"Sjung om studentens lyckliga dar"

Hanaskog tog en ny fin trea i förra veckan när man hemma på soliga Västra Hed slog tillbaka Perstorp/Bälinge IK med 3-0. HIS fick drömöppning när man redan i den tredje matchminuten gjorde 1-0 genom Andre Bengtsson.  Det var väl också egentligen det enda vi bjöds på i den första halvan av matchen. Gästerna hotade mycket i djupled, främst genom duktige anfallaren Jim Andersson, men utan att lyckas överlista Joel Ringström. Mycket kamp på mitten speglade väl första 45 rätt bra.

”Di gule” rivstartade även andra halvleken och borde kanske punkterat matchen redan efter ett par minuter när både Felix Voutilainen och André Bengtsson hade klara lägen framför gästernas bur. Istället dröjde det till matchminut 55 då Anton Nordfeldt väl avvärjda inlägg hittade Albin Andersson som på "one touch" la in 2-0 och skapade en smula arbetsro i hemmalägret. Efter detta skapades en rad nya chanser till att göra trean men stolpar, backar och målvakt ville annat.

Slutresultatet spikades med tretton minuter kvar då Anton Nordfeldt utanför straffområdet smekte in 3-0, framspelad av Albin Andersson. Resterande av matchen var en bevakning av en säker ledning. Vi håller tätt bakåt och när domaren blåser för full tid så innebar det tre nya goa poäng och fortsatt häng i toppen. Härligt!

Plussen i hemmalaget går till Staffan Holgersson som gör ett bra jobb i det tysta samt Felix Voutilainen som visade att det fina inhoppet mot Kristianstad BoIS verkligen inte var en engångsföreteelse. Efter matchen prisades även Anton Nordfeldt i omklädningsrummet för sina insatser under Maj månad med priset ”Player of the Month”. Gott så.

U-laget fortsätter att kriga på i Division 2 och håller, hör och häpna, fortfarande förlustnollan intakt. Man svarade för en fin skalp i förra veckan när Nosaby IF gästade Västra Hed. I ett ungt gästande lag skymtades även  profiler som lagkaptenen Kristoffer Svensson samt målvaktlegendaren Jörgen Bengtsson. Hanaskogs IS kontrade med Ted Krister Carlsson , Jonas Mårtensson och Johan Nyrén.  Tillsammans med övriga laget gjorde trion en gedigen insats och stod till slut som segrare med 5-3. Målen inprickade av redan av Stefan ”Lillen” Olsson, Anton Scholander, André Bengtsson samt Fredrik Ottosson x 2. Segern följdes upp med ett kryss borta mot IFK Osby (1-1) i måndags efter att Victor Karlsson blivit lagets enda målskytt.

Kvar denna vecka finns en nättare träning på torsdag och en sjuhelsikes tuff bortamatch mot Vejby IF på lördag, som i skrivande stund parkerar på samma poäng som Hanaskog i tabellen. Lördagens drabbning rundar även av första halvan av serien, och oavsett utfall i denna så skulle jag vilja påstå att betyget till ”di gule” är mer än godkänt. MEN, jag kan inte nog poängtera vikten av att hålla inställning på topp samt vara ödmjuka inför varje uppgift, för det är en lång resa kvar. Ta med er samma inställning som senast ner till Vejbystrand på lördag, så ska vi tillsammans göra ett helsikes jobb i 90 minuter plus stopptid. Då, och bara då, kan vi ha chans på poäng. Avspark Lördag kl 15.00, Vejby IP. Kom och stötta!

För herrarna Victor Antonsson, Victor Karlsson, Didrik Nilsson, Daniel Bengtsson samt Linus Dössing blir helgen extra speciell. Det är nämligen nu det är dags för denna femling att ta klivet ut i verkligheten efter år av håltimmar, borttappade blyertspennor och oförberedda läxförhör. Självklart vill vi tillägna några rader till de blivande studenterna och lyckönska dom i sina kommande yrkeskarriärer. På måndag börjar allvaret, pojkar. Njuut i helgen!