Konsten att rasa ihop

Det var ingen munter afton igår för de HIS-frälsta som tagit sig till Åbyvallen. Efter en jämn och mållös första halvlek hann domaren knappt blåsa igång andra förrän det rasslade bak Joel Ringström. Och det var bara början.

Efter tjugo minuter av andra var ställningen 3-0.  Och Klippan var inte nöjda där. Man utnyttjade ytterligare ett par individuella misstag från ”di gule” och när Grzegorz Iwaszczynski äntligen blåste av eländet så visade resultattavlan fem mål för hemmalaget. Nada för Hanaskog.

Detta var inte den starten vi hade hoppats på om man säger så. Samtidigt skall det nämnas att Klippan (jag sa det redan efter matchen mot dem på Västra Hed) är ett väldigt bollskickligt lag som jag tycker är bättre än tabellen visar. I Hanaskog funkade inte mycket. Passningsspelet var slarvigt matchen igenom och de lägen vi skrapar fram, ja där är vi helt enkelt inte tillräckligt aggressiva för att det skall ge resultat. Nej, vi tar fram den tjockaste tuschpennan vi har och drar ett stort helsikes streck över denna match.

Redan på lördag har Hanaskog chans att visa att detta bara var en engångsföreteelse när man tar emot Marieholm på hemmaplan. Positivt till en matchen är att Jim Ringström (skada), Sebastian Persson och Albin Andersson (avstängda) är åter aktuella för spel. Dock är Viktor Karlsson tveksam efter att ha linkat av gårdagens match med en stukad fot

Det krävs nya tag på träningen ikväll. För på lördag är det en livsviktig match för bottenstriden. Räkna med krig. Avspark 16.00, Västra Hed.