Derbyseger

 
 

Hanaskog gick segrande ur det hyperviktiga Göingederbyt inför storpublik under lördagen. På ett soldränkt Västra Hed slog man tillbaka serieledande Glimåkra IF med 1-0 efter att Anton Berg rakat in matchens enda mål i den tionde matchminuten, fint förarbetad från lagkaptenen och dribblern Sebastian Persson. Ett mål som kan komma att bli guld värt inför slutspurten av serien.

 

 

 

Det var två helt ordinarie lag som vandrade ut till tonerna från ”Vox Populi” denna soliga septemberlördag. Att där var viktiga poäng som stod på spel, det var nog alla medvetna om. Hanaskog inledde klart piggast och vaskade fram de klaraste chanserna i den första havleken. Efter Bergs mål i den tionde minuten osade det katt ytterligare ett par gånger framför gästernas mål, men skärpan fanns inte där i de avgörande lägena. Närmast för gästerna var Jesper Eriksson som med sitt skott strax utanför straffområdet tvingade Joel Ringström att sträcka på sig. Klar fördel dock för HIS efter de första 45 minuterna, och nog borde ledningen varit någon boll större.

 

 

 

 

 

 

I den andra halvleken sjönk hemmalaget ner något i banan (av förklarliga skäl) och tillät Glimåkra ha mer boll. Trots detta lyckades inte gästerna få till de där riktigt heta kvitteringschanserna. Istället var det kanske ”Di gule” (de riktiga) som skulle punkterat matchen när André Bengtsson från nära håll inte riktigt fick träff på bollen. Likaså när vindsnabbe Albin Andersson kom fri men sköt mitt på gästernas burväktare. Mot slutet chansade gästerna mer och mer för att få fram den där viktiga kvitteringen men Hanaskogsförsvaret, med fyrtornen Jim Ringström och Martin Bergvall i spetsen avstyrde allt vad farligheter hette och när domaren Neven Ozegovic blåste för full tid utbrast det vilt jubel och glädjescener i hemmalägret. Hanaskogs IS hade vunnit ”slaget om den gula färgen”.

 

 

 

 

Priset som matchens bäste spelare i Hanaskog gick till Albin Andersson, som kanske skulle krönt dagen med ett mål efter ett par fina lägen, men hur som helst svarar han för en grym insats, liksom många av hans lagkamrater denna dag. Hos gästerna prisades snabbe forwarden Jesper Eriksson för sin fina insats inför de 520 åskådare som tagit sig till Västra Hed denna lördag. En siffra som inte blir mindre imponerande med tanke på att Kristianstads FF i skrivande stund ligger på ett publiksnitt om 344 åskådare. Och då pratar vi Division 1…

 

 

 

I och med segern kravlade sig Hanaskogs IS upp på sjätte plats i tabellen, och har med 4 omgångar kvar att spela skaffat sig ett litet gap om sex poäng ner till det där otäcka kvalstrecket. Gott så långt, men än är det en lång väg kvar innan kontraktet är i hamn. Ett sjuhelsikes jobb krävs de återstående matcherna med samma inställning och attityd som vi haft de tre senaste bataljerna. Har vi det, ja då är Hanaskogs IS ett svårslaget lag. Den gula U-båten börjar ta sig uppåt och kör vidare mot nya utmaningar!

 

 

 

 

 

 

Segern i lördags skulle också visa sig bli Bengt Emil Anderssons sista Göingederby som huvudtränare för Hanaskogs IS. I veckan meddelades spelartruppen om att Bengt Emil kommer efter innevarande säsong att avsluta sitt uppdrag efter tre år på Västra Hed. Det går inte i ord att beskriva hur mycket Beng Emil Andersson betytt för föreningen och dess framfart, både på och utanför plan. Men några ord, det skall jag säkerligen kunna få fram om den gode Sir Emil när väl säsongen är förbi. Just nu har både han och spelartruppen fullt fokus på det löfte som man gav varandra i veckan som gick. Att Hanaskogs IS skall vara ett Division 4-lag även 2014.

 

 

 

 

Närmast väntar nu en ny extremt tuff match, när nästa topplag besöker Västra Hed, nämligen Ekets GoIF. Seriens, enligt uppgifter, bästa bortalag kommer till HIS hemmaplan med sikte inställt mot Division 3. Räkna med stenhård kamp i 90 minuter, för det är det som kommer krävas om vi skall få med oss poäng! Avspark Lördag 16.00, Västra Hed. Samma stöd från läktaren som i lördags och samma inställning så kan det gå vägen. Din insats gör skillnad!

 

 

 

 

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till fotbollssektionen samt styrelsen som anordnat en kanondag för sponsorer, gamla profiler, spelare och anhängare under lördagen. En fantastiskt trevlig dag/kväll/natt.

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0