heta kvitteringschanser. Istället kunde ”di gule” dryga ut ledningen i den 37:e matchminuten när straffskytten Nordfeldt hittade en djupledslöpande André Bengtsson som elegant rundade målvakten och rullade in bollen i mål. Bara minuterna senare var det nära igen när Rasmus Larsson hamnande i fritt läge men sköt strax utanför.

 

 

 

 

 

HAIS svarade i förra omgången för en stark slutforcering mot kommungrannen Glimåkra (2-2). Hanaskog var med andra ord varnade och att slå av på takten va inte aktuellt. Ändå inleder hemmalaget den andra halvleken en gnutta ängsligt samtidigt som HAIS försökte flytta fram positionerna. André Bengtsson var närmast att kanske punktera matchen när han efter en snabb frispark sköt över ifrån straffområdets yttre del. Bara några minuter senare fick gästerna kontakt när HIS onödigt gick bort sig i eget straffområde och reduceringen var ett faktum.

 

 

 

 

 

Hanaskogs replik lät dock inte vänta på sig. Minuterna efter reduceringen visade nyinbytte speedkulan Albin Andersson önskan om att gå i djupled. Mittfältsgeneralen Otto Ewesson observerade detta och serverade Andersson som sprintade ifrån både en och två HAIS-försvarare och rakade in det hyperviktiga 3-1 målet. Gästerna försökte komma tillbaka men det lilla man vaskade fram avvärjde Joel Ringström. Tidigare nämnde Albin Andersson var också ytterst nära att sätta en andra boll i nätet men gästernas burväktare svarade för en fin räddning på Abbes närskott.

 

 

 

 

 

I slutet spelade Hanaskog kontrollerat och släppte inte till något bakåt. Det gjorde också man till slut kunde stå där som segrare med 3-1 denna varma majlördag. Man svarade för en ny gedigen insats där ingen, vare sig startspelare eller inhoppare faller ur ramen. Men denna dag föll det ett par extra blickar på blott 19-åriga mittbacken David Stridsman, som i sin första match från start denna säsong går in helt orädd och tar inte ett enda steg fel under 90 minuter.

 

 

 

 

 

Tre poäng och Hanaskog otroligt nog i fortsatt serieledning. Vilken makalös inledning vi fått uppleva.  Men nu mina damer och herrar, nu börjar det på allvar. ”Di gule” gick i och med matchen mot HAIS in i en hektisk period där det inte finns tid att stanna upp och slå sig för bröstet. Redan imorgon väntar en ny tuff match för Hanaskog när man på bortaplan kommer ta sig an målglada Västra Karups IF, som kommer göra allt för att sätta käppar i hjulen för HIS. Det är en inställningsfråga helt och hållet. Så länge vi bibehåller samma fokus och ödmjukhet inför varje drabbning, ja då kan vi också vara med och fajtas om poängen. Alla vet vad som krävs. Avspark Tisdag kl. 19.15, Västra Karups IP. Hoppas på en spännande drabbning, lite solglimtar och ett koppel av bortasupportrar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0