Oavgjort i kommunderbyt

Precis som i mötet i våras så delade Hanaskog och Glimåkra på poängen när lagen drabbades samman på Västra Hed  i säsongens andra derby. De drygt 300 åskådare som bevittnade drabbningen denna lördagseftermiddag fick se ett mål till vardera lag, båda producerade i den första halvleken.

André Bengtsson öppnade målskyttet i den 23:e matchminuten när han hittade rätt inuti boxen. Ledningen höll sig dock inte längre än fyra minuter, sedan kvitterade gästerna via en straff, inslagen av lagkaptenen Joel Kronholm.

Matchen i sig var i övrigt relativt chansfattig med en hel del kamp, precis som det skall vara i ett derby. Sakta men säkert tog hemmalaget över och borde kanske avgjort matchen sista tio när man hade ett par heta chanser, men ingen av dessa resulterade i mål. Matchen slutar 1-1 och en pinne var till lagen som krigar på i olika håll i tabellen.

Bra i Hanaskog var André Bengtsson som fyllde upp den centrala anfallsrollen i Anton Nordfeldts frånvaro. Plus också till Felix Voutilainen som ersatte avstängde lagkaptenen Sebastian Persson på välförtjänt sätt. Bäst hos gästerna var innermittfältaren Oskar Nilsson.

I och med poängen behåller ”di gule” greppet om andraplatsen i tabellen, två poäng bakom serieledande Vejby men blott en poäng framför jagande Klippan. Ingen tid att slå sig för ro här inte. Ny tuff match väntar på fredag mot Yngsjö IF, som kommit igång och säkerligen kommer heltaggade till helgens kamp mot Hanaskogs IS. Nu är det dags att höja oss ett par nivåer. Knyt näven under veckans träningar sen kör vi så det ryker! Avspark Fredag kl 18.30, Yngsjö IP. Kom och stötta!