Kontraktet i hamn

 
 

Det blir fortsatt spel i Division 4 för Hanaskogs IS. Detta står klart efter att ”Di gule” besegrat Näsums IF med 3-0 (0-0) på Öllervallen under lördagen. Efter en jämn första halvlek klev HIS ut som ett nytt lag i andra och visade varför man skulle lira i fyran även under 2014.

 

 

 

Att det var mycket som stod på spel för bägge lagen märktes i den första halvleken. Allmänt hafsigt och taskigt passningsspel var det som präglade matchen . Det gällde helt enkelt att ta vara på de tillfälligheter som dök upp. Näsum hade sina bästa chanser i form av frilägen gånger två. Bägge gångerna var Hanaskogsmålvakten Joel Ringström  (åter efter avstängning) omutbar. För gästernas del var det främst de fasta situationerna som skapade oro framför Näsumsmålet. Tre gånger om var Jim Ringström uppe, men fick inte vid något av tillfällena riktig träff med huvudet.  Ingen utdelning för något av lagen och 0-0 står sig halvleken ut.

 

 

 

Att Sir Bengt Emil Andersson inte var nöjd med spelet var enkelt att förstå. Men efter en rejäl predikan i kaffepausen hände något. Hanaskog kom ut som ett nytt lag med bättre tempo och kvalité i spelet. Utdelningen lät inte vänta på sig. Nio minuter in i halvleken löper Anton Berg sig fri i straffområdet. Han laddar med högran och får till en klassisk skalkaträff, som sakta men säkert studsar in i bortre burgaveln.      1-0 för gästerna och en smula arbetsro för ”Di gule”.  Dessförinnan hade Niklas Tidblad på nytt tvingat Joel Ringström till en kvalificerad räddning.Sju minuter senare är det dags igen. Staffan Holgersson tar en lång löpning från sin vänsterbacksposition och avslutar ett redan påbörjat mönsteranfall med att panga in tvåan back Näsumskeepern.

 

 

 

 

 

 

 

Signalen var tydlig. Hanaskog SKULLE vara kvar i Division 4. I 65:e kom också det som skulle bli spiken i kistan. Inlägg kommer från vänster. Inhoppande Felix Voutilainen dyker upp i bakre delen av straffområdet och knoppar elegant ner bollen till Anton Berg som inte gör några som helst misstag. 3-0, tack och god natt. Luften gick ur hemmalaget som försökte flytta fram, men lyckades inte vaska fram de där riktigt heta lägena för att skapa nerv i matchen igen. Hanaskog kontrollerade slutfasen och när huvudomaren Besnik Vilanca blåste för full tid utbrast vilt jubel hos de tillresta bortasupportrarna. Kontraktet var säkrat!

 

 

 

Kvar återstår nu den, ur Hanaskogsperspektiv sätt, den betydelselösa matchen hemma mot VMA IK på lördag. Redan nu står det dock klart att Hanaskogs IS kommer att sluta sexa i tabellen. Inte illa pinkat för en nykomling som med efter debaclet mot Klippan i höstpremiären tagit sig i kragen och på allvar etablerat sig i fotbollens finrum. Förstå min smula ironi i ordet ”finrum”.

 

 

 

Nu njuter vi av stunden, laddar batterierna, och siktar därefter på att avsluta snyggt hemma på Västra Hed när VMA IK kommer på besök. Avspark lördag 13.00 Västra Hed. Kom och skriv det sista kapitlet för säsongen med oss. Vi skall heller icke förglömma vårt fantastiska U-lag som också hänger med i toppen i Division 2. Efter kryss mot Kristianstad BOIS (4-4) och seger över Glimåkra IF (5-2) väntar ny match ikväll på bortaplan mot Wä IF. Avspark 19.00 Wä IP för den fotbollsberoende.

 

 

 

Det kommer såklart en fylligare summering av året lite längre fram i tiden. Men framförallt så kommer där ett intressant inlägg inom om en snar framtid om en man som på tre år förvandlat ett lag i spillror till en enhet som på allvar blir att räkna med framöver…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

  

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0