En sen sommarhälsning

 

Nejdå kära läsare, vi har såklart inte gått på semester. Diverse uppdrag utanför fotbollen har gjort att vårt egna lilla forum förblivit ouppdaterat. Som tur är så är det två segrar som ej inrapporterats. Hade det varit nederlag hade det snabbt spekulerats. Men som ni redan visste så döljs inget här i Göinges hetaste fotbollslag. Vårt motto har alltid varit tydligt: Vi skriver om allt, både i med och motgång!

 

 

 

 

Vad har hänt sen sist då? Jo, Hanaskog hämtade sig kvickt efter förlusten borta i Vejby med att snyggt, prydligt och rättvist besegra VMA IK i derbyt som utspelade sig den 18 Juni. Det tog dock en timme innan Hanaskog lyckades ta ledningen efter att Albin Andersson hörna, med hjälp av en hemmaförsvarare, letat sig in i mål. Albin gjorde även 2-0 för gästerna innan  VMA reducerade. Spiken i kistan satte slutligen Rasmus Larsson i den 80:e matchminuten.

 

 

 

 

Hanaskog rundade även av vårsäsongen med att hemmabesegra Helsingborgs Östra IF med klara 3-0. Matchen i sig är inte mycket att orda om. HIS svarar för en av säsongens bästa insatser och trots att man tidigt missar en straff så är man ändå i en klar 2-0 ledning efter halvtimmen sedan glödhete Rasmus Larsson hittat rätt två gånger om. Med kvarten kvar kommer och 3-0 och ridå för Helsingborg Östra, som haft erkänt svårt för Hanaskog de senaste åren (förlust i kvalet 2012 samt två förluster i årets serie).

 

 

 

 

I och med denna vackra slutspurt kan Hanaskogs IS titta tillbaka på en vårsäsong som varit smått fantastisk, med en finfin tredjeplats i en haltande tabell. Under förra säsongen skrapade laget ihop 31 poäng på 22 omgångar. Tretton omgångar in på årets säsong är man uppe i tjugoåtta. Man brukar väl räkna med att ca 30 pinnar innebär nytt kontrakt, så lyckas Hanaskog tidigt i höst knipa ytterligare en trea, ja då kan vi förhoppningsvis blicka uppåt.

 

 

 

 

 

Med detta sagt innebär det inte att vi är nöjda. Nej, vi har inte krigat, kämpat, svettat, skrattat och gråtit bara för att lägga oss platt i höst. Har det varit en kamp i vår, då kan ni bara föreställa er hur hösten kommer att bli. Det finns inga enkla matcher i årets division fyra. Vi har många gånger fått se tydliga exempel på det.  Det krävs att alla höjer sig ytterligare par nivåer. Då kan vi gå en rolig höst till mötes.

 

 

 

 

 

Uppehållet kom även mer än lägligt för våra Hanaskogs IS. Student, skador och resor störde ”di gule” under sluttampen, men man lyckades reda ut stormen, även om det resulterade i några omkastningar i A-laget, och ett par fantastiska ”panikvärvningar” för U-laget. Nu har vi tid att vila upp oss och förhoppningsvis läka inför vad som komma skall.

 

 

 

 

Slutligen, innan vi håller lite sommarlov vill jag lyfta på hatten och gratulera Anton Berg, numera Nordfeldt, som den 28 Juni sa Ja till sin Emma och numera kan titulera sig man och hustru. Jim Ringström, numera Hult, ville inte vara sämre och ingick äktenskap med sin Ida samma datum. Hjärtliga lyckönskningar kommer här från lagkamraterna!

 

 

 

 

 

 

 

Med detta sagt ber jag att få önska alla läsare, supportar, lagkamrater och inte minst konkurrenter en helt fantastisk sommar med mycket sol, bad och välgrillade flintastekar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0