Klar seger över Vanneberga

Blekevallen har gjort sig känd som en väldigt fin anläggning, mysigt inbäddad bland vidderna i Vanneberga,  blott ett stenkast (eller kula från en AK5) från det militäriska Rinkabfältet. Döm om vår förvåning när vi väl anlände och noterade att man låtit lien ligga kvar i förrådet hela veckan vilket lett till en skapligt välväxt gräsmatta att sparka boll på. Försök till psykning eller ej, hur som haver var hemmalagets plan att dra ner på tempot inledningsvis rätt så lyckad, då ”di gule” uppträdde krampaktigt och stundtals var blekare än sid- och straffområdeslinjerna.

 

 Det tog sin tid, men på stopptid av den första halvan lyckades Hanaskog få håll på duktige hemmamålvakten när André Bengtssson frispelades i boxen och inte gjorde något misstag. Trots ledning och en någorlunda uppryckning var Sir Emil allt annat än nöjd där domaren blåste för kaffepaus. Och det med all rätt…

 

Hanaskog rivstartade andra halvlek med att försöka dra upp tempot och köra igång bollen snabbt vid spelavbrott. Det var inte till det orangeklädda hemmalagets fördel.  Orken tröt och HIS borde tidigt i andra punkterat denna matchen när man fick ett par allt för fria lägen som skall resultera i mål. Istället skulle dröja till den 70:e minuten innan rullgardinen sakta drogs ner.

 

 Ett långt utkast från Jonas Nilsson landade hos speedkulan André Bengtsson som la i högsta växel och såg till att Vannbergas sisteman Hjalmar Tell hamnade på efterkälken och inte hade något annat val än att riva ner samme Bengtsson.  Röd kort och diskvalifikation från resten av matchen. Efterföljande frisparken drog Anton Berg in på Jim Ringströms huvud som med en elegant lobb in i bortre hörnet såg till att Hanaskog nu hade ett järngrepp om de tre pinnarna.

 

Sex minuter senare var det dags för André Bengtsson att göra sitt andra mål för matchen när stal bollen från Vannebergas Jimmy Olsson vilket innebar tack och god natt. I slutminuterna fastställde inhoppande Felix Voutilainen slutresultat till 4-0 med skott från nära håll.

 

Trots de geografiska omständigheterna i dagens match, och trots att vi håller nollan och pangar in fyra mål framåt, så var detta inte mycket att hänga i granen. Stundtals lojt och fantasilöst. Men jobbet gjordes och de tre poängen fick vi med oss i den viktiga kvalkampen. Ja, det är nog lite så att i skrivande stund så finns det inte mycket som talar för att Hanaskog skall lyckas ta sig förbi Yngsjö IF, som helt enkelt vägrar att förlora för tillfället. Imponerande. Men visst skall vi göra ett försök..

 

Beng Emil Andersson var allt annat än nöjd.

 

 

För tillfället parkerar därmed HIS på andraplats i tabellen, tätt följt av Wä IF och Tosteberga/Nymölla IF. Man har dessutom näst bäst målproduktion i serien, blott två mål efter Åsum som där kan räkna in en 15-målsseger mot ett håglöst Sösdala IF i sin kalkyl.  Fullt godkänt tycker jag. Något mål för mycket i häcken kanske men men, man kan inte få allt.

 

För den friluftsintresserade  så kan jag meddela att det ikväll utspelas U-lagsfotboll av yppersta klass nere på Västra Hed när grannen IFK Knislinge kommer på besök.  Ett par knallar finns i serieledande Hanaskogs startelva. Vilka det är? Kom ner och bevittna det själv. Kick off 18.30.

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0