It´s alive!!

Ja, jag vet. Uppdateringen har varit usel, och för att inte framstå som en pojk som endast skriver i medgång valde jag att lugna mig någon vecka extra efter senaste matchen. På nytt blottar jag strupen och ber om er förståelse. När ni ursäktat mig tar ni och sluter ögonen och vilar upp dem en smula , för nu kör vi på.

 

 

 

 

Efter en tre veckor lång bortaturné där Hanaskogs IS skapade en lika lång kräftgång tog man sig samman och besegrade Näsums IF på Västra Hed i en så kallad sexpoängsmatch. Eller tjugopoängsmatch. Så pass viktiga var dessa pinnar.

 

 

 

 

Hanaskog kom till matchen med stukat självförtroende efter att ha gått mållösa i 270(!) minuter. Det är tvåhundrasextionio minuter mer än det genomsnittliga samlaget i landet. Eller landet och landet. Åtminstone i HIS herrlag…

 

 

 

 

Nu var det å andra sidan inte de mest gynnsamma förutsättningarna som vårt älskade spelschema erbjöd. Etta, tvåan och trean hamnade i kalendern. Efter varandra. På bortaplan. Ordspråket hedersamma förluster har aldrig kommit lägligare.

 

 

 

 

Glimåkra-drabbningen har redan omnämnts i tidigare inlägg. Eket borta, ja där vet jag inte riktigt vad som sker. Vi gör det mesta rätt utom mål. Eket var hypereffektiva framåt och det var också därför de vann denna match 2 mål mot Hanaskogs noll.. På vägen hem var jag tvungen att bläddra igenom regelboken på nytt för att försäkra mig om att där inte fanns några kryphål, men det verkar glasklart. Det är dem som gör flest mål som vinner. Satan i gatan.

 

 

 

 

Osby, som var sista stoppet på denna bortaturné , slutade också med förlust med 2-0. Inget att orda om. Unga Hanaskog (med en halv startelva som precis slutat med potta) fick en bra genomkörare och stod upp bra mot, i mina ögon, seriens mest kompletta lag. Nog så..

 

 

 

 

Som ni kan förstå av ovan rader så därför Näsumskalpen viktig, inte bara för kontraktsstriden utan för ”Di gules” egna självförtroende. Laginsatsen på Västra Hed lovar gott inför kommande strid. Den kommer jag till längre ner.

 

 

 

 

Om vi ska summera de positiva bitarna från senaste tiden så har Timothy Gustafsson på allvar kommit in i leken. Fina insatser mot både Eket och Näsum visar på att han blir ett viktigt vapen framöver, med fin blick för spelet och med en råstyrka som kräver vapenlicens. Fråga Näsum.

 

 

 

 

Även Anton Berg, som mycket olustigt tvingades till vila under några veckor, gjorde en bejublad comeback i förra veckan. Han hade behövde blott en halvtimme, sen hade han fixat sin tredje varning och är därmed avstängd i morgondagens match mot VMA IK. Varmt välkommen tillbaka, Lillen!

 

 

 

 

Martin Bergvall har löst Hanaskogs mittbackkris när Joakim Bosson pånytt blev hederlig arbetare som resulterar i att hans närvaro på träningarna stagnerat.  Den gänglige Näsbyprodukten har repat sig väl efter sin efterhängsna skada som höll han borta hela förra hösten samt under försäsongen. Ett välkomnande tillskott såklart.

 

 

 

 

Ett nattagammalt återseende ser vi också i svenskamerikanen Rasmus Larsson, som nu avslutat sina studier och proffsäventyr i  Holy Names University Hawks i USA och åter är i Hanaskogs IS ägo. Comeback gjordes redan i måndagskväll när U-laget stod för en medioker insats mot Wä IF (förlust 3-2). Kul att ha dig tillbaka, Larsson!

 

 

 

 

Imorgon är det således dags igen. HIS beger sig till Ädlavallen för att ta sig an flagskeppet VMA IK. Klubben som efter en fantastisk resa uppåt i seriesystemen fått börja om i Division 4. De grön/vita parkerar i nuläget på 10:e plats i tabellen, en poäng bakom Hanaskog. Men det kommer spela mindre roll imorgon. En tuff uppgift utlovas definitivt och det krävs en överjävlig insats av HIS för att man skall lyckas ta sig ifrån gemytliga Ädlavallen med någon poäng i bagaget. Gör din röst hörd. Gör oss en tjänst. Stöd oss. Avspark Ädlavallen 19.00 imorgon torsdag.

 

 

 

 

 

Jag skall försöka förbättra min närvaro här inne det sista av vårsäsongen, innan jag och alla andra Hanaskogsgossar går på lite semester. Vill även passa på, innan jag rundar av, också flagga lite extra för våra tre kommande studenter i laget. David Stridsman, Fredrik Ottosson och Anton Scholander tar på fredag ett stort kliv in vuxenlivet, det skall såklart hyllas med en fanfar. Grattis gossar!

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0