Ny förlust

Hanaskog kom till korta i den tidiga seriefinalen som utspelade sig på Västra Hed under fredagskvällen. Dagens gäster Klippans FF drog det längsta strået i solen och vann till sist den jämna bataljen med 3-2. Det var annars hemmalaget som började piggast, dock utan att några allt för heta chanser skapades. Målskyttet skulle dock öppna sig i den 19:e matchminuten när Anton Nordfeldts får drömträff på en frispark strax utanför straffområdet. 1-0 till hemmalaget vilket också fick ses som rättvist i inledningen.

Hanaskogs mål väckte Klippan, som försökte ta sig framåt. Och bara 4 minuter efter ledningsmålet kvitterade också gästerna efter ett inspel som via en Klippanspelare styrdes in bakom Nils Berg, som denna afton fick ersätta Joel Ringström som valt att ansluta sig till Hanaskogs välfyllda skadelista. Mycket mer blev det inte i den första halvleken som handlade mycket om kamp och få målchanser. I andra halvlek inledde Klippan klart piggast och i den 69:e matchminuten tar man också ledningen efter lite tumult i Hanaskogs straffområde. Hemmalaget tvingades flytta fram och visst vaskade man fram lite, men några mål blev det inte. Istället ökade Klippan på i den 81:e till 3-1 efter en snabb omställning.

Hanaskog skulle dock få kontakt när Anton Nordfeldt på nytt visade på skicklighet och finess när han knorra in en ny frispark i den 84:e matchminuten. Under slutforcering förekom där tillfällen där det osade katt framför Klippans straffområde, men några fler mål blev det inte. I ett 90 minuters långt ställningskrig hade vi kanske inte varit helt oförtjänta av en pinne, men denna sporten går ut på att göra mål och där gjorde Klippan ett mer än hemmalaget.

Matchen fick ett tråkigt avslut när en Klippansspelare direkt efter slutsignal väljer att håna Hanaskogs avbytarbänk, något som också resulterade i rött kort från kvällens rättskipare Tobias Andersson. Trist slut på ett soligt toppmöte med gott om åskådare på plats, men framförallt trist för föreningen Klippans FF.

I och med förlusten glattade ”di gule” ner på en kvalplats i en haltande tabell. Med första tredjedelen av serien avverkad kan vi nog säga att det kan bli den mest öppna och jämna fyran på år och dagar. Inget lag har än så länge lyckats rycka i toppen, och bortser man från Yngsjö och VMA som halkat efter lite, så har vi 10 lag inom en differens om nio poäng. Bli inte förvånade om allt kommer att avgöras först i slutomgången.

Hanaskog repar nu mod och laddar inför stundande utmaningar. På torsdag väntar ny toppmatch när HIS beger sig till lokala storstaden för möte med Kristianstad BoIS, som på kort tid verkligen kommit igång och växt i Division 4-kostymen. Tuff match väntar ”Di gule”, men vi ska göra allt som står i vår makt för att försöka öka upp poängskörden. Du kan också hjälpa oss. Avspark Torsdag kl 14.00, Björkvallen. Tillsammans är vi starka!